Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@svetlusska no take male biele bodky, to umyvam, to mava, ale to ma vnutri take biele, to sa neda umyt, skusala som a nejde to :(
@janusha33 a preco mu nestahujes? Myslis, ze to nie je dobre? Som si myslela, ze to ma z nervacenia 🙂 On bude riadny nervak asi 🙂
@svetlusska dakujem pekne 🙂
@katkamiki ani my nestahujeme, doktorka vravela ze sa to este nema a aj som to niekde citala, tusim, ze do roka treba nechat tak
@katkamiki aha tak skus sa spytat doktorky ked najblizsie pojdete...fakt neviem nas to nemava
@katkamiki neni zac 🙂
ahojte my sme pri prvom stahovali tiez a teraz si to uz vie sam ide mu to pekne vzdy ked sa kupka 😉
noc po ockovani vyborna, zdala sa mi horuca ale nema la teplotku, len 37C, ani zapalene nema, dufam ze to uz tak ostane
@lunnka Hm preto som zacala s prikrmom skor ako v siestom mesiaci.....aby som sa vyhla alergiam a ekzemom z potravin a neviem comu vsetkemu.Cim je menej vyvinuta imunita tym lahsie tie potraviny prijme pretoze nevyvinuta imunita ich nebude brat ako zle a skodlive latky.Takze papame zaradom vsetko,polievocky,zeleninku uz aj masko sme dali,ovocie a uz aj piskoty,obycajne.Som sa bala troska toho lepku ale zvladol to uplne v pohode.Ani brusko nebolelo aj pekne kaka.A kojim popritom vsetkom.Na ranajky,desiatu ku veceru niekedy aj poobede ked si pyta pri uspavani takze o nich neprichadza.
@lunnka No mne doniesla mama slnecnicovy olej z lekarne.....a davala som mu to pred kupanim,som mu natrela,nechala posobit a s hrebenom vycesala a co neslo ta len tak jemne zoskrabkala s nechtom.....dala som mu to dvakrat a o dalsi tyzden znova dvakrat lebo som videla ze zase ma a teraz uz nema nic.Som minule narocky pozerala ze ci nema supinky a nevidela som uz nikde nic chvalabohu.
@michalienka25 NO ja neviem,ale môj sa nepretáča na bruško ani náhodou,sadať by si už aj skoro sám sadol,baránky tiež začal pásť neskoro,riťku dvíha-myslím si,že to je len refluxom,lebo som s ním manipulovala opatrne,aby mi negrckal a tak teraz dobiehame a nacvičujeme všetko možné a celkom mu to ide,zatiaľ nerobím z toho vedu,budem to riešiť ak by sa vôbec ani po čase nepretáčal ....Už si vravím,že radšej nebudem čítať čo vedia a nevedia iné detičky,lebo som z toho potom zbytočne vystresovaná🙂
@nena13 nasa sa tiez nepretaca, vie to, pretoze uz to spravila (raz na brusko a raz na chrbatik) ale nepouziva to. Sediet este sama nevie, past konicky vydrzi mozno minutu a potom uz spusti rev. Mala koliku a odvtedy mi nechce byt na brusku a aj ked sa do sedu dviha, tak z lahu do sedu a to zvladne tak tretinu cesty. Zato ked sa ma coho chytit tak sa vie sama postavit a ked sa drzi tak stoji aj 10 minut vkuse - skratka veselo ignoruje vsetky mudrosti popisane v knihach 🙂
@petra1209 http://babetko.rodinka.sk/vyziva/vyziva-deti/ml... Toto sa mi celkom pozdava takze sa budem riadit asi tymto.
@cobhan No a ved co sa tam bude trapit s nejakym pretacanim a konickami a neviem co vsetko chcu knizky od nej.....ona sa rovno postavi a o chvilku zacne aj chodit.Nas tak zo vsetkeho troska.Sam este na gauci neposedi ale v jedalenskej stolicke sa vie vyhrat.Na deke na zemi veselo kope nohami ked je na chrbte a ked sa mu tak nepaci tak sa otoci na brucho a tapka dlanami po podlahe.
@nena13 Ano presne,nestresuj sa.Ja som tak bola vyplasena lebo Risko sa prestal opierat o predlaktia,jednoducho ked bol na brusku tak ruky do stran a opiera sa o hrudnik,robi to aj teraz ked sa mu uz nepaci v tej polohe,za to ked je na brusku vo velkom ruky vystrete pred seba a dviha sa hore az po pas.
ahoj babenky mam otazocku tie ktore uz prikrmujete skusali ste uz niektora davat aj karfiol,chcela by som skusit len neviem ci mozem, viem ze karfiol naduva..tak ci radsej nemam skusit brokolicu, spenat atd 🙂
@svetlusska Ja som davala aj karfiol aj brokolicu,nic mu nebolo.Aj brokolica naduva,ale kdesi som citala ze treba dat iba tie kvietky,ze nozicky tie hrubsie naduvaju.Takze podla mna pokojne daj.
@janusha33 vcerra som skusala mu dat trochu karfiolu na obed a neviem ci ho nahodou vecer potom nebolelo brusko lebo bol nedobry..no pockam este taky tyzden a skusim zasl...davala som len kvietok
my sme tiez chory. Mala doniesla zo skolky virozu, tak pravdaze ju dostal aj maly, tak odsavame v kuse. raz jeden, raz druhy. Mame uz 3 zuby, dva dolu a jeden predny hore. Len sa smejeme, lebo teraz zistil, ze ich uz ma a stale s nimi skripe. Joj taky nedobry zvuk. 😀
u nas aj dcere vysli skoro zubky uz v 5. mesiaci. Mam doma take male šelmy zubate. 😀
Baby, ake autosedacky idete kupovat ? Neviem, ci mam kupit pre 9-18 kg alebo uz 9-36 kg. Asi kupim tu romer, ale neviem podla kil aka je dobra. Dakujem
@katkamiki ja som to tiez riesila teraz nedavno..ale tak vzhladom nato, ze nas maly este sam nesedi,este mu to potrva take dva mesiace tak som sa rozhodla pre autosedacku od 0-18kg...vajicko mame len do 10 kg a uz v nom knuci lebo mu je tesne..a nechcem ho trapit sedenim ked este nevie....rozmyslala som aj nad tou 9-18 ale nakoniec som sa rozhodla pre 0-18kg...hadam som spravila dobre :D

@katkamiki a co sa tyka toho mostika tak to robi ked sa zlosti alebo sa mu nieco nepaci a hlavne vtedy ked ho mam na rukach a idem ho polozit tak vtedy sa dokaze riadne napnut alebo ked odsavm sopliky to mam co robit