icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

svetlusska
12. nov 2012

@kika7786 hmmm moj ked chrapcal tak som davala sinupret a fenistil ale ten je sko na ukludnenie a aby spinkal si myslim...nakoniec sme aj tak skoncili na antibiotikach pretoze mu to islo na priedusky

aadulik2110
12. nov 2012

@svetlusska to ja poznám jednu rodinku.... kde malý má už vyše roka a nechodí... len ho vozia v kočíku... na otázku, prečo nechodí.... povedala mamička, že ona si pri ňom nebude ničiť chrbticu

aadulik2110
12. nov 2012

@kika7786 my sme užívali sinupret a fenistil... prešlo to za 3 dni

kika7786
12. nov 2012

@aadulik2110
@svetlusska ďakujem Vám moc za rady, zajtra kúpim a vyskúšame

danielka1982
12. nov 2012

@aadulik2110 to je teda matka...ja by jej splechla do tvare otázku,či pri splodení dieťaťa myslela na to,že si pri porode zničí.....(niečo iné ako chrbticu)

svetlusska
12. nov 2012

@aadulik2110 tak ako zas az tak nechcem ale tak on je buclos a prosto sa mu nechce este :D sediet

svetlusska
12. nov 2012

@aadulik2110 a inac chudak dieta

danielka1982
12. nov 2012

@svetlusska našej sa tiež nechce sedieť...prevaľuje sa kade tade a keď ju chcem posadiť tak sa hneď postaví na nohy...Nechce sedieť...Moja prvá dcéra nelozila po štyroch a v 9 mesiacoch už chodila,syn zase chodil po štyroch dozadu a začal chodiť až keď mal 1 rok ale obaja sami sedeli až v 7-8 mesiaci..

svetlusska
12. nov 2012

@danielka1982 tak nas aj sediet chce ale sam sa este nevie dat do sedu :D skusa skusa ale prosto sa nevie dvihnut :D a prevalovanie :D ak myslis z bruska na chrbatik tak na to je tiez lenivy, raz za cas ked ma naladu 🙂 inac eee...takze my si este pockame ci uz na sedenie alebo lozenie 🙂

janusha33
13. nov 2012

@kika7786 Daj na svoj instinkt a svoj zdravy rozum,nikto ta nemoze donutit dt dieta zaockovat a co sa tyka prikrmov doktor ti nema co dirigiovat co das malemu zjest.Pokojne zacni zeleninkou a vtedy ked ty budes chciet.

janusha33
13. nov 2012

@svetlusska Nas drobec robil vcera bruakky,bol v takom pololahu a sam si sadol a lahol a zase si sado, a lahol.... 🙂

cobhan
13. nov 2012

holky, co davate jest detom na ranajky a na veceru? Nasa sa nejako velmi rozjedla a hoci som bola proti kupovanym hotovym detskym jedlam nemam teraz moc na vyber. Davala som jej kasu, ale teraz sme kupili s inou prichutou a ta jej jednoducho nechuti a nechcem jej kazdy druhy den varit krupicu. Niekto su spominal pudingy a jogurtiky...to su nejake detske?

janusha33
13. nov 2012

@cobhan Ja na ranajky a desiatu este kojim,na obed ma polievocku a zeleninku a masko,popoludni ma ovocie a na veceru am kasu-kupujem Hami tu len zalejem vodou .A pred spanim este kojim.Tiez zvazujem ako dalej ale pockam este nech skonci tento mesiac a zacnem mu davat na desiatu nejake jogurty..

michalienka25
13. nov 2012

@cobhan ja tiez na ranajky este stale kojim, obed ma nejaku kasu so zeleninou a masom, raz za tyzden zltok, popoludni kojenie a vecera tiez kasa. Ja som kupila tu Nestle...

@janusha33 prosim ta, kolkokrat doobeda kojis?a "hlavne jedlo 🙂 " mu davas po obednajsom spanku, ci pred nim?ja zas rozmyslam, ze doobeda jej budem davat trocha presnidavky. Trocha preto, le´bo ona je slaby jedak a zas by mi odmietala obedik...

janusha33
13. nov 2012

@michalienka25 Tak raz na ranajky a potom okolo deviatej - desiatej a potom ide spinkat,okolo 11-11 30 vstane a okolo 12.mu dam polievocku a zeleninku s maskom.Potom si zvykneme spolu podriemkat a poobede okolo 14 30-15 00 dostane ovocie.Ale ked si pyta medzi tym mliecko tak mu dam.

deni73
13. nov 2012

Prespí vám už dieťatko celú noc? Ak áno, čo im dávate a hlavne koľko toho?

jarabica123
13. nov 2012

@kika7786 moj nazor, urcite nedavaj ockovat ked je drobec chory!!! Nikdy nevies ako dieta zareaguje, a po ockovani je normalne, ze je oslabena imunita, a plus bude este chory, ja by som to neriskovala, ale to je len moj nazor 😉

kika7786
13. nov 2012

@jarabica123 zdielam tvoj názor.... ale nechápem prečo je pre doc. problém posunúť očkovanie o týždeň dva

oxiba
13. nov 2012

Ahojte, tak uz i my sme zacali s prikrmami, no nejako nam to nejde:-\ zemiak Maximko odmietol, napinalo ho tak az sa rozplakal, dnes sme testovali mrkvu a o nic lepsie, no mozno o kuscik, zjedol az pol lyzicky.. Nechapem, starsi syncek papal v pohode.. V noci sa mi budi aj 5 x, zuba ani jedneho nema. Ked ho dam na podlozku hned je sup na brusku a o chvilu je o meter dalej.
Vam ako spunti papaju? Ako ste rozbiehali prikrmy? Tiez vam tak strajkovali, ci pohodicka?

svetlusska
13. nov 2012

@oxiba ahoj..tak nas maly papa vsetko co mu dame :D chvalabohu 🙂 ale tak kazde dieta ine, mozno boli prilis velke kusy teda ak si ich nemixovala alebo prosto mozno nechce este 🙂 a nas sa tiez v noci casto budi :( ale co uz

michalienka25
13. nov 2012

@janusha33 to davas aj polievocku aj "druhe"?a ako davas tu polievocku?
@deni73 mne moja zabka spi skoro celu noc. kojim ju raz, okolo druhej-tretej. spat ide o siestej a potom sa zobudi zas okolo siestej rano...cize skoro 12 hodin vkuse spi. na veceru dostane kašu nestle, na obed zeleninu s masom a doobeda asi trikrat kojim...

janusha33
13. nov 2012

@michalienka25 DAvam mu ju este z flasky s vacsou dierkou lebo ked mu davam po lyzickach tak je to redsie tak si do toho fuka a je vsade naokolo len nie v puse,take tekute este nevie dobre pojest z lyzicky,aj veećernu kasu mnu davam z flase lebo to ite ako polievka.Zase tej polievky nedavam vela len nejakych 80ml a cca 6 kociek mrazenych v tom davkovaci na ald zeleninu a masko spolu.Takze to ma akurat.

michalienka25
13. nov 2012

@janusha33 aha tak...no ja toto vobec nerobim, zatial papka len "tuhe"...a flasku mi nechce ani za svet...davam jej po jedle cajik, nech sa troska napije, a ona nechce. vypluva to, nesaje ju. som zvedava, ako ju naucim pit. a u nas je inak skoro kazdy obed, vecera boj. ona vobec nechce jest. zatne dasna a hotovo. potom chvilku poje, poreve a zas neje...take nervy mam kazdy den pri jej obedovani, ze az.

janja2502
13. nov 2012

@michalienka25 no vidis, my riesime pravy opak. Tuhe jedlo maly papa strasne rad, usta otvara ako lastovicka, toho vie zjest kopec. Ale zasa mlieko velmi nechce. Stale ho musim nejako nutit a spievat mu aby aspon co to vypil. Hroza. Ale aspon vecer ked ide spat, tak vtedy vypije, lebo uz je unaveny protestovat. 🙂

michalienka25
13. nov 2012

@janja2502 och tie nase deticky. vies ake nervy mam, ked nechce jest?mrvi sa pri tom, hemzi, place, pluje, zatina dasna...ale ved pre pana, musi cosi jest, musi rast...a ja uz tolko mliecka nemam, aby som ju zakazdym, ked nechce papat dala na cicik...ale vzdy si poviem tak, ze keby bola hladna, tak papa, a ked nie je hladna, tak vymysla...

deni73
13. nov 2012

@oxiba Dávala som najprv zeleninku - zemiak s troškou mlieka, potom mrkvu, potom zemiak s mrkvou. A postupne brokolicu, kaleráb, cviklu atď. vždy so zemiakmi na pyré, potom špenát .. A na desiatku trochu výživy s jablkom, hruškou, slivkou, teraz už dávam do toho aj piškóty. Môj malý zje všetko!!! A na olovrant mu dávam kašu, a večera je zahustené mlieko. 🙂

janja2502
13. nov 2012

@michalienka25 no viem si predstavit. Mne maly raz tak zatal dasna a nechcel otvorit usta ked som mu davala cviklu. Nechcel ju, ale potom som ho okabatila. 🙂

oxiba
13. nov 2012

@svetlusska uplne jemne pyre som mu urobila, dokonca som mu i mlieko do toho odstrekla, no nie a nie, nechce to..
Mrkvu som rozslahala absolutne na hladko, mozno bude viac ovocnickovy 🙂

oxiba
13. nov 2012

@deni73 sa mas, snad sa Maxik rozpapa, starsi nechcel napr. Ziadne kase, vzdy ich vyvratil, najcastejsie na mna 🙂

jarabica123
13. nov 2012

@kika7786 To nechapem ani ja, asi preto, ze tie ockovacie latky sa musia podavat v urcitom rozmedzi, ale ved je lekarka, vie co to moze znamenat ak zaockuje chore dieta, preto nerozumiem, nedovolila by som to. Pockala by som a potm nech ockuje odznova radsej. my sme tiez druhe ocko odmietli, kvoli dost zavaznym neziaducim ucinkom.