Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@kika7786 ahoj s tym ockovanim urcite pockaj az ste chorucky mam povedala ze musi byt uplne zdrava aby ju zaockovala keby mala len sopliky ani to by ju neockovala,a s prikrmami kludne zacni my papkame rano mliecko (8.00)o pol jedenastej davam vyzivku s marina keksom to nam velmi chuti uz som davala aj milacika a pribinacika aj to jej na obed (12.30)mliecko potom asi po dvoch hodinach zeleninku (rozmixovanu)o16.30-17.00 kasu lyzickou a na veceru mliecko.asi takto vyzera nasa celodenna strava. vecer ide spinkat a flasou mlieka spinka asi do pol druhej dam jej trosku caju este potiahne do tretej pol stvrtej vypije mlieko a dneska rano uz buntosila o 5.10 a bolo po spanku. ☹
@oxiba aha no mozno ja nemixujem iba rrrrrrrrrozpucim vidlickou na uplne jemnucko a nema s tym ziadny problem..a mrkvicku ked nastruham tak tiez pekne spapka...
@jarabica123 a ake ste mali neziaduce ucinky?
@svetlusska No prvy priznak bol, ze hned po ockovani neuveritelne asi tri hodiny vkuse plackala, ale to nebol plac to bol doslova rev akoby sme ju z koze drali:(( Potom uz chuda od unavy zaspala, a na druhy den ked som ju dvihala do sedu, jej prepadavala hlavicka, uplne jej visela, nic ziadne dvihanie ako pred ockovanim, pred tym sa aj sama chcela posadit a po tom nic, a este mi prestala blabotat, teraz sa to chvala bohu zase zlepsuje, ale poctivo cvicime, masirujeme, a este nas caka teraz neurologia a sono hlavky pre istotu
@michalienka25 ja som tiez tak dala. Najprv som mu supla cviklu, tak ho az striaslo, tak druha lyzicka bola jeho oblubena zelenina, tretia tiez zelenina a stvrta zasa cvikla. 😀 Zasa ho striaslo chudacika a uz nechcel otvorit usta, sa bal ze bude zasa cvikla, ale dala som mu zeleninu, tak jedol dalej a ja som zasa pokracovala v cvikle. 😎
@svetlusska zemiak som roztlacila vidlickou, no prislo mi ze asi mu to prislo malo jemne, tak som mrkvu rozmixovala.. No keby si videla ako len dokaze zatat pery, len aby som mu tam nic cudne nedala 🙂
Starsi syn je teraz marod a ten ked ho vidi spusti taky rehot, no a mna ide rozhodit, lebo Maxik zacne este viac bojovat.. Zajtra ho uz vyhostim z kuchyne, ked bucem zabca krmit
Ahojte, pridávam sa, aj ja mám dcérku narodenú v máji 2012, teda máýme 6 mesiacov aj pár dní a chcem sa opýtať, či ste už zaviedli lepok. Už papáme zeleninu, mäso,ovocie aj kaše, lepok som ešte nezaviedla. Chcem ho dať tento mesiac, a rozmýšľam ako je najlepšie, či nejaké ovsené vločky zmixovať do obeda..A ešte sa chcem opýtať, od kedy dávate, resp. uvažujete dávať jogurty? Ďakujem.
@jarabica123 pre boha, to si musela byt strasne vydesena, drzim palce, aby sa rychlo dala do poriadku a nech vam sono dopadne na 1, Maxikovi zostala taka bozula, akoby ho ovad postipal, cervena a horuca i ked som mu davala obklady. Doteraz tam ma hrcu a to je uz dva tyzdne po ockovani, starsi Petko dokonca doteraz ked ochorie, tak sa mu vyhodia na stehienkach hrcky na mieste kde ho ockovali...
@bambulla ....super ....ďakujem takto som to potrebovala rozpísať - vzor jedálnička na celý deň, už sa na príkrmy začínam tešiť, ale začneme keď budeme zdravý, aby nám lepšie chutilo🙂
... no ten náš doc má naozaj divné názory, tento týždeň tam nejde no uvidíme aký budeme budúci a pojdeme až keď bude zdravý drobček.
@jarabica123 .... pane bože veď to musí byť hrozný pocit bezbranosti ... a čo ti doc. povedala na to čo sa s tvojou maličkou deje po očkovaní? držím palčeky nech Vám dobre dopadnú vyšetrenia a budeme na Vás myslieť až je maličká zdravučká a robí mamine radosť.
@oxiba To vazne? Chudiatko, aj nasa mala po prvon na jednej nozke hrcu, davala som poctivo octana zmizlo, no ani si nevies predstavit ten strach, ktory mam doteraz, uz nech je po vsetkom, lebo mam strach, ale vela rodicov malo nieco podobne a dostali sa z toho. A nasa doktorka este chcela veselo ockovat dalej. no hned som ju stopla. ja uz ockovaniu neverim, je to biznis a hnusny biznis
@kika7786 No nasa doktorka sama povedala, ze to moze byt z ockovania, ale aj napriek tomu chcela ockovat druhu davku:( Smutne. Neviem, ale asi by to museli zazit na vlastnych detoch alebo vnucatach aby pochopili:(
@jarabica123 ahoj az sa mozem spytat odkadial si vidim okr Topolcany ja pochadzam zo Zabokriek n.n.
@bambulla Ahoj, ja som priamo z Topolcian
@jarabica123 nasa pediatricka mi rozpravala ake to bolo pred tym, nez ockovali proti tym beznym a castym chorobam ako su osypky, mumps, detska obrna a hovorila, ze to bolo velmi zle.. Vies i moj otec je pediater, takze ja som za tie bezne ockovania, tym pneumokokovym vakcinam orestavam verit a mam z nich zly pocit a rotavirusova vakcina mi pripada ako cisty biznis, najprv som chcela dat Maxika zaockovat, no nakoniec som vygooglila, ze vedlajsi ucinok, ktory neuvadzaju resp. Zamlcuju je nepriechodnost criev, crevo sa ti prelozi a zacne odumierat, hned ma to preslo, radsej s nim stravim par dni na infekcnom, nez aby ho rezali..
Dalsie ockovanie mame o 5 mesiacov snad bude vsetko OK
Drzim palce i tebe krajanka moja (vacsinu zivota som prezila v PE 😉)
@janja2502 si ma pobavila, a potesila, ze nie som jedina, co oblbuje svoje dieta 😀
@oxiba Jasne, ja nikomu nehovorim aby neockoval, nam keby sa asi nestalo toto, tak tiez ockujeme. Ale uz sa bojim a spojila som sa s vela maminami, ktorych deturence nie su ockovane a su zdravucke, tak verim, ze i nasa bude. Aj vy sa drzte, a tiez mas Emku nie??Aj nasa je Emka🙂
@jarabica123 ...tak to sa nedá pochopiť prečo má taký postoj, keď vidí čo sa s maličkou deje, panebože fakt pokiaľ človek nezažije tak nevie pochopiť druhých, alebo ako? .... ale ver, že ma zimomriavky prechádzajú a tlačia sa mi slzy do očí keď čítam čo sa Vám stalo,....verím, že bdue všetko ok, naozaj držím palce nech je všetko v poriadku...
@kika7786 Dakujem moc, si zlata
@jarabica123 fuuuf az ma striaslo...ja by som som sa asi riadne zlakla...ja by som tiez odmietla ockovanie kebyze sa mi toto stane....nech je vsetko v poriadku a nech ste uz zdravucky...drzim prsteky
@jarabica123 ja mam dvoch chalanov, Petka a Maximka 🙂 prvy bol nenormalny energizer a smejo a dotera mu to zostalo, Maxik je skor tichsi a hlbavejsi, usmevy ma take jemnucke, Peto ten sa chichunal a chichuna stale..🙂
Neboj vsetko bude dobre, to si i ja stale hovorim.. Som zvedava ako dlho mi bude trvat, kym Maxika zlomim na tie prikrmy, dost ma prekvapil jeho odpor..
Dlho so tu nebola, ale vsetko som poctivo precitala, u nas je to tak, ze sme zacali papat zeleninku, celkom chuti, skusila som na vecer trosku bananovu kasu a ta nechutila vobec, takze pomalicky zaciname skusat..... No inak ja som robila vsetko podla toho ako to chcel drobec - spanie, papanie, ale kedze o desiatej v noci sa mal chut hrat, nosili sme ho na rukach a v noci sa budil ako hodinky s placom o rovnakom case- co som mylne pripisovala hladu, precitala som si knihu, kazde diete sa vie naucit spat a je UZASNA!!!! Je tam dost o tom, co si tie nase deturence myslia a preco placu po nociach 😉 takze Leo zaspava o osmej a SAM v postielke 🙂, uzasny pocit 🙂 a co je hlavne, ziaden plac v noci 😉 😉 😉
@oxiba No tak u nas je to s prikrmami rovnako, voobec jej nic nechuti, ani zleninka ani vyzivky sladke:(( Ja uz stracam napady, ze co este by som mohla skusit. ja ti neviem, co je toto za deti🙂))
@lilianka1199 ahojky,akoze sa vola ta kniha?Lebo my mame tiez 6 mes. a stale mame problem so zaspavanim.VDAKA:-D
@michalienka25 Tak s tym mi chvalbohu nemame problem,co mu dam to zje,len pri veceri obcas strajkuje ale prejde ho to po chvilke.Mozno preto lebo ja som mu aj v lete davala vodu s flasky a ked mal koliky tak feniklovy cajik pil z flasky.ked nechce flasku skus kupit ten poharik s takym sosacikom.Svagrinin starsi ked ide spat tak flasku s mliekom k sebe a mladsi sa napije mliecko z takeho poharika a ide spat.Pri mladsom vobec nepouzivala flasku.
@jarabica123 Nas nema problem s nicim.Zacali ste s prikrmami skor ci neskor?Ja som napriklad zacala skor a nema s nicim problem.
@lilianka1199 Tu knihu mam myslim medzi clankami.
@janusha33 no dnes asi pojdem na nakup a veruze jej tu flasticku kupim...ved musi nieco aj pit, neboze stale len tu tuhu stravu jest a tekutiny takmer ziadne... 🤐

@janja2502 🙂. aj ja som ju vcera paradne okabatila. na spicku lyzicky som dala bananik, a zvysok normalne jedlo 🙂. ked zistila, ze je tam bananik, tak otvorila pusinku a sup tam celu lyzicku...a zjedla to opica 😀.
@oxiba no ta moja tiez ovocie bude jest, ale aby sa normalneho najedla, to nie...