Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Nasa hejrecka nie a nie spat:(celu noc bola mrzuta a dnes cely den, tak smeboli vonku a tam mi taky cirkus v koci robila, ze sem sa v polke cesty otocili a ide sa domov🙂 Uz zubok aj citim ostry, tak snad uz zajtra vykikne, asi ten prvy je najhorsi nie?? Potom sa to uz rozbehne, take to ma opuchnute:(
ani nas nema problem s nicim (okrem cvikly). Uz dokonca papal aj chlebik samotny. Tak mu nadrobim a davam po kuskoch do pusy a krasne si ho kuse a prehlta. vcera som robila halusky s tvarohom a dala som mu ochutnat, skoro sa za nimi isiel zabit. Strasne mu chutili, ani nestihal kusat, rovno prehltal. 😀
@jarabica123 ahoj, ja som niekde citala, ze dietatu trva aj 4-5 dni, kym si zvykne na nejaku chut, aj moj najprv sa skoro z mrkvy povracal, no a na piaty den otvaral pusu, treba skusat po troske, nech sa nauci na chute 😉
@zdenkaslivka každé dieťa sa vie naučiť spať, stiahla som si ju cez ulozto.sk 😉
@michalienka25 my tiez mame problem s pitym z flasky a tak jej vodicku davam lyzickou - to vobec neprotestuje...
asi ano, ale u nas s tym problem nie je.
@jarabica123 Jaj to som nevedela 😒 .Skus par dni to iste aby si zvykla na danu chut......ja som potrvainy pridavala az po tyzdni...hovorili ze po troch dnoch sa ma pridavat nova ale ja som az po tyzdni pridavala.
@jarabica123 No daco mi hovor......Nas sa v noci zobudi a tri hodiny sa chce hrat a potom ho nejak uspim a tiez uz ma zubok tak ze uz uz ale ete stale nie je von.Ja uz hovorim ze jemu vyjdu naraz styri zuby.
No baby bola som vybavovat ten rodicovsky uzasny prispevok......najprv chodte ak to nemate do Socialnej poistovne a pytajte si potrvdenie ze odkedy dokedy ste poverali matersku a az tak chod na socialku.Ja som sa tak nabehla a este v socialnej poistovni som vypisovala nejaku prihlasku fyzickej osoby ci co,mala mi to ta pani vysvetlit ale brala inu pani este som ani ja neodisla tak ak niekto viete na co to je a preco to je budem vdacna ak sa to dozviem.
@janusha33 Socialna poistovna poukazuje na ucet matersku, ak sa clovek kvalifikuje a potom rodicovsky a pridavky uz poukazuje Urad prace. Ja som napriklad narok na matersku nemala a ani som neziadala, ked som sla ziadat o rodicak, tak mi na UP povedali, ze mi doplatia rodicak od porodu...namiesto materskej, co ma potesilo. Na UP len potrebuju papier zo socialky ci ste ziadali/neziadali o matersku, ci vam bola/nebola poskytnuta a ked ano tak odkedy vam bola poukazovana. tento papier vystavia v podstate na pockanie. Potom sa priklada k ostatnym papierom na UP.
Baby, ktore kojite a uz ste zaviedli prvy obedny prikrm, kolko krat vam vase deticky kakaju? My sme na jednom prikrme a kakanie sa nam zase zmenilo na take, ze mame nakakane v kazdej plienke a teda aj 5-6x za den. Niekedy je to vykakany ten obedik (vacsinou v noci alebo vecer) a potom taka klasicka zlta prazenickova alebo riedka stolica ako ked bol ciste kojeny.
@janusha33 myslím že si vypisovala prihlásenie a registračný list fyzickej osoby, a to preto, že počas materskej ti platil odvody tuším zamestnávateľ, ale nástupom na rodičovskú už nie. Ten registračný list by sa mal týkať odvodov na dôchodkové zabezpečenie, ktoré teraz neviem či platí štát-asi, a pokiaľ viem, ešte treba ísť aj na zdravotnú poisťovňu-mne to oznámil zamestnávateľ. Ja to idem vybavovať o týždeň, ale zisťovala som to predbežne. Čo treba ešte na Úrad práce. soc. vecí a rodiny okrem formulára, rodného listu dieťaťa a potvrdenia zo soc. poisťovne?
@janusha33 tak dnes som jej kupila ten poharik so sosacikom a nic...absolutne nechce tahat, kaslem na to. idem jej to davat po lyzickach ako @tinci . dievcisko jedno lenivé 😀.
baby, a ked vam deturence nezjedia ten obed, davate im nieco ine?ja som sa dnes rozhodla, ze uz jej nedam nic. ked nechce, nech neje. tak vecer ked som jej dala kasu, som myslela, ze zje aj tu misticku. a zajtra odznova... 😵
@michalienka25 No keby mi nezjedol obed tak dostane az okolo tretej kasicku.....na dalsi den zisti zeed sa nenaje na obed bude hladny.
@janusha33 ani kristínka nedostane. dnes jedla o deviatej jablcko s marinou, potom o jednej troska tej "zemiakovej pochutky", ktorej sa skoro ani nedotkla a potom som jej dala az o pol piatej kasu...tak snad jej to casom dojde, ze by sa mala naobedovat... 😀
@michalienka25 Pozri ked bude hladna bude jest aj na obed neboj sa.
@lilina22 Teraz mame 6 mesiacov a 3 tyzdne. Fakt je aj ten, ze za posledny tyzden mi vypije viac MM ako napriklad v 5 tom mesiaci, kedy velmi streckoval a takmer vobec nechcel papat. Takto viac kakat mi teda zacal az teraz a teraz neviem, ci ta stolica je spojena s tym zvysenim kojenia, alebo tym, ze sme skusili dat krupicu do prikrmu, Ale roztek mi cmula uz dlhsie, takze neviem, ci to ma spojenie s tym lepkom. A ako som pisala raz kaka to tuhe co spapal a potom je to take ako ked bol cisto kojeny, no len je to dost casto, v podstate tak ako prve 3 mesiace. No skratka som z toho na nervy a neviem co si mam o tom mysliet.
Baby čo Vám vypadávali vlasy už to skončilo? 😀 ja som už chorá najradšej by som sa už ani nečesala ani neumývala vlasy, aby som to nevidela, veď to je nenormálne už mám pocit, že na hlave nič nemám 😖 ..nič nepomáha ani vitamíny ani osvedčené recepty 😠
@michalienka25 nas tiez nechce pit cez sosacik ani z obycajnej flasky tiez len po lizickach....
@tiuska77 mne to uz konecne skoncilo, dokonca mi zacali rast nove vlasy, za chvilu budem mat chtiac ci nechtiac ofinu :D
no dnesna cukina spapana za 5 minutky ani som nestacila naberat lyzicky co tak rychlo papal 🙂 ale este by si dal :D
@tinci
@dzankamizu ja len dúfam, že to prestane po 6. mesiacoch ako som čítala...aj keď sa bojím, že za tie 2 týždne takým tempom nebudem mať na hlave nič 😖

@janusha33 Jani kedze sme uz bohuzial od tretieho mesiaca na umelom mliecku, takl sme zacali uz vo stvrtom,a le asi tyzden som sa snazila a nic mi nechcela, vsetko vypluvala, tak som tomu dala cas, ze zacnem od piateho a je to to iste, no nic, musiem sa trapit, kazdy den sa snazim nieco nove len aby jej chutilo aspon nieco🙂