Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@tinci Tu Biogaiu by si mala davat pravidelne, a kazdy den 5kvapiek do mliecka alebo na lyzicku s troskou mliecka. mysme zabu este nemali tak neviem co je na to este dobre, skus popozerat tu na MK, A stym uspavanim je to aj u nas horor, a cez den strasne nieco, ja nic nestiham, ani len navarit, a ani ozehlit, vsetko robim po veceroch ked konecne aspon na dve hodinky zaspi, a potom som tak unavena, a ked uz zalahnem, o chvilu je madam hore🙂 Ma aj dobre dni, ale tych je menej, staci ked umyvam riad a uz mi za chrbatom mrnci a vyzaduje si pozornost🙂 Takze pred tebou klobuk dole, ze zvaladas este dve deti, ja si to ani neviem teraz predstavit veru
@tinci uff to mas tazke, taku divoku noc a dve deticky na krku cez den, ako to zvladas? Kavickovat este asi nemozes..
Ku nam zas zavitali sopliky zo skolky a nejako nevieme vyhnat tu vykrizenu skolkarsku pliagu, mam pocit ze na to nic nezabera:-\ Tu mas nieco o zabke, mozno to i poznas:
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...
@jarabica123 Tu Biogaiu som davala aj ja ked mal koliky ale uz teraz dobre a uz ani nemam takze uz nedavam.....co sa tyka spanku cez den, som rada ze mame uz aspon aky taky rezim ze viem ze zhruba od deviatej mi pospi aspon hodinky ale iba vonku v kociku,takze vtedy si skocim aj do obchodu a stihnem aj co to uvarit a poobede tiez ho supnem vonku okolo jednej - druhej lebo tam dlhsie spi takze si zase nieco porobim a ked nahodou nespi dopoludnia tak ho supnem do stolicky v kuchyni mame tu klasicku staru drevenu skladaciu dam mu tam hracky a on sa zabavi s nimi a ja varim a pomedzito sa s nim rozpravam takze v pohode to vieme zvladnut.Supnem mu obcas piskotku do ruky nech si pocmulka...a ked mam nejaku inu robotu tak je v izbe na deke sa tam hra a ja napr.zehlim alebo popratam,nastastie nie je brutalne narocny lebo vie ze ked dorobim tak ho stale vezmem a sa posalime troska alebo pohrame na fitlopte.
@lilianka1199 no mňa z niečoho takého ide poraziť. Aj moja do mňa stále rýpe aby som mu mediku dala, kocku cukru do čajiku že to je na kosti dobré, svokor už dokonca kozie mlieko chcel zháňať, že aby sa malý učil na alergény 😠 Niekedy sa radšej tvárim, že to nepočujem, lebo by som musela byť asi fakt drzá 🙂
@petra1209 No vies co ,co sa tyka toho medu som sa pytala pediatra ze ci mu mozem do caju.....tak mi hovoril ze taklym detom sa uz moze jemnucko prisladzat takze ja ked mu robim cajik tak mu tam supnem pol malej lyzicky medu,mame od vcelara med a mam pocit ze aj ked mu dam tu pol lyzicku nei je sladky ale taky za medom.Som aj chutnala ten med tak nieje nejak extra ze sladky,som sa pytala otca ze preco takze bolo malo vlahy a tym padom aj ovocie je malo sladke a ze aj med je preto malo sladky lebo nepridaval do medu nic,niekto pridava cukor aby bol sladsi,niekto vodu aby bol redsi,my mame nastastie original lebo uz tak skrystalizoval.
@jarabica123
@leonna
@oxiba
@svetlusska
@janusha33 dakujem pekne. asi to vyskusam, len mne stale tecie mlieko, tak asi budem cela mokra... 🙂 Aj vam este tecie mlieko? A naplnaju sa vam prsia? Ja mam dokonca teraz jedno prso vacsie ako druhe :( Je to hrozne, castejsie som davala z jedneho pit ako z druheho :( Dufam, ze po kojeni sa mi to ako tak vyrovna...
@katkamiki tak mne uz nastastie teraz mliecko netecie len občas ked maly dlhsie nepije...a prsia sa mi naplnaju tak normalne...urcite neboj... 🙂
@janusha33 hej asi tak sa to vola, mamka moja mi to spominala, ze to kedysi na to davali, ja chvala bohu nemam skusenost so zabkou, my sa pre zmenu trapime s hemangiomom:-\
Inac i moj zabec ma obdobny rezim ako tvoj 🙂, no ked je starsi doma, tak mu ho dost rozbija, stale ho chodi hladkat, robi na neho grimasy, spieva mu atd., strasne su spolu zlaty 🙂
@katkamiki mne uz mlieko nezvykne unikat, problem bol iba ked bol drobcek po ockovani alebo chory, nebol odber, tak unikalo a dost to vtedy i boli... Musis napchat prsne vlozky do podprdy, ale vsak to urcite vies 🙂 a na bruchu asi aj tak neprespis celu noc, ja tak vecer lahnem a rano sa zobudim s rukami za hlavou a na chrbte 🙂
babenky chcem sa spytat pouzivate uz niekto normalnu autosedacku, ci este len vajicko?chcem sa totiz spytat ci mozem maleho uz umiestnit v smere jazdy hoci sam este nesedi?na autosedacke pisu ze sa moze od 9-18 v smere jazdy a 0-10 kg v protismere jazdy..nas maly ma 10kg uz urcite....
Ach jaaaj neznasam take situacie ked musim drzat jazyk za zubami a skakat jak druhy piskaju...:(((( zvlast ked sa jedna o svokru...ide ma porazit 😠 🙄 , ale svokru mam inac vybornu, malo kto to moze povedat len prosto niekedy ma riadne nastve....
@svetlusska v sedacke v smere jazdy v sede by mali byt splnene zaroven tieto 3 podmienky:
1. Dieta ma mat aspon 9kg
2. Dieta ma mat aspon 9 mesiacov
3. Dieta sa vie same posadit
V opacnom pripade moze prist k zavaznemu poskodenie kostrce pri pripadnej kolizii.
Ahojte, aj ja mam majovciatko a doteraz som bola pasivna citatelka, ale teraz som objavila, ze v Detskej nemocnici na Kramaroch robia bezplatne vysetrenia psychomotrickeho vyvinu, tak Vam ich chcem odporucit: http://www.dfnsp.sk/2010/index.php?option=com_c...
Inac, este do statistiky: Patko je velmi vnimave dietatko, koji sa rad, uz ma za sebou par prvych prikrmov, v noci sa budi casto, ale napapa sa a spi. Zatial vyuzivam vztahovu vychovu (spinka pri mne na posteli, kojim na poziadanie), ale obcas mam chut po dosiahnuti 6-tich mesiacov vyuzit metodu intervalov 3-5-7 🙂 @lilianka1199, Ty si ju vyuzila?
Ahojte baby,
mam na vas otazku ohladom prechodu z materskej na RD. Viem, ze ste to tu uz riesili, ale som trosku pozadu s citanim vas, nejako nestiham v poslednom case. K tomu mi je Lindus chora...teda horuckuje uz 2. den, tak cakam, co sa z toho vykluje, ci pridu sopliky, siesta choroba, alebo zubok (tomu moc neverim) alebo aj nic 😉
Musite ist na socialku po potvrdenie o dobe poberania materskej? Ja mam zamestnavatela 200 km od mojho bydliska, tak si to celkom neviem predstavit a nepamatam sa, ako som to riesila pred 3. rokmi pri prvom dietati. Viete mi niektora poradit, prosim?
Dakujem vopred kraasne 🙂
babulky, znova ziadam o radu. dnes aj vcera som dala malej prvykrat kasu z DM-ky - vanilkovu s lepkom. vcera aj dnes po jedeni sa jej urobili okolo pusinky take cervene fliacky, a tiahlo sa jej to az ku krku. co to ma znamenat????dufam, ze neni alergicka na lepok, lebo to by nebolo bohvieco...poradte... 😒
@michalienka25 co obsahuje ta kasa?
@lilina22 no lepok, následné mlieko, krupicu z tvrdej psenice, susena sladka srvatka, maltodextrin, hroznovy cukor...to je ta biokasa z DM drogerie...doriti... ☹. ono sa jej tie flaky urobia tam, kde to mala vytecene. inde nie...
@michalienka25 nie som odbornik ale nemyslim si, ze takto sa prejavuje alergia na lepok. Skor je to bud na kravsku bielkovinu alebo na cokolvek z tych pridavnych veci v zlozeni. Uz jej tu kasu nedavaj, ked tak kup bezmliecnu kludne aj s lepkom, zarob s vodou a dochut varenym ovocim alebo presnidavkou, niecim naco je mala zvyknuta. Velmi rychlo zistis, ci to je lepok alebo nie. Inak ako takouto eliminaciou to nezistis.
@lilina22 no ta nestle, co som jej davala predtym, bola tiez mliecna, no bez lepku...no kupila som aj bezmliecnu s lepkom, tak to skusim zajtra uvarit a uvidime..a dakujem 😵

@tinci No toto sme mali aj my.....ze som sa natrapila s uspavanim a za hodinku som mohla zase az v nasej posteli enjak zaspal a cez vikend som povedala dost,poplakal troska v postielke,asi dvakrat som ho bola troska pomjkat,utisit a potom sme s muzom drzali jeden druheho aby sme k nemu nesli a nakoneic prestal.....vcera uz plakal podstatne kratsie lebo uz mu asi dochadza ze tym nic nedosiahne a bude musiet spat v postielke tak to vzda......teraz pracujeme na tom aby aj v noci ked sa zobudil sa naucil sam upokojit a zaspinkat.....dnes este plakal troska dlhsie ale veerim tomu ze casom sa aj to skrati a prestane uplne.Normalne som happy z toho ze ho len dam do postielky....samozrejme predtym mu este dam prsnik a potom ho dam do postielky a idem si robit svoje,on si poplace a zaspinka....