icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lilina22
20. nov 2012

@michalienka25 vies moze to byt cokolvek trebars aj v tom pokracovacom mlieku ... ale inak si nemyslim, ze to bude nieco vazne, mne to znie ako kontaktna alergia na nieco v tej konkretnej kasi.

michalienka25
20. nov 2012

@jarmila1 ahoj, vitaj medzi nami. Inak, to je co za metodu???

@tiuska77 jeeeej, ta je krasnucka!!!

michalienka25
20. nov 2012

@lilina22 no tiez mi to pride ako alergia zvonka, nie zvnutra. proste tam, kde to mala stecene, tam jej to scervenalo. no cinknem zajtra asi tej mojej premudrelej doktorke. som zvedava, kde ma zas s tou mojou zabkou posle...

dzankamizu
20. nov 2012

@babush ja som bola osobne v socialnej poistovni, ale podla by ti to mohli poslat aj postou, skus im zavolat.

tinka9000
20. nov 2012

@michalienka25 alergia na lepok sa určite neprejavuje vyrážkou, alebo nie len, myslím že skôr tráviace problémy, hnačky..

tinci
20. nov 2012

@oxiba mama to jednoducho musi zvladnut 🙂
... ale nie ak nevladzem vzdy si poviem ze mam dve krasne zdrave deticky a super manzela a toto obdobie ked su na nas plne odkazane tak rychlo preleti a musime si ho vychutnat, potom pride praca oni pojdu do skoly a uz s nimi nebudem moct byt tak vela, tak nakoniec som vlastne rada aj za tieto "stresy" okolo deticiek.

leonna
20. nov 2012

@michalienka25 skus jej dat pooblizovat roztek. ak sa nic nestane, tak lepok to urcite nebude ;)

janusha33
21. nov 2012

@babush Ano,Socialna poistovna by ti mala vystavit papier odkedy dokedy si poberala matersku.Skus im napisat na Socialnu poistovnu,mozno ti to budu vediet poslat aj postou.

janusha33
21. nov 2012

@michalienka25 Ja kupujem malemu Hami z Tesca tiez sa zarabaju vodou a su super.Teraz uz papame krupicovu....a maly je spokojny,na veceru mu urobim a spi mi v kuse od cca 7-8(kedy sa mu podari zaspat)do polnoci,potom si da materske mliecko a spinka do cca 4-5 a potom si da zase mliecko a spinka do 7-8 rana.na tu prvu cast noci mu to plne staci.

oxiba
21. nov 2012

@tinci pekne si to napisala, tak romanticky a nostalgicky zaroven 🙂 u nas je to obdobne, no otvorene sa priznavam obcas mam toho naozaj dost, dokonca by sa dalo povedat, ze az plne zuby, na stastie taketo stavy nemam casto a netrvaju dlho, vacsinou staci ked prevezme na hodinku stafetu manzel 🙂
Byt mamou je krasne no tazke zaroven.
Mimochodom vcera sme zacali boj s rastucimi zubkami i my, nurofen je nase heslo 😒

violet7
21. nov 2012

@jarmila1 ahoj, u nas tato metoda naozaj funguje odkladala som ju ale 6 mesiacov 🙂) dovtedy som uspavala na prsniku, na rukach s cumlikom, alebo v kociku. Metodu praktizujeme uz tyzden a malinky mi do troch minut po ulozeni do postielky zaspi, niekedy s mrnkanim a potom sa len zahladi do blba a zaspinkava so zajacikom v ruke 🙂 najprv to ale boli strasne revy takmer nevedel dychat tak som ho hned brala na ruky cim som to vlastne cele kazila ale to sa nedalo vydrzat, nakoniec sme to zvladli uz na druhy! den to bolo rychlejsie (no nebyt polovicky tak to nedam prvy den som sa citila ako matka tyranka). Takze nam to pomohlo so "samozaspavanim" cez den, ale nocne budenie sa nam este nejak nezlepsilo stale sa velmi velmi casto budi na to, ze nie je pri nas.

deni73
21. nov 2012

@janusha33 Ahoj, a koľko tej kašičky mu dávaš na večeru? díky.

janusha33
21. nov 2012

tak na cca 150 ml vody dam cca 4 PL....aby bola taka nie husta ale ani nie riedka...

janja2502
21. nov 2012

ahojte, tak my uz mame vonku 4. zubok. Dnes som ho skusila dat prvykrat na nocnik. Och to bola katastrofa. Vrestal jak o zivot. Neviem ci sa ho zzlakol alebo co. No skusim ho dat este poobede, ze co to spravi. Starsia krasne na nom sedela uz od 5 mesiacov a maly nechce. 😒

tinka1922
21. nov 2012

Tak nám rastú naraz dva spodné zúbky 😀 Trošku ich už aj vidno 🙂 🙂 Už nevie, čo by hrýzla... aj obidve rúčky naraz 🙂

michalienka25
21. nov 2012

@leonna no ved ja jej davam do presnidavky uz asi mesiac dve piskotky, a nic. takze lepok to asi naozaj nie je. a volala som doktorke, ta mi len povedala, ze nech jej tu kasu uz nedavam, nech jej dam tu, z ktorej neoflakatela. takze asi to nie je take vazne 🙂. chvalabohu 🙂

@janusha33 no asi jej budem davat tu nestle, z tej sa jej nic nestalo a aj jej chutila. este skusim nejaku inu, nech sa jej to nepreje a uvidime. no ja to davam Kristinke o piatej, a prvykrat sa mi budi az o tretej. to jej dam cicik a spi zas do piatej. zas cicik, a do siedmej mam klud. potom uz vstavame...a inak, pytala som sa doktorky na ten jogurt, a poradila mi, nech pockam do toho siedmeho mesiaca. tak este pockam 🙂.

janusha33
21. nov 2012

@michalienka25 No ja tiez cakam kym skoncime siedmy mesiac a zacnem bielym jogurtom sabi,ten je dobry husty.....najprv nech si zvykne na taku chut a potom mu tam pridam nejake jablcko alebo kupim ochuteny......pozerala som dnes na dracika a pribinacika tak v obidvoch je tvaroh takze na to si este pocka.

janusha33
21. nov 2012

@tinka1922 no nase spodne vidno uz davno take dve ciarocky a este stale nie su vonku........ja hovorim ze jemu vyjdu 4 naraz

michalienka25
21. nov 2012

@janusha33 ja jej tiez dam najprv biely, potom ochuteny...u nas sabi nie je, ale aj zvolensky je dobry. takze asi tym ju ponuknem 😉

bambulla
21. nov 2012
alohim
22. nov 2012

Ahojte, dlho som tu nebola 😉 krásne papajúce detičky 🙂 zlatí sú, drobci...fakt ten čas letí, my dnes máme presne polroka a ešte len síce druhý týždeň papkáme príkry a začína sa dariť, lebo prv mu to nechutilo. Skúsili sme už veeeľa druhov zeleninky. Chystám sa ešte na cuketu, špenát, postupne i mäsko pridať. A onedlho i ovocie. Zatiaľ vedie zemiačik a brokolica;)
kašičku dávam Nesté ryžovo-kukuričnú, chutí mu, hoc nespí nej celú noc, je to mýtus:D...už sme cmúľali kúsok pečiva i cereálny bebekeks 😉 Máte nejaké tipy na cenovo výhodné a dobré kašičky?
Zatiaľ papáme v kresielku, no nemám šajn, akú stoličku kúpiť a treba nám už i novú autosedačku. Máte tipy? ;)

janusha33
22. nov 2012

takto si ja sedim sam.....

janusha33
22. nov 2012

Moj pomocnik.... 🙂

janusha33
22. nov 2012

@alohim Ja davam kasicku Hami......celkom je ok

jarmila1
22. nov 2012

@lilina22 Ahoj, no vacsinu dna si hovorim, ze metodu v ziadnom pripade nepouzijem vzhladom na mozne nasledky do buducna, ale o tretej rano pri X-tom zobudeni som presvedcena, ze to budenie je zhubne aj pre maleho a musime s tym nieco spravit - najlepsie tu fungujucu metodu. Ty by si co robila? Veris, ze su to fazy, ktore prejdu po uspokojeni potrieb? A Linduska spi v noci?

@michalienka25 Dakujem, metoda 3-5-7 je popisana v Janushinom clanku - prepise knihy Kazde dieta sa vie naucit spat https://www.modrykonik.sk/fotoblog/janusha33/cl... Ide o intervaly, v ktorych chodis dieta utesit, az kym samo nezaspi - co moze trvat aj velmi zufalu a hlucnu hodinu

@violet7 No podla mna si dobre urobila, ze si ho dvihla. Tak drzim paste, daj vediet, ci Ti to pomohlo nakoniec aj pri nocnom budeni, lebo aj mne ide hlavne o to, zaspat zaspi na fitlopte alebo v kociku za chvilocku.

janusha33
22. nov 2012

@jarmila1 No inac baby my sme mali velke probleny s uspavanim a zaspavanim,az som si povedala dost,nechala som ho plakat,po 5 minutach som ho isla troska pomojkat a dala spat do postielky......poviem vam bolo to tazke.....prvy vecer nariekal zhruba hodinu.....vedela som ze nic mu nechyba len vymysla tak som sa modlila aby som vladala neist k nemu,druhy vecer plakal pol hodinu,teraz sa postazuje cca 10 minut a je ticho.To iste bolo v noci ked sa zobudil...bol problem zaspat,nakoniec aby bol ticho a nezobudil cely dom koncilo to tak ze spal so mnou v posteli(ja som bola rano ako polamana samozrejme)tak som to zacala praktizovat aj v noci,teraz poplace 10 minut max pomrvi sa,uhniezdi a spinka dalej......este chcem sksit to ze ho budem budit na kojenie okolo 22 00,ci mi potom vstane o pol noci na kojenie alebo vstane az rano......ale najprv este pockam nech si zvykne poriadne ze zaspava sam v postielke......svagrina tiez tak vycvicila starsieho a pochvaluje si velmi.Aj poobede nemusi pri nom lezat a cakat kym zaspi......ten denny spanok my mame zatial vonku v kociku.

lilina22
22. nov 2012

@jarmila1 no musis mi napisat viac o tom, ako to mate so spankom. U nas je to momentalne tak, ze Linda zaspi na fitlopte pocas kojenia a ked nechcem, aby sa po polozeni na postel budila, musim ju mat na rukach kym zaspi tvrdo , t.j. kym prejde snivacia faza spanku. Potom ju polozim. Papa a zaspava okolo 1930 polozim okolo 21-2130. Zobudi sa o 24 ked prideme za nou do postele, napapa a spi do cca 330-4 napapa a spi do 630. Aaaaale teraz ako jej idu zubky (ma uz jeden) tak sa mi stava bezne, ze ju polozim okolo 21 a o 22 je hore, musim kojit a pritulit sa k nej a uz v podstate nemozem odist z postele, lebo vzdy, ked sa zdvihnem ma radar a je hore. Ja sa jej zatial plne v tomto prisposobujem aj ked je jasne, ze doma nic nespravim a na seba momentalne nemam cas VOBEC...ale stale to vnimam tak, ze toto je FAZA a ze to chcem takto robit, lebo vies co? Ma to jednu obrovsku vyhodu - moje dieta NEPLACE v podstate vobec, myslim, ze je spokojna, vyrovnana a stastna a priznam sa otvorene, ze nie som ochotna podstupit to riziko o ktorom pises. No ale uplne uprimne priznavam aj to, ze je to SAKRA narocne a vycerpavajuce, psychicky aj fyzicky...akurat si myslim, ze je to normalne a prirodzene. Toto som predtym ako sme mali Lindu netusila a teraz sa ucim a velmi nechcem nieco poondit...vies co myslim. Cez dden Linda spi bud 2 dlhsie alebo 3 kratsie spanky. vzdy uspavam na lopte pri kojeni a nasledne prekladam do Hacky kde ju pohupujem a ja si zatial citam. Nemam druhe dieta, takze si to mozem dovolit, ako to robia maminky viacerych deti netusim...Takze u nas takto.

lilina22
22. nov 2012

@jarmila1 este som chcela, ze metodu 3-5-7 urcite skusat nebudem a ani ziadnu inu podobnu.

lilina22
22. nov 2012

@jarmila1 pisem jak tatar na 3x 😒

Posledna vec - ze ja presne viem, ake to je, ked clovek riesi nieco 24/7 a hoci to riesi povedzme tyzden, ma pocit, ze je to uz veky, lebo cas na MD ide uplne inak ako v mojom "predchadzajucom" zivote. Som si to uvedomila, ked minule suseda hovori, ze ich dcera mala take kratke asi 3 mesacne obdobie, kedy nemohli odist zo spalne ked sla spat, lebo bola hned hore ... toto mi vraveli, ked ja som cosi riesila UZ 3 TYDZNE 😀 😀 😀 som sa vtedy uvedomila, ze aky je ten cas relativny 😀 😀 😀

janusha33
22. nov 2012

@lilina22 No nas cez den tiez vobec neplace.......akurat ked je hladny a chystam mu jest a pozera na mna a nevie sa uz dockat......keby mohol tak by buchal lyzickou o stol ze dajte mi jest......vecer zo zaciatku to bolo o nervy.....uspavala som ho na prsniku v nasej posteli a za hodinku bol hore a opakovalo sa to tak casto od 20 00 do 22 00....samozrejme som toho vtedy vela nestihla a cez den tiez kedze som sa venovala malemu.....teraz ho okupem o pol siestej,o siestej dostane kasicku,potom sa este troska pohra,pred osmou dostane este prsnik a potom ho dam do postielky,troska poplace a zaspinka a zobudi sa az okolo pol noci a za ten cas ja stihenm toooolko veci........bolo to tazke zo zaciatku ale teraz je to uz v pohode.....a uz aj chrbat mam oddychnuty,uz tak neboli a stihnem sa aj s muzom porozpravat ....predtym sme toho vela nestihli,vsetko sme riesili cez vikendy ked bol doma....Je to mozno troska drasticke zo zaciatku ale zvykne si......svagrina to riesila tiez tak a teraz ked ma druheho si to nevie vynachvalit pretoze starsi dostane flasku s mliekom a ide do postielky a sam zaspinka a ona sa moze venovat tomu druhemu....kazdy si robi ako uzna za vhodne......bala som sa tej metody ale to vecne plakanie a vymyslanie som uz zacinala nezvladat......teraz je to v pohodicke....