Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilina22 jeeej, tak pekne si to napisala. tak krasne sa venujes svojmu babatku, ja ti zavidim tvoju trpezlivost. ja by som to asi nezvladla. ale hlavne je, ze malicka je spokojna.
inak, dnes som tej mojej opicke dala nemliecnu kasu s bananom. zjedla asi dve lyzicky. neviem, ci je prejedena, lebo posledne dni vela papka, alebo jej to nechutilo. no uvidime zajtra, dostane ju zas 😀. a mas pravdu s tym pojmom casu. pre pana, ved malicka ma uz pol roka. mne to pride, ako keby som ju mala mesiac...nechapala som, ked tu zeny pisali, ze ako to rychlo bezi, ze deti maju uz pol roka. ale teraz to chapem...volakedy som toho za pol roka stihla toooolko, a teraz nic. ale pred ocami mi vyrasta krasna mlada bambulka a to je najviac, co mozem prezit, no nie???
Tak a vysledky od neurologa su v poriadku, nasa mala je zdrava ako buk, vraj na svoj vek ovlada vsetko co ma, ze ju nemma vysadzovat, ze ono to pride samo, ze ma cas aj do osmeho az deviateho mesiaca, zakazala pouzivat choditko, ze to velmi skodi. A ze ju nemam tolko nosit na rukach, lebo ze pridem o krize🙂) Aj malej dohovarala, nech sa polepsie a lepsie spava🙂)) Ale nepomohlo, joj ale som rada, ze je vsetko ako ma byt🙂) A dnes sme boli aj na prvej hodine plavania, mala bola stastna, ona tu vodu tak miluje🙂) A dakujem vam baby za podporu
@jarabica123 som uprimne rada,ze mala je v poriadku.
@jarabica123 ...tak to som rada, že je všetko ok, ....ešteže tie naše deťúrence majú toľko času, našemu drobčekovi sa tiež nejak nechce 🙂
maminky, prosím o radu, začali sme prikrmovať, papáme mrkvičku .... len som sa chcela spýtať ako to robíte vy, mrazíte si rozmixovanu stravu naporciovanú a len vyberiete a papáte? ... a začali sme v nedeľu, môžem už túto nedeľu pridať poobede kašičku?
@kika7786 ja navarim 3 porcie alebo aj viac, ako vyjde, jednu zje, jednu do chladnicky na druhy den a tretiu do mrazaku. lebo zatial len skusame a mame vsetko nove skusat tri dni, a co sa tyka kasiciek, to je individualne, nam ich doktorka na najblizsie 2 mes neodporucila, lebo maly uz vazi 10 kg (nastastie z MM) a ja som sa tesila ze kasicky pomozu k lepsiemu spanku :D
@kika7786 Ja si mrazim dopredu......v nedelu ked sa vari polievka tak dam viac mrkvy,aj zemiacik prihodim a polievku dochucujeme az ked to vyberiem malemu,rozmixujem a dam do davkovaca na lad zamrazit a potom len prelozim do dozy.Ked sa mi nieco minie ak teraz brokolica tak si uvarim namixujem a zamrazim a potom stale vecer vyberiem do misticky a dam do chladnicky a do rana to rozmrne a potom to len vyberiem nech sa to otepli,pripadne dorozmrazuje.Stihnem tak viac porobit alebo sa venovat malemu.
@michalienka25 Tiez nestiham sledovat ako rychlo bezi ten cas......ved nedavno bolo leto a uz su skoro Vianoce....niekedy ani nema pojem aky je datum.......
@dzankamizu my sme na tom podobne tiez som sa tesila ked mu budem davat kasicky a hold doktoka povedala ze nedoporucuje lebo uz aj tak dost vela vazi...a ja uz mam co dvihat :D my uz tiez zrejme vazime 10kg a tiez z MM...takze zatial papkame zeleniku a jablcko...ale som zistila ze z mrkvicky ho zapeka tak mu ju nemozem davat casto...
ahojte
ja varím tiež každý druhý deň, Simonka mi skoro vždy všetko spapká čo jej dam. Zatiaľ dávam len zeleninku ale už som skúšala poobede dať aj ovocie ale zatiaľ neúspešne,z banána aj z jablkovej výživy ju triaslo 🙂 Tak alebo si zvykne alebo nebude mať rada ovocie-uvidíme.
Chcem sa vas opýtať už ste dávali aj bezvaječné cestoviny? mne dr.povedala že môžem tak už sme asi 3xpapkali. A kukuričné chrumky nesolené?
@kwatka Nas ma cestoviny rozmixovane v polievocke,ked mu chystam napr v nedelu kuraciu alebo zajaciu polievocku tak mu rozmixujem aj mrkvicku aj cestovinu,nemal s tym ziaden problem.Kukuricne chrumky sme este neskusali....zatial si chrume dlhe piskoty obcas.Nasmu ked postruham jedno jablcko a k tomu polovicu bananu tak nestiham mu davat.....tuto kombinaciu ma velmi rad......ale zatial v podstate nebolo nic co by nezjedol.....zrejme bude dobry papkac....
@kwatka a s cim si davala tie cestovinky?tiez sa uz chystam, len nemam nejaky "recept" 🙂. chrumky ak na ne natrafim, tak ich kupim a dam jej 😉
maminky, dnes ma tak napadlo...ja uz dost davam malej papkat tuhu stravu. moje mliecko ma uz len 3-4 krat za den. sa mi to zda malo, lenze ja jej tam uz nemam kde vsunut kojenie. treba v tejto veci nieco robit?
@janusha33 inak uz akeho veleho mas chlapa;) už ako dospelý na tých foto vyzerá 🙂
@jarmila @lilina2 My zaspávame takto: o 19.15 kašička, potom kúpanie (obdeň) a po ňom si malého šupnem do babyvaku a sa dokojíme, niekedy zaspí do 10 minút, niekedy s ním pochodujem i hodinu po byte, a až ak je už dosť tuhý, ho uložím (inak precitne)😀 Boli i vyčerpávajúce chvíle, raz som bola taak zničená a šupla ho manželovi uspať...no bez úspechu :D
už som to párkrát skúšala nechať samého zaspať s cumlíkom, chodila ho kontrovať, hladkala...vždy to skončilo, že si začal "kecať", pretočil sa na bruško a potom sa zlostil, plač...povedala som si, dokelu čo riešim, veď je ešte maličký, potrebuje ma a nemá tú schopnosť sám zaspať. On "neustúpi", ja sa musím postarať, aby bol v pohode hoci za cenu môjho pohodlia/voľného času. Raz prejde to obdobie a potom mi i smutno bude za tým nosením a mojim pricucnutým závisláčikom 😉 Okolie si myslí, že ho rozmaznávam...no však oni uvidia výsledky po rokoch 😎 Odkedy s ním "nebojujem", aby bolo po mojom, už neplače a je spokojný, usmievavý. Cez deň si tiež spinká v babyvaku/von v kočíku a ja medzitým si oddýchnem, porobím, nakúpim. Stále chce na ruky (a aj tam je, ak práve nelozí po obývačke s cieľom pokutrať skrinky a olízať koberec). V noci spí s nami 🙂 Som tu fyzicky i psychicky na 100% pre neho a som už na to zvyknutá a spokojná. Jasné treba i na chvíľku vypnúť...na to mám manžela, babky... 🙂
Baby od kedy ste začali dávať po zavedení príkrmov aj kašičky a akou začať? ... doktorka ma kus zdrbkala, že mala malo priberá a to bola iba na MM ale ona papká aj každé 2 hod, ale asi to je tým, že je nadmerne hyperkatívna a vkuse sa hýbe nevie chvíľu si oddýchnuť len tak poležkať 😝 ..tak so začala už s príkrmami od včera nič moc xixi....chcela by som aspoň na večer už kaše ale netuší kedy môžem začať 🙂 Dííík za rady 😵
@tiuska77 ja som hned začala s kašou - som si myslela, že sa nebude budiť v noci, no figu, budí sa 2-3x 😀 no aspoň vydrží do 2.00 a nie do 23.00 ako predtým.
A i preto lebo stagnuje s váhou, pomaly priberá, no on je hrozne aktívny a čo zje, "vylozí". Myslím, si že v pohode môžeš dať kašu, však je už veľká.
@alohim ja varim len bezmliecne kase (mala je na MM), mlieko malej neplanujem davat v nijakej forme. Varim vo vode natural ryzu a pseno, potom mixnem a mam kasicku. Do takejto kasicky potom zamiesam zeleninu. Ked su velke nestihacky, tak pouzijem bio alnatura jednodruhovu kasu - ryzovu alebo psenovu. Je to cista bio celozrnna ryza ci pseno a rozmiesa sa to len vo vode.

No baby tieto tri dni som úplne k.o. neviem čo sa s tým naším drobcom porobilo. Chodieval spávať ako hodinky 20:00 zaľahnutý v postieľke a spal do 5-5:30 no tieto tri dni ide spať o 20:00 od 23:00 je už hore a do 01:30 má diskusný krúžok ale včera už aj plače riadne boli som aj Nurofenu dala ak by to bolo zúbkami. Dnes som mu to v ústach prelustrovala ale nič mi tam také nepripadá žiadne zdureniny nič, tak ja neviem z čoho môže byť takýto. A cez deň tie zle spí pospí max. hodinku a už je hore ☹