Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@alohim ze "iba 8050 gr." 😀. to moja bude mat tak za dva mesiace 🙂. tvoj bobak uz tak lozi?to musi byt zlate, ja sa na to tak tesim. ale nasa ma zjavne este dostatok casu, nechce sa jej...dufam, ze ma ta doktorka neposle na tu rehabku, po vikende idem na kontrolu...
@janusha33 tak drzim palce, aby spinkal co najlepsie. 😉
No v pondelok idem na kontrolnu cytologiu....dufam ze dopadne dobre....
@michalienka25 No tak vela toho nenaspinkal......mozno keby som ho dala vonku tak by spal dlhsie....
Kristinka mala vecer horucku. Merala som jej v zadocku a ukazalo mi 38,9...Dala som jej paralenik, a mam pocit, ze jej to ustupilo...zeby zubky???
tak nakoniec sme isli na pohotovost, lebo mala rano horucku 38,7 po odratani. tak vraj ma nejake aftičky v hrdielku. bobatko moje krasne. ale hlavne je, ze papka. no mala by pit cajik, ale ona ani za svet neotvori pusinku. normalne zatne dasna a koniec...nechapem, preco ma k tomu taky odpor...
halooo baby, kde ste 😀?vyzdobujete bytiky 😀?
ach jaj dneska sa nam potvrdilo to co sme si uz isty cas mysleli, moja svagrina - ma downov syndrom , neznasa a strasne ziarli na nasho maleho...normalne som sa rozplakala kvoli tomu :(((( a som z toho hotova :(((
@svetlusska tak to mi je luto a kolko rokov ma svagrina?
@michalienka25 moja zlata, ale aspon nieco papka......
inak, ake maju vase deticky velke fontanely?
@alijaska 25 ale ma downov syndrom...
rozpravaju uz vasi drobcovia? mne sa strasne paci ked maly zacne to svoje "aťa aťa aťa, mamamamama, tatatata, dedede" cely den si rozprava a my s dcerou sa smejeme. 😉
@svetlusska a ako sa to prejavilo, ze ziarlila? ved z toho si nic nerob, mozno to ona az tak nechape, neviem.
@svetlusska a to doteraz o tom nevedeli?
@janja2502 nie nevedeli, ani sme nato nepmysleli...zistili sme to az teraz ked uz druhy raz skoncila v nemocnici porobili jej vsetky mozne vysetrenia a nic...tak sme vlastne prisli na to ze sa nezmierila s tym ze ona uz neni stredobodom pozornosti, ze sa viac venujeme malemu - ked bola chora tak kazdy skakal okolo nej, ona bola stredobodom hned bola zdrava....a tak to sa za pol roka zopakovalo uz druhy raz...ked sme si ju teraz zacali lepsie vsimat tak sme zistili ze ked prideme s malym k svokre tak ona hned ide do svojej izby alebo si len sadne do kresla urazi sa ze sa mamka hra s malym a jej sa nevenuje.svokra sa dnes rozpravala aj so psychiatrom a ten povedal ze ona sa jednoducho nezmierila s malym, ze ho neakceptuje, ze ho moze ale nemusi prijat ale to bude trvat dlhsi cas...prosto narusil sa jej stereotyp a ona sa s tym nevie zmierit...no hej mas pravdu ona tomu nerozumie.
@alijaska nie pretoze ona to nedava najavo pri malom aj sa s nim pohra poskeri sa na neho, ale za pol hodiny sa dokaze otoct o 360 stupov a nechce ho ani vidiet,nic...hlavne vtedy ked je mama pri malom...a ked to v sebe dusi tak sa to podla nas prejavi tak ze ju zacne boliet brucho a porobia jej vsetky mozne vysetrenia venuju sa jej a vsetko je okej...alee ako vravim to sme si len my tak vsimli a psychiater to viac menej potvrdil nemame v okoli nikoho s podobnou diagnozou takze sa nemame s kym poradit...svokra je uz na konci so silami je z toho hotova
@michalienka25 Neskusala si dat troska cukru alebo mediku do caju?len tak jemnucko,mozno ked bude sladsi tak bude chciet.
@svetlusska Ale ved ziarlivost u deti je normalna......to podla mna nepotvrdzuje ze je to prave Dawnov syndrom.....deticky s dawnovym yndromom maju urcite charakteristicke znaky ktore sa rozponzaju lahko ale nemyslim ze tam aptri ziarlivost,to ked pozries na dieta tak vidis ze ma tento syndrom ma taky tzv.mongoloidny vzhlad.A inac deti ktore maju dawnov syndrom su take zlaticka.....oni sa tak radi mojkaju a velmi prejavuju ked niekoho lubia a radi sa objimaju.
Baby drzte prsty,dnes som bola na kontrolnej cytologii,do stvrtku by som mala mat vysledky ale ma nepotesila doktorka ze bude potrebny bude kyret alebo konizacia.Ja sa tak modlim aby nebolo treba nic,ja nemozem odist od maleho,ved sa tu zblaznia s nim..... a to este muzik poveal ze on s nim ostane doma......necham ho nech si to vyzerie,nech vie co to je....ja nie som v praci od rana do vecera ako on ale 24 hodin denne....ale je nchcem ist nikam na ziadny zakrok.....uvidime ako dopadnu vysledky a podla toho mi urobia este raz vyter ale to je nejake ze nove vystrenie ktore stoji 25 evry a urci sa tam vsetko aj druh aj stupne aj vsetko.
@lilianka1199 Taku malu este ma som ju nemerala
@janusha33 ano ano ja ti davam za pravdu ona je inac strasne zlata, rada sa mojka, je rada ked sa s nou rozprava prosto na to sme si zvykli ved to je v pohodke..ale my sme si tiez nemysleli ze ziarli ale ona to nerobi tak ako ine deti zdrave, ze to davaju najavo hned..ona to dusi v sebe a potom po mesiachoch to prepukne tak ze ochorie, stale na to iste a nikto jej nic nezisti lebo je to z toho ze sa trapi ale nechce povedat...ked je v nemocnici venuju sa len jej, obskakuju ju a prosto sa o nu staraju je vsetko okej...ono mamka sa tiez venovala len jej kedze syn moj manzel je uz dospely takze sa venovala len jej a potom prisiel maly, tocilo sa to vsetko okolo neho a po troch mesiacoch skoncila v nemocnici s podozrenim na slepak teraz tiez a nic nezistili...akurat ze stamade prisla vysmiata, stastna ze sa jej venovali a ze sa jej venuje mamka..teraz sa stalo presne to iste len s tym rozdielom ze boli so mnou v skole kedze som mala prednasku so skuskou a svagrina mojej mame uz den predtym vravela ze mamka jej nieco kupi a pojdu do obchodov ale hold moja mama to svokre zabudla povedat a o dva dni uz s nou bolo zle...svokra sa totiz venovala len malemu lebo bol hrozne zly v ten den, ked sme sa vracali domov tak nechcela plakat nahlas tak sa skoro zadusila ale to som si uvedomila az s odstupom casu, resp.ani som nevedela preco by plakala...a aj teraz ked som ju pozorovala vcera tak akonahle sa svokra venovala malemu, mojkala sa s nim ona sa zmetala, urazila a sedela v kresle cela nestastna..ona ma zrejme pocit ze jej maly kradne mamku, svokra jej sice stale dokola vysvetluje ze ona ju lubi ze je jej dcerka ale ze ma rada aj maleho lebo je jej vnuk -zatial to nezabera.svokra dneska vravela ze svagrina jej az po 3 rokoch od smrti babky povedala ze preco nechodi rada na dom kde byvame -lebo jej vsetky kamosky maju babky a ona nie..prosto sa s tym nedokazala vyrovnat a dom jej pripominal babku...a este k tej ziarlivosti par rokov dozadu sa svokra starala o jedno dievcatko take malicke ako je nas maly a svagrina ziarlila strasne...to mi len svokra vravela tam ale bola vyhoda ze s nou nebola v kontakte stale ako s malym teraz..psychiater sa vyjadril takto ze kazde dieta s takymto syndromom je ine...niektore moze ale nemusi ziarlit...
@svetlusska Jaaaj....tak nech skusi tvoja svokra ked vzeme maleho tak nech vezme aj ju k sebe a sa hraju spolu s malym aby nemohla mat sancu mat pocit ze je odstrcena alebo jej dajte nejaku dolezitost aby mala pocit ze aj ona je velmi dolezita pre maleho a tym aby bola stredobodom pozornosti.Vies ze jej dat maleho pokocikat alebo strazit aby mala pocit dolezitosti pri malom.Potom mozno nebude uz tak reagovat.Vies ako ked ziarli starsi brat na maldsieho braceka,mu vsvetlit ze je velky brat a velmi dolezity......alebo jej dat aby dala malemu cajik a stale nech mu dava ona cajik pokial s tym nema nejaky problem.Aby citila ze je stredobodom pozornosti aj napriek tomu ze prides s malym ze ona je ta dolezita ktora mu musi dat napr.cajik ze aj prenho je ona velmi dolezita.Ze ju nejak zapojit do starostlivosti o maleho.
@janusha33 jani, aj medik som skusala...nic...nepomohlo. krici ako zmyslov zbavena,ked chcem dat do nej tekutinu...nechapem, ale uz neriesim. lejem jej to tam striekackou, je to trapenie, vsetko mokre, ale tak co uz...tekutinky musia byt.
@michalienka25 skusala si jej dat z pohara?
@janja2502 to este nie, ale skusala som z flase bez cumla, proste len to hrdlo som jej prilozila k pusinku. nechcela...nezbednica.
vsak skus, uvidis. Nam sa minule maly krasne napil z pohara, lebo sme nemali flasu po ruke.
@michalienka25 ja to tu uz nestiham citat a mala ako sa rozstvornozkovala mi vela casu nenecha 🙂))
Ja som dnes posledny den na materskej.Od zajtra som na rodicovskej.

@alohim No nas sa tiez teraz nejak rozlozil doteraz len tak lezkal na deke a sa hral a teraz za posledne cca 2 dni sa zacal natahovat za hrackami a najnovsie sa pretoci na brusko a cestuje prec z deky...samozrejme smerom dozadu a taha lehatku k sebe,vcera ho zaujali hracky co ma na hradzicke na lehatku tak to stiahol na seba a lezal pred lehatkom a ocmuloval to hryzatko co tam ma a potom odtial pekne vycuval......no som sa z neho nasmiala.....chytil lehatko a si ho pritiahol k sebe ved sa nebude predsa plazit on za lehatkom a takisto zvykne objimat nozku na stoliku.....a teraz sa tak rozhojdal ze zacina kolienka tahat pod brusko a hlavou mava hore a dole.....som sa teraz schuti zasmiala.......ale lezie dozadu ako rak 😀 😀