Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 u nas to bude podobne, medovnicky uz miznu, ale nastastie su to tie ihned makke, takze pred vianocami dorobim. Este normalne medovnicky, linecke, vanilkove rozky a podobne drobnosti, co vydrzia...makacka to bude az pred vianocami, ked pride rad na kremove ;)
Ozaj, kedy zdobite stromcek a co kupujete drobcom k Vianociam?
@cobhan Najprv sme mysli ze nic,ved podostava dost ale sme objavili jeden koberec taky detsky s tymi cestami a taky ze ked bdue starsi moze po nom s autami behat akoze po ceste tak mu kupime ten nech sa moze plazit lebo teraz zlezie z deky a je na podlahe a nie je to najteplejsie a sa mu aj smyka
@janusha33 my sme tiez nevedeli, ci ano alebo nie, ved este to nevnimaju..ale nakoniec som nasla uzasneho plysaka, takeho co vydava zvuky a dokonca sa da aj naprogramovat, aby hovoril jej meno ked mu stisne brusko alebo ruku alebo nohu 🙂 Nasa dostane darceky len od nas, tak aby aspon nieco mala pod stromcekom.
No co ten nas krpec vystraja posledne dni......uz mi hlava huci...stale robi "abuuuuuuuu" a pritom fuka a pluje....pri jedle je to uzasne.....a vecne sa hadam a krici pri tom...aj ked ma spat neplace ale krici.....sa velmi rozkekesil.....ale radsej nech je taky ako taky ze kde ho posadim tam bude.
@janusha33 ahoj prosim ta pomohli ti tie cipky ialuna na napravu sliznice maternice?
@makovicka53 Este neviem .....este nemam vysledku kontrolnej cytologie co mi brali v pondelok ale dnes budem mat vysledky dufam tak dam vediet.
@janusha33 ... ok diky 🙂 ...a ake si mala davkovanie a ako dlho?
@makovicka53 No mne povedala ze tak kazdych 5 dni mam zobrat jednu....nebolo to stale tych 5 dni lebo po stere co mi robila som zacala casto spinit takze v prestavkach medzi tym spinenim ci menstruaciou ci co to vlastne bolo som brala.
@janusha33 ...a ty mas aky problem? tiez so sliznicou?to si zacala spinit po tych cipkoch ci ti to poranila dr. tym sterom?prepac ,ze tolko otazok, ale uz som zufala, snazime sao mimco uz 3 rok a boli sme aj na IVF, ja mam problem s rastom sliznice a vcera som nasla tento produkt ialuna, ze je presne na to na co potrebujem, nikdy predtym mi doktori nic nedali, lebo vraj nic na to neexistovalo, ani len estrogeny mi nezaberali. A ked je nizka sliznica male sa nema kde uchytit ☹ ...drzim ti palce nech to dobre dopadne a ked budes mat vysledok tak mi daj pls vediet 🙂
@makovicka53 No ja som po porode a mala som zle vysledky cytologie....skratka a jednoducho sa mi nejake bunky zacali besniet a ked by sa to neriesilo tak by z toho mohla vzniknut rakovina a je tam nejaka dysplazia krcka ci co,no ja sa do toho nejak nerozumiem ale hrozi mi kyret alebo konizacia.Ja nechcem nic lebo nechcem nechat maleho 7-mesacneho syna doma kedze este kojim.Skus brat tie cipky a skus na to nemysliet.My sme tiez mali trosinka problem s otehotnenim ale sme si povedali ze nebdueme na to mysliet jednoducho sa budeme milovat lebo sa milujeme a tak a v pondelok som si robila test kde vysli dve ciarocky a v sobotu sme mali svadbu,takze nam perfektne vypalilo.Ja stale hoovorim ze Pan Boh vie co robi a vie aj preco to robi a my an to niekedy prideme a niekedy neskor a niekedy vobec na to neprideme,Takze sa neboj on sa o teba postara a ked pride ten spravny cas tak vam dopraje aj miminko.....takze skuste spokojne zit,nemysliet na to a ono to pride samo.Aj kamoska sa tak trapila nedarilo sa im,studovala a som jej povedala ze uvidis ked dostudujes tak aj otehotneis lebo ti odpadne velky stres tak aj bolo,po promociach sa jej ukazali dve ciarocky.
@janusha33 no kiezby si mala pravdu...ale u nas je to trochu horsie, mame aj zly spg...skusim veru tie cipky a uvidime, snad pomozu,,,tebe prajem nech sa ti vsetko da do poriadku, aby si sa mohla starat o synceka 🙂 ...este ra ti dakujem a to si budes volat o tie vysledky?
@makovicka53 No uz som skusala volat ale nikto mi nebral ale ked som mala zle vysledky tak volala sestricka mne ale tak skusim este neskor volat a uvidime....drzim vam prsty aby sa vam to podarilo a budem sa za vas modlit aby ste coskoro nasli dve ciarocky a vsetko vam vyslo tak ako chcete.
@janusha33 zlata si...dakujem 🙂 ...potom mi prosim napis, ked budes vediet vysledok...pozriem sem neskor...zatial sa maj krasne 🙂
@lilianka1199 sme boli u Dr. a že 1x1cm, no neviem či to málo alebo veľa.
@michalienka25 tak ale môj malý má už 2 mesiace 8kg a nejde hore a on bol stále veľký. Hej už klasicky lozí, no sedieť nechce ani za svet, zuby stále nikde. Preto to netreba porovnávať, každé bábo má svoje tempo.
Zlatú máš Mikulášku;) mamka asi poslúchala;)))
Žienky, začíname mať problémy s papaním. Prikrmujme už mesiac. Doteraz pekne papal postupne zeleninku, ovocie, kašičky, otváral pusu, spolupracoval pri papaní. Nikdy som dojčenie nenahradila jedlom, prv príkrm, potom sa ešte dosýtil dojčením. Posledný týždeň sa chce iba dojčiť, o jedlo nejaví žiadny záujem, sotva do neho dostanem 2-3 lyžičky. Stolica sa mu opäť zmenila a má ju ako čisto dojčené dieťa. Čo môže byť príčinou?
@alohim ahoj mne doktorka poradila, ze nemam hned po prikrme kojit, lebo by mohol zacat odmietat prikrm. Tak ho dokojim vzdy tak za tristvrte-az hodinku po prikrme. Mozno je to len prechodne obdobie, babatka mavaju rozlicne "nalady" co sa tyka papania. Skus mozno odstreknut viac mliecka do prikrmu, alebo rozne hry pri papani u nas funguje ked papame spolu.
@alohim Zuby ani my nemame ani jeden.....a zatial sa plazi len okolo deky a snazi sa otocit na chrbatik z bruska len chuda moje este neprisiel na to ze rucku musi mat pri hlave hore lebo nozky idu do otocky ale rucka je nabok takze sa nevie pretocit.Taky je podareny jak sa s tym pasuje.
@alohim no jasne, ze maminka posluchala 🙂. no vies co, moja mala ma obdobia, ked zje uplne vsetko (3 jedla denne), a niekedy, ako napr. teraz posledne dni, iba tak zobne. ako hovoris, dve-tri lyzicky. ale ja jej uz cicik nedam, az tak za hodinku, aby si nezvykla, ze bude zit len o tom :D. sa posledne dni smejem (ale cez slzy, bo uz mam nervy), ze moje dieta je zazracne. ono neje, nic nepije, vlastne zije asi len zo vzduchu 🙄 .
no a v poslednom case stale krici, nespokojna je, nevydrzi sa pohrat sama...a to vsetko po tej chorobke, co mala. akosi ju to zmenilo chudatko moje zlatucke...a mozno jej uz vykuknu zubky.uvidime...
@michalienka25 Inac ja badam na nasom ze na obed zje z Bozou pomocou polievocku a masko so zeleninkou tak polovicu......ale ked mu chystam poobede ovocie alebo doobedu jogurt alebo vecer kasu tak krici o dusu....aj pred polievkou krici....akoby chcel povedta ze mama rychlo,som hladny.Ale tiez je nejaky divny,aspon co badam posledne dni a dnes uplne take mal ocka akoby mu nieco bolo,bol chory ale nema ani teplotu zvysenu nic.....tak ja uz neviem.....a zachripnuty je z toho kriku....aj vecer ked zaspava neplace,on krici....a najnovsie robi abuuuuuuuu a pritom pluje.....menim podbradniky jak plienky.....uz by mohli tie zubky vykuknut.......on dostane asi zubky na Vianoce a pre istotu vsetky styri 😀
nam uz ide piaty zubok 😉
@janusha33 vies co, ani mi nehovor...po tej chorobke, co mala prekonala, sa mi uplne zmenila :(. menej sa usmieva, stale len mrnci, ako ty hovoris - krici, mrvi sa, sama sa nepohra...normalne mam nervy, ze neje...ani nepije. a tiez ako ty hovoris, ked vidi misku s jedlom, tak kriciiiii, ja uz taka doradovana, ze bude papkat a ona da dve lyzicky a dost...och joj...ale cicek dudle ako keby tyzden nejedla. no uvidime, co bude dalej vystrajat. ale fakt mam pocit, ze su to tie zuby. lebo cumel ma 23 hodin v pusinke,ked jej vypadne, tak krici na cele pecky, a ked sa nahodou niekedy pozabudne, tak zas tisne do pusy vsetko, co ma poruke. najcastejsie ruku 😀. Na rukach sa ako - tak ukludni. ale tak 6 mesiacov som mala poslusne mile dievcatko, tak musim vydrzat aj toto. len je to pre mna taka zmena...ja chcem moju "povodnu" Kristinku 😅 .
@janusha33 inak sa smejem na tom tvojom synovi, na kazdej fotke je s tou knizockou, to je asi jeho velmi oblubena hracka, ze? 😀
@michalienka25 Joj hej s tym sa on vie vyhrat......si lezi na deke a listuje,ocmuluje ju....je fakt suer lebo je taka makka som ju videla v tescu ale tuto sme dostali od svagrinej....
@michalienka25 No nas cumel nechce,jeho cumel rozculuje....pri zaspavani nehrozi.......momentalane zaspavame s krikom a placom bez slz,uz je taky zachripnuty ale nevezmem ho k sebe do postele lebo tym nic nevyriesim.Nas je taky vselijaky uz dost dlho a zubky este nikde ale uz by mohli vyliezt lebo uz mam dost.Najma to zaspavanie.....dve dni v pohodicke a tri dni s narekom a krikom........snazim sa aby zaspal sam...tie dve dni nie je problem ale tie tri zle dni no to je katastrofa......uz som aj nejak obrnena na ten krik a skrek lebo viem ze on chce aby som ho vzala k sebe do postele.Najnovsie uz nechec ani druhy poobedny spanok.Ale ked pospinka poobede este raz pol hodinku tak vecer lahsie zaspi ale teraz uz nechce.

No dnes svokruša pobavila malého a ja som stihla umyť okná na celom dome 🙂 Ako fajne