icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lilina22
7. dec 2012

@alohim moj osobny nazor je, ze to nepapanie je uplne normalna vec, na zaciatku to bola sranda, nieco nove, ale mliecko je mliecko 😀 😀 😀 Lin je na tom podobne, ja teda tak ako ty, nenahradzam mlieko tuhou stravou, prikrm ma nad kojenie navyse okolo 11 a okolo 17. Kojim ale okrem toho co najviac ako sa da cez den aj v noci. Podla mna je MM do toho cca 10-12 mesiaca zakladom stravy, prikrm je len na spestrenie. Linda sa hodne hybe, stvornozkuje, vie si sadnut, vkuse sa stavia, vie vyliezt po schodoch ako vichor, ma veeeela pohybu a tak sa ani nedivim, ze uz tak nepribera, ma cca 8.5kg a nenadejam sa, ze by do poradne v 9m dala tych 9kg 😀 vsetko uz "vybeha"

Ono to papkanie raz pride, ja sa neponahlam, nechavam to na nu a ked prospieva, nech je v klude len na MM

janusha33
7. dec 2012

No baby musim ist na konizaciu ☹ .Neviem ako to zvladnu s malym doma,nemozem ho nechat tak doma,ved este kojim.

tinci
7. dec 2012

....no a my zase musime skoncit s kojenim, mam zdravotne problemy a az vcera ked na mna doktorka zvysila hlas ze bud sa vyliecim alebo budem kojit som pochopila, ze ju musim ucit na umele mliecko - mame na to cca. tyzden a pomalicky sa trapime kedze s flaskou nie je velka kamoska, skor ju vzdy mala na hranie...Ale musim sa jednoducho z toho dostat, lebo venovat sa cely den dvom aj ked skvelym detickam nie je ziadna malina.
Baby co krmite UM ako je to vlastne v noci ked chcu drobci papkat - normalne ich musite zobudit kym sa mliecko pripravi? Lebo pri MM to je super ze je ihned k dispozicii a malicka sa ani moc nepreberie....

janja2502
7. dec 2012

@tinci no ja uz ked pocujem, ze sa maly prebudza tak idem dolu a mlieko je raz dva urobene. Tak pridem do izby, vyberiem ho z postielky a dam mu papat. Skor ho vybrat nemozem, lebo to by bolo kriku 😀

tinci
7. dec 2012

@janja2502 aha takze ju mozem nechat v postielke - prve dni budem musiet asi radsej zapojit do krmenia muza, kym ziskam cvik, no nejako sa potrapime a mozno nakoniec bude aj lepsie spavat v noci...

janja2502
7. dec 2012

no mozno, nam sa v noci budi bud raz alebo spi cellu noc.

michalienka25
7. dec 2012

@janusha33 hm...tak ma napadlo, ze keby si skusila mu dat iny typ cumlika. akoze ja nie som zastancom cumlov, a ked vydrzal doteraz, mozno by bola hovadina mu ho nutit, ale na druhej strane, mozno by to pomohlo...ale to je len taka dobre mienena rada...
a to s tou konizaciou ma velmi mrzi...a to budes dlho v nemocnici?joj... ☹

luba41
7. dec 2012

odporúčam pozrieť - neviem, či chodíte na stránku http://www.mamila.sk/pre-matky/poradna-dojcenia/ a možno tam by ste našli inšpiráciu na riešenie vašich problemov /hospitalizácia, operácia.../
@janusha33
@tinci

janusha33
7. dec 2012

@michalienka25 Skusala som aj ine cumle....mam doma asi 4 druhy ale ani jeden nechce.Neviem ako dlho tam bduem,vsetko sa dozviem v pondelok ale dufam ze velmi kratko......pozerala som na nete tak konizacia sa robi aj ako jednodnova chirurgia,lenze zase suseda bola lebo jej vysli nejake zle vysledky tak ju poslali tiez na onkogynekologiu na konizaciu a bola tam od stredy do soboty aj to ukecala lekara ze ma doma 1,5 rocnu dcerku.....ja ho ukecam po dvoch dnoch ze mam doma 7mesacneho syna a kojim.Vraj sa to robi v celkovej narkoze,co ja neznasam dobre a teraz ma napada ze to bude chciet asi zase predoperacne vysetrenia,kurnik sopa.

janusha33
7. dec 2012

@luba41 Hej uz som aj myslela na to ci nemoze byt maly pri mne ale na onkogynekologii pochybujem ze nieco take dovolia.

luba41
7. dec 2012

@michalienka25 neviem, ako dlho sa chystáš kojiť, ale veľa detičiek, ktoré používajú cumlík, sa odstaví tak v 8-9 mes. 😉 To, že si cmúľa pästičky môžu byť zúbky, ale aj to, že možno neponúkaš prsník toľkokrát, kolko by malá chcela. Príkrmy sú stále len popri kojení, jedlo len spoznáva. Nevadí, že spapá málo /treba vždy dokojiť /za celý život sa takého jedla ešte naje 😉 Ked píšeš, že sa malá ukludní na rukách, nepoužívaš šatku alebo nosič? malá by bola spokojná a určite aj Ty / prepáč, nedalo mi nenapísať 😉 /

jagu81
7. dec 2012

@tinci ja mam vzdy nachystanu horucu vodu v termoske, studenu vo flaske a ked sa mala zobudi, vezmem ju do mojej postele, dam nejake hracky a idem spravit mlieko ... polovica davky, horucej vody dolejem studenou dam mlieko a mozme papkat, nemusim zohrievat ani chladit 🙂

michalienka25
7. dec 2012

@janusha33 drzim palce, aby to vsetko dobre dopadlo, hlavne sa daj do poriadku, aby si bola zdrava!

@luba41 tak to o tom odstaveni som este nepocula...uvidime, dokedy to potiahneme...najprv som mala v plane kojit do jej pol roka, teraz by som chcela aspon do roka. ale ako sa malicka rozhodne, tak bude. ale ked vidim, ako stastne sa prisava, tak pochybujem, ze to bude v deviatom mesiaci 😀.
joooj, satku ani nosic nepouzivam, ona bola doteraz velmi dobrucka. a dnes sa mi "vratila" moja povodna Kristinka. tak asi len mala nejak zle obdobie...a v pohode, nemam s tym problem, ked si mi napisala, praveze ti dakujem 😉

janusha33
8. dec 2012

Baby s cim natierate detom tvaricku?Moj spi cez den vonku a kedze su mrazy tak by som mu chcela s niecim natriet tvaricku.....mozem s obycajnou indulonou ci radsej nieco ine?

tiuska77
8. dec 2012

@janusha33 ja dávam tiež indulonu ... my tu už máme okolo -10° 😒

janusha33
8. dec 2012

@tiuska77 My mame teraz momentalne cca -5 a maly spi este furt v kociku tak sme ho aj s kocikom prelozili do pivnice lebo to je uz dost nizka teplota na to aby spinkal spokojne vonku,sa bojim aby neprechladol aj ked je naobliekany a je vo fusaku ale aj tak....

tiuska77
8. dec 2012

@janusha33 mne ju teraz zobrala svokra na prechádzku aspoň na hodinku ...tiež som ju nebabušila na teplomery mi ukazuje -11°... ale tak dufam, to bude oki...narodila sa pod tatry musí si zvykať 😝

michalienka25
8. dec 2012

@janusha33 ja tiez natieram indulonou. a kym nebude -20, budem s nou chodit vonku, nech sa otuzuje...aspon na chvilocku.

janusha33
8. dec 2012

@michalienka25 Ja tiez s nim planujem chodit von a bude spat vonku lebo tam mi pospi aj dve hodinky a nie je potom taky uplakany a imrncany.Mama mi hovorila ze my sme tiez spali vonku ci prsalo abo snezilo abo boli mrazy......a nic mi nie je tak preco by aj on nemohol.

michalienka25
8. dec 2012

@janusha33 presne tak... 😉

zlobinka
8. dec 2012

joj ako dobre,ze to preberate,ze cim natierat..mna to tiez zaujima...mamina mi vravela,ze nas nicim nenatierala..ja som myslela,ze dam modru indulonu,len ta ma vela vody v sebe,tak neviem....mate s nou dobre skusenosti?myslim v mrazoch..

svetlusska
8. dec 2012

Dnes som az oci otvarala ked som videla ako si mamicka sada s malym babom vo fusaku na sedadlo spolujazdca a drzi ho len tak v rukach, prosto ho len tak drzala...asi nikdy nevidela ziadne video o tom ako sa taketo pripady koncia ked sa stane nejaka havarka...smutne a nezodpovedne hlavne :(((

janja2502
8. dec 2012

my natierame kremom do chladneho pocasia a vetra. Osvedcil sa mi uz pri malej, tak ho mame aj teraz a je fajn.

vesa78
8. dec 2012

ja som chodila s prvým von stále za každého počasia a nikdy z toho neprechladol,doteraz nebýva vôbec chorý 🙂 a teraz to isté robím znovu a myslím že deťom to len prosprieva,možno horšie sa cítia maminky keď prituhuje 😉

sajminka
8. dec 2012

@janusha33 a neskusalli ste cumliky od MAM taky od 0-6 m nasa Simk nechcela tiez ziadnny cuumlik alee tento y mqlicky.skusste

svetlusska
8. dec 2012

babenky otazocka...maly mal dnes vecer 39 po odratani a teraz je hrozne nervozny aj by spinkal ale sa mu neda a hryzie si plysaka jedna radost...cely den bol v pohodke az teraz vecer, myslite ze to moze byt tym ze mu idu zubky ale pozerala som a nic som nevidela ziadne zubky...aj soplikujeme asi tyzden ale tak nevyzera to na chorobu...dakujem za rady

lilina22
9. dec 2012

@svetlusska myslim, ze taka teplota nesuvisi so zubkami. Najskor to bude nejaka viroza, ak nema kasel, zelene sople, tazkosti s dychanim tak to moze byt aj 6ta choroba. 3 dni vysokych teplot a potom vysyp. Drzim palce, nech je rychlo fit.

janusha33
9. dec 2012

@sajminka Mame aj taky......nechce....zo zaciatku ked bol malicky tak obcas sa nim vedel ukludnit ale potom ked prisli koliky tak ho cumel zacal rozculovat a odvtedy cumel nechce.....ked mu ho budem drzat v ustach tak sa s nim pohra,pozuzle a vypluje...

janusha33
9. dec 2012

@svetlusska No ja si myslim ze to mozu byt aj zubky,nemusi ich byt vidno,oni sa mozu hybat aj v dasienku smerom nahor...bratovi chlapci ked im isli zubky mali stale teploty okolo 39

svetlusska
9. dec 2012

@lilina22
@janusha33 no nema ani zelene sople, kasle ale tak mozno 3 razy za cely den...a tazkosti jedine vtedy ked ma plny nostek...a co sa tyka zubkov no je to dost mozne ale ja si myslim ze nie a lekarka na pohotovost tam tiez nic nevidela dnes sme boli...tak nam dala diazepan ale mam ho davat ak bude teplota nad 38...a zajra mame ist k svojej lekarke tak dufam ze to nebude nic hrozne a nejak to dnes este vydrzime