icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
9. dec 2012

@tinci ahoj.necitala som vsetku diskusiu,len to,ze musis prestat kojit.je to skoda.skus pred tym cinknut laktacnej poradkyni,ci je ozaj nevyhnutne kvoli liecbe prestat nasilu s kojenim.

janusha33
9. dec 2012

@svetlusska Tak len nech je v poriadku a zdravucky.

tinci
9. dec 2012

@mirkave to mi je jasne ze budem predtym volat laktacnej, ale az v stredu budem absolvovat kompletne vysetrenia co mi vlastne je a ake lieky budem musiet a ako dlho uzivat, len ak to budu nejake drasticke lieky co budem musiet brat dlhodobo tak jej radsej skusam obcas dat umele mliecko, ale aj tak zatial v 90 % preferuje MM. Ide to so mnou nejak dolu vodou a uz tri testy dopadli pozitivne... potrebujem sa z toho nejako dostat aby som sa mohla v plnej sile venovat drobcom...prvorodenu som kojila skoro dva roky a aj malicku som chcela aspon rok, no uvidim

lilina22
9. dec 2012

@svetlusska drzim palce, s tym diazepamom by som bola opatrnna, resp ani by ma nenapadlo ho dietatu dat, je to masakralny liek a nie je nan dovod, nie je to ziadna prevencia febrilnych krcov. tie vznikaju ako nasledok rychleho vzostupu teploty a obycajne clovek ani neposrehne, ze ma dieta teplotu a febrilky su tu skor. Ked tak odporucam dobry clanok o zmysle zvysenej teploty a horucky ... a dovody preco ju nezrazat Resp kedy a ako zrazat http://m.slobodavockovani.sk/news/co-mozno-nevi...

lilina22
9. dec 2012

@tinci drzim palce, nech sa cim skor das dokopy a nech nemusis nahle prestat kojit, moja mala tiez pije len z prsnika a viem si predstavit ake narocne by ju bolo prehovorit na flasku

janusha33
9. dec 2012

svetlusska
Tiez by som ten diazepam asi nedala ale radsej preventivne castejsie merala teplotu a keby vyskocila nad 38 tak to zacala riesit nejakych zrazanim,kupel,zabaly ,Panadol a tak.....ked mal Risko v lete horucky co mal tie hnacky tak nam zabral Panadol a potom mal este troska na 38 ale som ho okupala nie v teplej ale takej letnej vode a aj to pomohlo.Snad to nebud nic vazne.Ja Risko teraz tiez pereventivne meriam teplotu lebo take ma ocka akoby mu nieco bolo,akoby bol chory ale nic mu nie je inac a teplotu ma 37,3-37,5 ale to ma uz dost dlho a ked som sa na to opyatla pediatra takze to bude zo zubkov.....ale on to ma co ja registrujem od posledneho ockovania.Dufam ze to nebude nejaky nasledok ale fakt iba zo zubkov.Ked sa do najblizsej poradne nic nezmeni tak sa ho na to opytam a ked tak poviem nech vezme krvicku na CRP ci nieco nie je skryte alebo krvny obraz alebo co.

janusha33
9. dec 2012

@zlobinka Ja davam indulonu ale tiez som zvazovala kvoli tej vode ci nedam niveu alebo obycajnu marinu ci ako sa to vola,neviem ci to este dostat.To je tiez taky dobry mastny krem.

lilina22
9. dec 2012

@janusha33 vies co, ak to nebudu zubky tak to naozaj moze byt nasledok ockovania, uvidis ako sa to bude dalej vyvijat. Ked tak existuju sposoby ako odstranit nasledky po ockovani - neviem, ci veris na homeopatika, ale existuju potencovane homeopaticke vakciny - su vo forme tych klasickych bielych gulocok, vakciny sa im hovori, lebo su vyrobene potencovanim zo zvyskov vakcin, takze ak trebars dieta ma nejake NU po hexe, homeo sa vyrobi potencovanim zvyskov z hexa vakciny. Ludi co poznam a pouzili tento sposob detoxu po ocko, tak im pomohol. No najlepsie by bolo, ak by ste to vobec nemuseli riesit a teploty zmizli ked vyjdu zubky.

janusha33
9. dec 2012

@lilina22 No hej snad hej......uvidime ako to bude dalej lebo este nam nevysiela nani jeden zubok ale pokial do najblizsej poradne ktoreu mame na zaciatku januara nevyjdu alebo aj vyjdu sa opytam na to lekara.Ja to registrujem od posledneho ockovania lebo mal troska zvysene teplotu a potom som mu merala dalej ci ma etse teplotu a ostalo to na tych max.37,5 po odratani,jemu nie je nic,obcas vyzera ma taky pohlad akoby mal neviem aku horucku alebo ho nieco bolelo alebo co ale nema vtedy teplotu vobec zvysenu,tak neviem.Uvidime ako sa to vyvrbi.

mirkave
9. dec 2012

@tinci mrzi ma to ☹ dufam,ze budes ok a ze budes moct dojcit aj nadalej.drzim palce

jarabica123
9. dec 2012

@janusha33 No tie teploty mozu aj so zubkami suvisiet, len neviem ci to moze trvat tak dlhodobo, a kedy idete na poradnu??Som zvedava co ti povie lekar, moze to byt aj z ockovania, a aj byva mrzuty viacej?? A v noci ti ako spinkava?? Nech to rychlo prejde Riska

janusha33
9. dec 2012

@jarabica123 Na poradni ideme az na zaciatku januara.Mrzuty je ako kedy......so zaspavnim sme mali problemy ale asi to uz preslo...dufam.

jarabica123
9. dec 2012

@tiuska77 Aj my chodime von za kazdeho pocasia, cize aj teraz v zime, dava me modru indulonu a je super, a este aj psik nam pribudol do domacnosti, takze vencim dva v jednom🙂)) A inak chodime na plavanie, a ta pani co to vyucuje, nam hovorila, ze teraz ked su taketo teploty, ze aby sme chodili s drobcami kocarmi aj tam a aj naspat, vraj je to najlepsie otuzovanie a na imunitu ako stvorene. Tak sme tak uz boli tri krat, mala som aj strach troska, ale zase je tak naobliekana ako cibula, v uskach ma vatisku, na tom este ciapku a kapucnu a zatial klop klop je zdravucka, snad nam to aj vydrzi. A hlavne sme zacali o trosinku lepsie spavat po plavani, sa unavi vo vodicke a potom spi aj hodinku aj pol co je u nej doslova rekord_)) Takze dva krat v tyzdni ked ideme plavat si aj ja mozem troska oddychnut a nohy vylozit🙂))

jarabica123
9. dec 2012

@janusha33 A zaspava ti v postielke sam alebo na rukach?? Lebo ja uz nevladzem, uspavam ju aj 15x a ked ju dam do postielky hned je hore, tak dnes som uz dala hned po kupkani do postielky, nakrmila, a hôadkala som ju, spievala som jej a veru si aj pomrnkala, ale nakoniec zaspala, mne by to ani nevadilo, ale ja uz mam krize fakt v prdeli, takto to uz dalej nejde, tak uz bude pekne v postielke zaspavat a zvykne si, teda dufam

alohim
9. dec 2012

@lilina22 no uz sa nam o papkanie vratilo, uz papka pekne, dnes mal masko so zeleninkou...mal iba take obdobie 🙂 a idu mu zubky, jeden sa mu uz tlaci, ma tam take ostre miestecko. Mozno to mu vadilo a chcel sa radsej iba dojcit, aby sa upokojil 😉

alohim
9. dec 2012

@svetlusska @tinci Drzim palceky, nech ste skoro zdravi.

alohim
9. dec 2012

@lilina22 zaujimave, no i homeopatika nie su take nevinne ako sa zdaju (pozadie ich vyroby, no je to na dlhsiu diskusiu). Ked uz odlahcit, som skor za bylinky, moj maly bol po ockovani ok i bez homeo ;)

tiuska77
9. dec 2012

@jarabica123 ja som bola tiež dnes v Aqua parku som sa bála ako to bude či nebude nervózna..ale bola zlatulinka vydržala 2,5 hod a potom sme už šli domov a ďalšie 2,5 hod spinkala :D ..chcem tiež od januára začať plavecký kurz s ňou vo vodičke sa jej páči 🙂

janja2502
10. dec 2012

@janusha33 ja som ti uz pisala, ze tiez pri dcere sme mali ten isty problem s teplotami. Musela som jej merat rano, naobed aj vecer a potom ukazat doktorovi. Stale mala nad 37. Bol to dosledok ockovania. Nakoniec sme skoncili na alergo a tam nam dali sirup na posilnenie imunity. Vypila ich aspon 8 a odvtedy mame pokoj. Bola som rada, ze sa vobec nieco zistilo.

janja2502
10. dec 2012

nas maly, uz sa celkom podoba na tata. Asi mu ho pribalim do prace 😀

michalienka25
10. dec 2012

@janja2502 ja odpadnem, ten je zlaty. to kde ide taky vyfesakovany?🙂

janusha33
10. dec 2012

@jarabica123 No bojujejeme teda minimalne tyzden sme bojovali a uz teraz aj vie sam zaspinkat.....davam ho spinkat okolo osmej pol deviatej a troska poplace a prejde to,zaspinka sam....sme sa trapili metodou 3-5-7 a celkom sa aj uci sam zaspinkat, v noci este ma obcas problem ale vecer to uz nie je az take hrozne ako bolo.

janusha33
10. dec 2012

@janja2502 Ze aky frajer...

janusha33
10. dec 2012

Baby urobia mi konizaciu na klinike jednodnovej chirurgie takze nemusim ist na dlhsie ako den prec ......juchuuuuuuu 😀 😀 😀 Kojit sice budem moct az po 24 hodinach ale to zvladneme.....

janja2502
10. dec 2012

@michalienka25 To som mu uz kupila davnejsie, tak sme skusali, ci uz bude dobre. Bolo mu to akurat a to je velkost 80. Tak na vianoce este vydrzi.

janja2502
10. dec 2012

len som mu musela vzadu drzat kravatu, lebo velka gumicka na nej bola. Budem ju musiet prisposobit. 🙂

makovicka53
10. dec 2012

@janusha33 ahojky uz mas tie vysledky? 🙂

janusha33
10. dec 2012

@makovicka53 Ano mam ,nie su dobre v pondelok idem na konizaciu krcka.Nastastie sa to da a jednodnovej chirurgii takze nebudem dlho prec od maleho,ale ta Ialuna zrejme nepomohla.Mozno tym ze sa mi nepodarilo ju vybrat celu alebo neviem preco.

svetlusska
10. dec 2012

@alohim
@janusha33
@lilina22 no tak dnesna navsteva u lekarky dopadla tak ze CRP ma 9 trocha vyssie hodnota je 8 normalna ale tak nijaky zapal tam nenasla,zobrala este stery a moc ci nahodou nieco neukazu..ale tak zrjeme pojde o 6 chorrobu...teda ked sa vysipe ak nie a bude mat horucky este aj v stredu tak to bude nieco ine..akurat ze ho zacalo prehanat ale tak to mozno z liekov.ak to bude prretrvavat tak cinknm lekarke ci je to v pohodke.len nech je nam uz dobre..

svetlusska
10. dec 2012

@janusha33 juu tak to je super, nejak to uz zvladnete 🙂