Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@svetlusska No snad hej.
@svetlusska joj drobatko, to je dobra otrava este aj prehanky, ale to ozaj moze byt aj z liekov, uz nech je to za vami
Ahojte baby, neviete mi nahodou poradit, co dat drobcovi na zapekanie? kaka uplne tvrde bobky, pold na tlaci v kuse a potom len bobok :( a dnes mal aj sem tam krvicku :( Co pomoze na zriedenie?
Dakujem
Neviem, mne mamina strasne vela uvarila do zásoby, aj kombinované jablkovo- slivkové. Ale viem že kasicky Hami boli kedysi pred 6 rokmi slivkové a to mi malu stále prehnalo. Skus pozriet v Dmku nejaké kašicky.
@svetlusska ahoj kočka. no presne toto mala aj nasa kristinka. najprv zacala horuckovat, styri dni horuckovala, potom sa vysypala a potom bolo po vsetkom. a posledny den horucok tiez dost kakala (3 krat za den), takze verim, ze aj u vas je to posledny den horucok. lenze ja som jej aj posledny den dala iny liecik (nurofen), takze mozno to bolo aj z toho. takze priznaky mala rovnake ako tvoje bobatko. bud je v povetri nejaky virus, alebo v tomto obdobi sa chyta ta siesta choroba (aj kamaratkin syn mal siestu chorobu v cca takomto veku 😠
Ahojte,chcela by som vam tiez pomoct,aspon takto.Nie je horsie,ako ked mama vidi trpiet svoje dietatko.Ja mam 3deticky,toho najmladsieho mam majoveho 2011 a este sa mi dari ho kojit.Toto leto sme mali asi najkrurejsie zo vsetkych.Vsetci 3mali kiahne a s txmto najmladsim som musela ist aj do nemocnice,lebo z nicoho nic sa mu spravila v stolici krv.Praskali mu cievky.Znemocnice nas museli predcasne pustit domov,neboli sme ani dolieceny,tak vsetko ostavalo na mne.Ja kedze som ho kojila,bola som uz zufala z toho ako mu nic na hnacku nepomaha,az som ja skusila zjest cierne uhlie.A zabralo,davaloa som si 3xdenne a pomohlo.Aj prevarene jjablcko je velmi dobre a zase ked je zapcha,je velmi dore pit tekutiny,ale nie sladke vody.Tie este zapekaju.Vyborny je aj kamilkovy cajik.
@janusha33 to ma mrzi moja,,,nech ti to dopadne dobre a je super, ze su aj taketo moznosti operacii 🙂 ...drzim palec 😉
@makovicka53 Dakujem.
Nas Risko si zacina robi tap tap tapusky,baran,baran buc je na dennom poriadku a odmitea pit cajik z flase,sa mu zapacil poharik 🙂 .A pluje o dusu.........uz len cakam kedy pojde na 4 a bude behat,zacnem vsetko skryvat.......
@svetlusska aj my sme uz mali siestu chorobu. Vysoke horucky 4 dni, ked som musela davat aj ditiaden (ci diazepan?) proti febrilnym krcom. Crp normalka a taka som bola stastna, ked sa konecne cela vysypala, a ja som si bola ista, co to vlastne bolo uff 😉 Vela zdravicka prajeme
@katkamiki my mame tiez tento problem, dnes konecne zabrala slivkova stava hipp, dala som jej vypit asi 1/3 a dnes sme kakali 3x! No nie som nadsena z pitia takejto sladkej stavy, ale aspon ze pomohlo. Uz to bola hruza, v noci sme boli hore od pol 1 do 5, ked konecne vysli dve bobky. Chuda sa vytrapila.
@lilina22 dakujem za podporu aj ostatnym babam, skusala som jej parkrat dat z flasky vody aj na skusku umeleho mliecka, vacsinou tu flasku schytila a odhodila tak sa modlim aby mi v stredu po vysetreniach povedali, ze budem moct kojit aj nadalej....inak neviem ci budeme pit lyzickou, najlepsie je asi potom zavolat laktacnej tie maju ovela viac skusenosti. Mala je teraz nejaka nervozna, mozno citi potlacanu nervozitu aj zo mna ☹
@katkamiki my sme tiez mali problem so zapchou, obmedzila som mrkvu v polievocke na minimum a hlavne nezabudnut dat olivovy olej a probiotika. Zabral aj vyvar z ovsenych vlociek a tiez tie slivky co baby radili, ja ked som nezohnala slivkovy kompot tak predavaju v lekarni aj original stavicku pre deti aj ta zaberala...
@tinci skús sa "nájsť" http://www.provita.sk/site/node/43 a http://www.provita.sk/site/node/48
@babush ahoj no my uz tahame od soboty vecera,crp v norme a diazepam davam tiez ked ma vysoke horucky,uz nech Je to za nami
@katkamiki ahoj skus mu nedavat mrkvu, my sme mali ten isty prbolem a odkedy mu davam mrkvicku len raz za cas tak uz nema take tvrde kaky...a jedna znama mi tiez povedala ze mrkva spolu s matersky mliekom moze zapekat..
inac haluz, lebo ja davam mrkvu denne a nezapeka...hm
@katkamiki ahoj, neviem ci ti uz niekto radil, ale skus si kupit lanove semienka, moj maly mal tiez dost problemov so zapchou, aj celkom nedavno, a vynechala som varenu mrkvu, surove jablcko, zemiaky, ryzu, maso, aspon na tyzden. papal marhulove a slivkove vyzivy a do toho som mu davala 1CL tych semienok, nechala som to napucat aspon 30 minut a papal. pre istotu som kupila aj laktobacilky opat... skratka som vylucila vsetko, z coho by mohol bobkovat, lebo on uz, mudrosko, vedel, ze kakat bobky boli a potom to schvalnae zadrziaval. musela som ho nejak donutit, takze prva pomoc zriedit kako, aby sa aj ritka zahojila a aby zabudol...
inak, kupila som ich v DMke ...
@katkamiki nie je za co, viem co to je, presne toto bolo aj u nas, ako prve som vyradila varenu mrkvu, ryzu a kase, ale nic moc. Teraz davam rano do mlieka probiotika, na desiatu papa ovocnu vyzivku (domacu), obed zeleninka + masko a potom este 2x mliecko a ide hajat. Tu slivkovu stavu som dala vcera aj dnes doobeda a je to podstatne lepsie. Dnes sa poobede tak dokadila, ze mala aj na krizoch 🙂 🙂 nevadi, lepsie ako bolave brusko, veci oprat je jednoduchsie.
Dakujem Vam vsetkym velmi pekne, dnes je to uz lepsie, nedala som mrkvu. Uvidim, ako to bude dalej. 🙂
Moja malá je riadne neposedná 🙂 Od rána do večera by sa len prevracala z jednej strany na druhú... keď uvidí niečo zaujímavé, napr. môj mobil, tak sa k nemu plazí o sto-šesť 😀 A ako sa naučila kričať... úsmev od ucha k uchu a spustí riadny krik 🙂 A už má aj 2 spodné zúbky... vyšli takmer bez problémov... trošku mrzutosti a rúčky stále v pusinke 🙂
Jaaaaaj Risko sa uz druhu noc nezobudil......ani papat nechcel.....po osmej som ho dala spinkat troska pomrncal a zaspinkal a zobudil sa az rano.....zeby zabrala metoda 3-5-7?ved sme sa potrapili......ale zrejme aj to ze poobede ide spat az okolo pol tretej a spinka aj dve hodinky.Juuuuj moj bobek mohol by tak aspon dva tyzdne potiahnut nech sa stihnem aj zotavit ale mohol bhhy tak aj stale spinkat.
no konecne nam presli horucky, vysypali sme sa takze to bola 6 choroba len je este trocha mrzuty ale to jee uz najmenej 🙂 😎

@svetlusska Ked ho prehana daj mu banan......nas tak bol v lete ze mal horucky a potom zacal taaak hnackovat a brusko ho bolelo a to este nepapal ani prikrmy tak sme boli u lekara robili mu aj CRP a nebolo tam nic tak skonstatovala ze to je len nejaky taky virusik.Mama sa pytala jednej lekrky z infekcneho lebo teploty presli ale hnacky nie a davala som mu smectu ako mi poradila ta lekarka u ktorej sme boli tak ta z infekcneho ze nech mu dam troska bananu a zabral.Tak na tu hancku mu skus banan.