icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

gaby21
22. dec 2012

@suzan1111 Musim sa ti priznat, ze chodul laka aj mna, maly sa uz v pohode vytiahne zo styroch na nozky, takze uz by to taka katastrofa nebola ho tam posadit, je to velmi lakave, bol by klud, urcite by sa mu tam pacilo, sak zrazu by sa dostal z jednej strany bytu na druhu bez nejakej vacsej namahy, ale moj manzel ma obrovske broblemy z chbatom, svokry som sa sice nepytala, ci ho dvala sediet prilis skoro, alebo pouzivala chodak, ale je mi jasne ze to robila, vsetky deti nasej generacie su odchovane presne takto, ale pochybujem, ze by to priznala, ze je to kvoli tomu 😝

katkamiki
25. dec 2012

Moja laska pod stromcekom 🙂

lunnka
26. dec 2012

@katkamiki no aka radost pod stromcekom 😀 nasu sme polozili do sustavych papierov z darcekov, to bolo radosti ;)

katkamiki
27. dec 2012

@lunnka No aj nas rozbaloval 🙂 Teda trhal 🙂 Zlaty bol... Ale este stale sa nedava na 4, uz zacinam byt trochu nervna 🙂 Uz mal 7 mesiacov v utorok a nic... Dufam, ze zacne 🙂 Vasa uz aj beha pomaly, co? 🙂

maryhrib
27. dec 2012

@adelajda2012
my mame rovnaky problem (: ked som v koncoch tak plienku davam na stojaka (: inak niekedy ju zabavi digitalny teplomer (svetielkuje displej), alebo kefa na vlasky alebo jej dam pap. vreckovku a ona s nou robi strasne poriadky..
myslim si ze lepsie to uz nebude tak vela trpezlivosti (:

janusha33
27. dec 2012

@katkamiki Nic si z toho nerob....nas bude mat uz osem mesicov za sebou a ani sa nesnazi na styri ist.,ani sa neplazi.....lenivy je....lebo tatik ked je snim a nevie sa dostat k nejakej hracke tak tatik mu ju ochotne poda.....tak naco bys a snazil..

katkamiki
27. dec 2012

@janusha33 No presne, nas tak isto, da sa na brucho, a lezi 🙂 Sem tam zodvihne rit a to je vsetko 🙂 Ja som sa uz bala, ci neni nejako pozadu, lebo ako to tu citam, tak vacsine uz aspon na styri sa daju deti. No tak este si pockame 🙂 Mozno to aj preskoci 🙂

janusha33
27. dec 2012

Od krstnej sme dostali penove puzzle.....ta to radosti z neho.....

janusha33
27. dec 2012

@katkamiki Pisala som s jendou odbornickou takze to nic....ze niektore deti preskocia fazu plazenia a zacnu rovno na stryoch a tym ze moj napriklad vie sam sediet tak je velmi pravdepodobne ze tu fazu preskoci ale ze za 20 rokov co je v detskej ambulancii iba 3 deti isli ucebnicovo,ze kazde dieta je individualne......a na 4 ma cas do deviateho mesiaca cca.Neboj sa uzivajme si kym su v klude,ked sa rozlezu nebudeme za nimi stihat vsetko skryvat.

janja2502
27. dec 2012

@janusha33 veru tak, alebo zacnu sa plazit uz zajtra. 🙂 My sme boli u rehab. dr na kontrolu ked mal 6,5 mesiaca a ona sa ma pytala, ci lozi a ja ze nie. No a prisli sme domov a on vecer zacal. Take som mala nanho nervy. MOhol zacat o den skor a dr by nas uz mozno nevolala na dalsiu kontrolu. On mi to robi stale. Aj ked bol malicky, tak tiez sa pytala ci sa otaca a ja ze nie, no a na druhy den sa uz veselo tocil.

janusha33
27. dec 2012

@janja2502 No bratova svagrina ma maleho o 20 dni mladsieho od mojho a pred dvoma tyzdnami iba lezal na podlozke,sem tam sa otocil a teraz jej beha po styroch po celom dome....a nas nic....

katkamiki
27. dec 2012

@janusha33 no presne, aj moj sa sam posadi v pohode,tak asi tiez preskoci na 4 🙂 uvidime, ale dakujem pekne za ukludnenie 🙂

lunnka
27. dec 2012

@katkamiki ahoj, presne ako ti baby pisu, mozno to preskoci, ale stale je este fura casu aby sa dal na styri, aj v mudrych knihach pisu ze je stale cas..a aj keby nepisali, kazde ma svoj vlastny cas 😉 dvihanie ritky, tak to zacalo u nas a mozno sa len bude plazit, neda sa na styri a z plazenia sa ahned postavi..
Nasa nebeha este 😀 cosi 🙂 u nas to islo ze 5. mesiac na styroch, 6. zacala stvornozkovat a sikmy sed, 7. sedi a vstava, stoji ked sa moze drzat, najnovsie macherka uz len jedna ruka staci (ked jej dame hracku a zabudne sa drzat, pada na zadok alebo rovno dozadu ako sviecka 🙂)
s prikrmami sa nejak neponahlame, stale papa len cca okolo obeda zeleninu, obilniny, zacali sme masko, ale nebudem davat 6x do tyzdna, to mi pride vela..davam cviklu, zelezo doplnime aj inak. Vcera som skusila jablko, ale nechutilo, asi jej bolo kysle. Zato dnes sa nevedela dojest batatu s cviklou a cuketou. Bolo to fakt sladke asi preto 🙂 Vecerne kase nedavam.. kojenie myslim staci. V noci dava zabrat, casto sa budi a cvici spartakiadu medzi nami, takze som fajne dokopana, dostipana, doskriabana (to po kojeni) ale je to uz podstatne ina babenka ako to babatko co pred par mesiacmi len tak lezkalo a valalo sa, uz je to hrave maciatko 🙂 drzkajte sa

katkamiki
28. dec 2012

@lunnka No ved ja sa moc neponahlam s tym stvorkovanim, len ako som to tu vsetko citala, tak sa mi zdalo, ze sme jediny co sa este nedostali na 4 🙂
No mi celkom dobre papame prikrmy, ale tak na desiatu dam jablcko, alebo zemiacik, taku kasiscku, obed nejaka zeleninkova polievka, ale taka husta, a na olovrant tiez nejake jedno-dvoj zlozkove kasicky. Ale uz neje tak dobre ako na zaciatku :( Jedine co zje uplne ze rychlo je zemiak a brokolica 🙂 To nestacim nakladat do ust.
Nam sa v poslednom case zacal budit v noci castejsie, pripisujem to zubom, alebo neviem. Len moja svokra mi zacala hovorit, ze to je urcite hloadny, ze nech mu davam kase na noc, ze prespi celu noc, tak neviem, ci mam ist do toho, lebo sa mi moc tie kase nechce zavadzat. Tak uvidime.
A ako ste dopadli u Mrazovej? Vsetko v pohode? Drzkajte sa, papa

deni73
28. dec 2012

@katkamiki Ahoj, nie ste jediní, ami môj malý eše neplazí, len akurát včera začal dvíhať zadok. 🙂 A na noc mu dávam mlieko, ale trochu zahustím kašou, tak 180 ml, spí celú noc.

alohim
28. dec 2012

Prajem vám všetkým krásne sviatky a veľa zdravia a radosti s ratolesťami v novom roku 2013;;)
Dostali sme najkrajší darček = malému presne cez Vianoce vyliezol prvý zúbok. Boli síce cez sviatky ťažšie noci a už ma stihol i pohrýzť a už sa asi tlačí i druhý zub.

@lilina22 Súhlasím, tiež som proti chodákom a predbiehaniu vývoja...bábätko potom stráca motiváciu prísť na to, ako urobiť daný pohyb. Taktiež kontaktom s tvrdou podložkou bez obmedzenia sa dieťatko lepšie vyvíja a samé objavuje okolie. My odkedy malého dávame na puzzle/deku, robí úžasné pokroky. V lehátku je minimum, už tam ani nechce byť. Lozí od 5,5 mesiaca a teraz sa už sám stavia na nôžky ak sa o niečo opiera, postieľku musíme už znížiť, a baví ho otvárať šuflíky...no paráda 🙂 A už i sám sedí no v takom zvláštnom prekážkovom sede, že jedna nôžka je ok, a druhá poskrúcaná pod zadkom.

katkamiki
29. dec 2012

@deni73 Ahoj, prosim ta ale kojis este, ci nie? Lebo ja kojim a neviem ako mu mam dat tu kasu potom na vecer, ked flasu s cumlom mi odmieta...

svetlusska
29. dec 2012

@katkamiki ahoj ja tiez kojim a kasu mu davam vacsinou s lyzickou, ked mu dam flasu s cumlikom ma to ako hracku :D ale nas nespinka celu noc ci mu dam kasu alebo nie o pol jedenastej vecer je hore

katkamiki
29. dec 2012

@svetlusska Ahoj, prosim ta a aku kasu mu davas? ja sa v tych kasach vobec nevyznam... :( dakujem

tiuska77
29. dec 2012

@katkamiki ahoj aj moja odmieta flašu ja jej robím nemliečnu kašu (hami) s mojim mliečkom odsatým a dávam jej to lyžičkou tak okolo 17tej 🙂

svetlusska
29. dec 2012

@katkamiki tak zo zaciatku ked som tiez nevedla tak som davala sunarku, potom som kupila v dm babylove kasu, a bola aj lacnejsia 400g tusim za 2e aj cosi...hami som neskusala ale chystam sa....este som skusala pohankovu ale tak zatial mu akosi nechutila, resp.vecer moc papat nechce teraz

deni73
29. dec 2012

@katkamiki Aha, ja bohužiaľ nekojím, a mne vypije z fľaše s cumlíkom. To je iné, keď ešte kojíš, to ti neporadím.

babush
29. dec 2012

Ahojte, aj my vsetkym prajeme krasne medzisviatky a super perfektny novy rok 🙂
U nas prave zacala separacna uzkost u Lindy, tak sa neviem ani vycikat bez nej uff. A stale len mrnci, mrauci a jaci a pridava na intenzite a mne ide hlava prasknut. Dufam, ze sa to rychlo skonci, lebo ma inak asi odvezu 😀 No hold, toto nase druhe dietko je o dost narocnejsie ako prve. Tak som zvedava ako to zvladneme. Zacala som zas trosku intenzivnejsie pouzivat nosic a to hlavne pred spanim a je to o poznanie lepsie. Inak so spanim to mame stale rovnake, ze spi presne 30 minutove spanky a to 2. Niekedy sa postastia aj 3 😉 . Zub zatial ziadny, no a plazi sa o stosest. Teraz nam aj stupa spotreba bodyniek, lebo brusko ma zachvilku take spinave hehehe. No a dava sa na 4, ale sa len tak pohupuje, takze sme v pripravnej faze 😉

adelajda2012
29. dec 2012

@katkamiki najlepsie mas ak si kasu uvaris doma (kukuricnu, ryzovu, krupicovu, pohankovu...atd.cistu, s ovocim...atd.). Problem je,ze nikdy neviem, ci mala zje plny tanier alebo len par lyziciek. Preto robim tiez instantne kase. Urobim trochu a ak este chce, rychlo zalejem dalsiu porciu. Kase kupujem Nestle bez pridavku cukru. Vsetky hami sa mi zdali strasne sladke. A este kupujem aj instantne kase v obch.so zdravou vyzivou (prosnu, spaldovu...). Nie su sice take hladucke, ale ja krmim lyzickou a malej kusticky nevadia. Do flase by to ale neslo...

katkamiki
30. dec 2012

Dakujem Vam vsetkym velmi pekne. Nejako to skusim vymysliet 🙂 Lebo mne nejde poriadne odsat mlieko, tak nieco budem musiet vymysliet 🙂

svetlusska
30. dec 2012

@babush nooo u nas je to presne to iste nemozem nikde nechat maleho sameho lebo hned rev, krik no hroza daco ale on to robi napr.aj vtedy ked je s nim manzel a ja odidem alebo naopak...a tiez dufam ze to prestane lebo ked som sama doma ta koniec musim ho vsade so sebou brat

svetlusska
30. dec 2012

ach jaaaj uz dalsia noc v poradi bola katastrofa...zobudil sa o pol stvrtej v noci napapal vsetko okej ale ked som ho isla dat do postilky hotovo rev akoby som ho krajala....kebyze kus poreval a utisil sa ale on cim dalej tym silnejsie..no hruza....nakoniec spal s nami lebo inac by sme sa nevyspali...robia alebo robili to aj vase deturence?

lunnka
30. dec 2012

@katkamiki s tymi kasami to udajne nie je pravda, ze deti sa budievaju v noci ci das kasu alebo nie, skor ze ich to zatazi, preto treba dat najneskor 2 hod. pred spanim.. spanok to neovplyvni, to su take myty..
aj nasej chuti brokolica, ale co uplne zbastila bol batat, kupila som v Kauflande a dala s cviklou a cuketou, bolo to sladucke, mnamka aj pre mna 🙂
U doktorky sme sa rozlucili a od januara patrime inde 🙂

babush
30. dec 2012

@svetlusska s tym nocnym placom separacna uzkost suvisi. ma strach, ze ho nechas sameho. ja teraz tiez spavam s malou, ked sa da 😉

janusha33
30. dec 2012

@katkamiki Ahoj ja som tiez robila kase Hami tie co sa iba vodou zalievaju tu dostal okolo siestej a potom este pred spanim som kojila.Teraz mu robim krupicovu alebo ryzovu alebo kuuricnu kasu.Normalne to uvarim vo vode a ryzovu este mixnem s mixerom a prisiem mu k tomu stale bud jablcko potrete,alebo troska vyzivy,aj vanilkovy cukor som uz troska dala a nema problem.Vecer ho potom este nakojim a ide spat okolo pol deviatej a spi takmer celu noc....sice sa budi obcas ale zaspi potom spat....