Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 Jani, ja nechcem ucit z flasky, mi prejdeme asi rovno na poharik, to je jasne ze lepsie. Co sa tyka toho kravskeho mlieka, tak toho sa ja bojim, kedze hovoria, ze zatazuje oblicky a nas ma take mierne problemy s oblickami. Tak asi pockam, kym zavediem kravske mlieko, inac vo vsetkom s tebou suhlasim 🙂
Baby, nemate niektora skusenost s vracanim u vasich deti? Mne sa maly v utorok dogrcal, ale strasne , az nosom mu to islo, ale to som si myslela, ze sa prejedol. Zjedol tych 180 ml na obed pollievky s maskom a potom mlieko za tym, po 3 hodinach vracanie riadne. Tak som si myslela, ze sa prejedol. A dnes zase... Ale na obed mi zjedol max 60 ml, zase s maskom, potom som mu dala kusok chlebika, ten zjedol, a isli sme na navstevu a tam mu dali kusok rozku. Prisli sme domov, isla som ho uspat a zase sa mi dovracal riadne. Potom som mu dala mliecko moje a aj to nasledne hned vyvracal. POtom zaspal a po hodinke som mu dala moje mliecko a v pohode. Ale je culy, smeje sa, ani neplakal ked vracal. Bojim sa, ci je to maskom, alebo brokolicou ( ta bola aj predtym v polievke aj teraz ) alebo je to prejedenim, ale dnes sa mi nezda, zeby sa prejedol. Tak neviem, ci mu mam davat masko, ci sa mame vratit na zaciatok k jednoduchsim jedlam.... Som z toho zmatena, predtym mi papal aj masko aj brokolicu, aj vela zjedol, a nic. :(
@katkamiki Ved jasne ze ho nebudem zavadzat uz teraz.......najskor po roku aj to sa uvidi,isto este troska pockam pokial budem kojit este.My sme mali flasku akurat na caj a hcvilku na kasu.Teraz pije caj s poharika a kasu papa lyzicikou.Inac sme nepouzivali na nic.......a uz su odlozene.
@zlobinka Mliecko na ranajky,na desiatu jogurt,na obed masko a zelenina a polievocka,popoludni ovocie,vecera kasa,pred spanim mliecko a v noci ked sa zobudi mliecko.Ale nema zase take nejake velke davky toho jedla,take akurat,takze nemozem povedat zeby sa prejedal,ani na vahe nejak ze brutalne nepribera.....v utorok amme poradnu tak uvidime kolko pribral ale mam pocit ze vela toho nebdue.
dnes bez revu zaspala mala v postielke,samozrejme musim lezat hned vedla nej..ale aka vyhra..ked to pojde takto dalej aj postielku odtiahnem na svoje miesto...
@mirkave s tymi kasami mas uplnu pravdu,ci hej dam vecer kasu,kasu na dobru noc,alebo len mlieko a potom pri uspavani mlieko budi sa v noci aj tak..ked bola teraz chora som hej davala aj caj v noci-troska a bolo to to iste....to s tym dojcenim-ved je to ta najlepsia vec..a s tym umyvanim a sterilizovanim.uf ja by som o tom mohla aj knihu pisat..ja mam 7flias a dve odsavacky,kedze stale odsavam myslim,ze to je horsie ako robit umele..ale na moje prekvapenie este ma to bavi 😀 aj ked okoliu to nevysvetlujem,lebo su zdeseny...a pozeraju na mna akoby mi sibalo...ze naco to robim... 🤐 🙄
@zlobinka No co sa tyka toho mliecka tak vam poviem.......ja som chora jak slon,horucky som mala,mama a sestra sa obrali odomna a moj Risko nic(klop klop).Cize to materske mlieko ma do seba.A to som kojila aj ked som mala teploty a snazila som sa co najviac zrazit teploty,uz ked som mala 38,6 uz mi lepilo lebo od 39 sa nema vraj kojit.Ale zvkadli sme to.Risko sice dostava celu zimu cajik z materinej dusky tak aj to robi svoje ale mliecko urcite urobilo vacsiu cast ochrany.
@mirkave to vies ked sa tesis celu tehu,ze budes kojit a prva vec,ktoru pocujes od sestricky po prilozeni malej,ze vy kojit nebudete,lebo..xy problemov...to mna total nastartovalo..len skoda,ze som nekontaktovala inu laktacnu a hlavne z mamily..ale je jedno ako ale hlavne ma moje mliecko 😀
My zaspinkame na prsniku cez den i v noci. Mam pocit ze mliecka je troska menej no dojcim casto: na ranajky, potom desiata (nie vzdy vyjde) je nemliecna kasicka a dojcime sa, spinkame 10.00-11.00. Obed a po nom dojcenie zas no kvoli uspatiu na poobedny spanok;) Davam ovocie na olovrant, vecer prv kasicku a potom sup do babyvaku a dojcim na uspatie. Zaspava medzi 20.00-21.00 a do tej 1.00 spinka v postielke no potom uz s nami v posteli do tej 8.00 (prebudenia uz neratam, no cca 2-3x sa nacucka este).
Teraz mame narocnejsie obdobie lebo sa tlacia zubky. Uz jeden dolny mame. Je placlivy a visi na mne, je to narocnejsie teraz. Uz som si i povedala ze max. do roka sa kojime, no mam tusak ze to bude viac 🙂 Neexistuje lepsia vec na ukludnenie babatka. Niekedy z unavy snivam o tom, ze prespi noc 😀 no asi si pockam. Kasa je mytus, niekomu zafunguje, nam akurat pomoze vydrzat trosku dlhsie pospinkat ako predtym do 22-23tej 😉
@zlobinka Hej moj pediater je sikovnik a napisal knihu o bylinkach takych najviac vyskytovanych u nas v okolo,predtym pisal o ovoci ake ma ucinky a tak a teraz pise koreniny.A on mi poradil ze davat materinu dusku cajik,ze on to daval detom kazdu zimu a s medikom aj ked boli uplne malicke a neboli chore.Tak som dala na jeho rady,radsej dam cajik ako lieky z lekarne,takze sa chystam na leto ze si nazbieram bylinky aby som nekupovala z lekarne.Lebo som sa ho pytala ze ci mozem taemu malickemu dat lipovy cajik tak mi povedal ze radsej amterinu dusku a lipu ak by zacal mat teploty tak vtedy.
@alohim Kasa nefunguje na prespatie to som zistila aj ja.Niekedy mi prepsi celu noc a niekedy nie.Ja ho davam spinkat do postielky,jeden cas uz mal take obdobie ze zaspinkal sam v postielke,lenze potom som bola na zakroku a nemohla som kojit tak sa nam to cele nejak pokazilo lebo pred ulozenim do postielky cca 15 minut dostal prsnik.Ale teraz zase nabiehame na stary rytmus len sa mu to nepaci velmi lebo ako som bola teraz chora tak som kojila v posteli kde sme obaja zaspali a potom uz ostal spat pri mne co sa mu zapacilo a teraz sa mu nepaci ze musi byt v postielke.ale zvyka si rychlo na stary rytmus,chvilu poplace a spi.Vcra mi prepspal celu noc.
@zlobinka No to su original detske caje,feniklovy mam doma pre pripad nudze,harmancekovy mu davam obcas ale teraz cez zimu materinu dusku hlavne,pokojne mozes uvarit taky slaby materinu dusku a dat do toho troska mediku napriklad,on mi odporucil ze s medikom len dobre urobim(ale ked mozes od nejakeho vcelara original kupit),ze takym detom sa uz moze prisladzat a smedikom to bude super,medik ma svoje tiez dobre ucinky,dedo bol vcelar takze sme na tom vychovany.Aj ta kniha co napisal som ju citala a tak je pekne napisana s citatmi a kadecim tak zaujimavo.To mi ju daroval ked som bola ze maly pokasliava a som sa ho pytala vtedy na tu lipu tak mi dal rovno knihu co napisal.Ja som velmi spokojna s nim.Nie je velmi za antibiotika co sa mi paci a aj mi poradil sirup na prirodnej baze(Bronchipret) ak by zacal nejak viac kaslat.
Aaa my máme vonku už 3 zúbok a čakám, že zajtra to bude už aj 4. 😀
no jak sa nas maly tesi detom :D keby mohol tak by ich aj zjedol :D 11 mesacne chytil za ucho ani som nevedela kedy (este dobre z e je zvyknute od starsieho surodenca), ale tak plakal no a to druhe 3 pekne oboma ruckami vystipal za obe lica :( ten sa sice zlakol ale neplakal :D nooo dobre vediet ze na neho musim davat pozor :D potom sme mu dali babiku tak tu tak stipal,skubal za vlasty ze az jest ju chcel :D
@svetlusska No aj nas ma rad deti,bol u nas brat so synmi jeden ma 3,5 roka a druhy 1,5 roka.....no hotovo jak sa hrali.....ten najstarsi mu ukazal jak sa hra s autom a ten mladsi len chodil a nukal mu kolaciky,samozrejme risko neodmietol tak som mu kazdu chvilu vyberala z ruky rozmocene kolaciky.
@janusha33 nooo lenze nas maly doslova ho isiel zjest prosto sa tesil ako novej hracke a nova hracka sa rozrevala a potom revali obaja....

@janusha33 my sme nakoniec ostali doma lebo dost fuci a je zima ☹