Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@svetlusska Ja tiez este kojim a po dnesnej noci som u nej dokonala sebatyranka lebo som maleho zobrala k sebe o pol noci ked zacal ricat jakeby ho rezali a navyse je zachripnuty taky ze cakam kedy zacne uz len sepkat.A celu noc mal prsnik v puse lebo sa kazdu chvilku budil a vrtel a ja som sa samozrejme nevyspala.Nad ranom som ho uz dala do postielky lebo ma uz hrozne brucho bolelo z tej polohy(neviem preco ma tak boli a citim vajecniky brutalne ked lezim na boku).Takze som sa tyrala celu noc a vobec mi to nevadi lebo ked vidim ze moje dieta je chore a potrebuje ma tak si ho vezmem aj ked viem ze nebudem spat celu noc.
@zlobinka My tiez nemame zubok ani nelozime ale na brusku ked je tak sa toci ako rucicky na hodinkach a tak zlato sa oprie o rucky,podvihne sa,odlepi brusko,dvihne ritku a podhodi ju do zadu a takymto sposobom lezie dozadu.Dopredu nepojde ale dozadu mu to uz ide.A v postielke ked je poctivo dviha ritku,uz zacala postielka vrzgat z toho jeho tancovania.Sediet sedi sam ked ho posadim,sikmy a prekazkovy sed ma zvladnuty,ked mu podam ruky tak sa zakvaci a stavia sa na nohy.Mam z neho pocit ze vie vsetko len to nevie spojit a pouzit aby zacal lozit.
@janusha33 nooo nas maly dnes spal celu noc so mnou jednak plakal ked som ho dala do postielky a jednak som bola unavena takze jediny sposob ako sa vyspat...a ona mi moze byt ukradnuta....nech si svoje mudrre rada rozdava niekde inde.
My mame za sebou od stvrtka tazke noci...malemu vyliezla dalsia dolna jednotka a tlacia sa mu obe horne a z toho teplotoval, mal 38-38,4 teplotu :( Uz som sa bala ci nie je chory, no nemal ine priznaky. ste k tomu som mala vcera migrenu. Dnes uz je to nastastie lepsie - no strasne to bolo vidiet maleho bez nalady s lesklymi ockami. Nechcel ani spat, ani sa hrat, prezili sme to cez den nonstop v nosici a spanim nonstop na prsniku + panadol.
Ahojte žienky,my ešte neštvornožkujeme a ani na bruch mi nechce byť-ned sa pretočí-ono mu asi taká poloha nevyhovuje,lebo ho tlačí na žaludok a kedže mal ten reflux,tak ani moc nemôže byť na brušku kôli vrackaniu,nerobím si z toho nič-bude liezť bude,nebude-nebude...🙂
@nena13 ahoj ani nas nechce byt na brusku, maximalne 5 min...pokym sme nemali 6 chorobu nema s tym problem az odtvedy ani na brusko ani pretocit sa....ale tak co uz narobim
@nena13 Aj moj mal reflux ale nastatsie tym ze sme presli na tuhe prikrmy to prirodzene vymyzlo.Na sa brusku zacina krutit hore dole,vcera som ho natahovala s jednou hrackou tak na koberci sa presuval stylom ze zaryl hlavu do koberca,dvihol ritku a nohami sa snazil nejak premestnit.Nakoniec to poriesil tak ze sa krutil jak rucicky a takymto sposobom sa dostal k hracke,sme len pozerali s mamou ze chlapec je bystry.A na chrbte tiez ked lezal tak pokrcil nozky oprel ich o chodidla,dvihol ritku a podhodil ju troska do strany a tak s aposuval.Sikovnik nas maly.Predpokladam ze coskoro zacne lozit lebo tie jeho premiestnovania su salene.Na zadku v sede presiel pol izby za flaskou s vodou aby ju mohol zvalit a sa hrat a potom nam isiel rozoberat stolik.A to tiez zo zaciatklu enchcel byt v lahu na brusku,stale sa zlostil a krical ale som jednoducho nepovolila a zabavila ho hrackami a zvykol si.
@janusha33 hmmm ked nas maly zacne plakat ze mu az slzicky tecu :(
@janusha33 Ono už aj u nás ten reflux trocha ustupil,ale nemôžem mu dať vodičku,alebo čajík-z toho vracia stále,tak don ppchám mliečko ,aby mal tekutiny...A aj ked je na brušku,tak mu tak troška vychádza,alebo sa mu začne čkať...Inak je to už(klop,klop) v pohode...Davam aj ja príkrmy-doobeda ovocie.obed-zeleninovo-mäskovy,olovrant-kaša...Mliečko ma stále zahustnené,joj,neviem kedy ho naučím piť vodičku a čajík..troška so toho obávam...
@tiuska77 ja pouzívam jedine spray od Amway.je trochu drahsi(pre niekoho)-stoji asi 11,12 eur,ale jednoducho vyzleciem malu,nastriekam na škvrnu a hodim do pradloveho koša.Periem potom všetko spolu s ostatnými vecami a všetko zide,žiadne zapieranie,nic.Akurat ze je to cez dílerov,ale v pohode ked posurfujes po nete,na ich stranke si možes zadat tvoje bydlisko a ony ta nakontaktuju cez niekoho kto ti je najblizsie.Odporučam!
@nena13 Neboj sa cim viac bude papat prikrmy tak sa to upravi.Ja som zacala s prikrmom uz v piatom mesiaci lebo som potom musela sity cas nekojit tak aby neumrel od hladu som ho pripravila na to.Takze to chce len cas a neboj sa v lete uz bude pit vodu o 106.Risko pije dost cajiku uz teraz a chvalabohu nema ziadne problemy ale to uz prikrmujem stvrty mesiac takze sa vycvicil.
Babenky, mam jednu otazocku. Viem, ze sa tu niektore rozumiete dojceniu, tak by ma zaujimala jedna vec. Ja Kristinku este dojcim, ale uz malicko. Ked tak ratam, tak 4-5 krat za 24 hodin. Zda sa mi to malo, niekedy len cucne, niekedy vypije obidva prsniky. No a moja otazka znie, ze ci by som jej mala nejako nahradzat tie vitaminy, ktore ma mliecko. Ja viem, ze nic nie je ako materske mliecko, ale tak myslim, ze ci jej nemam nejako nahradzat ten vapnik a podobne. Davam jej uz aj jogurtiky, mliecne kasicky. Myslite, ze jej to staci?a ked budem este menej dojcit (lebo niekedy ma uz odmieta...), co mam robit?Dat jej sunar?obycajne mliecko?Poradte, nech som pripravena...A dakujem.
Inak, dnes bola Kristinka bohovska. som ju okupkala, namastila a polozila olejcek vedla nohy. Ona s tou holou ritkou sa vydala na "prekazkovu cestu" cez tu moju nohu za olejcekom. Dvihala rit ako diva, nohy pod zadok, normalne som myslela, ze mi zacne "peskovat - stvornozkovat" (lebo ona to este nerobi). A po olejcek sa jej podarilo "zajst". takze ocakavam, ze to uz pride 🙂. Zatial sa len plazi 😎
@michalienka25 Ja tiez kojim uz iba v noci a davam mu akurat tak jogurt,planujem tak ze kojit prestanem ked mu zacnem davat kravske mlieko.Nemyslim ze je dobre to nahradzat umelym,ved ma uz pestru stravu takze tie vitaminy ma tam a popritom si cucne este aj mliecko.
@tiuska77
skvrny mame aj my, najradsej mam mrkvu, ale cervena repa je este 100x lepsia 😀 😝 😝
ja to robim podla starej babskej rady - hned po obede, ked je skvrna este cerstva, vezmem hlboky tanier, nalejem tam trochu obycajneho kravskeho mlieka rovno z chladnicky, namocim to v mieste tej skvrny a pockam, kym latka vypije vsetko mlieko....potom normalne operiem kludne aj len na 30ke ako ine veci.
dolezite ale je skor ako to bude 3 dni zaschnuty flak.
neverila som, ale takto som krasne vyprala aj cviklu alebo oranzovu tekvicu z bieleho bodynka....
funguje to na vsetky farebne skvrny od ovocia a zeleniny 😉
Ahojte, nas Drobec sa dokaze sam posadit, som sa tesila jak male deculo a cakala kedy to zopakuje, po tyzdni sedi stale, ale najnovsie ma pokus sa staviat na nozky a stale spadne, uz sa pohne aj dopredu, pokusa sa stornozkovat a pomalicky mu to uz ide, nijako mu v nicom nepomaham, stale som pri nom, na zemi mam paplon a pozeram o co sa snazi 🙂
@michalienka25 Podla na je to v pohode, urcite ma z mliecka vitaminy, teraz pr prikrmoch nejde o kvantitu ale materske mliecko je taky "Actimel" pre nase deticky. Ak papka mliecne vyrobky, je to ok. I moj sa koji,cez den 5x cca, no papka jogurt, kasicky a je ok. Nebooj 😉 Mala je rozkosna! S kravskym od roka, roka a pol cca.
@lilianka1199 Jéééj teším sa...aj môj malý konečne sedí sám, asi týždeň už. A tiež stavia a padá beťár...i obrus sťahuje:
@alohim ano?tak si ma ukludnila...ja som myslela,ze stale ide o kvantitu...no a keby sa nahodou sama odstavila,tak tiez to nemam nijak riesit? dakujem 😉
@michalienka25 S kravskym najskor po roku co viem.Neboj sa o nic ju neukratis,vitaminky co nema od teba ma z prikrmov a vapnik ma aj z jogurtiku.Coskoro sa moze zacat s tvarohom a smotanou takze to postupne pojde. ja sa riadim podla toho tak zhruba http://babetko.rodinka.sk/vyziva/vyziva-deti/ml...

@svetlusska teda my sa nedojcime,ale je na mm 😉