icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
19. jan 2013

@katkamiki Neviem no co mi mama hovorila tak dost bludov tam bolo popisanych ze im tlak dvihalo.

janusha33
19. jan 2013

@janusha33 Sa to vola Na vod na prezitie pre Bejby.Prave ju stahujem z ulozto.sk

nena13
19. jan 2013

@katkamiki Ďakujem,skúsim aj ja...Môj ocino mu ho kupil,tak keď už ho doma mame ,vyskúšala by som 🙂

katkamiki
19. jan 2013

@janusha33 od neho su dve knihy v jednom baleni, jedna je ten navod, to tn take keci a druha je hned to bude milacik a tam su rozne recepty pre deti. Ja sa tou knihou sem tam inspirujem ale nehhovorim ze ho beriem doslovne 🙂

janusha33
19. jan 2013

@katkamiki hej jednu som si uz stiahla a podla mna je v pohode co som len tak prebehla.......zase mama tarala

matso
19. jan 2013

Ahojte dievcata. Po dlhom case som zavitala do tejto temy (naposledy, ked som zistila, ze mam pozitivny tehu test 😀 ), tak dufam, ze ma nezatratite 😅 . Chcem sa spytat, ci aj vy ste niektora mali problem s kakanim po zavedeni prikrmov. Ja davam malemu na obed zeleninovo-masovy prikrm, na olovrant ovocie a na veceru kasu. Posledne 3 tyzdne mame ale problem s kakanim. Kaka len 1x za styri dni a velmi tvrde kako. On sice tlaci castejsie, no je akysi lenivy to vytlacit, ani ked ho drazdim rurkou, tak nema snahu tlacit... Ja si myslim, ze problem je v tom, ze malo pije.... flasku mi nechyti, takze cajik davam lyzickou, ale aj to ide skoro vsetko von, lebo to vypluje... 😖

pifina
19. jan 2013

@matso niektorym detom robi problemy mrkva - aspon tak som pocula ... nasa kaka v pohode, ale maso jej zatial nedavam, len vyvar a pecienku sem-tam alebo zltko ... inak len zeleninu a ovocie ...

matso
19. jan 2013

@pifina mrkvu som vylucila, uz niekolko dni ju nedavam, aj ked si myslim, ze mrkvou to nebude, lebo nou sme zacali, a v pohode ju vykakal.... potom som pridala zemiak a ten ho zapiekol, tak ten som vylucila, kym sa to neznormalnilo.

tinci
19. jan 2013

@matso vela robi pitie, skus ponukat roznymi sposobmi,flaskou so sosacikom, so slamkou,poharikom, nasa tiez dlho vypluvala, pili sme lyzickou a aj horsie kakala,nakoniec v jeden den chytila poharik so sosacikom a zacala sama pit, sice si niekedy potiahne vela a pooblieva sa ale hlavne ze pije aj to sa musi naucit a odvtedy kakame kazdy vecer bez problemov...

pifina
19. jan 2013

@matso tak potom neviem, asi fakt len tie tekutiny ... ryzu nedavas? svokra tvrdi, ze z nej zapeka ...

svetlusska
20. jan 2013

ach jaaaaaj ide ma slahnut odkedy sa mi zacali skusky a maly je castejsie u svokry tak odvtedy sa tak zhorsil v spani cez den ze koniec...som ho mala pekne nauceneho ze o 9.30 sa ide spinkat dala som ho do postielky kus pomrncal a zaspal a teraz rev neskutocny lebo svokra ho naucila na hybanie s postielkou...no prosto nervy mam ze hotovo a najhorsie je to v noci, uz pekne spinkal v postielke a teraz nebude lebo ho nikto nekolise to je na porazenie...ja sa vobec nevyspim bo len na jednom boku...tak to dopadne ked dam maleho k babke na strazenie aby som sa mohla ucit...a som jej jasne hovorila ze on vie zaspat aj sam...samozrejme ze babka pokolise v postielke na rukach ta bodaj by nespal....a este pride ku mne ze ktovie lepsie uspavat tak dobreze z koze nevyskocim...teraz poplaklal 5 min a spi jak dudok..

janusha33
20. jan 2013

@matso Nas mal problemy len ked sme zacinali s prikrmom mrkvou,ked som pridala potom zemiacik tak sa to zlepsilo.A polievocku si neskusala dat?Aj to su v podstate tekutiny a mal by tam vsetko.....keby si urobila nejaky kuraci vyvar,rozmixovala zeleninku,cestovinku do toho,mal by to aj huste ale aj tekutiny by mal.Nas je nauceny pit,ked vidi ze mam v ruke jeho cajik koneeeec sveta kym mu nedam.Ale nevie si este sam drzat poahrik ale aj to sa nauci.

matso
20. jan 2013

@pifina nie ryzu nedavam

@janusha33 a aky cajik mu robievas? Ja robim tie fenyklovo anizove od Sunarku, alebo len zalejem aniz, alebo fenykel. Lenze ja mu nesladim, tak to nechce, ale ked som bola v nemocnici, tak mu mama dala trosku ocukreny caj a vraj vtedy pil.... tak neviem, ci mu v zaujme lepsieho kakania nezacnem prisladzovat aspon medom.

@svetlusska plne chapem... ja mam teraz to iste. Som u nasich na navsteve a maleho som doma konecne naucila zaspavat sameho v postielke a bez kolisania... no teraz sa to v priebehu tyzdna kraaasne oducil 😠 😠

svetlusska
20. jan 2013

@matso nooo ved presne to mne to trvalo tyzden pokym sa mi to podarilo...najhorsie je ze on sa rozmazuje, netecu mu ziadne slzciky...

keira
20. jan 2013

@matso ale med deti nesmu .. az neskor

janusha33
20. jan 2013

@keira Neviem preco by nesmeli.Radsej med ako cukor,sam moj pediater mi odporucil ze ked maly pokasliava alebo aj nepokasliava tak mu mam dat troska medu do caju,radsej med ako cukor a xe takym detom sa uz moze jemnucko prisladzovat.Ja davam malemu stale do cajiku med a este nebol chory pricom ja som si uz svoje odlezala,moja mama tiez a manzel tiez to ma uz za sebou.A maly nic.Ja sama som vyrastala na mede a nic mi nie je.Ak mas na mysli ze kvoli alergii by nemali deti med tak je to volovina......segra je alergicka a med si dava este aj do kavy.

janusha33
20. jan 2013

@matso Ja mu fenyklovi robim len ak vidim ze ho boli brysko.Inac materinu dusku a harmancek.To mam na odporucanie pediatra a ze pokojne mu mozem davat troska mdu do caju.Ze radsej med ako cukor kedze med ma svoje liecive a preventivne ucinky.Dedo bol vcelar tak nieco o tom viem,teraz sa tomu venuje otec.Ale med pokial mas od nejakeho vcelara tak by bol najlepsi,to v obchode je len medova brecka.

michalienka25
20. jan 2013

baby,dnes som zazila prvu neprerusovanu noc. Kristinka spala od siestej do siestej. potom cicik a spala este do osmej...zeby uz prisli tie noci,kedy sa vyspim 🙂 ?

matso
20. jan 2013

@janusha33 ja som si tiez myslela, ze med je ta najlepsia volba, ak uz niecim sladit.... ale trochu som patrala po nete a docitala som sa aj toto:
U detí s predispozíciou na alergické ochorenie radšej konzumáciu medu odložte až po treťom roku života.
Jeho nebezpečenstvo u veľmi malých detí je aj v tom, že v mede dokáže prežiť baktéria produkujúca jedovatý botulotoxín. Dojčatá ešte nemajú dostatočne zrelý tráviaci a imunitný systém a prostredie v ich žalúdku túto baktériu nedokáže zničiť. Lekári preto neodporúčajú med deťom do osemnásť mesiacov.

katkamiki
20. jan 2013

Baby prosim vas, kolko tekutin davate vas detom za den? Moj by pil iba lyzixkou a tp vypije max deci. Ale ja stale kpjim kazde tri hodiny.
A este jedna otazocka. 🙂 to kazde vase dieta uz tak dobre papa prikrmy? To len moj stale prebera?

janusha33
20. jan 2013

@matso No neviem nasa rodina robi s medom dlhe dlhe roky ale toto sme nepoculi,sam pediater mi odporucil med.A odkail by sa tam ten botulotoxin dostal?Co sa tyka alergie je praveze lepsie dat dietatu med teraz pokial nema tak vyvinutu imunitu a nebude nanho reagovat ako na nieco zle ako neskor ked uz bude mat dobru imunitu.Na toto som sa pytala jednej znamej alergologicky ze co si tom mysli ze ci mozem ci nie....tak mi povedala ze pokojne.Takze sa riadim tym.Niekedy aj vela citania nie je dobre,sama to mam overene,ze som bola tak dopletene,viac ako predtym.

janusha33
20. jan 2013

@katkamiki Nas nema problem s akymkolvek prikrmom,svokra mi hovorila ze mozno aj preto lebo som zacala skor.Ze ona pri mojom muzovi isla podla knizky davala az kolo pol roka prvy prikrm a tak postupne vsetko a ze teraz prebera a pri svagrinej zacala uz po stvrtom emsiaci a ta zje vsetko.Co sa tyka caju,niekedy vypije dva deci niekedy pol litra a niekdy aj viac.

alijaska
20. jan 2013

@katkamiki my sme na tom podobne. Anička mi zje len chlebík a kukuričné chrumky. sem tam trocha zemiačikov a aj to len keď jej dam z toho, čo jeme my. jedlo, ktoré je len pre ňu, nechce vôbec. takže sa väčšinou len kojíme

janusha33
20. jan 2013

@michalienka25 Hm pekne len sa neraduj dopredu,mozno to tak nebude ale aj nas Risko ma obdobia kedy prespi celu noc a zobudi sa az rano ale potom akoby sa nieco pokazilo a kazdych 20 minut je hore.Ale mozno to tak nebude u vas

janusha33
20. jan 2013

@alijaska No a nas prave chlebik nechce a kukuricne chrumky mu nechutia.Za to ine zje vsetko zaradom aj polievku,aj masko aj zeleninku,aj spenat so zltkom aj ovocie vsetko.Aj jogurt neochuteny biely co zo zaciatku nechcel ale teraz zje aj neochuteny.Len ten chlebik ho musim nejak naucit.Uz som rozmyslala ze mu do polievocky namocim ci tak nezje.

michalienka25
20. jan 2013

@janusha33 no ved ja sa ani nevytesujem, ale bola to parada zazit taku noc, po roku som sa vyspala naporiadok 🙂. Mne sa Kristinka nebudi, iba tak raz v noci, tak sa to este da, ale toto bol bonus 😀

alohim
20. jan 2013

@katkamiki náš preberá tiež, resp. papal dobre až 3-4 dni mi nepapá, zje 1-2lyžičky a koniec 😒 Ak kojíš často, tekutín má dosť, ide o to ho privykať na pitie, ja mu dávam z pohárika stále po tuhom jedle, pije rád, pooblieva sa aj i hrá s hrnčekom, za deň sotva dva deci vypije😉

alohim
20. jan 2013

@nena13 nie je to až také strašné, on pomáha no niekedy je "kto z koho", najmä on ak mal ťažký deň i ja

lilina22
20. jan 2013

@katkamiki moja uz tyzden je v podstate zase plne kojena 😀 😀 😀 prikrmy odmieta, ide jej stvrty zubok a ja teda nedavam este pit nic, len MM, kojim a vodicku dam obcas len tak zo srandy z normlaneho poharika ochutnat, ale uprednostnujem MM aj na smad. Kojene deti casto az do roka odmietaju prikrm, pretoze nepotrebuju tuhu potravu k nasyteniu...staci im MM a tuhu sravu maju na prilepsenie a pre zmenu chuti 😀

lilina22
20. jan 2013

inak s tym medom to vobec nie je jednoznacne, nas pediater je absolutne proti akemukolvek prisladzaniu a med az po 2-3 rokoch. predsalen je to produkt vciel pre vcely...aby mali z coho zit v zime, prechadza to ich traviacimi procesmi a maly kojenec moze nato vselijako zareagovat. med je definitivne alergen, rovnako ako napriklad orechy ci exoticke ovocie. Ale urcite je to nazdravsie sladilo, to je fakt.