Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilina22 V niecom s tebou suhlasim ale zas eked das alergen imunite ktora este nie je tak dobre vyvinuta tak sa tak nebrani a nevytvori si tie protilatky na ten med cize nedojde k tej alergickej reakcii.Aspon podla mna.Mne pediater povedal ze mozem mu dat medik do cajiku,radsej medik na odkasliavanie ako nejake sirupy alebo kvapky.
@janusha33 Mozno je na tom nieco pravdy, ale moj zacal jest prikrmy az presne po ukoncenom 6 mesiaci a prvy mesiac jedol super, zjedol vsetko co som mu dala, aj prsnik som uz zacala vynechavat, ale ako sa dogrcal, tak odvtedy, t.j. od 1.1 je minimalne, ovocie zje bez problemov, zeleninu minimalne a ked dam zeleninu s masom, tak koniec :( dufam, ze ho to prejde, preto musim stale kojit, lebo malo toho spapa...
@alijaska no presne aj moj maly, kukuricne zje v pohode, aj chlebik 🙂 Ale nastastie aj ovocie, ale inak nic moc.. aj my sa stale kojime, kazde tri hodiny, niekedy aj menej..
@alohim nas neje dobre uz pomaly mesiac.. :( Davam mu pit po jedle, tak da si, ale len lyzickou. S flaskou sa hra. skusam mu rozne typy flasiek 🙂 Tak dufam, ze sa nejaka uchyti 🙂
Aj nas Adam jedol prvy mesiac krasne, spapal vsetko, no pred vianocami zacal strajkovat a strajkuje doteraz. Kasu zje pekne, no tu som zatial vysadila, ked ho zapeka (ci to nie je sposobene kasou), jablko zje, ale v kombinacii s hruskou alebo slivkou, to uz nechce. A zelenina hroza, zje prve dve-tri lyzicky a potom zatne pery a koniec.... pripadne ma bije rukou a obsah lyzicky lieta kade-tade.
Inac baby aj my sme mali nedavo obdobie ked Risko spekuloval zjedol apr lyziciek polievky,troska kasicky a dost......tak som mu to za hodinku prihriala a dala dojest.Takze papal castejsie a menej a nejak sa rozbehol spat,teraz zje celu polievku aj masko s prilohou a zeleninku a ovocie tak isto a dnes som mu dala vianocku s masielkom,tak pokial som mu davala ja male kusky do pusy tak zjedol ale zeby mal zobrat kusok a cmulkat si ho a hryzkat ani nahodou.Ale uz aspon nejake pecivko sa nam podarilo.
@lilina22 Ja tiez detom nic nesladim, obidvaja su nacistej vode, starsi nevypije okrem cistej vody vobec nic, aj maleho ucim na vodu, ziadne caje, dzusy nic podobne. Nie je dobre ucit deticky na sladke v akejkolvek forme, u nas sladkosti vobec, naucil sa az v skolke, ale zistil, ze nie velmi to chuti, nie je zvyknuty. Ked deti maju prilis vela cukru mozu byt hyperaktivne, cukor sposobuje aj problemy so spankom, nehovoriac o zubkoch, mliecne su na cukor velmi citlive 😝
@svetlusska Ahoj, môj malý začal loziť dnes. 🙂 Tiež sa neponáhľal.
@deni73 tak hadam aj ja sa dockam..nas maly ked je na rukach ta sa zapiera na nohy
@svetlusska Môj tiež to robieval. Ani sedieť ešte nesedí úplne sám, iba chvíľku. A ani zúbky nemá ešte. U Vás?
@deni73 tak ako on sam posedi ale len ked ho posadim inac nie, zuuubky??? tych u nas ani chyru ani slychu....a uz lozite ci este nie?nas akurat ked sa zlosti tak dozadu alebo sa otoci o 360 stupnov.
@svetlusska Ani nas este nelozi 🙂 8 mesiacov mame v piatok 🙂
@svetlusska Písala som ti, že akurát dnes začal loziť, ale iba pár pohybov zvládne. A tiež už dvíha zadoček, ale len na pár sekúnd.
@katkamiki ja to mam uplne rovnako, jeden sa nalieva viac a je vacsi. Preco je to hrozne? Ja som asi svihla, ale ja som strasne rada, pretoze mne mala fakt takmer nic nezje a takto ma aspon mliecka tolko kolko potrebuje. Stale pijem aj caj od weledy a homeo...aby bolo mliecka dost.
@lilina22 hehe pridavam sa do klubu "jedneho vacsieho prska" - u mna je to kvoli tomu ze kojim poleziacky a jedna strana mi viac vyhovuje ako druha - nebojim sa ak zapsim pocas kojenia ze mala spadne z postele, to mam uz od prvorodenej a veru ked som prestala kojit tak ten rozdiel bol stale trosku vidiet, no co uz hlavne je ze kojime tak ako to vyhovuje nam obom 😉
@matso na tu stolicu - skus pridat ovsene vlocky do prikrmu, alebo neviem ci kojis alebo ste na UM, moja mala je na UM a robim jej vyvar z vlociek a zarobim mlieko
@katkamiki NO ja som na tom podobne.....len mne z toho jedneho ani velmi nechce pit,troska cucne a odpoji sa a ked ho prelozim na druhu stranu tak taha o dusu.Len ten jeden ma pri kojeni aj troska akoby bolel.Snazim sa ho davat viac na tu druhu stranu ale tam neviem akoby nechcel.Pritom mam aj tam mliecko.Jeden mam ako balonik a druhy ako sfuknuty balonik.Ale nie je to nastastie nejak brutalne vidno.
@gaby21 Nas toho sladkeho vela nema....akurat ovocie a vyzivu a do caju mu davam medik lebo pokasliaval ale zase nedavam mu tam tolko ze je ten caj nejak sladky,citit v nom med a jemnucko je sladucky na pol litra caju davam necelu polku cajovej lyzicky takze zas az take sladke to nema,som to chutnala.Radsej mu budem davat med do caju ako mu mam davat na kasel sirpy ktore su podstatne sladsie ako ten caj.A na leto sa chystam naucit ho na cistu vodicku,ziadne malinovky,dzusy,sirupove vody.Obycajnu vodu.Jogurt papa iba biely a neochuteny.

no a my dnes mame 8 mesiacov...jak ten cas leti 🙂 nedavno to bolo drobne klbko a teraz uz zivan...len som zvedava kedy sa rozhodne ze zacne lozit 🙂