icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lilina22
23. feb 2013

@lilianka1199
@alohim

jedna stranka veci je to co vakcina obsahuje (neurotoxiny, tazke kovy a spol) a druha stranka veci je, ze virusy sa do tela dostanu absolutne neprirodzenou formou - intramuskularne - co sa v realnom zivote nikdy nestane. Telo to necaka a preto je pre mna uz aj z laickeho pohladu velmi nedoveryhodne cele tvrdenie tvorby protilatok a imunity voci tym chorobam. Navyse vyrobcovia sa ani netaja s tym, ze ucinnost vakcin nie je uplne preukazana, ze kazdy organizmus reaguje inak, ze 3 mesacne telicko dostane sajbu 6tich ochoreni plus tie pridavne latky k tomu - a bojuj ... uplne proti prirode. Zase raz sme mudrejsi ako priroda. A to samozrejme dodnes veda nevie vysvetlit AKO vlastne nasa imunita funguje, preco raz ochorieme a raz nie...len tapaju

lilina22
24. feb 2013

dievcata, davam do pozornosti odborny clanok vysvetlujuci preco ockovanie narusa detom imunitu a ine...stoji za precitanie http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravo...

janusha33
24. feb 2013

@alohim Ha nas sa bezne pri pohlade na sestricku rozplace,je uz taka stara,uz je tam ako inventar.Takze ak by od neho nieco chcela tak jej ukaze ake ma silne hlasivky a ako vie nariekat.Lekar j v pohode,mily,jemny,nanho sa usmieva.....a najlepsie je ze ked sestricka ockuje deticky lekar ide prec lebo nemoze ten detsky plac.Som sa ho na to pytala tak mi hovoril ze jeho to boli aj za tie deti ked vidi ako placu. 🙂

jarabica123
25. feb 2013

@alohim
@lilianka1199 Ahojte baby, no my sme uz ani druhu davku ockovania nedali, tiez sme mali dost zavazne neziaduce ucinky, a starch je vacsi, nedali sme. Mala je chvala bohu ok, bola raz chorucka, mala chripku, velmi sa uz bojim, po tom vsetkom. boli sme aj u neurologa, ale chvala bohu, vsetko sa znormalizovalo a mala sa opat vyvija tak, ako ma.

bambulla
25. feb 2013

ahojte,chcem sa spytat kolko krat za den vam spavaju deticky? 😉

dzankamizu
25. feb 2013

@bambulla nas Misko buva dva krat, aj doobeda aj poobede, niekedy si schrupne len na pol hodku, niekedy aj na dve

deni73
25. feb 2013

@bambulla Ahoj, aj môj synček 2 x, väčšinou tak hodinku.

janusha33
25. feb 2013

@bambulla Nas dvakrat niekedy aj tri krat...podla toho kedy ide spat popoludni a kedy vstane...ked pospinka dlhsie do stvrtej tak uz tretikrat spinkat nejde ale ked vstane skor tak si este ziada jeden spanok a ide potom aj neksor spinkat.Keby som ho nedala spat treti krat bol by potom ako utrhnuty z retaze a nevedel by zaspinkat.

aadulik2110
25. feb 2013

@bambulla malý spinkáva 2x - cca 1h a 15 min - 2 hod., ale niekedy spinká len pol hodinky.

lilianka1199
25. feb 2013

@lilina22
@jarabica123 Inak presne ten clanok som si naposledy citala a koli tomu som sa rozhodla, ze nedam, nas ma krv B a veta v clanku : Skupina B vykazuje silnější reakci neurotoxického typu. Z toho plyne vyšší riziko poškození nervové soustavy v případě aplikace vakcíny obsahující neurotoxické látky, jako je rtuť a další aditiva.
Tak to ma zaskocilo, nas mal take krce, lekarka ma presvieca, ze z toho to urcite nieje, no ja sa uz viac bojim toho co liecit nevieda, ako chorob ktore uz v podstate niesu, alebo nemozu dostat, alebo sa daju liecit....

azbestica
25. feb 2013

@lilianka1199 mozem sa sptytat, kedze ste diatatko nedali povinne zaockovat platili ste nejakuj pokutu?

lilianka1199
25. feb 2013

@azbestica ja som ho dala ockovat, tie krce mal po ockovani, dalsie idem odmietat.....

azbestica
25. feb 2013

@lilianka1199 aha takze na tom 3. ste este neboli....tak za to sa palti mastna pokuta :( vyhladaj si nieco o tom na nete ze ako spisat tu ziadost (ak si tak este nespravila)
a nechaj nam tu odkaz ze ako to dopadlo prosim 🙂

lilianka1199
25. feb 2013

@azbestica to tretie ockovanie mame v maji, ziadnu ziadost nevypisujem, ak mi maju dat pokutu, tak mi papier nepomoze, nic nepodpisem a poviem len, ze suhlasim s ockovanim, ak mu podaju vakcinu na kazdu chorobu zvlast s odstupom casu a bez veci co poskodzuju zdravie, ak take nemaju, je to ich problem, nie moj......takze teoreticky neodmietnem 😉, jedna lekarka este poradila odmietnut tetanovku, to nieje infekcne ochorenie, cize neohrozujes zdravie okolia ale oni vakcinu bez tetanovky nemaju 😉 .....

janusha33
26. feb 2013

@lilianka1199 Neviem ci by som odmietla prave tetanovku,neviem sice co vsetko obsahuje ale tetanovka je skor podla mna na take pripade ked by ho uhryzol pes,alebo sa poskriabal na nejakodrote aby z tohe nedostal otravu krvi alebo co.

katkamiki
26. feb 2013

@bambulla Mne spava malz tri krat, on sa yobudi okolo pol 7 a do dvoch hodin uy vyzyvuje a chce spat. Tak to spi tak do 10 a potom do š hodin ide spat zase, okolo 1 a potom este okolo 4. Do 5 musi stihnut vstat 🙂 a o tej 8 ide spat.

lilianka1199
26. feb 2013

@janusha33 ja viem, ze tetanovka je ok, ale je vo vakcine spolu s tym co nechcem, tak ak odmietnes tetanovku, lebo to nieje infekcna choroba a tym padom nekonas protizakonne, lebo nemozes za to, ze oni nemaju vakcinu bez toho, samostatnou tetanoukou mozes dat zaockovat neskor, to je len dovod co povedat na hygiene, ja som citala rady od jednej lekarky, co by malo stacit povedat, preco nechces ockovat.....neviem co bude, co povie moja detska ked jej to poviem 😅

janusha33
26. feb 2013

@lilianka1199 My by sme mali ist ockovat na buduci tyzden......este pouvazujem ci nepojdem neskor a ci voebc dam zaockovat.

cobhan
28. feb 2013

Baby, ako zabavate drobcov? Nasa sa za posledny tyzden strasne zmobilizovala, zacala si sama sadat, sama stoji, lezie uz ako profik, staci jej par sekund a vidime len plienku ako mizne za rohom, dokonca uz aj pes pred nou musi pridat do kroku a hlavne prestavaju ju bavit hracky. Trosku sa zabavi ked spolu citame knizky a ukazujem je obrazky, chcem jej dat kocky, ci s tym bude vediet nieco robit, ale inak sme vcelku bezradni. Vcera o 10tej vecer este robila kolecka v posteli, drzala sa mrezi a chodila dookola. Taka je nadsena tym, ze sa vie hybat, ze ani spat nepotrebuje 🙂. Dnes som uz zacala tapi-tapi-tapusky, lebo uz som fakt nevedela, ze co s nou. Ale to ju moc nebralo, odplazila sa k pracke a sledovala ako sa perie pradlo, tam este ako tak vydrzi. Telka vobec, jedine DVD ked ideme niekam dlhsie autom a aj to max. 5 minut.
Co zaujme vase deti? Prosim dajte nejake napady a rady, pls.

lilina22
28. feb 2013

@cobhan moju malu uz davno hracky nebavia 😀 no cely den sa zaobera objavovanim, zaujima ju uplne vsetko od plastovej flasky do ktorej nasypem cestovinove spiralky a pekne to hrka a vyborne sa to hryzie, ked sa z flase vytlaci vzduch 😀 cez rozne snurky a motuziky ci stuhy na ktore nieco priviazem a taha to za sebou alebo to obzera, samozrejme rozne kable a ine poklady co su v suflikoch, ktore jej dam k dispozicii, nehovoriac o suflikoch v kuchyni, vsetko povytahuje a pohadze von aj 20x. Velka zabava je vytahovanie mega velkych cestovin z krabice a ohadzovanie nimi psa 😀 Ale gro je chodenie a stvornozkovanie za cimkolvek co ju zaujme, strasne rada so mnou vysava, umyvame riady ked ju mam na rukach, citame knizky aj ked nato je moc akcna, citanie je moc staticke. Telku nikdy nepustam. Ona si nieco vyhliadne, pride k tomu, otaca v ruckach a dost pritom debatuje 😀 napriklad oblubena cinnost je umyvanie noh v psovej miske a vyhadzovanie hliny z kvetinacov, pripadne ich obmeny - vyhadzovsnie cohokolvek z cohokolvek 😀 Ale jedna vec je pravda, uz asi mesiac dva vnimam, ze velmi potrebuje nove podnety vo forme inych deticiek najlepsie v jej veku, novych priestorov, ludi, veci - riesime to tak, ze sa so susedou a jej rocnym navstevujeme navzajom, staci aj hodinka, pripadne k nam pride nejaka kamoska s dietatom a chystame sa aj do herne, ale to az tak i mesiac mam v plane. Plus chcem zacat chodit s nou na cvicenie. Coskoro je tu jar a to zacnu vychadzky po vlastnych a dalsi obrovsky svet sa otvori, uz sa tesim.

lilina22
28. feb 2013

@cobhan a uplne top cinnost je lozenie hore a dolu po schodoch. Ked ide dole a chce si so sebou nieco zobrat, tak to nesie bud v puse alebo si to hadze pred sebou schod po schode 😀

cobhan
28. feb 2013

@lilina22 hej, to aj nasa. Posledne navstevujem vsetkych znamych, co maju deti, pretoze ona spolocnost potrebuje uplne zufalo. Kazdu stredu si robime vacsie stretko, tak 4-5 mamiciek s detmi (nasa je najmladsia a najstarsie ma 3.5 roka) a tam je uplne uzasna. Samostatna jednotka, robi si svoje a pozoruje, co robia ostatne deti. Nemusi sa s nimi zrovna hrat, ale chce sa na nich pozerat a opakovat, co robia oni. Takze kazdy stvrtok nam ukaze nieco nove, co v stredu okukala. Minule takto v jeden den zacala stat, lozit a sadat si sama.
Kable a stuhy to je ina story. Odpojeny pocitac od zdroja, harddisk od pocitaca, mobil z nabijacky, rozsnurovane vsetko, co ma snurky a najnovsie k tomu pridala recyklaciu reklamnych letakov a katalogov. Len trha a trha a je jej to strasne smiesne. Naopak, svoje knizky okusuje, na kazdej uz je ryha od toho jedneho zuba, co jej narastol 🙂.

janusha33
1. mar 2013

@cobhan No hracky uz prestavaju bavit aj nasho....najradsej vysava s rucnym vysavacaom a vyplieva kvietky v kvetinacoch.Ale je problem ho zabavit......len by to na nozky staval a za rucky chodil,raz mu to dedo ukazal a odvtedy mam co robit aby som ho udrzala na zemi lebo este nema dost pevne nozky na to a najnovsie som si vsimla ze ked sa postavi tak jednu nozku vytaca smerom von a mam pocit ze to je z toho ze chodi po ritke a nie po styroch,on aj vie chodit po styroch ale sa mu to nepaci....snazim sa ho enjak inspirovat a motivovat aby chodil po styroch....sa aj nahaname ale chvilku je na styroch a sup na ritku a uz mu to ide dost rychlo.Musoim sa popytat pediatra co s tym.

cobhan
1. mar 2013

@janusha33 u nas je teraz rev na dennom poriadku. Netusim, kam sa podelo to nase uzasne babatko 🙂. Bud reve preto, ze chce chodit a my sa jej nevenujeme alebo reve preto, ze sa postavila a spadla alebo preto, ze sa chcela postavit a udrela si cestou hlavu, pripade sa jej nedari sa postavit. Reve ked treba jest, ked treba spat....jedine ked chodi, tak nereve ale skeri sa na cele kolo.

janusha33
3. mar 2013

No tak uz viem preco asi nas drobec v noci vystrajal.Mam malo mlieka.Lebo teraz ako beriem tie tabletky na krize tak kvoli nim nemozem kojit tak som mu dala vcera nutrilon vecer pred spanim a maly prespal celu noc.Svoje som si odstriekala a nejak vela toho nebolo ale to ani predtym mi neslo vela odstriekat a odsat uz vobec nie.Cize Risko si pocical co bolo a potom uz neslo tak sa hrajkal s bradavkou a pritom zaspal.Preto chcel asi aj v noci znovu cicku lebo bol zase hladny.Ale teraz som mu dala um a spi celu noc.A teraz co mam robit baby?Mam mu davat dalej umele a prestat kojit alebo to mam skombinovat ze dat svoje a dolozit um?ci ako?Bolo by mi lutp prestat kojit ale zase ked sa poriadne napapa prespinka celu noc a potom nechce ist uz o devaitej spinkat ale az okolo desiatej .Neviem teraz co je prenho lepsie.To troska mojho mliecka co mam alebo poriadny neprerusovany spanok?

azbestica
3. mar 2013

@janusha33 urcite neprestavaj kojit je to najlepsie co drobcekovi mozes dat a urcite iba s UM neprezijes take nadherne pritulenie babatka....moja dcerka inak ani nezaspi ako pri kojeni. Ked chces a myslis ze je to potrebne tak kombinuj s UM. a este ta chcem upozornit na to ze pri odsavani, odstriekavani nevyjde vsetkor mlieko z prsnika

janusha33
4. mar 2013

@azbestica No hej len mne vyjde len par kvapiek a aj drobec ked som ho uspavala tak tahal iba chvilku,potom sa uz iba bavil.

azbestica
4. mar 2013

@janusha33 aj mne to inak robi mala ked zaspava kus pocuca a potom to ma namiesto cumlika 🙂 , ale tak ty si poznas dietatko ty si pri nom ked ho kojis tak to vies urcite najlepsie 🙂

alohim
5. mar 2013

@janusha33 Podla mna to nebude iba papanim... aj nas ma rozne noci - niekedy sa zobudi iba 1x a pekne spinka, dakedy az 5x a stale chce byt na prsniku. Pritom pred spanim dostava mliecnu kasu, celu s chutou spapka a este ho kojim, teda je fajne napapkany. Dojcenim si deti zahanaju aj ine potreby, nielen papkanie, chcu citit mamku, pritulit sa, trapia ich zubky,...atd. Je to uz na tebe, ci prestat, neprestat 😉 ja by som to este potiahla, ani ja uz nemam tolko mlieka ako kedysi, niekedy mam i chut prestat, najma ak maly ma taky vecer, ze ho ulozim a o 10 minut je s placom hore lebo chce byt pri nonstop pri mne (poslednu dobu je to velmi casto, som strasne unavena a uz davno som nemala volny vecer). Ale verim ze to nebude naveky, snazim sa to vnimat i pozitivne 😉 držte sa

jagu81
5. mar 2013

@janusha33 my sme sice na um uz dlho, ale ak sa Miska v noci zobudi, nie je to od hladu. Bud zubky alebo sa jej nieco zle sniva. Staci ju pomojkat a zaspinka. mlieko pije vecer o 7 a potom az rano okolo 6. Ale ak mas pocit ze je hladny skus mu iba na noc dat aj um, aby sa vyspinal. Cez den by som uz nedavala, vsak papa aj ine nie len mliecko. kym je mliecko skus kojit, mna tak mrzi, ze sme vydrzali len 8 tyzdnov 😒