Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Ahojte baby, mam 9mesacneho synceka(skoro 10mesacneho), a vidim na nom, ked sme niekde v blizkosti inych deticiek, ze sa mu pacia, rad ich sleduje a tak...ja vo svojom okolo ale nikoho s dietatom nepoznam(asi to bude tym, ze som velmi mlada mamicka a moje kamaratky o detoch zatial ani len nesnivaju).Chcela som sa spytat, ci by niektora z vas, ktora je z nitry alebo z bratislavy-byvame totiz na striedacku tu i tam, nemala zaujem sa so mnou a mojim malym stretavat 🙂 predsa, uz je vonku pekne a mohli by sme chodit do parku a tak 🙂
dnes som natrafila na dalsiu mudru babu ktora svoje dieta odstavila v 3 mesiacoch od kojenia lebo prej organizmus ma v noci spat...svoje mudre rady davala v jednej miestnosti. 😠
@svetlusska KOkos v troch mesiacoch?Nemala mudre rady od tej supermatky co nam tu nedavno pisala?
@janusha33 neviem ale ma podobny nick akon ona tak som si myslela ze to je ta ista...mi napisala ze neviem o com rozpravam....tak ona isto vie...dam link nech si precitas jej mudre rady
@svetlusska
@janusha33 wau! tak to by som chcela vediet ako toto zena dokazala???? tusim preco mala mlieko iba rok
@denka15 noo my nie sme priamo z Ba, ale keby si sa cestou stavila v ivanke pri dunaji tak my by sme sa pridali 🙂 tiez hladame niekoho s kym by sme mohli zoznamovat nasho drobca
@svetlusska Jaaaaaj ta to je sila......podla odporucani lekarov.....tava keby sa radsej riadila materinskym instinktom.Ani lekar nie je Boh ze ovlada vsetko perfktne alebo co.
@azbestica ja keby nedam malemu cicu ked chce tak to by bolo rosambo :D
@svetlusska ja si myslim ze jedien deti nas vedia naucit ako byt dobrymi matkami
@azbestica tak tak...ale ked citam taketo komenty ako davala ona tak sa mi dviha tlak
@svetlusska a to kde najdes? za vsetko hovori littel miss ... 🙂
ach jaaaaaj my sme zase chory :( za tento rok od januara asi 4 krat tusim ked neratam 2 tyzdnove pauzy...normalne mi je do placu :(
zas vas nestiham citat..... 😉 strasne rychlo to bezi,nedavno sme tehulkovali a za chvilonku aj rocik oslavia drobci..mala je strasne hyperaktivna, vsade lozi,v postielke len stat chce,bezkat este nevieme,ale vidim to na kratku buducnost...papa stale ako rabcek mame len 8250g,ale doktor povedal,ze v pohode,ze ona je neposedna,tak nema ani ako pribrat co je fakt....a vy ste na tom ako s drobcekmi
Nejak to tu zamrzlo v tejto teme
@janusha33 tak mozno je viac mamiciek v majovkach 🙂
@svetlusska Hejn hej sme sa nejak tam presunuli ci co 😀
Ahojte žienky-my máme 10,4 kg,ale nevyzeráme-sme akurát.Papá síce v pohode,ale len 3 x do dna a malé porcie,sem-tam chrumka.Nelozíme,ani nebudeme,ale radi za pomoci beháme.Prerezal sa nám 5 zubok a pekne to zvládame-troška sme nesvoji 🙂 Stále si ale vyžadzjeme pozornosť,ešteže máme ocka doma a ten pomáha...
Ja som tu tiež dlho nebola;) naše novinky: malý sa pekne rozpapal no nepriberá až tak rýchlo, lebo je to šidlo;) pred mesiacom mal 9,5kg...teraz neviem koľko, zajtra nás na poradni odvážia. Taktiež som zvedavá na výraz doktorky, keď jej poviem, že odmietam poslednú dávku hexy;) Tlačí sa nám 8my zub - ľavá horná jednotka a malý je z toho veľmi mrzutý,
A museli sme náhle skončiť s dojčením kvôli mojim zdravotným problémom:( a to som dúfala že do 1,5-2 rokov potiahneme:(
Ako riešime ten prechod pri zaspávaní - predtým malý zaspával na prsníku. Teraz síce v noci prespí aj celú noc, no hrozne dlho zaspáva, mrnčí aspoň 15 minút, niekedy si i poplače a vzpiera sa. A musím s ním celý spánok ležať, inak sa hneď zobudí, nemôžem odísť. Zaujímavé, že pri manželovi, keď som bola v nemocnici to nerobil. Snáď sa to časom upraví.
@janusha33 ahoj, vidim ze si sa dopracovala k podobnym problemom s krizami ako ja☹,pamatam si ,ked sme si este v lete pisali,ze nas bolia krize a mne to uz vtedy vystrelovalo do nohy,trpla mi ruka,potom noha v stehne po koleno,brutal bolest krizov a nakoniec som musela behat po neurologii a brat pirule, velmi som sa vtedy trapila,lebo uz osm mala malo mliecka a potom kvoli pirulam som aj postupne prestala kojit..aj ked aj preto ze som fakt mala malo mlieka a maly bol hladny..len som ti chcela povedat,ze ked zacnes davat umelu vyzivu tak asi uz s kojenim postupne prestanes, no nie je to take hrozostrasne ako sa tu hovori, ja som sa zbytocne kvoli tomu trapila a nakoniec som zistila,ze maly lepsie pribera z nutrilonu,ze je spokojnejsi a vsetko ohladom maleho sa zlepsilo..predtym mal traviace problemy. Takze ak ozaj musis prestat kojit, nemusis sa bat, rovnako krasne je aj krmit dietatko z flasky, viem ze sa to neda uplne porovnat ale kojila som a maly sa rovnako laskavo tuli aj ked mu davam papat z flase,dam si ho pekne na ruky do polohy pololezmo a papka.Myslim,ze to nasmu vztahu matka dieta nijako neubralo. 😉
@janusha33 inak ja by som to s tym,ze sa tableta dostane aj do mlieka neriskovala, ked si precitas vselijake vedlajsie ucinky tych liekov tak neviem,ja by som sa bala,aby to malemu neuskodilo,vacsinou su to asi lieky na uvolnenie svalstva,nie?aspon ja som take mala a teraz ked dieta zacina bezkat a tak..aby ho to nejak neovplyvnilo
@suzan1111 V podstate som uz aj kojit prestala lebo si aj prestql pytat,v noci uz nechce prsnik,neznamena to ze prespi celu noc lebo sa vrtu,kruti a stale kdesi lezie a odkopava sa ale uz nechce papat a vie sa tak milo pritulit a mas pravdu umele mlieko nie je ziaden strasiak aj ked mi je luto ze uz nekojim ale ja som tiez len clovek a mozno to niekto vezme tak ze som sebecka ale som tiez len clovek a maly ma bdue potrebovat este vela rokov takze nemozem hazardovat so svojim zdravim.To naj podstatnejsie dostal a aj tak od roka vysadim umele postupne a prejdem na kravske.Takze tie tri mesiace mu neuskodia.

No tak som to vymyslela.Pred spanim dostane Risko UM, v noci mu dam prsnik ak bdue chciet,rano ho nakojim a potom vezmem tabletku.Do dalsieho kojenia aj tabletka z mojho tela vyjde takze bude ok a pred vecerom si odstriekam troska mliecka keby nahodou sa nieco z tabletky dostalo do mliecka.Tak a bude aj koza cela aj vlk syty.Nechcem sa len tak lahko vzdat dojcenia ale citim ze moje krize nie su ok a potrebujem este potiahnut troska s tabletkami.Najnovsie mi to zacina vystrelovat do stehna a predkolenia az po clenok.