Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@misiatko999 A tiez si uzivala antibiotka?Ja ich mam na 14 dni a strasne sa bojim,aby som neublizila babatku,i ked lekari v nemocnici ma ubezpecovali,ze horsie by bolo keby som ich nebrala...No bojim sa aj tak.
diki baby za info o tych tamponoch.Zajtra idem do TT,tak zbehnem do Billi.Snad uspejem.
@lianka7 lianka, drobcek je prvorady, ja tiez iste keby som mala nejaky problem tak by som nevahala ostat doma. Ale zatial to nie je potrebne, preto som v praci a na druhej strasne robim v kancelarii, ziadna zlozita a tazka robota, len ludia ma obcas vytacaju, ale co uz... 😒
A aj vdaka tomu mi to ide strasne rychlo, si ani neuvedomujem, ako idu tyzdne za tyzdnami a to som uz zachvilu v polke tehotenstva... 🤐
@luci66 urcite su aj kočíky s vacsou vanickou, vacsinou tam uvadza predajca aj rozmery vanicky, po prípade do kolkých mesiacov je určená, ja to bude riasit tak, ze ked sa uz nezmesti vymením ju za sportovu cast, ta sa da aj uplne sklopit a v pohode ti nahradi hlboky kocik, zalezi aky si kuis idealne je kupit kombinovaný, kde je aj hlboka aj sportova cast...
Babule, som volala na vysledky AFP a HCG a vsetko je OK, riziko na downov 1:2700 tak som stastna, sedim za PC a len sa usmievam do obrazovky 😀 Som sa musela podelit s vami
@lianka7 ano, aj ja som uzivala antibiotika, dokonca mi vtedy hrozil aj predcasny porod tak malej davali aj nejake steroidy na podporu pluc keby nahodou...a potom do konca tehu som este 2 razy brala antibiotika, tiez som sa hrozne bala, ale tak lekari vedia co robia a infekcia v tele by mohla viac uskodit babu ako lieky. A predsa tie antibiotika co sme brali tie neskodia babu.
@mysti Ved to,ze aj mne to v praci vzdy rychlo ubehlo,ani som ani nevedela ako rychlo som sa prehupla do 2.trimestra.A tu doma to ide pomaly-ani vychadzky nemam...ale pre drobceka vsetko-aj keby som mala mat cele tehotenstvo nohy vylozene-musim,ved je to nase vytuzene!Len mi je luto,ze to takto skoncilo 😒
@luci66 Waaaaw,gratulujeeeeeeem a veeeelmi sa tesim s tebou!krasna spravicka! 😀
@misiatko999 A tiez ta nechceli pustit do prace?Si ma ukludnila trosku.
@luci66 ja pozeram kade-tade... stale niekde inde... ale daj si vyhladat kociky a najde ti vela stranok 😉
@lianka7 presne! mozme navrhovat spolu 😉 inak s tou velkostou vanicky sa az tak netrapim, lebo v nej bude len par mesiacov s fusakom a potom uz bez, pripadne hned ako zacne sediet ho dam do sportovej casti... horsie to maju mamicky, ktorym sa narodi babatko august-september podla mna... lebo ho daju do fusaku a do vanicky ako polrocne... my uz nie... teda dufam, ze moje logicke uvazovanie je spravne 😅
@lianka7 ahojky ja mam Bebe sounds Prenatal Heart Listener ale pocujem cez to len kopanceky a chvilku mi trvalo kym som prisla na to kde mimi je 🙂 srdiecko cez to este nepocujem mozno preto, ze je malinke 🙂 ale kedze este necitim pohyby tak som rada, ze sa takto mozem presvedcit, ze je malinke vporiadku 🙂
@harper Hmmm,nooo,asi nie 😀
@veronika1417 Ja som si objednala tiez,ale inu znacku-som zvedava,aspon sa nebudem nudit doma 😉
ahojte maminky, dlhšie som tu nebola, bola som chora... ale pomaly sa dostávam do normálu. Mam otázku - neviem či ste to už riešili, ale chystate sa na dovolenku? my sme povodne mali naplanovane Chorvátsko,a el to už budem v 7. mesiaci a moc si netrúfam na cestu autom 13 hod.... asi teda ostaneme na Slovensku...
@trinka Ahoj trinka, my ideme do Chorvatska cca 5.8 na tyzden a uz sa neviem dockat oddychu, lebo zarezavam kazdy den v praci. Tak dufam,ze to prebehne v klude, asi si len pozriem nejake lepsie poistenie,keby nahodou sa nieco dialo....Ale dufam,ze more nemoze uskodit a ideme na sever co by malo trvat do 10hod max, pojdeme na noc tak to bude oki snad. Ja vidim vyhodu v aute,ze si si sama sebe panom, kedykolvek si zastavis, odpocines, ponatahujes sa a zachvilku si v ciely 🙂
@luci66 to poistenie je skvela vec, vsetky baby ktore cestujete dajte si to! ja som tak mala zdravotne problemy v Chorvatsku a po prijazde na Slovensko mi to cele preplatili 🙂 je tam aj taka linka co vam zabezpeci napriklad aj tlmocnika na telefone, ale aj super vam v comkolvek poradia aj v tom na co mate narok a kedy sa nemate dat odbit... velmi nam to pomohlo.
@lianka7 potom daj vediet co vsetko pocujes 🙂
@veronika1417 oki 🙂
@lianka7 ale Teba este chrustik nekope, vsak?
@blackrose juuuj, tak dakujem, dufam, že bude všetko dobre 🙂 neviem voebc aka je to značka, musím presnejšie pozistovať lebo včera som to len tak v aute okukla 🙂 alwe máš pravdu je to tažké s výberom, preto som vlastne teraz aj rada, že ho vybral on a rovno aj objednal lebo pri mne by sme este v den porodu nemali vybraný 😀 raz s ami páči taký, raz taký 😀 no tazko vyberať, ale tak ide hlavne o to aby bol aj dobrý
@veronika1417 este veru nie...snad uz coskoro zacne 🙂
@trinka aj my rozmýšľame nad chorvátskom, aj si píšem s jedným chorvátom z Tučepi, ale čakám na poradňu 22.6. potom sa rozhodneme, v pondelok som sa pýtala doktora a vravel že zatial nevidí žiaden problém, ale že potom v poradni to preberieme,
tiež mam strach z tej 12 hod. cesty 😖
@luci66 ale ako vravíš s autom si zastavíš kedy chceš a ako dlho chceš 😉
lepšie je ísť v noci? za 2 roky sme šli tam v noci a späť cez deň, ale ako tehulka neviem čo je lepšie
volala som z lekarom - proti tym krcom si mam davat sumive magnezium a calcium. malo by to podla neho ustupit.

@lianka7ja sa tiez modlim, aby som to nemala a ked uz to mam, nech sa mi to nevrati. Bohuzial cele prve tehu sa mi to vracalo, a ja namiesto toho, aby som si uzivala tehotenstvo som sa stresovala a modlila, aby mala bola v poriadku. A to som sa nikde nekupala, doma sa len sprchovala. V nemocke mi povedali, ze tehotne to mavaju casto, ze aj z toho, ze babo tlaci na moc. mechur. Ale asi v mojom pripade to bude nieco ine, ked sa to opakuje.
Drzim ti palce nech sa ti to uz nevrati.