icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dadka_11
26. mar 2011

@dominika_sk aha, tak tomu uz pekne chapem 🙂 len ja ani neviem kedy mi zacina ten prvy den toho daneho tyzdna.. kedy zacina novy tyzden 🙂)))

dadka_11
26. mar 2011

@dominika_sk juj, teraz som si vsimla,ze si mi tam dala odkaz.. tak si to idem kuknut 🙂

dadka_11
26. mar 2011

@lenka1108 dobre ja to veru vyskusam.. dakujem moc.. lebo mi povedali kocky,ze uz to mam uzivat skôr nez mi bude rast brusko.. a hovorim, pri prvom mi veru moc nepomohlo :( veru zavisi od pokozky.. ale dakujem

lenka1108
26. mar 2011

@dadka_11 vyskusaj. mne mala kazdy den natiera brusko 😉 a vzdy povie ze sa tesi ked bude uz natierat babetko po tom ako ho okupe 😉

lianka7
27. mar 2011

No ahojte babulky,pozerám,že nikoho nikde...zrejme ste za slniečkom vyšli 🙂
My mame poobednu stiestu,tento vikend ma po obede akosi zlozilo k spanku,vcera aj dnes 🙂 Manzel ma prikryje dekou,stisi telku a hladka brusko 😉
A vy ako?

karap
27. mar 2011

ahojte.Mam hrozny strach.Dnes rano som mala pri utierani na wc,ruzovkasty papier.Behom 2hodin bol uz krvavy...No a do obeda som zaspinila total vlozku.Boli sme cez vykend u svokrovcov v TT,tak som isla do porodnice na pohotovost.Taka som bola vystresovana,ze ked sa ma sestricka spytala ake mam problemy,zabudla som naco som tam prisla.Vzala ma rychlo dnu[ked videla v akom psychickom stave som]zmerala tlak,tep...
Lekar bol velmi mily,pozrel ma,vzal na UTZ...No,babo je zive,pocula som aj ako mu bije srdiecko.Mam ranku na krcku a ta mi zacala krvacat[ze zmenou hormonalnej hladiny]
Mam nakazany kludovy rezim[chcel ma nechat v nemocnici,no nechcela som]a dostala som dvoje tabletky.No pri citani letakov som zistila,ze jedny sa NESMU uzivat v tehotenstve [???]a druhe sa nemaju uzivat oralne,ale vaginalne.Este,ze som si to precitala;-] Takze jedny uz ,,pracuju,, a tie druhe si nenasadim.V utorok idem na poradnu,tak sa spytam lekara,co s nimi.
Teraz som v takom stave,ze sa ani nedokazem tesit z babatka.Citim len velky strach....

lianka7
27. mar 2011

@karap Ahoj moja...ach prezila si si ozaj tazky dnik.Musis verit,ze vsetko bude v poriadku,hlavne klud-dolezita je psychika.Ja viem,lahko sa to hovori,ale skus to,pre babatko...mysli na to ako krasne mu bije srdiecko,je v poriadku.Len nechapem ako ti mohli predpisat lieky,ktore sa nesmu uzivat v tehu...Uz si v 6.tt?Neboj,bude vsetko dobre,musi!!!

katy2
27. mar 2011

@karap ake lieky beries? nie nahodou ascorutin? ten pise, ze sa v tehu nesmie ale normalne v pohode si ho daj... ja som krvacala pri prvom tehu a brala som ho tri mesiace.... oni pisu takmer vsade, ze v tehu sa nesmu, ale lekar vie, co moze predpisat... a ascorutin sa bezne pri krvacani dava.... hlavne pokoj a nestresuj... drzim palce.... a tie druhe lieky ake beries? nie utrogestan?

trinka
27. mar 2011

ahojte maminky... tak po dnešnom miernom šoku sa k Vám pridávam 🙂

lianka7
27. mar 2011

@trinka Vitaj,ja som taky sok zazila presne pred tyzdnom 🙂

trinka
27. mar 2011

@lianka7 ja som to vobec nepostrehla.... akurat sa mi tuto noc snivalo, že so rodila a narodila sa nam Daniel Pompa.... prosím pekne 😀 😀 😀 😀 a kedže mi meskal menzez, tak si vravim, že pojdem k lekarke na vyvolavacku, tak, že predtým ciknem na papierik...

lianka7
27. mar 2011

@trinka A ja som si robila test v den,ked som mala ms dostat...len tak "zo spasu"...lebo na tehu som sa absolutne necitila...a bolo to tam 😉

lara75
27. mar 2011

@karap ukľudni sa čo najskôr, to je najdôležitejšie, ťažko sa to dodržiava, ale pre bábo musíš. Ako ti písala Katy, neboj sa tých liekov, tie sa nasadia pri prvej pomoci hroziaceho potratu, lekár ti nechcel zle🙂 Ja som podobné preskákala s prvým bábom v 8.tý, mala som hematóm tesne vedľa bublinky, nasadili mi Utrogestan (progesterón) vaginálne do konca 12.tý a Duphaston tbl. orálne, ale väčšinou predpisujú Ascorutin tbl.(čo je iba liečivo: rutín- látka podobná vitamínu C- stiahni ti cievky a nebudeš krvácať), takže odporúčam brať🙂
Chápem, že máš strach,ale všetko bude ok, uvidíš🙂 Držím palce 😉

trinka
27. mar 2011

@lianka7 wau... tak mne bolo tak divne... ale nič extra, akurat ma brucho pobolieva- pojdem zajtra teda k ženskej lebo pri prvom tehu som krvácala v 6.tt
@karap ja som krvácala a brala som Duphaston a pocas tehotenstva som brala vaginálne aj Penicilín... neboj lekári vedia čo robia a je dôležité, aby si sa nestresovala. Babatko je ok, je to len na krčku a to je dobre znamenie... držím palce! 😀

veronkaj
27. mar 2011

ahojte
no vy ste teda popísali to kedy mám stíhať prečítať nebola som tu cez víkend a kuk tolko príspevdkov,
ale mám dobré správy už 2 dni nekrvácam ani nešpiním občas len fakt trošku pozostatok z krvácania také čierne takže zajtra ráno letím na krv tak budem nervná aké budú výsledky.

potom dočítam a vidím že s tým krvácaním máme mnohé problém.
pa

kaia
27. mar 2011

Ahojte, minuly tyzden som bola u lekara potvrdit tehotenstvo a lekar mi na ultrazvuku okrem nasho druheho babatka nasiel aj dve krvne zrazeniny 😒 . Dal mi Duphaston a objednal ma o dva tyzdne. Mate s krvnymi zrazeninami nejake skusenosti?

lumimi
27. mar 2011

ahojte, ja zatial len neoficiálne sa hlásim, termín 29.11. necakané tehu, k doktotovi sa len chystáme,

lucya77
27. mar 2011

Ahojte,
minuly tyzden som uplne nahodou zistila, ze som tehotna.
Mala som vysoky tlak a volala som znamej kardiologicke, ze co si mam dat na znizenie. Jej prva otazka bola - "A nie si tehotna?" Priatela som poslala kupit magnezium a tehotensky test. Ked som si ho urobila, bol pozitivny. Dalsi den som isla ku kardiologicke kvoli tomu vysokemu tlaku. Urobila mi EKG a krvne testy - vsetko bolo OK. A este mi dala urobit aj test na hCG a tym sa potvrdilo ze som tehotna. 🙂.
Termin mi vychadza na 18.novembra.

lenka1108
27. mar 2011

@lucya77
@lumimi
@trinka vitajte medzi nami 😉

ja som dnes taka unavena ze od unavy ani zaspat nemozem. pooomoooccc co si mam dat...vsetko ma boli...skusala som med, dala som si teplu sprchu... ja uz fakt neviem ☹

lumimi
27. mar 2011

@lenka1108 podla mna, spánok ti potesi telo aj ducha alebo aspon také lenosenie

frogiina
27. mar 2011

ahojte baby...tak sa aj ja pridavam k tejto teme. velmi ma potesilo ked som ju tu nasla 🙂 🙂 ...clovek moze porovnat svoje problemy s problemami inych bab v tom istom stadiu 😀 . Super 🙂 .

@lucya77 jeeej, mne tiez vychadza termin na 18. novembra 🙂 ...aspon zatial...

lacikagr
28. mar 2011

Ahojte,
od piatka mám taký divný pocit. Cítila som bábo ako sa rozťahuje v maternici, normálne som vedela na ktorej strane je a hovorila som si že aspoň viem že tam je a že to tak má byť. Ale od piatka už na tej ľavej strane necítim také pichanie ako predtým a mám z toho obavy. Neviete čo to má byť?

karap
28. mar 2011

Dakujem vam dievcata.Ako tak citam mate z tymito liekmi[utrogestan,Ascorutin]skusenosti.Ja som si vecer dala prvu davku Utrogestanu[vaginalne]a dnes rano som volala lekarovi,co s tym Ascorutinom a on ma ubezbecil,ze ich mozem uzivat.Tak som si hned dala.
Noc bola strasna,nemohla som dobre spat,kazdu hodinu som bola na wc a kontrolovala stav.Mam pocit,ze ten Utrogestan zabera,lebo uz nemam cerstvu krv,ale len tmavoruzovy tahavy vytok.Tak sa to asi lepsi.Zajtra idem na poradnu,tak snad babatko sa drzi ako kliest....A ked mam ,,slabu chvilku,, spomeniem na tlkot srdiecka a hned som pokojnejsia.

veronkaj
28. mar 2011

vitajte nové tehulky, gratulujem

🙂

ja už našťastie nekrvácam, dnes som bola na odbere na kotnrolné hcg a zajtra bude výsledok, takže zase len čakať a v stredu už dufam veľmi dúfam bude drobček pekne vidieť v maternici, ak nie tak potom nás budú nejako riešiť.
tak verím že bude dobre.

topa
28. mar 2011

ahojte tak aj ja som tehotná, 4.4. t.j. Pondelok idem ku gynekologičke na prvé vyšetrenie. Veľmi sa tešíme. Ja som zažila parádny šok, lebo snažili sme sa 3 mesiace a teraz som už ani neverila , že by to mohlo výsť. A predsa, manžel tam uvidile slabého ducha, a potom sme testly ešte 2* a krásne silnejú. 🙂 🙂 🙂 🙂

katy2
28. mar 2011

@karap naozaj sa neboj 🙂 ja beriem utrogestan este pred otehotnenim a budem ho brat denne az do 14tt.... a brala som ho aj pri 1.tehu vyse dvoch mesiacov.... je to v poriadku... pomaha.... a ascorutin tiez 😉 hlavne, nech je vsetko v poriadku

dadka_11
28. mar 2011

@lenka1108 aka je zlatucka.. to je super... no veru, ja radsej uz teraz zacnem.. nech si zvyka 🙂

trinka
28. mar 2011

Ja som bola dnes v poradni a doktorka kuka na ten ultrazvuk a kuka... a potom sa ma pýta "ale v rodine nemate dvojčata,že?" to aby som tých šokov od včera nemala málo... 😀 a ja jej na to, že z oboch strán- aj z manželov aj z mojej... Takže musim prist buduci týžden na ultrazvuk ešte raz ci tam naša fazulka nema bračeka alebo sestričku, ale vraj to vyzerá na syndróm miznuceho dvojčata... tak uvidíme.... 😲

topa
28. mar 2011

trinka: tak gratulujem, šak uvidíš či to budú nakoniec dvojčatá

veronkaj
28. mar 2011

tak babulky, mám výsledok, minulu stredu 1010 a dnes ráno 1569 😔 takže to narástlo ale len máličko, minule to za týzden narástlo fakt že každý druhý den dvojnásobok a teraz ta 5 dní len tak málo. no bojím sa,
ked som prišla domov vyplakala som snáď všetky slzy čo vo mne sú a prosila boha ako len smutný a zúfalý človek môže a veľmi sa bojím a k lekárovi pôjdem namiesto stredy zajtra, ten 1 deň nie je taký rozdiel.