Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@zvedava17p
@trinka tak kuknite toto, tu mi to ukazuje tieť inak http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cyc...
@dominika_sk ráta sa to takto 12+1 je už 13 tt a 13+1 si vlastne 14 tt teda 14 tt začínas druhý trimester... aspon tak nas učili na zdravke.... 😉
vie, že tu pišem, ako z cesty, ale mam paranoju alebo už aj vy citite nejaky pohyb. ja citim take ako keby mi išlo škvrknuť v bruchu ale po tom škvrknuti sa mi čreva nepohnu, trva to len tak pol sekundy , ako keby sa ma niekto dotkol. väčšinou to citim pod pupkom alebo na jednej strane, už asi tyždeň.pol dňa nič a potom trikrat v priebehu pol hodiny a tak. alebo je to rozťahovanie svalstva alebo maternice?sa to tu hanbim napisať, či si nebudete myslieť že mi šibe 😀
@trinka tak potom už rozumiem,ja som to brala tak, že od 13+0 do 13+6 je stale trinasty tyždeň a štrnasty začina 14+0 diky moc 😉
@dominika_sk ja som pri malej prve pohyby citila okolo 19 tt- teraz naozaj nemas velmi šancu rozpoznať co su creva a čo babo, ale ked to budu prvé pohy tak to zaručene budeš poznať.... 😉
@dominika_sk v pohode 😀 😀 ja som z toho mala tiež z počiatku chaos 😎
@trinka ty už maš aspon nejake skusenosti 😉 poviem ti, čo sa mi stalo, keďže som vo všetkom tomto taka nova. dostala som od kamošky malinke miminkovske ponožtičky,a tak si v duchu myslim, take male nožky ani nemožu byť 😀 a včera som stretla kamošku, čo ma trojtyždňove dievčatko, tak som schvalne kukla na tu labku a ta bola trikrat menšia ako tie ponožtičky 😕 ešte dneska som v šoku 😀 😕
S tym ratanim tyzdnov som aj ja mala chaos 😀 Podobne ako dominika.No teraz uz viem,ze 12+0 [co som prave dnes]je vlasne zaciatok 13tt.
U nas je momentalne hlboka noc,spia deti aj manzel.Ved co sa da ine robit,ked vonku prsi jak z krhly?Muz mal ,,super napad,,ze podme tutu-mutu,no ja som sa prave najedla a z plnym zaludkom sa mi veru nechce nic. 😀 Ma smolu.....
ja som dnes 12tt+6 takže vlastne odzajtra som v štvrtom mesiaci, chapem to spravne, že. 😀 no nezapriem sa že som blondina 😀
@dominika_sk neboj aj pre druhorodičku je veľa vecí nových... 😀 tiež si občas pripadám ako "Ďuro Truľo" a to som tmavovlasá... 😉
@karap my sme si dnes dopriali s polovičkou konecne čas pre seba spolu, a aj každý sám 😀 😀 malú nám totižto vzali svokrovci, donesú ju večer. Kolko radosti, konecne som mala trochu čas pre seba a pripadam si kus ako človek... 😎 a teraz ešte poupratovať tie stáda prádla čo sa mi tu nahromadili a pekná nedeľa za nami 😀 😀
@trinka ja som zase cely deň sama, aj som poupratovala a navarila, urobila šalatik a myslela som že mam veget.ale dobre že spominaš to pradlo 😕 pračka doprala pred hodinou 😀 skoro som zabudla 🙄
@dominika_sk ale ved ta v tej pracke pockalo nie? 🙂 inak to pocitanie tyzdnov musis brat tak ze napr 12+3 znamena ze 12 tyzdnov uz mas za sebou a 3 dni teda ti bezi 13 tyzden tehotenstva. ale to sa este podozvedas ako vravi @trinka pri dalsom budes mudrovat 😀 😎
@trinka ten cas byt sama ti zavidim, ani si nevies predstavit ako by som velmi chcela aj aj. Musim to nejak zorganizovat a aspon muzi vy zavesit Veruskua ja si vypadnut na par hodin z domu.
@amisa však jasne, počkalo, ale viem si to predstaviť : večer ležime pri telke, pijeme čajik a ja si na to spomeniem a že doooo frasaaaa 🙄 mne sa taaaak nechce ☹ no čo mam robiť ☹ ešte si chvilku posedim...potom sa mi začnu zatvarať oči a potom by sa mi to vešalo omnoho horšie 😀
@dominika_sk mna to prádlo čaká už vyše mesiaca... a vieš si predstaviť tie kopy pri trochu ľudoch v byte 1+1 😠 😠 😠 hruuuza
@amisa joj dalsie... nestraš... ja sa ešte s týmto "prekvapením" zmierujem... 😉 dalsie o pat rokov... a ja som rada, že ju troch zobrali, cele dni som s nou sama... už mi z toho preskakuje.... 😖
@trinka ja zas kym upracem celu chalupu sama a vyčistim po dvoch psoch 😖 aj dneska, už raz som chodbu umyvala a teraz som s bola kuknuť čo to šteňa zas robi, keď tam je taky hluk a ona prevratila tu vaničku v ktorej spi, vyliala celu misku vody na dllažbu a ako bonus tam nechala nalož, čo citim až tu 😠 už hodinu sa odhodlavam tam isť ☹
@dominika_sk ked budes 13+6 tak budes v 2 trimestri a 4 mesiaci
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=22
tu tabulka ake velke by malo byt babo http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35
babulky,prave som sa navecerala.Chlebik so sunkou a rajcinkou,prvou tento rok.Doprajem svojmu dietatku vitaminky 😀
Okolo 20-tej si dam este jogurt a chvilku pozriem telku.Nejak ma v poslednej dobe nic nezaujima.Nez cumiet do telky,radsej si idem skor lahnut.Zarovno detmi.Dufam,ze rano nebude prsat,lebo idem z oboma drobcami do skolky 😖
@lenka1108 skvela stranka.Aspon budem vediet ake velke je priblizne moje dietatko 🙂
Ked si pomyslim,ze teraz ma cca 5cm bez noziciek 😀 Sranda.
@lenka1108 každy mi tu rozprava ine, veˇˇd na začiatku tejto strany hore si prečitaj, že 14. tyždeň je od13tt+1...ja sa spytam na poradni.ale aj tak diky
ahojte babenky. tak nam to pomalicky ubieha... ja som dnes nabehla do obchodov a kupila dvoje sukne a jedno tricko. sukne vyzeraju,ze budu rast s bruskom,tak dufam ze v lete vynosim. tehotenske nohavice mam tri pary po prvom tehu,takze super,ze nemusim teraz uz tak vela kupovat. inak ja uz nosim tehu nohavice asi dva tyzdne! 😢
@dominika_sk kuk toto moje... ja uz som 2 dni v 2 trimestri. ale ked som sa pytala v piatok tak mi povedala ze az od 13+6 tt sa vlastne rata 4 mesiac.podla lunarneho.tak mi to povedala. neviem nerozumiem tomu sama.
baby zajtra rano idem na gyndu bo v ten piatok mal moj dr. dovolenku a tak som bola u zastupujucej dr..
a stale so mna ide to hnede.som zvedava co mi povie.len sa modlim nech ma nenechaju v nemocnici...
zabudla som tam dat ten link 😀
http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cyc...
Bre ranko tehulky a mamenky... no ja som v noci take nočne mory... že si mm našiel milenku a ma nechal s dvomi detmi... 😠 hruuuza.... potom ma moja polovicka musela asi 20x ubezpecit, že sa nic take nestane... pekne ma chytil do narucia a drzal ma až do rana 😀 aspon koncovka bola príjemna....
ahojte tehulky...tak mna na tu gyndu objednala sestricka az na zajtra rano o 9.vraj ma doktor aj vysetri a urobi sono.neviem ci to neni skoro ked som mala v podstate vnutromaternicove aj povrchove v piatok.hadam to babu neuskodi...
Ahojte baby, strašne dávno som tu nebola kukám koľko veľa Vás je tu nových 🙂 Ako sa máte? Ja dnes začínam 14.týždeň, termín mám 9.11. (po poslednom sone to síce vyzerá na 6.11., tak uvidíme ako to ešte všetko dopadne) 😀
Máme sa s drobcom inak fajn, výsledky mám zatiaľ všetky v poriadku, máme za sebou prvé skríningové sono. Kontrola už len o mesiac 😉 Musím ísť ešte tento mesiac na alergo, sa mi tam vôbec nechce, ale čo už ... bruško mi už začína byť trošku vidno, ale veď už asi aj kus musí, je to už predsa 4.mesiac. Tak stršne rýchlo to uteká...
Nech sa Vám baby darí aj malým drobčekom 😵
ahojte 🙂
tak ja som z tych tyzdnov stale mimo... teraz som 11+1 a ked sa niekto spyta, tak poviem, ze som v 11-tom tyzdni. Ale asi som uz teda v 12-tom 🙂 zo zaciatku som to tak aj hovorila, ale doplietli ma vsetky knihy a tak som vlastne nevedela v ktorom tt som 😀
@lenka1108 stale spinis?? A beries aj duphaston aj ascorutin? Podla mna ti utz neublizi. Radsej nech sa pozru ci je vsetko ok, ako by nemalo byt. Drzim palce.
@trinka tak take sny obcas mam aj ja, a je to hrozne! Super, ze ta mm upokojil 🙂
Ahojte holky, chystate sa niektora na 3D/4D ultrazvuk cca v 13tt? Mne moj doktor povedal, ze ak by som chcela mozem si dat spravit tento ultrazvuk uz v tomto obdobi 12-13tt, ze vyborny odbornik je v BA Dr Čunderlík. Poznate ho niekto a neviete aky je cennik? Pocula som,ze vela tehotnych chodi aj do HC, kam sa chystate vy? Dajte tip 🙂
@lenka1108 idem na to tou mojou logikou, ak ty už si dva dni v štvrtom mesiaci, tak to si potom 14+0(lebo 13+6 a 14+0) ja som dnes 13+0 a mam termin 7.november(2x potvrdeny) takže ak tvoje mimi je o 7 dni staršie, tak maš termin 1. novembra? musim sa spytať na tej gynde, som z toho uplne mimo 😀
@trinka moja mama je vrchna sestra na urologii. mne sa snivalo že som tam za ňou prišla a ona normalne ležala na izbe medzi pacientmi. išla som za doktorom, ktory tam normalne aj pracuje a poznam ho, že mama nema šancu, že sa mam isť s ňou rozlučiť, tak som plakala že ona ma iba 40 rokov...a zrazu ma priatel zobudil, že polačem zo sna, že čo sa mi sniva, že už je dobre a tiež ma potom držal až do rana 🙂 nikdy som sa necitila bezpečnejšie, ako keď ma tych sto kil objime v posteli 😀

@karap toto som našla na nete ja : Tehotnosť delíme na tri trimestre. Prvý trimester trvá od začiatku tehotnosti do začiatku 12. týždňa, druhý začína 12. -tym týždňom do konca 27. týždňa a tretí trvá od začiatku 28. týždňa do termínu pôrodu. Pravidelné návštevy budúcej mamičky v tehotenskej poradni sú dôležité. V prvých štyroch mesiacoch je vhodná prehliadka každé štyri týždne, v ďalších troch mesiacoch každé tri týždne, v ďalších dvoch mesiacoch každé dva týždne, v poslednom mesiaci gravidity je potrebná kontrola každý týždeň.
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116773/tehotenska-porad...