Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@blackrose to nevadí ja som z toho mala tiež chaos, ale ked si vsimnes tak mame na obrazku z USG napisane CRL hodnotu ( u mna dole v rohu) a potom hore v strede je este jedna velkost v cm. To je ta odhadovana celkova. Nam aj lekárka povedala pri usg, že má okolo 6 cm - teraz už asi viac 😀 😀 😀
a ja ani neviem koľko drobček meria, so rada že je v poriadku, však v pondelok idem na 4D tak budem múdrejšia n- hádam 😒 , inak známa bolana ňom min.týždeň, to bola tiež len v nejakom 12tt a už bolo pekne vidno že je to chlapček, videl som fotku a je super tak dúfam, že aj to mje bábo sa ukáže (ale len nech tam nič netrčí 😀 )
čítam, že tu niektoré len teraz začali trápiť nevolnosti, mne už našťastie poľavujú a je mi zle len zriedkavo aj to večer, no za to ma chytý vlčí hlad - hlavne doobeda by som pojedla piate cez deviate.....normálne som sa dnes bála postaviť na váhu, ale zatiaľ tam nevidím žiadny prírastok na váhe 😀 tak môžem papkať ďalej 😀 😀 😀 😀
ozaj baby máte už aj nejaké chute, ja by som stále jedla len nanuk - tvorohový míša, mňam,mňam 😝 😝 😝
Čaute žienky.Ja mám tiež termín koncom novembra,ale myslím, že to bude skôr.Aj prvá dcérka sa prihlásila o 14 dní skôr ako som mala vypočítaný termín ( rovno 29.2.)... 😅 .Tak Vám všetkým držím palce,nech celé tehu prežijete v pohode a bez stresov,hlavne z tripltestu...ten ma čaká budúci týždeň.
kočky ja by som jedla len čersvý hrach...včera ho nemali, tak som si dnes kúpila odrazu do zásoby 1,5 kg. Tiež mi veľmi chutia pomaranče. Blíži sa víkend, dúfam, že počasíčko sa udrží a budeme grilovať, mňam.
ahojte,pre mna je dnes vynimocny den...Prvy raz som si nahmatala hrudku v brusku.Doteraz som mala maternicu schovanu za lonovou kostou,no dnes uz vystupila hore,tak som ju citila.Tesim sa....
Vcera som mala chut na sladke.Zjedla som nanuk,no chut neprestavala....V chladnicke som zbadala zavarane uhorky 😵 .Taku som dostala na ne chut,ze som zjedla pol pohara...No potom 😖 Do vecera mi bolo taaak zle.....Pazrava bola!
@karap jáááj toto poznám, ja som predvčerom nie zjedla ale zožrala grécky šalát a potom mi bolo tak zle, že som si musela ísť ľahnúť....no pažrevé sme, tak potom nám je zle 😀 😀 😀 ale však máme na to papier, no nie 😉
@henrieta44 ja mám chute už niekoľko týždňov - zaváraná cvikla a uhorky, ale hlavne uhorková šťava 😀 stále zobkám ovocie, na druhej strane sladké alebo zmrzlina moc nie 😨
@kiribaby no ovocie môžem aj ja na kilá, sldké tiež moc nie, len ten nanuk 😝
Dievčatá, ohľadom Baby bonusu z DM... Vy ste tiež dostali len bonusovú knižku pre mamičky?
A čo ten štartovací balíček? Až po narodení dieťaťa? 😕
Uprimne, tie zľavy sú trochu pritiahnuté za vlasy, asi som mala vysoké nároky, ako o tom každý hovoril.. teraz som sklamaná 😒
Zľava 28centov na antib.gel na ruky, 50centov na digit.teplomer...hmmm 🤐
Ahojte babenky 🙂 Dnes som bola u urologa na vyšetrenie... obličky sú v poriadku žiadny nález 🙂 Bábätko bolo živé kopalo nožičkami , rozhadzovalo ručičkami a krútilo sa 🙂 doktor bol nadšený ešte viac ako ja 🙂
@majoslava a nehovoris ty skor o kufriku, ktory si dostala u dr.? Lebo to sa mi skor na to podoba, aj ja som ho dostala s podobnym obsahom. @kiribaby myslela zlavovu knizku z drogerie DM
@kiribaby ja som si to zatial nevybrala, ale aj tie bezne zlavy, ktore tam maju, tak vacsinou nevyuzivam, lebo tam su hluposti ☹ alebo to nemaju... takze ani od tohto vela necakam...
@blackrose @trinka vdaka za objasnenie baby, uz sa necitim taka dotknuta haha 😀 Inak mate celkom stedrych gynekologov, ked vam dali taketo kufriky 🙂 Tu na podunajskej nizine sa to asi nerobi 😕
Inak robili vam v 12 - 13 tyzdni aj nejake vysetrenia okrem utz? Meraju vam tlak, beru moc atd?
Ja mam termin u dr. az buduci stvrtok, uz sa neviem dockat, som zvedava ako babatko podrastlo 😵
ahojte kočky, tu sa rozoberajú kufríky, no ja som ho pri prvom dostala až nejako po 28tt alebo ešte neskôr a akžoe ani nejako za ním nebažím 😖
dnes ma trošku doplašil môj gynekolog, ked mi ráno volal...chcel vedieť ako sa mám či mi tie bolesti prešli ( som skoro z nôh spadla 😀 , že jaká starosť ) ale ešte mi vlastne chcel povedať že som mala ,,zle " výsledky s cytologie tak mám prísť v pondelok na krv a kultiváciu....tak super, teším sa 😖 , opäť nalačo, však mi už dávno nebolo zle 😝 , tak prečo nie
@kiribaby mne tiež bral krv, moč , váha , tlak, ale bral mi aj ster na cytologiu a robil aj utz, teraz v pondelok idem opäť na krv a kuliváciu, lebo som nemala dobre výsledky zo steru, niečo mi tak vyšlo ( neviem čo nezapamätala som si ) ale myslím že inak sa nič zvláštne v poradni nerobí, pokiaľ na niečo nie je dôvod.
ahojte, čo sa kufrika tyka, uz nepamatam ja kedy som dostala, ale viem ze keby usta neotvorim asi ani nedostanem, neviem od čoho zavisi ako ho davaju, ale rano idem kukam dve kočky s kufrikom reku aj ja dostanem a budem moct studovat letaky a oni nič :( v nemocke som zase otvoreny dostala .(
@trinka juj moja dávaj si pozor! Ja som mala zápal a po troch rokoch mi našli krvnú zrazeninu a bolelo to dosť... si viem predstaviť, aké bolestivé to musí byť, ked máš kamene... a to ti s tým nič neurobia? Však ked bube bábo väčšie ťa to bude bolieť... ☹ ja som radšej išla na kontrolu aby som si bola istá že nemám piesok ani kamene...

@blackrose U babatka sa meria tzv CRL to je temeno- kostrč- naše malo 4,5 cm a potom sa k tomu priráta veľkost aj s nožičkami je to cca odhad +1,5 (1,7)