icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lucka127
6. máj 2011

Babenky pridám sa k vám možem?🙂)
mne vychadzaju terminy kadejak jeden okolo 27nov,a druhy zhruba na 2,12, tak som kdesi na prelome 😀
A kufrik uz mam vraj som uz ukonceny 10tt

mymimi
6. máj 2011

dievčence, ja si myslím, že záleží na tom, akú máte zdravotnú poisťovňu....tie kufríky. Ja mám dôveru a nič som nedostala. Ale po pôrode, že vraj dávajú... 😉

dadka_11
6. máj 2011

@mymimi ano po pôrode v nemocnici davaju kazdemu... a u nas doktorka, tiez dava kazdemu a dava az neskôr. az v 20tt. takze neviem,ci je to podla poistovni.. niektora dava neskôr,tak mozno este dostaneme 🙂)

dadka_11
6. máj 2011

@majoslava to je super, ked si dostala tak skoro.. u nas to dava neskôr doktorka.. a co sa tyka v nemocnici, tak ich rozdavaju stale kazdej mamicke.. a tam su casopisy, jedna plienka ( vzorka), jeden sacok ( prach na pranie ) a cumlikova flaska..

dadka_11
6. máj 2011

@henrieta44 no presne viem ako sa citis.. mne konecne po dvoch mesiacoch konecne polavili nevolnosti a zase ich mam uz len rano... doobedu tiez musim stale nieco jest.. strasny hlad ma vie chytit, nieco spapam a o chvilu musim zast.. niekedy mam strasne chute, ale niekedy uz ani neviem co chcem jest, ale musim lebo mi byva zle,ked som hladna.. no veru je to akosi niekedy tazko.. ale zevraj ked zacnu prve pohyby, vsetko sa uz ukludni 🙂

henrieta44
6. máj 2011

@dadka_11 jááj už aby sme ich všetky cítili ( tie pohyby), hned budeme kľudnejšie. že sa bábo hýbe a je ok. no ale to ubehne ako voda. ja som napríklad už ako prvorodička cítila pohyby na konci 18tt. doki sa čudoval ako puk v našej bránke, ale bolo to tak, najprv som si nebola istá, ale ked sa opakovali každý deň, akonáhle som si ľahla do postele, bolo to jasné .....už sa na to teším, to bolo pre mňa neskutočne krásny pocit 🙂

sonicka07
6. máj 2011

@henrieta44 a preco sa cudoval,ved to je normalne citit pohyby od 18tt. aj ja som ich odvtedy citila. predpokladam ze teraz to bude ovela skor a ze ma to tak nevyplasi ako pri prvom,kedy som nemohla cely noc spat. bol to taky cudny pocit...hihi prevalujuce sa crevka 😀

henrieta44
6. máj 2011

@sonicka07 povedal mi, že prvorodičky cítia pohyby väčšinou až po 20tt, tak asi preto a neviem možno aj preto, že v tom 18tt som bola ešte rovná ako lata, mne začalo rásť bruško až v 7mesiaci....teraz to bude ale určite skôr, lebo už teraz ma tlačia nohavice a večer už mám pekné guľku 😀 😀 😀

henrieta44
6. máj 2011

ach jaj naši hokejisti sú smutní a ja s nimi 😢 , ale je to len hra

lenka1108
6. máj 2011

ahojte baby ale ste toho popisali... neviem na co skor reagovat 🙂
ten kufrik som si pytala aj ja a sestricka povedala ze nema ze ich rozdala a caka na dalsie.tak som zvedava...

baby ja babatko citim uz davnejsie.a teraz je to stale silnejsie 🙂

som sklamana z hokeja tak som fandila a hov..o z toho :(

karap
7. máj 2011

Caute baby,basnite tu o kufrikoch...No,mne ho dala sestricka na 1.oficialnej poradni[v 12tt]a veru nic moc tam nebolo:vzorka prasku+avivaze,cumlik,1 plienka,par reklamnych letakov a knizka pre tehotne [ta jedina ma potesila,lebo je zaujimava]
@lenka1108 Ty uz citis pohyby?Nejak skoro 😲 Ja ,,to,, cakam tak koncom 16tt....Tiez cakam tretie dietatko.
Ja veru vobec nemam pocit,ze som tehotna.Len byvam vecer hrozne unavena a ledva cakam,kedy uz deti zalahnu,aby som mohla s nimi.A musim davat pozor na syna,lebo rad po mne skace a ked ma udrie do prs 😖 Bolest jak hovado....

lenka1108
7. máj 2011

@karap a uz citim davno 😉 najprv len ked som sa nejak vytocila na bok . teraz ked lezim a som v uplnom klude tak babo stuchne tak jemnucko ale stucha 😀 dr. mi povedal ze to je normalne.ze mam 3 tehotenstvo a ked som malu citila uz v 14tt tak teraz povedal ze to je normalne ze to je skor.ale je to individualne u kazdej tehulky... kokos baby mam doma 4 deti.1 moje , 1 neter a 2 synovcov.no katastrofa.... 😉 vecer idem kamaratke na rozlucku so slobodou tak sa tesim strasne.bude aj ujo poziarnik 😀 😀 😀 len co ja s bruchom zmozem 😀 budem pekne sedkat a len sa divat 😀

trinka
7. máj 2011

@majoslava vieš asi nic s tým neurobia, je to dost na figu. Prvý kamen som mala v 18tke a potom po siedmich rokoch, z ničoho nič... mam ist na kontrolu v septembri... tak uvidime... každé rano pijem poctivo urolkogický čajik... 😒 leze mi už hore krkom...

dominika_sk
7. máj 2011

pekne rano dneska, vstala som, išla som sa vygrckať a rovno zo zachodu umyť ruky, tvar a sadla som si ku raňajkam 😉

trinka
7. máj 2011

co sa kufríka týka naša doktorka sa s tým neserinkala, prisla som k nej že som pravdepodobne tehotna, urobila mi usg a že tehotnost je jasna. Spýtala sa či som na lačno a či som doniesla moč, ja že ano. Tak urobila poradnu, vypisala knižku a dala mi už aj kufrik a hotovo. ... Ja som od poistovne nedostala vobec nic. Som v Unione a to preto, lebo manžel nie je. Takže tak...

mymimi
7. máj 2011

@dominika_sk mali sme úplne rovnaké ráno, lenže ja aj po raňajkách sa cítim akosi neisto ☹ . fuj fuj 😖

dominika_sk
7. máj 2011

@mymimi u mňa neexistuje nič ako :"deja vu" 😀 ja sa chvalabohu na wecko dvakrat kvoli grcaniu vracať nemusim 😀

majoslava
7. máj 2011

@trinka preobjednaj sa na skorší dátum. Ja ked som bola v nemocnici tak mi zakázali piť urologický čaj, mohla som len ženský a taký pre tehotné... po dvoch dnoch som z neho dostala také krče, že mi museli dať injekciu... odvtedy ho nepijem. Urolog mi odporičil probijotika a že si mám kúpiť CYS-control ale to je skôr na močové cesty... z vlastnej skúsenosti viem, že na obličky je dobré pivo 🙂

duranovaz
7. máj 2011

@majoslava Jej ahoj aj ja som z okresu RS a termíny mám 28.október a 5.november takže sa možno stretneme v pôrodnici.

lolinkamaminka
7. máj 2011

ahojte, mam termin zatial 4.novembra, chcem sa spytat ci je normalne ze ma takmer kazdy den picha v podbrusku...su to take jemne bolesti a vzdy to zaboli niekde inde-raz viac nalavo, inokedy napravo a tak...moze to mat suvis s tym ze sa babo uz pohybuje?alebo je to varovny signal? tri dni dozadu sa mi dokonca zdvihla teplota na 37,3, uplne z nicoho nic a o dve hodky uz zase pohoda...ma niekto podobnes kusenosti?

lucka127
7. máj 2011

@lolinkamaminka
mna pobolievalo pri druhom babetku,myslim ze je to ako sa maternica roztahuje,aj teraz obcas mavam taky neprijemny pocit, ako keby som mala stale plny mechur 😎
ale ak mas starosti radcsej sa informuj u dr

lolinkamaminka
7. máj 2011

@lucka127 dakujem 🙂 tato moja bolest sa skor podoba na tu predmenstruacnu tak ma to obcas vystrasi...o 5 dni idem ku doktorovi tak snad mi povie co a ako... 😒

zvedava17p
7. máj 2011

baby, kedy sa uz mam zacat bat hnedeho vytoku, cele tehotenstvo som mala krv len raz a dnes mam taky hnedy vytok a hrozne ma boli pobrusko ☹

dadka_11
7. máj 2011

@henrieta44 no veru je to krasny pocit.. ja som tiez citila take ako keby mravcenie,ale uz to preslo, tak neviem, ci to ozaj neboli len tie creva este 🙂)))

henrieta44
8. máj 2011

@zvedava17p no byť tebou radšej zájdem do nemocnice, nech sa pozrú či je všetko ok, príčin môže byť veľa.....jedna maminka tu už mala hnedý výtok a v nemocnici jej povedali, že to môže súvisieť s tým, že práve v tom období kedy začala špiniť, mala mať menzes, ale byť tebou radšej ide, istota je istota

zvedava17p
8. máj 2011

@henrieta44 dakujem, uz mi to nastastie ustalo, ale bola som pripravena pri zhorseni okamzite utekat do nemocnice , som 12 tt, takze tiez v obdobi menzesu

majoslava
8. máj 2011

@duranovaz ahoj, určite sa stretneme 🙂

zlamal.i
8. máj 2011

ahojte tehulky 🙂 chcem sa opytat ci sa mozem kupat v tehotenstve,alebo sa musim len sprchovat,niekde som citala ,ze by som sa mala skor len sprchovat ,ale ked ja som mala taky nedelnajsi titual tzv moje domace SPA 😨

dominika_sk
8. máj 2011

@zlamal.i ja som toto velmi študovala, lebo milujem horucu vaňu no a dozvedela som sa toto:je jedno či chceš isť do vane alebo sprchy, ale voda by nemala presiahnuť teplotu tela, čiže asi do 37,0°C lebo horuca voda uvolňuje svalstvo a to može spôsobiť potrat(samozrejme v najhoršom pripade, ja som zistila tehotenstvo v 6 tyždni a kupala som sa dovtedy vo "vriacej" vode a všetko je ok.") ale keby si sa chcela kupať niekde v jacuzzi alebo teplom bazene, nemala by si isť vôbec do teplej vody, pretože môžeš chytiť nejake kvasinky, alebo zapal atď. a doma je to predsa len hygienickejšie.

zlamal.i
8. máj 2011

@dominika_sk ach jaj teraz sa budem bat kupat aby sa nic zle nestalo.ty sa kupes v pohode?mne by stacilo raz do tyzdna proste mam taky ritual 😒