Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte, ja dnes ledva chodim, strasne ma tlači na mechur a pycha :( ako mala som to aj pri starsom ale podstatne neskor a az ked kopal :( och, to budu tazke dni a ste tie horučavy .(( mne stači tych 25 čo tu mame a mam dost :(
@stellamiapiccola ďakujem, prajem všetko dobre aj tebe! 😉 ale prečo si bola u očneho? plus minus si myslim, že si tam chodila ešte pred tehotenstvom asi, však. že to nie je na odporučenie gyn.?! 😕
@kiribaby v 16tt na downa, no to myslím že je dosť neskoro však dowm.syndrom sa dá predpokladať s hrúbky šíje a to merianie šíjového prejasnenia sa robí do konca 13tt. toto je už moje tretie tehotenstvo a zakaždým mi dr. prízvukoval že sa tento NT skríning musí urobiť do konca 13tt, lebo že potom sa to už nedá dobre určit a môže to aj skresľovať, tak neviem, opýtaj sa radšej svojho dr.
@zvedava17p no nám dr. nechcel povedať práve preto že to ešte nie je na 100%, takže si musíme ešte počkať do 20tt a potom sa ná bábo snáď odhalí 😉
Fuuuha babule tu to fičí, že 78 strana, som zaspala.
@zvedava17p Ahoj, krasna fotecka, gratulujem. Mne moj doktor povedal,ze pohlavie mi bude vediet upresnit okolo 20tt tak dufam,ze to bude skor. Drzim palce, inak my sa o babatku zatial bavime v rode "TO" a nemam ani tusenia co to bude, teda aspon zatial.
@zvedava17p Myslim,ze to mas za sebou ten 1.screening na konci 1.trimestra. Este Ta caka odber krvi na AFP a dalsi screening na vyvoj.vady cca 16-18tt kde sa porovnaju vysledky z krvi s utz. Mna to tiez caka este, ale 1.utz dopadol nastastie tiez dobre (klop klop klop)
@lolinkamaminka tak to som veľmi rada, že ste zdravučký 🙂 teším sa sa tebou 🙂 ja idem 19., tak verím, že aj my budeme zdravučký a o kúsok väčší 😀 hrozne s ateším, že znova uvidím ten moj poklad malinký 😀 vidíš dobrý nápad, v nedelu má byť škaredné počasie, tak aj ja asi pobehám nejaké vecičky 🙂 ja by som najradšej kupila všetko, je to strašne rozkošné, také malinké 🙂 ja nemám obavu z toho, že ho budú všetci pusinkovať a hladkať, skor sa bojím toho, že bude také malinké, krehunké a neviem si predstaviť ako zvládnem prvé kúpanie a tak 🙂 ale veľmi sa teším nato ... pozerala si už aj po kočíku ? 😉
Ahoj maminky... ak sa vám páčia háčkované vecičky, skúste nakuknúť na túto stránku možno sa vám niečo zapáči ... Prajem pekný zbytok dňa so svojimi ratolesťami
http://www.facebook.com/pages/Háčkované-vecičky...
@zvedava17p no super, že to bolo tak viditet 😀 nase sa stale matalo, tak ho ani pomerat poriadne nemohla, take ciperne bolo.
@kiribaby ja som mala vysledky v poriadku, ale mam známych , ktorým vyšli nedobre a potom stresovali celých 7 mesiacov- a narodilo sa im zdrave babo. Jedna maminka pri mne v poradni tie odbery z toho dovodu odmietla.
Wau dievčatá, tak skoro a už viete pohlavia 😀 alebo sa chystate vediet. My sme pri malej nevedeli do 35 tt. Stale bola zadkom vytočená...
Chcela som sa opýtať- mamičky co už máte deti- uvažujeme s manželom dať malu do školky od septembra. Bývame na dedine a otvorili nove odd, tak by nám ju pravde podobne zobrali. Mala je šikovna a spoločenská- takže by si rýchlo zvykla.Len sa obávam dvoch vecí a to , aby sa necítila odstrčená a aby nedoniesla všetky choroby k bábu domov... zatial este nie som pevne rozhodnuta, tak ak máte skúsenosti - poradte... 😎
@luci66 neviem, ale bola som na screening na downa, sleduju prejasnenie sije a tiez mam vedomost, ze sa to robi do 13 tt
@trinka no dr. povedal, ze ano, ale zaroven tiez hned povedal, ze kedze je drobcek este taky malinky, lahko si to mohol pomylit a vlastne to nemusiel byt pipik...tak uvidime neskor....na druhej strane, podvedome citim, ze je to chlapec uz dlhsie a aj v tym testoch na nete nam stale vychadza chlapec, tak uvidime 🙂
ved najdolezitejsie je, aby nase babatka boli zdravuckeeeeee
@trinka moja dcerka uz do skolky chodi a aj chodit bude, len uz vyjednava, ze bude chodit na obed domov 🙂 vraj aby mi pomahala 🙂
kedze tvoj drobec do skolky este nechodil, asi by som ho ani nedala. prve dni su dost stresujuce, ako pre deti, tak aj pre rodicov. Ale to je tiez dost individualne... takze asi v tomto sa radit velmi neda
@zvedava17p Ano to som tiez absolnovala, myslim,ze to je ta hodnota NT v tehot. knizke, co ma byt do 3mm, aby bolo vsetko v poriadku.
@eviiinka no pozerala som uz aj kociky, urcite by som chcela najradsej trojkombinaciu, je to prakticke a mas tam vsetko co potrebujes, len vymienas vanicky...lenze ked pozeram tie ceny, je mi luto dat 500-1000 eur len za kocik, ktoreho sa potom mozno ani nezbavim...uvidime ale najskor kupim nejaky z bazaru 😒 ..strasne nemam rada vselijake tie kriklave, zelene, oranzove a tak, pride mi to strasny gyc a asi by som sa s takym aj hanbila ist po ulici... 😝 vsetky mamicky ma upokojuju, ze vsetko sa naucim za pochodu, ze sa netreba nicoho bat, ze na to je materinsky instinkt a tak...tak hadam to nejako zvladneme, no nie? 😉 a navyse este tu mame chlapov, tak ich treba zasvatit do vsetkeho, nech nam ma kto pomahat 😀 ved ked uz nam to sposobili, nech sa staraju, no nie? 😀 😀 😀 ozaj, a vy ste babo planovali, alebo sa nahodou podarilo ? 🙂
@eviiinka toto som dnes nasla, celkom dobra pomocka pri vybere vybavicky 🙂
@trinka byť tebou, radšej by som počkala, ono väčšinou ked detičky začnú chodiť do škôlky tak sú stále choré, zbytočne budeš mať len nervy, aj ked viem že predstava toho že jedno budeš mať v škôlke a druhému sa budeš môcť vednovať doma, tak opak bude pravda, často a naozaj veľmi často ich budeš mať doma obe akurát s tým rozdiel, že ti malá naozaj donesie zo škôlky kadečo....mne chodí syn do škôlky teraz od januára, dovtedy sme oli zdravý ako ryba a ako nastúpil, už sme mali kadečo a interavaly jeho chodenia do škôlky boli asi také že týždeň v škôlke a 2-3týždne doma, malá ti bude mať ak dobre rátam necelé 2 rôčky a to si ja myslím že je ešte skoro na nástup do škôlky. ja dúfam že ked k nám pribudne v novebri drobček že Filipko už bude mať dostatočnú imunitu a nebude mi nosiť chorôbky domov, lebo však čo môžeš dať miminku do 3 mesiacov - dokopy nič. dobre si to premysli, ale ja by som počkala, neboj malá ti bude ochote a rada doma pomáhať
@trinka moja tiez uz chodi, ale prve roky boli strasne - kazdy druhy tyzden doma s nejakym kaslom alebo soplom. Po narodeni drobca to chcem riesit tak, ze mala bude so mnou doma aspon do konca roku, ved s takym malym babom cez zimu aj tak nie je dobre chodit von a v novom roku uvidime.
@lolinkamaminka naozaj nemusíš mať strach že by si to z drobčekom nezvládla, je to presne o tom inštinkte, a nie je to žiadna veda tak sa neboj 😀 😀
@luci66 ano, je to hodnota NT
@harper presne nad týmto som uvažovala aj ja, ale trochu sa bojí toho že vlastne by sme začali odznova, že by si nevedel zvyknúť opäť chodiť do škôlky, nechám to asi tak a uvidím ako mi bude chrlavieť, ak bude chorý často tak ho nechám radšej doma a ušetrím nervy všetkým aj sebe aj deťom a v konečnom dôsledku aj manželovi, aj ked v §om mám veľkú oporu, lebo on je asi jeden z mála chlapov, čo nemajú problém pomôc žene aj s domácimi prácami a aj k synovi stával častejšie on ako ja ked maval malý koliky a podctivo s ním cvičil.
caute baby.. uz som tu dlho nebola.. asi tak od strany c. 1 :DD ...este si furt nejak neuvedomujem ze som tehotna pri tom mojom nezbednikovi. uz sa tesim ked male zacne kopat, snad mi to potom dojde. este mi ani brucho nenarastlo... vy uz tu riesite veci, ako pozeram, uz pohlavie babatka 😲 uau.. no pri synovi sme nevedeli vobec, bolo to prekvapko pri porode 🙂 ale pri tomto druhom uz to asi nevydrzim 🙂 inak som sa chcela vas opytat.. mamicky ktore uz mate drobca, kam islo starsie dietatko ked ste boli v porodnici? ako ste to vyriesili? bo my byvame u svokrovcov ale tu ho nechcem nechat bezomna. by ma porazilo v porodnici. a manzel musi byt v praci. hm :-/ ?? diky 🙂
@dena @henrieta44 @harper dakujem za nazory- myslím, že to bude do septembra ešte dlha "diskusia", uvidíme čo vymyslíme... ak vobec nieco... 😉
@kuratko my máme štastie, manžel je v robote pečený varený- takže ked potrebuje odbehne alebo može robit z domu...takže ked pojdem do porodnice, bude babysiter on... aspon toto nemusime riešit... 🙂
@trinka tak to ti zavidim teda ... ja budem trvat na tom, aby si zobral dovolenku a aspon par dni stravil s nami doma, ale az ked sa vratime z porodnice, aby sme boli vsetci spolu, aby si zvykol a zoznamil sa s babetkom a aby som nanho mala aj viac casu ked sa bude starat o starsieho... no asi bude muset byt maly u mojej mamy. ale fakt ma zaujima ako to vyriesili ostatne baby...
inak teraz pozeram, mi to tu pise 16. tt, ale mala by som byt len v 15. tt, mi to nejak zle vyratalo? ma to aj niekto iny tu tak posunute? 😲

ahojte baby.mna dnes strasne boli hlava.zacina aj hrdlo a ucho.slak ma trafi ak budem chora.musela som si dat panadol lebo by som si hlavu utrhla. ja sa tak moc tesim na to 4D dufam ze bude vsetko v poriadku....