icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

stellamiapiccola
19. máj 2011

@dominika_sk dakujeeeeem
@kiribaby dakujem no dúfajme 🙂

drobcek801
19. máj 2011

ahojte
ja by som chcela reagovat na branie vitaminov v tehotenstve
cakame 4 babatko,druhe nas zial v prvom trimestri opustilo a ani pri jednom som ziadne vitaminy nebrala
neviem ci je to aj vedecky overene,ale my s kamoskami sme si to overili,ze vazne sa z vitminov rodia len velke babetka 😉
poniektore pri druhom uz vitaminy nebrali a bol tam riadny rozdiel vo vahe baby pri narodeni,vsetky deticky nastastie zdravucke a vyvinute,ako ma byt 😉
vsetko co dietatko potrebuje je v strave a je lepsie sa zamerat na pestru stravu v tehotenstve,ako na viaminy,ktore obsahuju viac chemie,ako potraviny 😉 to len moj nazor,nechem tym nikoho urazit 🙂
lekar ponuka rozne vitaminy a lieky,lebo z toho nieco ma a je tym viazany
dnes mate moznost si same vybrat liek a predsa,do niektorych nas lekar tlaci 😕
a tak to je aspon u nas naprikald aj s pokracovacim mliekom u dojciat,ked vas lekar nahovara na to a vy chcete ine....ale to som uz odbocila
ale je na kazdej maminke ako sa rozhodne,ved kazda by sme chceli pre svoje mimi,len to najlepsie,len ci to najlepsie je najlepsie 🙂 🙂 🙂

mysti
19. máj 2011

@majoslava mna inak hlava zvykne tiez bolievat, dam kafe a zvykne prejst. Inak som obmedzila kavu, nepijem ju kazdy den 😉 to som na seba hrda... a ta krv z nosa - zvykla tiect mojmu muzovi, ale on ma vysoky tlak, mne nastastie nie (klopem). No a to sono uvidime...tak az nebude vidno buduci tyzden, tak dufam ze buduci mesiac uz urcite 😵

lolinkamaminka
19. máj 2011

@tina233 ahoj no ja som povodne z trnavy ale zijem tiez tu priamo v Presove 🙂 som rada ze sa nasla aspon jedna mamicka tu z PO co je v takom stadiu ako ja 🙂 na kedy mas zatial termin? ja na 4.novembra 🙂

lolinkamaminka
19. máj 2011

@eviiinka no veru ja sa potim jak prasa ked je tak teplo, a nevladzem nic, veru neviem jak to zvladnem s brusiskom 🙂 tesim sa s tebou ze je vsetko v poriadku, len nech nam to takto aj pokracuje..ten cumlik sme kupili v tescu, ani neviem co je to za znacku, je taky anatomicky tvarovany a je tam napisane ze to je pre novorodencov...sak to je asi aj jedno, dudliky nie su az take podstatne...kamoska mi pozicala nejake knizky pre mamicky tak sa chystam studovat 🙂 aj sa stravujes nejako extra?

drobcek801
19. máj 2011

kocky rada by som sa vas opytala na pohyby
je mozne,aby som zaciatkom 4 mesiaca citila pohyby?
pri oboch som citila prve pohyby az asi niekedy v druhej polovici piateho mesiaca
pri poslednom ultrazvuku mi lekar povedal,ze babo je vacsie,ako to vyhcadza podla mrsky
vcera som mala poradnu bez ultrazvuku,tak som velmi sklamana,ze az 20tt ☹
kedy ste citili prve pohyby?

lenka1108
19. máj 2011

ahojte baby.tak som domaa som neopisatelne stastnaaaaa...babatko je v poriadku ma asi 16cm a vazi okolo 149g.som straassssnneeee radaaaaa. je to zazitok na cely zivot.stale tomu nemozem uverit ako krasne sme si to s malou pozerali.podla velkosti vychadza ten termin 11.11.je zdravucke a to som stastnaaaaaaaa. 😀 😀
no a co sa tyka pohlavia ... TEST KLAMAL 😠 cakame CHLAPCEKAAAAAAAAAA 😀 😀 😀

kaia
19. máj 2011

@drobcek801, ja som citila pri synovi prve pohyby v 17.-tom tyzdni. Takze ak si popredu v tehotenstve, tak je to mozne, ze pohyby uz citis 🙂

kaia
19. máj 2011

@lenka1108, super gratulujem 😎. Boli ste na 3-4D? Ak bolo uz vidiet pohlavie, tak zmenim nazor a pojdeme aj my 🙂. Pri prvom sme boli, ale az v 22 tyzdni a teraz sme si povedali, ze naco. Ale sme zvedavi na pohlavie... Tym testom chlapec / dievca neverim, tak som si to ani nerobila 😒

stellamiapiccola
19. máj 2011

@drobcek801 ahoj no ja som mala prvý kopanec ale fakt kopanec v pondelok a dnes asi 30 min.dozadu tiež, lekár najprv neveril, ale ako videl čo to malé stvára v brušku tak povedal, no asi to tak bude 🙂

mysti
19. máj 2011

@lenka1108 gratulujem k chlapcekoviiii!!!! nech ste zdravucki 😵

majoslava
19. máj 2011

@lenka1108 jeee... gratulujem 🙂 mne dnes volal doktor za výsledky triple testu... neboli dobré 😢 tak zajtra idem hned k nemu a na dalšie vyšetrenia 😢

majoslava
19. máj 2011

@mysti dúfam, že bude všetko OK 🙂 ja som mala zlé výsledky ☹ ach, dúfam že sa len zmýlili a všetko bude OK... musím ist do LC na genetiku...

luci66
19. máj 2011

@kiribaby Preco ma na nich tazke srdce ak to nie je tajomstvo? Uvazujem totiz o Hlohovci, ale nie som si ista, mozno to robi aj moj doktor. ^.6 idem na krv tak sa ho spytam

mymimi
19. máj 2011

@lenka1108 sa teším s tebou, ja sa na to kašlem, myslím tie testy, ako to funguje, ked to vlastne nevychádza... Chod reklamovať...., či až po pôrode? 😀 Gratulujem k chlapčekovi, tichá závisť..... 😎

henrieta44
19. máj 2011

@lenka1108 a v ktorom týždni si si ten test robila, lebo niekde som čítala že pokiaľ sa robí skôr ako sa odporúča, tak to môže skreslovať, a robila si som ho ráno či cez deň, lebo aj to by vraj mohlo akreslvať. mne vyšlo dievčatko , potom asi tri dni bol pásik fialkový a teraz tam už nevidno nič. tak ja dúfam,že u nás sa test nepomýlil, ja stráááášne túžim po dievčatku 😖

henrieta44
19. máj 2011

@lenka1108 ale samozrejme GRATULUJEM k chlapčekovi, manžel sa určite véééľmi potešil, že??? 🙂

kiribaby
19. máj 2011

@luci66 v prvom rade nechcem nikoho odrádzať ani hodnotiť, či je niekto dobrý alebo zlý lekár. Nikto nie je bez chyby, ale ani bez viny. Známa tam bola na 3D morfologickom utz (neviem, či u mladšieho alebo staršieho dr.), všetko bolo super, pomerané, vysvetlené, celá rodina nadšená...až do porodu, kedy jej lekár oznámil, že dieťa nemá polovicu ručičky 😒 Len toľko k tomu, preto som si povedala, že radšej obetujem o 20-30Eur viac a pôjdem na dobre vybavenú kliniku v BA.

kiribaby
19. máj 2011

@luci66 Pozerám, že máme približne rovnaký termín (ak to máš stále aktuálne) 🙂 Môžem sa spýtať, odkiaľ si?

zlamal.i
19. máj 2011

@lenka1108 ahoj ty uz vies pohlavie?to je super.ja som dnes bola na utz ale nemohol mi urobit ani fotku lebo bolo otocene dole hlavou tak som z toho smutna.som sa tak tesila.

zlamal.i
19. máj 2011

ahojty mamicky chcem sa opytat ako je to so slnkom v tehotenstve.niekto mi povedal ze vobec nemozem ist na slnko co sa mi nechce verit.

denis006
19. máj 2011

@lenka1108 gratulujem k chlapčekovi...budete mať páriček, my si ešte počkáme do 21týždňa...snáď sa nám ukáže...máš aj aktuálne foto?

lenka1108
19. máj 2011

@denis006 hodim sem foto pipika 🙂 a dakujem 🙂
@henrieta44 dakujem 🙂 robila som ho v 11tt asi okolo 11 na obed... sak uvidis ko ti to dopadne 🙂
@mymimi dakujem 🙂

@majoslava
@kaia
@mysti dakujem baby.... manzel je trasne rad.akurat mu cez skype posielam foto a video... len netusim ako sa bude volat ale sak casu dost 😉

amisa
19. máj 2011

@karap dakujem. INak dnes som zacala chodit na tancovanie brusnych tancov pre tehotne. No balzam na chrbticu a klby.

amisa
19. máj 2011

@zlamal.i ja som bola aj pri mori s bruskoma tohto roku sa chystam znova, ale jasne poriadny UV faktor, cez najvetsie slnko som aj tak chodila spavat a mala smo tankiny cize brsko bolo vzdy aspon vetsinou zakrite. Inak na slnko pozor lebo sa mozu spravit flaky pigmentove.
@lenka1108 krasny chlapec gratulujem

dena
19. máj 2011

@lenka1108 gratulujem ku krasnemu chlapcekovi. kde si bola na utz?

dominika_sk
19. máj 2011

@kiribaby to veru je, ale už som sa dohodla s mamou, že mi u nej urobia utz tak za dva tyždne aby som vedela čo budeme mať 😉

tina233
20. máj 2011

@lolinkamaminka no ja mam zatial termin 13.11. tak ty asi pojdes skor.Ale clovek nikdy nevie, mozno sa stretneme v porodnici.No aj ja som rada,ze konecne niekto z PO.A kam chodis na gyndu.Ja Mudr.Ligus.Ale na NT skrinnig ma poslal do Gynostaru, co bolo super. teraz v utorok idem na trippl testy a mal by mi robit ultrazvuk, co sa velmi tesim, ze konecne budem vidiet moje mrniatko. Dufam, ze vsetko bude OK.myslim ze kazda z nas preziva niekedy tie sklucujuce pocity, ci je vsetko ok. 🙂

drobcek801
20. máj 2011

@kaia dakujem,snad som naozaj popredu a je vsetko v poriadku 😉 je mi to divne,zda sa mi to skoro a vobec nesilneju,len su castejsie...pri prvom,druhom som za 2-3tyzdne uz citila riadne kopance

drobcek801
20. máj 2011

@stellamiapiccola ahoj
tak ty uz kopanceky,ale ja stale len pohyby,sice su castejsie,ako prvy tyzden,ale kopance to niesu...snad je vsetko ok ☹