icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

ajvetka
28. máj 2011

@karap jeej ty cakas ttiez tretie babo??? to je super, mne niektori ludia vedia urobit strasne nervy svojimi mudrymi recami o tom, ze v dnesnej dobe je vela mat tri deturence, pritom to je najvacsia radost!!! Ja som v tiez ochvilku v 16tt a zatial som pribrala 3 kg. Sa mi to zda nejak malo...

veronika1417
28. máj 2011

@zlamal.i jaaaj aj ja mam chut na caffe ☹

micicka
28. máj 2011

ja som zatiaľ stále -1 až -1,5kg, bábo je veľké ako má byť, tak zatiaľ ma to netrápi, myslím, že to priberanie ešte príde. ale asi až po lete - ved teraz ovocie, zelenina z toho veľmi nepriberiem 😅

veronika1417
28. máj 2011

@ajvetka a pri tych dvoch predchadzajucich detickach si kolko pribrala? ked teraz sa Ti zda ze v 16tt je malo plus 3kg. Ja sa bojim ze priberiem vela pocas tehotenstva lebo segra bola velikaaa 🙂 ale nechcem kvoli zdravotnym problem nie ze by som bola fajnova 🙂

ajvetka
28. máj 2011

@veronika1417 Pri prvej 24kg pri druhej 20kg, ale vzdy po porode som sa vratila na povodnu vahu. V oktobri minuleho roku som prestala fajcit(konecne!!!!) a do polovice marca som pribrala 7kg. Mozno ze preto tak pomaly naberam, ze som uz obalena tukom dopredu 🙂 Moja sestra tiez obe tehotenstva dost narastla, asi to mame v rodine, mama mi vravela, ze pocas tehulkovania dost pribrala zakazdym. A napriklad moja kamoska bola v 9 mesiaci a naozaj to na nej nebolo vobec vidno. Inak ako ti prebieha tehotenstvo?

veronika1417
28. máj 2011

@ajvetka juuu no sranda to je 🙂 prvy trimester vazne zle od zaludka nic som do seba nevedela dostat ale ja som mavala problemy so zaludkom odjakziva - kyselina 😖 ale uz nejake tri tyzdne mam relativne pokoj, kyselina sem tam trapi ale jem v pohode. Ja som alergicka a astmaticka takze mi poradili vysadit lieky no a problemy zacali nemohla som dychat takze lieky musim brat a okrem toho som krvacala asi 3krat myslim ze 6,7,8tt takze sme si polezali v nemocnici. teraz je to vsak celko fajn hoci som doma zavreta zacinam sa tesit uz z vykukajuceho brusena 😀 len z tej vahy som mala stale obavy ja mam nabeh priberat a nechceeem 😢 prave kvoli dychaniu 😢

dominika_sk
28. máj 2011

po 1. ja nemam zapchu, len ma naduva 😖 po 2. vecičky už mam aj požehlene 😉 a po 3.hmmm 😒 som zabudla, čo som tu chcela napisať kym som to tu prečitala všetko 😀 no fakt neviem... 😀

dominika_sk
28. máj 2011

jaaaaaj, a vaha mi stale ukazuje o 4kg viac, takže už mesiac bez zmeny 😉

lenka1108
28. máj 2011

@mgurnak ja som platila 55e...ale zazitok na cely zivot.odporucam 😉 😉

karap
29. máj 2011

@ajvetka ,ano cakam tretie.Ja sa tesim,no najblizsia rodina z toho nieje nadsena.Tiez omielaju dookola,ze 3 deti v dnesnej dobe je privela,a naco nam ,,to,, bude a nemame rozum.Nastastie byvame sami,dalej od rodiny,takze ich nazory mam na haku 😎
Svokra strcila hlavu do piesku a uplne moje tehu ignoruje,no a moja mama sprvoti aj nadhodila,ze nech si to dam zobrat...No uz sa zmierila s tym,ze ja na potrat urcite nepojdem a uz veselo a z radostou nakupuje vecicky pre babatko 😀

sranda
29. máj 2011

Čaute kočky, ako sa darí? Cvalapanubohu už vstávam ako za starých časov...už mi nie je zle taký mesiac, AFP testy mám o.k., ale aj napriek tomu idem dobrovoľne na amnio...aj vek mám. No uvidzííííme.

mymimi
29. máj 2011

@sranda wau, si odvážna, ja by som nešla, aj keby mi všetko zle vyšlo.... a kedy ideš?

trinka
29. máj 2011

@sranda wau, obdivujem ta, ja by som asi nesla...

lianka7
29. máj 2011

Ahojte kočky,tak vám závidím,že už skoro všetky máte po triple testoch,na mňa ešte len čakajú 6.júna a mám obavy asi ako každá. V utorok ma čaká usg prsníkov v rámci preventívky,robil mi aj cytológiu. Ja som zatiaľ pribrala 2 kg-no ani sa nečudujem,lebo som stále hladná...Snažím sa hlad kompenzovať ovocím,zeleninou,ale nenasýti ma to nadlho 😀 Minulý týždeň som mala v práci zaberák-mali sme matury,takže som tam bola od rána 7.hod.do večera 19.hod. Konečne mám za tým...

micicka
29. máj 2011

@sranda môžem sa spýtať koľko máš rokov, keď kvôli veku ideš dobrovoľne na amnio?

dominika_sk
29. máj 2011

keď ma kope maličke, citim to v podbrušku na lavej strane a presne tam ma od rana pobolieva ako pri menzese. aj vy ešte pociťujete take menštruačne bolesti, či som sama? 😖

tinika
29. máj 2011

tak nič :(

kiribaby
29. máj 2011

Krásny víkend všetkým, moja bilancia - pribrala som 4kg, ale hneď v prvom trimestri, nosím stále svoje bežné oblečenie, už som aj pokukovala po tehu oblečení - ale neobjavila som nič trendové 😨 bola som síce len klasika v H&M, C&A, ale niektoré tie kúsky mi prišli ako pre staré vykopávky 😀 Už máte prvé nákupy za sebou? Kde??
Inak tehotenstvo na mne nebolo vidno do 14-15tt, teraz to už začína byť nápadnejšie, najväčšiu radosť má z toho partner 😵

lianka7
29. máj 2011

@dominika_sk Ja mam bolesti obcas ako pri kramoch,no steklenie este necitim...dufam,ze coskoro sa k vam pridam 🙂

lianka7
29. máj 2011

@tinika ja ti neviem odpovedat,lebo ja som este na triple testoch nebola,idem az 6.6.

lacikagr
29. máj 2011

@dominika_sk Ahoj, mna od včera tiež sem tam pichne v ľavom boku ako ked je menzes, ale také ozajstné šteklenie ešte necítim, ale už sa na to strašne tešíííím.

dominika_sk
29. máj 2011

strana 99, všimli ste si 😉

zrzulienka
29. máj 2011

baby a do koľkého týždňa sa môžu robiť tie triple testy - lebo ako vás čítam veľa už ich má za sebou a aj tie babule čo čakajú bábo na konci novembra majú skorej odbery ako ja - nemôže aj neskoré bratie krvi nejako ovplyvniť tie testy????

kiribaby
29. máj 2011

@zrzulienka štandardne v 15-16tt, ale presný limit neviem. Nejde ani tak o samotný termín odberu, skôr aby ti správne napísali dátum počatia, resp.presnú dĺžku tehotenstva, to môže spôsobiť skreslenie výsledkov

lianka7
29. máj 2011

@zrzulienka dočítala som sa,že sa robia medzi 15.-20.tt-najideálnejšie vraj v 15.-16.tt.

kaia
29. máj 2011

@zrzulienka, mna tiez objednal doktor na tripple testy az na 7.6. Minule tehotenstvo mi ich robil o tyzden skor ako mal a museli mi ich robit opakovane. Tak dufam, ze to tentokrat nebude neskoro a nevyjde kvoli tomu zle 😒

veronika1417
29. máj 2011

caute ja idem na tripl teraz 3.6 neviete kolko trva kym budu vysledky? Myslim ze niekto spominal tyzden 😖 ja to snad ani nevydrzim ☹ ale pevne verim ze vsetko bude v poriadku 🙂

tinika
29. máj 2011

@lianka7 som to poplietla? ved v 12tt mi brali krv a to uz vačšina je, som kukala papiere a su tam aj take vysledky

tinika
29. máj 2011

pozeram papiere a to skreening v 2.trimestri tak som to doplietla prepačte

zlamal.i
29. máj 2011

@zrzulienka ahoj ja iden na testy az 16.6 a mali by sa robit medzi 15-20 tyzdnom takze sa nemusis bat ze bude neskoro 😉