icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

andy09
14. aug 2013

@januska010 to sa veru ani ja nenudím s Miškou a teraz cez prázdniny je to des ked nie je vôbec doma bola doma necelý týžden minulí a do nedele ešte bude v Chorvatsku a potom už konečne doma a už len dva týždne a konečne začne škola a bude to tak ako predtým🙂 Aj dnes mi volali z Chorvatska a Miška že no dobre mamka len v rychlosti mi povedz ako sa máš a či všetko zvládaš tak som sa skoro neudržala smiechu ale tvárila som sa vážne že všetko je OK a ked som zložila som vybuchla do smiechu a muž na mna hladí či som normálna, ale mne to prišlo také zlaté a zároven smiešne že či to zvládam všetko 😀 No bez nej som proste stratená 😀

nanuska123
14. aug 2013

Baby, ktoré ste boli cez víkend v Polsku, ako ste pokúpili????

andy09
14. aug 2013

Kočky akú máte skúsenosť s detskou kozmetikou Nivea?

andy09
14. aug 2013

@eevicka83 Mala si pravdu s tou kozmetikou johnson, som sa bola prejsť teraz večer v tescu a som vonala ten olej ružový a ozaj je to aké parfumované, nos ma ešte teraz dráždi z toho, ale aj tá vôna sa mi zdala iná ako ked som to používala pri Miške a nebolo to až také vonavé len také jemnučké a teraz uff mi to až nos podráždilo.

eevicka83
14. aug 2013

@andy09 no super sa tesim ze este niekto citi pohyby tak ako ja... 🙂 no moja sa tak vypuca okolo pupka a niekedy sa tak natiahne ze ju citim aj na jednej aj na druhe strane naraz a aj to tak taha akoby.. niekedy tak vystiera nieco ze uplne citim ako prejde kolienkom alebo nozickami ale urcite je dole v podbrusku viac..ona je asi priecne mam pocit teraz. na jednom boku ma nozky a na druhom hlavicku. a dole citim mozno ruky alebo tak.. lebo ked sa jej cka tiez to citim dole tak myslim ze tam ma hrudnik.

eevicka83
14. aug 2013

@andy09 no ja ich s tou kozmetikou nechapem...vsak na co mam babetko tak navoniavat ked ono samo krasne vonia...a este mu to urcite nerobi dobre lebo namiesto toho aby citilo vonu mamy tak citi take extra vone z kozmetiky... ved ja napr. v case kojenia nebudem pouzivat ani ziadne extra vone myslim parfemy a spreje a pod..

andy09
14. aug 2013

@eevicka83 no ved to že bábätko ked je okupané tak je vonavučké a netreba ho vyvoniavať s tak naparfumovanou kozmetikou. Ale ozaj som Ti bola prekvapená ako strašne to vonalo a všetko som tam vonala každý tam po mne pozeral 🙂

andy09
14. aug 2013

@eevicka83 Mne na sone dr. povedala minulí týžden že malý je priečne lebo som jej hovorila že ho cítim dole, že len párkrát som ho cítila troška nad pupkom a pozerala na sone a je priečne dole a na pravo má hlavičku a na lavo nožičky a tam ho aj najviac cítim. a tiež ked sa vypučí ho cítim po celej dlžke a pri pupku ma to až tahá a ešte ked tak fajn kopne 🙂 No ved ja budem mať aj tak cisársky takže je mi v podstate jedno že ako bude a či sa otočí, aj Mišku som mala dlho takto dole až pred pôrodom asi 2 týždne sa otočila , ale aj tak som mala nakoniec cisársky.

eevicka83
14. aug 2013

@andy09 a preco si vlastne mala cisarsky aj tak? no moja je zase podla mna tak ze nozicky ma napravo ale mna az tak casto s nimi nejak nekope skor sa vypuca a hlavicku si myslim ze ma na lavo... zajtra mam poradnu ale sono mi robit asi nebude ..on ma objedna tak o 2-3 tyzdne na sono a pritom uz teraz som zacala 31tt ale podla neho nie.. tak si este pockam. ale zajtra sa "tesim" na cukrovu vodicku ...to budu ranajky... 🙂 😀

andy09
14. aug 2013

@eevicka83 lebo sa mi zvýšil tlak, ale to som mala od strachu, lebo v pondelok som bola na poradni a dr. mi povedala že nech prídem v piatok aj s vecami a že niečo poriešime že ona rizikové nenecháva do konca to som bola 2 týždne pred termínom, tak si vieš predstaviť aké som mala nervy a strach. A ráno ked som tam prišla tak som mala vysoký a už aj aceton v moči tak mi sestrička povedala že tam ostanem a budem rodiť. Doktorka povedala že v sobotu má službu že pôrod vyvolá, dali ma na tú vzdycháren ležať tam som videla ako ženy rodia a ja som tam ležala a cez chodbičku sála kde rodili, a sa čudovali že tlak sa mi neznižoval nič nezaberalo tak nakoniec ma aj hlava rozbolela a hned ako som povedala že hlava ma bolí tak doktor hovorí že musia urobiť cisarsky rez lebo že ja by som mohla dostať záchvat ako epileptici a malá by sa mohla zadusiť....tak do polhodiny bola malá na svete. A to som sa pol hodku predtým smiala lebo nás tam bolo viac asi 4 sme tam boli a vraví doktor že vy pôjdete o 15 a postupne im vymenoval ktorá kedy a na mna povedal že ja mám čas a naoniec som ich všetky predbehla a išla som prvá. No a teraz mi primár povedal že nech ani nerátam s tým že budem rodiť normálne že ked mám raz cisarsky budem mať aj druhý aj ked je tam 9 ročný rozdiel, ale on je zastánca toho že raz ked máš cisarsky aj druhý treba, ale ja sa nejako nebránim nechcem nič riskovať radšej a aj tak mám problém s tlakom takže aj tak by som ho musela mať.

eevicka83
15. aug 2013

@andy09 no pri tebe je to asi naozaj lepsie lebo ked sa ti zvysuje pri strese tlak tak to pri porode nie je dobre.. bolo by to riziko... pravdepodobne ti cisarsky spravi v 38tt asi tak zvyknu a tak aspon vies ze uz ti neostava vela casu 🙂 pri nas co pravdepodobne ideme klasicky nevieme kedy to bude..a ty uz podla mna okolo 23.10 budes mat po... si myslim...

eevicka83
15. aug 2013

bola som na cukor, teraz som taka hladna ze az... a este 30 min cakat..idem si rovno natriet chlieb tam aby som ho zjedla 😀

MOj dr. najlepsi robil mi poradnu a predomnou napisal ozvy malej 157 a az potom ich isiel merat... a meranie trvalolen tolko ze ich nasiel a hned skoncil... takze moj dr. je jasnovidec 😀

Podla neho som teraz v 28+5 a podla mna a inych dr. co mi robili aj sono a aj podla poslednej ms som 31tt ale to vzdy to len konstatujem ... na to velke sono idem o necele 2 tyzdne

a dcera sa ma uz lepsie tak sa velmi tesim dufam ze to je na dobrej ceste..

trish31
15. aug 2013

Kocky ja som sa v noci zobudila ako sa maly hmyri a kope akoby kopkal s tymi nozickami hore dole az som sa bala ci tam nema nejaky problem moj malicky....

dulkagabulka
15. aug 2013

ženy, beriete parnterov k pôrodu?
http://www.lilia.cz/clanky/partner-u-porodu-nej...

malaberuska
15. aug 2013

@dulkagabulka noo, my sme s manzelom zhodli, ze nie.. neviem, ani sme nadtym nejako neuvazovali, proste sami to tak citime 🙂 mozno sa nieco este zmeni, uvidime..

katyka11
15. aug 2013

@malaberuska Aj my sme sa tak dohodli ze k porodu nie.... zostal sice na mna pozerat.... ale hned som mu to vysvetlila.... ze este aby neho ratovali...no dakujem pekne...
ked chce moze cakat vonku... 😀 😀 😀

malaberuska
15. aug 2013

@katyka11 my sme sa na tom zhodli obaja, ze nie 🙂 ale uvazujem, ze ci vziat moju kamosku.. predsa, aby som tam nebola sama.. neviem, uvidim 😉

trish31
15. aug 2013

@dulkagabulka velmi dobry clanok.A beriem so sebou mamu...
@katyka11
@malaberuska

trish31
15. aug 2013

@malaberuska ja by som kamosku vzala len jednu moju najlepsiu ale nechcem jej sposobit traumu 😀

malaberuska
15. aug 2013

@trish31 no ved aj ja len jednu 🙂 nech sa uci co ju caka 😀 bola mi aj za svedka na svadbe a je to vlastne aj moja kolegyna, no proste vsetko v jednom 😀

trish31
15. aug 2013

@malaberuska ja si vezmem mamu,ona porodila 4 deti,a ked tam ja budem vzdychat tak ta mi to hned vysvetli 🙂

malaberuska
15. aug 2013

@trish31 no ja bohuzial nad mamou nemozem ani uvazovat..

libertine
15. aug 2013

ja dufam, ze sa nam podari, aby siel muz so mnou. ja bez neho nejdem 😀 bol aj pri prvom porode a bola to velka podpora, bez neho si to neviem predstavit.

andy09
15. aug 2013

@eevicka83 No bude to lepšie a radšej nech je všetko v poriadku ako niečo riskovať. Ved mi aj známy primár povedal, že sa dohodneme na nejakú polovicu oktobra a, že urobí cisarsky rez.

andy09
15. aug 2013

@eevicka83 super , že je už malej lepšie. Ten Tvoj doktor to je ale niečo, sa nestačím čudovať.

eevicka83
15. aug 2013

@dulkagabulka no moj ide na 100% ak sa bude dat. bol aj predtym pri dvoch dcerach a samozrejme chce ist aj k tejto malickej... podla mna by toto mal zazit kazdy muz..

eevicka83
15. aug 2013

@andy09 jeeej andy tak vlastne ty to mas za 8 tyzdnov....

andy09
15. aug 2013

@dulkagabulka ja budem mať cisarsky takže muž bude tak maximálne čakať na chodbe 🙂

andy09
15. aug 2013

@eevicka83 to ano ani sa nenazdám 🙂

peka13
15. aug 2013

@andy09 @eevicka83 ja som prvu malinku vobec neumyvala mydlom, ani nenatierala ziadnym kremom do troch mesiacov...len vodickou. Jedine zakakanu ritku som umyla Sebamed kozmetikou, ale to naozaj malo. Nic jej nebolo. Skor jej vadila detska avivaz a pracie prostriedky na pokozku, to sa casto vyhadzala. Ked bola starsia uz zvladla kadeco. Dokonca som ani nenatierala ziadny kremik na ritku proti zapareninam (pouzivame latkovky), len ked bol problem a tych bolo tak malo, ze ich mozem na jednej ruke spocitat. 😉