icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

eevicka83
11. sep 2013

A ten caj z ostruziny idem pit aj ja...

eevicka83
11. sep 2013

@blondy12 ja som prisla otvorena na 6 cm a za 45 min bola vonku..

kleopatris
11. sep 2013

@eevicka83 a keby si si nejaku pani nasla, co ti poupratuje? My mame za mesiac konecne termin stahovania a tiez netusim kto mi ten novy dom vyumyva, lebo sak urcite budu nejake zbytky farby a kde coho este vsade 😝 a to este musime aj tento byt co mame vyupratovat, vymalovat a odovzdat a aj to stahovanie cele...tiez mi je z toho uz zle, cele noci nespim, lebo premyslam ako to zorganizovat...mne tiez nema az tak kto pomoct, jedine svokra a ta je skor taka aby jej to co najskor z ruky odpadlo a ja som zase taka fajnova, ze vsetko musi byt 100 percentne...a sama uz nevladzem skoro nic, fucim, zily mam navrete, spat sa mi neda....ale nejak to zvladneme, sak trocha spiny este nikoho nezabila 😉
@vavrenka, @trish31 ja sa chystam urcite na malinikovy caj a aj na lanove semienka 🙂 u maleho som pila a na to ze mal 4,20 kg klzal porodnymi cestami uplne super, sice na konci ho zastavila hradza, ale na to bude tento krat epino 😀 porod mi to sice neurychlilo ale porodne cesty asi fajne premazalo 🙂

trish31
11. sep 2013

@kleopatris a kde kupim ten caj?A odkedy ho mam zacat pit?

ewca
11. sep 2013

@trish31 tusim od 36tt, ale ja sa chystam asi aj kusok skor

kleopatris
11. sep 2013

@trish31 v lekarni urcite a mozno aj v dmke alebo tak a jak pise @ewca od 36tt 🙂 niekde pisu aj od 34 tt. A maximalne dve salky denne.

trish31
11. sep 2013

@kleopatris ok pozriem

vavrenka
11. sep 2013

@eevicka83 coooo? super!!! 😎

matrix87
11. sep 2013

@trish31 musis ho presvedcit, este ma veru cas... nech sa nikam neponahla... ja idem zajtra do poradne, tak som zvedava, co mi povie doktor na tvrdnutie brucha, lebo dakedy mi aj v klude tvrdne a to by vraj nemalo vobec, kym nerodim...

ewca
11. sep 2013

@matrix87 no o tom tvrdnuti by som vedela rozpravat

kleopatris
11. sep 2013

@matrix87
@ewca aj mne tvrdne, niekedy sa nemozem ani postavit, niekedy stvrdne pocas chodze a boli to tak, ze musim fakt rozdychavat, ale aspon budeme mat vytrenovane maternice 😉

matrix87
11. sep 2013

@ewca
@kleopatris mne už ani magnezium nezaberá si myslím.... ale tvrdnutie prežijem, len nech sa neotváram...

ewca
11. sep 2013

@matrix87 no to magnezium ani mne...inak mne strasne to brucho tvrdne aj v noci a to som uplne v klude

trish31
11. sep 2013

Baby krce ustali ale hlava sa mi toci jak konovi nenormaaaaalne

matrix87
11. sep 2013

@ewca no ved to, mna to tvrdnutie hlavne v klude znepokojuje. po nejakej cinnosti si to aspon viem odovodnit, ale ked lezim a tvrdne, tak mam z toho nervy potom...

@trish31 to bude asi tlakom, ci? mne sa tiez strasne tocila hlava a zle mi az z toho bolo v pondelok... teraz sa asi casto meni aj vonku tlak, aj nam tlak... 😒

baby, a aj vas picha (alebo ako to nazvat) pod bruskom? pri nejakom pohybe, aj pomalom?

nanuska123
11. sep 2013

@trish31 od megafytu majú v lekárni čaj z ostružiny malinovej...mne povedala pôrodná asistentka, že začať piť od 37 tt, tak neviem...a v návode na krabičke nie je nič napísané odkedy...a plus som kúpila aj alchemilku, tá že je na upokojenie...

trish31
11. sep 2013

@matrix87 no ja len dufam,ze tlakom...no picha,ja mam dnes krce,troska to ustalo ale teraz sedim pred PC a zacalo zas,take pichave tahanie....

trish31
11. sep 2013

@nanuska123 skusim zohnat

matrix87
11. sep 2013

@trish31 no take nejake to je, hej... mne sa to stalo asi dvakrat po sprche, som sa ani pohnut nemohla poriadne, tak som zmenila teplotu vody, ze ak je to tym, ale nakoniec ma to picha aj ked sa len postavim alebo len nieco robim...

nanuska123
11. sep 2013

@trish31 a vraj pomáha, teda odporúčala mi ho...

eevicka83
11. sep 2013

@kleopatris no na kompletne upratovanie si zavolam niekoho ale toto musime robit jedine my.. byt tu ked sa bude malovat, vybrat veci zo skrin a tych je teda neurekom... poskladat skrine a zoskladat nove, stare zorganizovat niekde odniest a do novych vsetko naukladat... ja neviem ci sa to stiha... a ked mi bude tak ako dnes tak to tiez nie je sranda...

a ozaj ako si jedla tie lanove? ja som pred tehotenstvom jedla kazde rano tak ze polievkova lyzica lanovych a rozhryzla som ich ale teraz nejem. ci si mam radsej kupit nejaky caj z lanovych semiacok? a potom este si pila caj z ostruziny malinovej?

eevicka83
11. sep 2013

@vavrenka no presne tak... nestihli mi dat ani klystir... a to som dovtedy kym som prisla do nemocky nemala strasne bolesti len sa opakovali a myslela som ze su to poslickovia lebo som bola este 2,5 tyzdna pred terminom len mi bolo cudne ze sa opakuju kazde 2-3 min. a potom som zacala krvacat inak by som do nemocky ani nesla to by bol pruser... a zavolali sme mojho dr. a povedala som mu ze krvacam a on ze mam ist okamzite do nemocky ja som nejak netusila ze krvacat na konci tehu je nebezpecne ale nastastie to bola len prasknuta cievka a hned mi spravil sono pozrel malu a potom ma vysetril a povedal :" booze ved vy ste uz na 6 otvorena rodime" a ja taky stres ze tak rychlo...este som sa spytala ci si mozem dat yal sama nechcela som klystir od nich a sestriky ziadny yal ani klystir nestihate. napojili ma na monitor a zachvilu bola mala na svete... krasne sa na to spomina... velmi by som si zelala keby to takto bez problemov a rychlo prebehlo aj teraz...

katyka11
11. sep 2013

Babulky tehulky....dnes som skoro nic neurobila...a idem od unavy na hubu padnut...
ale tesim sa.... uz iba cakam kedy sa mi dopecie jablckove pyte.... mnamka... dnes iba v kuchyni podavam vykon 😀 😀 😀
a potom ze nepriberaj .... 😀 😀 😀 😀 fuuuuuuuuu

dulkagabulka
11. sep 2013

Tehuľky, pozývam vás vo štvrtok 26.9.2013 o 20,00 hod. do Kvapky na Slnečnej 32 v Trnave na prvú prednášku o pôrode s certifikovanou dulou, certifikovanou laktačnou poradkyňou a predsedníčkou OZ Ženské kruhy. Oteckovia sú vítaní a majú vstup zdarma. Budeme sa rozprávať o prirodzenom pôrode, dojčení, bodningu, vzťahovej výchove a iných zaujímavých témach. Prihlásiť sa môžete na info@klubkvapka.sk, http://www.klubkvapka.sk/tehotne

matrix87
11. sep 2013

si tak ležím na gauči, pozerám Chlapi neplačú, a rozmýšľam, čo robí to moje dieťa a ono sa začalo tak krásne mrviť 😀 isto vie čítať myšlienky, a dokonca sa mi ho podarilo aj natočiť ako sa pučí 🙂 už sa na neho taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak teším, aj ked hundrem na bolesti kadejaké a cítim sa ako keby som zjedla malého slona. Ak si pamätáte v Malom princovi tú kresbu hada, ktorý trávil slona, tak tak nejako sa cítim posledné dni 😀 ale tešííííííím sa 🙂

trish31
11. sep 2013

@matrix87 aj ja sa na maleho velmi tesim,neuveritelne....

trish31
11. sep 2013

Tak som sa prebalila do kufrika a malej tasky,dufam,ze nebudem v nemocke vyzerat jak debil 🙂

eevicka83
11. sep 2013

@matrix87
@trish31 no ja sa tiez veeeelmi tesim a dufam ze vsetko zvladneme o.k.

jaja018
12. sep 2013

Ja som teraz došla z ultrazvuku vraj všetko ok. Polohu babetka som sa dočítala s papiera, že hlavičkou II. Netuším ale co to znamená. Neviem koľko bábätko váži ale dne som 29+0 a ale babo veľkosťou sedí podľa roznerou hlavičky, nohy a pod. na 27-28tt. Aj u vás boli takéto rozdieli?

eevicka83
12. sep 2013

@jaja018 no u mna mala malicka hlavicku a stehennu kost vacsiu o tyzden a brusko mensie takmer o 3 tyzdne...tak hadam je to o.k. idem na ultrazvuk asi v sobotu tak uvidim.