icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

eevicka83
25. okt 2013

@kwetinnka no ano ta krv co pretecie to moze ovplyvnit..keby to malo len pozitiva tak pupocnik nechavaju dotepat automaticky pri kazdom normalnom porode..hovoril mi to aj moj porodnik aj primar detskeho.je nam kamarat tak som sa pred porodom informovala.

eevicka83
25. okt 2013

@matrix87 ked sa ti da zrazit tlak nemozes rodit prirodzene? Predsalen sa to neda porovnat stav po sekcii a stav po normalnom porode..aj babetko mas pri sebe skor..so mnou rodila jedna baba prvorodicka 12 dni po termine jej vyvolali porod a maly vazil 3990g.a na druhy den po porode behala po oddeleni ako srnka 🙂

matrix87
25. okt 2013

@eevicka83 neviem veru,ale doktor môj sa tváril že nie,lebo že ani hlavičku nemá este stale tak ako by ju mal mať.tak neviem,veď ani na vizite mi nič nepovedali,len sa rozhodli,že to je len hypertenzia a nie preeklampsia.tu to je take malé kocúrkovo..

kwetinnka
25. okt 2013

@jaja018 myslela som ze je,a to pochodis do porodnice nie?
@matrix87 aky vedia robit chaos,ak nemas doktora ktory sa ma o teba starat...

matrix87
25. okt 2013

@kwetinnka veď to,ja uz len na toho svojho počkám to zajtra

kwetinnka
25. okt 2013

@matrix87 bude to tak najlepsie,a inak sa citis ako?

matrix87
25. okt 2013

@kwetinnka inak v pohode,nič mi nie je.sa tu prechádzam v teplakoch po oddelení. 😀

andy09
25. okt 2013

@eevicka83 cez den papá teraz tak každé 3 hodinky, niekedy aj skôr. A v noci sa mi zobudí 2 x jeden krát okolo polnoci a druhý raz ráno okolo 5. A inak celý den prespí aj ked teraz už má takú časť dna kedy je tak hodinu až dve hore a sleduje všetko a velmi rád má ked sa mu prihovárame. Dúfam že malinká nedostane žltačku. A ako sa máte?

andy09
25. okt 2013

@katyka11 Nič sa nebooj víkend to istí čože by si do utorka čakala , tak už na žiadne svadby a flámovačky 😀

dulkagabulka
25. okt 2013

Na temu: Vaginalny porod po cisarskom reze. Pribehy, nas autorsky clanok a video. Precitajte si co vsetko mozte najt k tejto teme na nasich strankach http://www.zenskekruhy.sk/napisali-sme/item/264...

poussin
25. okt 2013

Mamicky, ktore mate strach, ze vase babo bude mat novoredenecku zltacku precitajte si tento clanok: https://sites.google.com/site/problemysdojcenim...

katyka11
25. okt 2013

@andy09 Ani nehovor Andy...moja rodina isla na predlzeny vikend na vych. slovensko...tak mi bolo az do placu.... ked som si predstavila ze by ma ani neprisli pozriet ...tym duplom... 🙂 ale tak nakoniec to dobre dopadlo... 😉 a ked nas to nechyti do utorka ....tak v utorok sa ideme zabyvat do nemocky... a kedy mi vyvola moj porodnik porod sa necham prekvapit... sme sa smiali...lebo mi povedal...ze on ma narodky 1.11. tak ze ci nechcem symbolicky rodit na jeho narodky... sice ten datum sa mi paci...ale to ze by som tam mala od utorka lezat a cakat na porod do piatka tak to nieeeeeeeee..... nenavidim nemocnice... mam s toho hroznu depresiu... som schopna cely pobyt tam preplakat... naposledy ked som tam bola v 6tt 5 noci... tak to som az lietala od stastia ked nas prepustili.... 🙂

grace
25. okt 2013

@jaja018 ja som tiez este nebola na pasoch a nikto ani nehovoril, ze by som mala ist

eevicka83
25. okt 2013

@andy09 zatial sa mame dobre...v nedelu by sme mali ist domov tak uvidime.vsetko ma mala v poriadku dnes mala sono hlavicky a obliciek. A aj sluch ma dobry 🙂 ale to som vedela uz aj ked v brusku bola 🙂 casto reagovala 🙂

lerinka
25. okt 2013

@kwetinnka idem na kramáre, ako už pri dvoch....a Ty?
@grace mali by Ti robiť ctg od 37.tt ...na kramároch robia od 36.tt ...najskôr ma objednali už v 35.tt sestrička sa ospravedlnila a otočila ma späť, keď som tam ráno nabehla 🙂 aj tak malý spal v brušku, nepodarilo sa zobudiť ho 🙂
Podľa mňa je dôležité skontrolovať srdiečko, prietoky, placentu, ako tu píšete ľahko môžu nastať problémy...toľko týždňov sme vydržali a snáď už nedovolíme niečo pokašlať...pri synovi bol pupočník obtočený okolo krku, zlé prietoky, keby som nebola v nemocke, že mi spravili monitor, tak môže mať neurologické následky....urobili 2t pred termínom sekciu radšej...aj tak bol sledovaný na klinike do troch rokov, ale je ok...

grace
25. okt 2013

@lerinka no vidis...vcera som bola v porodnici v poradni...na Antolskej a nic take nehovorili. Idem znovu buduci stvrtok tak uvidim

andy09
25. okt 2013

@eevicka83 Super, hlavne , že je všetko v poriadku. A čo vravia velké sestričky na malinkú?

andy09
25. okt 2013

@katyka11 Tak dátum by bol pekný a ešte nech dr. navrhne meno po sebe a bude 😀 Ale neboj už keby Ta mali dať do nemocnice tak by Ta tam len tak nenechali iste by Ti hned vyvolali pôrod, aspon tu u nás to tak bolo. Išli baby na poradnu povedali, že môžu rodiť dali ich na vzdycháren a vyvolali pôrod. Ja som už tiež bola zufalá ked sme boli v nemocnici 2 týždne a už mi slubila dr. že nás pustia a nakoniec prišla ešte pár dní...no ked odišla som sa až rozplakala. Ale neboj ked už budeš mať malinkého tak si ani neuvedomíš ako rýchlo Ti v nemocnici ubehne čas.

lerinka
25. okt 2013

@grace hmm...netuším ako to chodí na antolskej, ale mali by to brať ako samozrejmosť, veď je aj v lekárovom záujme odrodiť zdravučké deti...nejak často teraz rodia baby skôr práve preto, že sa takýmito dôslednejšími vyšetreniami niečo zistí...veď bud. týždeň budeš 38tt to bude tak akurát, spýtaš sa...neboj všetko bude ok

mia1111
25. okt 2013

@grace - ja som bola na pásoch teraz v 36.tt počas poradne u môjho dr., ale už aj v 32tt mi sestrička robila prvý CTG záznam, ale bol kratší, teraz som ležala 15 alebo 20 minút. Každý lekár robí asi inak...

jaja018
25. okt 2013

@kwetinnka
@grace
no môj dr. vraj na pásy neposiela. Uvidíme co mi povie vo štvrtok. Malo by sa chodiť do nemocnice ale nemal by ma dr. poslať? Ci mám ísť len tak sama od seba?

kajca84
25. okt 2013

@jaja018 ja som od mojho dostala papierik,ze prosí o ctg vysetrenie v 36,37,38,39.40 tyzdni

zigy
25. okt 2013

Ahojte babulky,tak už aj my sme sa rozpadli 🙂 Dnes o 10:16 sa nám narodila Lilianka,3500g a 48cm. Cisárskym rezom /spinal 🙂

kajca84
25. okt 2013

@zigy Jeeej,gratulujem,je krásna,prajem Vám obom vsetko dobré 😉

nanuska123
25. okt 2013

@andy09 Andy ako často ti papá malý cez deň??? nejako pravidelne každé 3 hodiny...ja toho mojho budem musieť asi budiť, lebo dnes papal o 14 ked nás prepustili z porodnice a potom sa zobudil až pred 19 h na kúpanie...

vavrenka
25. okt 2013

@lerinka , kocky,
tak dnes ine vzruso.. uz to vyzeralo, ze sa mispordnieva, bolestive tvrdnutie brucha, tlaky na konecnik a posvu, behanie na zachod, zrejme mi ja zatka odisla a zrazu , asi po 2-3hodinach akokeby utalo 😕 😕 , iba velka ulava a boal som hrozne unavena.... a tak som si teraz vecer dala feferonovu pizzu, horuci kupel, kolko som vydrzala a cakam, co bude dalej...

andy09
25. okt 2013

@nanuska123 teraz už mi papá tak že ked sa zobudí sám . Posledné dni sa budí cez den častejšie ako na začiatku, cez den je to niekedy po 2 hodinách niekedy po 3 ale aj po 4. Ja ked som prišla z pôrodnice domov tak prvú noc mi prespal celú vôbec sa nezobudil a papal až ráno. Potom som ho v noci budievala, ale odkedy ho čisto len kojím v noci sa zobudí 2 x, raz tak okolo polnoci a druhý raz okolo 5 ráno a potom spinká aj do 9:30.

andy09
25. okt 2013

@zigy gratulujem, malinká je zlatučká .

inull5
25. okt 2013

@andy09 ja sem síce často nechodím, ale krásne bábo a šikovné..neviem si predstaviť ho kúpať či prebaľovať, tobôž nie obliekať, ale asi si si zvykla..keby som vedľa neho položila svoju dcéru, ktorá vážila 4650 g a merala 56 cm to by bol aký rozdiel. nech sa vám darí a ste zdraví

poussin
26. okt 2013

@nanuska123 ja som moju malu musela budit. Radsej ho bud zo zaciatku aby pekne babo priberalo.