icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

06lenuska09
11. nov 2013

@mummyofthree Presne... každý krát na poradni dúfam že mi povedia že mám do týždňa očakávať a nič :D malému je zjavne dobre tam kde je 🙂 A vidím že nie len môjmu malému však kde tým našim drobcom bude tak dobre ako teraz u maminky ?🙂

mummyofthree
11. nov 2013

@jaja018 a ano, vyzera ze kleslo 🙂

majushka122
11. nov 2013

@mummyofthree tak ja pevne dufam ze to uz bude..vo stvrtok mi robila doktorka hamiltona..v noci som mala potom riadne kontrakcie a uz ked som chcela ist tak to prestalo...dufam ze uz pojdeme cim skor...ved aj otvorena som na 3-4cm

mummyofthree
11. nov 2013

@06lenuska09 tak to ano, maju vsetko, co im treba 🙂 ale teda vraj od zatky do tyzdna by sa malo.. no ale vieme, ako to chodi :D
ja uz tiez cakam ako na spasenie, na jednej strane mam menej "starosti" a na druhej strane uz nevlaaaaaaaaaaaaadzem. asi pojdem tie okna umyvat mam taky dojem .. ale ked krpana nechce ist von, mozu ju aj tahat kliestami a nic nebude... uz som mala ananas, curry, horucu vanu kazdy den, schody, fitlopta... len ten sex nam nejako nevychadza s muzom :D mozno tam je pes zakopany 😀 😀

mummyofthree
11. nov 2013

@majushka122 a to po hamiltonovi kontrakcie a pak nic? doprkynka sak to uz musi byt poriadne nanervy! mne povedali ze hamiltona az ked budem asi 42tt a ja ze cooo??? tam sa hadam nedostanem prepanakrala.. obaja chalani boli skorej a princezna nechava na seba cakat... svokra uz panikari, lebo idu prec v nedelu a potrebujem, aby nam strazila decka ked pojdem rodit 😀 😀

06lenuska09
11. nov 2013

@mummyofthree Vieš čo mne práveže ešte ani ta zátka neodišla tak stále kukám, ale počula som že to nie je pravidlo že nemusí odísť respektíve že odíde až pri pôrode, ja sa už mesiac otvaram teda na prvej poradni pvoedali že hrozí predčasný pôrod a mesiac čo tam chodím stále nič vždy ten istý nález 🙂 Ja som včera celý byt ale fakt celý byt tak vyluxovala že až zo seba nechápem ako sa mi to podarilo, ale tak dobre som sa pri tom cítila aj tie okná sú zrazu aké čisté a dokonca aj fitloptu som skúšala a aj sex s manželom a stále nič :D Tiež mám takého flegmatika že môžem sa na hlavu postaviť a asi to s ním ani nepohne :D

majushka122
11. nov 2013

@mummyofthree ver ze som z toho nanervy..mierne bolesti mavam stale aj krize vsetko ale malemu sa nechce len si veselo kopka a robi vlnky na bruchu..doktorka ze sex sex...keby moj manzeliicek chcel tak ja rada..ale.on sa bojiii...hroznee

mummyofthree
11. nov 2013

@06lenuska09 mne neodisla ani raz, ani voda mi nepraskla, mne vzdy kontrakcie zacali a vodu mi praskli na sale.. 😀 hehe ze mesiac sa otvaras, predcasny porod a hen jak sa drzite 😀 😀 na hlavu sa nestavaj, chyti sa tam za pluca a nepohne sa ani do 42tt 😀 😀 😀

06lenuska09
11. nov 2013

@mummyofthree No ja predpokladám že mne tiež nič neodíde už som sa aj pýtala tam na druhom fore tu na konikovi že vlastne ako také ontrakcie vyzerajú lebo ja sa bojím že ale hodinu to ani nezistím :D Vidíš ty už máš odrodené tak mi môžeš povedať ako zistím že su to kontrakcie teda okrem toho že sa to bude opakovat po nejakom čase, len mna aj teraz ked začne niečo bolieť tak nekukám na hodinky....:D.... No alebo za rebro sa chytí a bude tam vyseť ako taká malá opica :D By ma porazilo :D:D

mummyofthree
11. nov 2013

@06lenuska09 nuz, kontrakcie zistis velmi rychlo. predpokladam, ze si nemala poslicky, inak by si asi vedela, ako to "citit" (bud rada) o to lahsie to bolo. mna prvykrat prekvapilo velmi, co sa deje, bolo to ako bolest na ms - v podbrusku a muzovi hovorim, ze "asi rodim" a on ze asi? a ja ze no tak neviem no, sak som nerodila este tak vyzera to tak. no a potom preslo, tak sme cakali, prisla dalsia o par minut, odvtedy sme sledovali 🙂 akurat prvy porod trval 14hodin... ale su aj horsie, napr 3dni 😀 urcite to spoznas, najprv to nie je taka hrozna bolest, najprv len skorej pobolievanie 😉 drzim palce, nech to boli co najmenej. ja som sa rozhodla ist bez epi a cohokolvek ineho, lebo posledny porod bol ok aj bez vsetkeho (teda vlastne druhy=posledny) ale pri prvom som velmi chcela epi, lebo to fakt boli a to som netusila 😀

mummyofthree
11. nov 2013

@majushka122 coho sa boji?? sak nech ti pomoze 😀 😀 povedz mu ze to je jak liek, medikament, ne jeho potesenie ale povinnost! 😀 😀 😀

06lenuska09
11. nov 2013

no verím že zistím že rodím... vieš čo poslíčkov kebyže viem aké to je... ja mávam také to pobolievanie ako pred menstruáciou a to až do kíržov a to mi zvykne trvať tak 20 minut potom prejde hoci dnes to mám nejak častejšie a iank mávam také že mi tvrdne brucho a to tiež až kríže začnú ťahať a to je častejšie ako tá druhá bolesť :D Preto neviem že či zistím že rodím :D kedže mna už bolí všeličo :D Ja som tiež za hrdinku lebo chcem ísť bez epi... a ja pevne verím že to zvládnem a nebudem rodiť 12 a viac hodín :D ale asi si moc fandím:D

lerinka
11. nov 2013

@euka210 je nádherný!
@slniecko001 krásne babeno,
baby, blahoželám..
@dulkagabulka ale samozrejme, tú svokru som spomenula len ako príklad, že niekedy stačí málo, silné sťahy a pre dieťa to nie je nič príjemné, a netuším či pred 40rokmi liekmi ženám "pomáhali"...len zjednodušene povedané nevidím v tom tragédiu neporodiť prirodzene....inak mne dcéru vyvolávali, stresu z bolesti dostala odomňa riadne, ale tiež tak krásne tichučko kúkáľkovala v postielke počas času čo ju s nami nechali...celkovo ako bábo skoro neplakala...

majushka122
11. nov 2013

@mummyofthree prinajhorsom ho znasilnim 🙂🙂🙂

lerinka
11. nov 2013

baby všetky čo nemáte odrodené 🙂 neponáhľajte sa 🙂

dnes som bola na pásoch, malého sme budili, on je buď maximálne čulý alebo spí ako dudok...ale mám čas...krčok je zavretý (CS4),akurát uzv mi konečne spravil, lebo 5t som nemala, zvykla som si zakaždým u môjho gyn. ...malý je kupodivu menší, len 2700-2900g (som 38+1), prietoky, placenta, ctg v poriadku....chcem vydržať ešte dva týždne, tak snáď to bude po termíne, lebo už uvažoval doktor, že bud. týždeň môžem ísť na sekciu, ale nechcem ešte, nech pekne priberie 🙂

mummyofthree
11. nov 2013

@majushka122 no to je tiez plan 🙂 ja som chcela mojho, teda on by sa nebranil, ale decka su hore, takze nic z toho, musim cakat do zajtra, aby som v noci nerodila, kto nam ich postrazi 😀 😀

mummyofthree
11. nov 2013

@06lenuska09 urcite to zvladnes 🙂 ja som pri prvom dostala epi a skoncila na sekcii, pri druhom som chcela epi ale anesteziolog bol pri dakej sekcii a ked dosiel uz sme tlacili a nakoniec sme to zvladli aj bez, tak som si povedala, ze ked som to zvladla minule bez oblbovakov tak hadam aj teraz 😉 ale naozaj to boli, takze zavisi od toho, ako sa clovek citi a aky ma prah bolesti

06lenuska09
11. nov 2013

@mummyofthree No môj prah bolesti teda není nejaký veľký teda aspoň zatiaľ nikdy nebol... ale možno tým že toto je iná situacia a povedzme že žena je stvorená na to aby rodila tak verím že to zvládnem 🙂

mummyofthree
11. nov 2013

@06lenuska09 zvladnut zvladnes, von dako musi 😀 😀 😀

06lenuska09
11. nov 2013

@mummyofthree Ved toto ja to aj vravím ked sa ma nieto opýta že či sa bojím pôrodu hovroím že nebojím, lebo poprvé neviem čo ma ešte čaká a po druhé že musí von a väčšinou teda aj tou istou cestou ako sa tam dostal len v iných rozmeroch :D :D

eevicka83
11. nov 2013

@majushka122 a ten hamilton boli? lebo ja rozmyslam ci mi ho dr. spravil alebo nie.. lebo v ten den ked som porodila tak som mala poradnu a dr. ma vysetroval... zasiel aj kusok hlbsie ale nic ma nebolelo ale potom par hodin na to zacali kontrakciea potom porod

majushka122
11. nov 2013

@mummyofthree uz nech to mame za sebou...u nas v nemocnici su bojove podmienky- novorodenecke prestahovane na ine poschodie, vsetky potlacene v izbach s babatkami, vsetko vlastne musim mat lebo tam nic nemaju a babatka nekupu voobec, tak nech radsej nech je u s nami doma...

eevicka83
11. nov 2013

@mummyofthree ani mne zatka ani pri jednom porode neodisla... ani voda neodtiekla..

andy09
11. nov 2013

@eevicka83 ano na jedno kojenie len z jedného ho kojím.

majushka122
11. nov 2013

@eevicka83 tak ten hamilton teda boli a riadne ale da sa to vydrzat, trochu som sa zaprela a od bolesti kukala do stropu nech mam uz po tom,,ale zvladla som to v pohode

andy09
11. nov 2013

@trish31 to aj mne tak zhrčkavejú , hlavne ked malý dlhšie spinká a mám viac mlieka tak vtedy, aj pri Miške sa mi to robilo a pri nej ešte viac až také väčšie a tvrdšie a ked sa napila tak zmizlo.

havana_frost
11. nov 2013

@jaja018 Jaja ja som nebola vobec na pasoch, ani to nikdy nikto nespomenul.

kwetinnka
11. nov 2013

@majushka122 a to kam ides rodit?

jaja018
11. nov 2013

@havana_frost tak aspoň nie som sama. Ani mne to nikto ani len nespomenul.

peka13
11. nov 2013

@mummyofthree ja som este neporodena a trosku mi to zacina vadit 😀