Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@dulkagabulka pokial viem, dojcenie v tehotenstve sposobuje stahy maternice.. je to na kazdej mamine ako sa rozhodne, ja by som to asi neriskovala ... aj kvoli tomu som chcela dalsie dieta az ked dodojcim prve a syna som dojcila skoro dva roky 😉
@macka381 co ti poviem, mne este ostalo brucho z prveho tehu plus do toho ma nafukuje, takze ja uz teraz vyzeram ako v 6. mesiaci 😀 uz sme to tu preberali davnejsie, viacere kocky pisali, ze ich nafukuje, tak neboj, nie si jedina 😉 inak v teme 1. trimester je forum s takouto temou
@inka070707 naopak, poznam velmi vela žien, ktore cele tehotenstvo dojčili a dojčia tandemovo- žiadne stahy im to nerobilo a porodili v termine, nemali predčasné pôrody
je to na citeni každej mamičky..niekedy je v tehotenstve dojčenie nie veľmi prijemne a ak sa mamička rozhodne nedojčit, je to jej pravo a nikto ju neodsudzuje
chcela som iba povedat, ze to, čo sa tu traduje- tie myty o dojčeni v tehotenstve, sa nezakladaju na pravde...žiadna študia a ani skusenosti žien to nedokazuju
@dulkagabulka ja dojcim amoj doki to vie a nepovedal mi, aby som prestala. pokial mam tehu fyziologicke, nemam skrateny krcok, neotvaram sa, tka nevidim jediny realny, empiricky overany fakt, preco by osm mala prestat dojcit. ale chcem malu v 2. trimestri odstavit, uz teraz som jej to vyrazne obmedzila, lebo dojcenie je teraz pre mna utrpenie, fakt to boliii 😅
môže to byť pôsobením hormonov- že su bradavky citilvejšie
@peka13 pri tehotenstve sa meni aj cut mliecka,tak sa ti mozno odstavi ajsama.
Ja mavam tiez stavy ze som hladna a n ejde mi na nic chut.Evi ja som pri Lili zjedla kvanta marhul,rebierka ee.Ja som v sobotu jedla piskoty s radlerom...tak mi to chutilo.V pondelok ideme na mesiac na liecenie do tatier s dcerkou..tak budem mam veget,len dufam ze nebudem mat grcacie stavy.Dnes som bola na tom prvom sone tak sme 8tt+3,len mam nejaku zrazeninu,a dalami duphaston,len neviem ci ho brat..alebo nie..niesom velmi presvedcena o tom ze je to spravne.
@ewca tiez take plafonove stavy...ale pritom padam na hubu od unavy
@vavrenka no tie bradavky mas urcite citlive z tehu. ved to tu mame asi kazda a tebe ich k tomu este drazdi mala takze preto ichmas viac citlive... ja ked si ich chytim tiez ma bolia aj ked uz menej ako na zaciatku ale bolia. no a este ked tvoje nie su v klude tak to mas urcite horsie...
@dulkagabulka jasna vec, moze byt, ved ja sa nehadam 😀 ja toto nastastie riesit nemusim 😉 kazdopadne dojcenie je pre deticky to najlepsie co im mozme dat, tak vzhuru do bezviedomi 😀
@inka070707 niekedy je to tak pises - na porazenie- keby sa tka dalo rychlo a bezbolestne odkojt, to by bolo super. ale vcera mala skoro pol hodinu kvilila- ocko, maminka nema mliecko- mi jej bolo fakt luto, ale protśte som nemohla, lebo by osm ju ovracala 😅
Ahojte baby, som nestastna a stale len revem... Dnes som bola na poradni,ale nevideli sme bit srdiecko ☹ ,vo vaku som videla len velmi malu machulku.Dr. mi dala termin este o tyzden,ze mohla som otehu neskor alebo tam bol nejaky virus a nic z toho nebude ☹ Keby som otehu o 10-12 dni neskor,aky by bol rozdiel vo velkosti?Pm som mala 15.2.Boze,preco sa to deje?Je to ako v zlom sne ☹
baby, je tu niekto z BA? rozmyslali ste uz, ze kam by ste chceli ist rodit?
@dulkagabulka
@inka070707 Ja som cítila, keď som kojila, teda neviem, či by som si to dokázala privolať 😉 , akoby mierne predmenštruačné bolesti. Raz som už potratila, dosť skoro mi v predchádzajúcom tehotenstve tvrdlo bruško a mám dosť vysoký vek, tak som riskovať nechcela. Je to na každej, keď je žena v pohode a nič nehrozí, tak si tiež myslím, že kojenie uškodiť nemôže. Aj keď.....diskutabilná téma asi... 😀 😀 😀
@ewca želám ti, aby druhý pôrod vyliečil traumu z prveho..
ak budeš hladat, isto najdeš info,ktore ti môžu pomôct
skus pozriet sem
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribehy
napiríklad Život je krásny, alebo Julianka...aj všetky ostatne su krasne..
a vačšinou to boli druhe pôrody..
@dulkagabulka dakujem, urcite si to pozriem...velmi som vahala ci sa vobec do toho pustit, prave kvoli tomu porodu... a fakt som uz seriozne rozmyslala nad tym pozhovarat sa s niekym kto vo mne moze tento strach odblokovat, lebo takto si tehotenstvo vobec neuzijem.... podrobnosti nebudem pisat sem, nechcem vyvolavat strach v inych zenach z porodu, mam kopec kamosiek, ktore mali skvely porod a ja som do poslednej chvile verila, ze aj moj bude taky :(
@peka13 No moja Ninka bola tiež riadny cickoš. Cez deň 4x a v noci, niekedy aj každé dve hodiny ☹ No a keď ma lekár postrašil, tak som denné hneď zrušila, uspávame sa von v kočíku a na moje veľkééééé prekvapenie sa dieťa namotalo na fľašu a keď ju vidí, teší sa viac ako keď videla cicík 😀 😀 😀 Papá Nutrilon večer, okolo 05.00 (krásne prespí skoro celú noc) a ráno keď sa zobudí. Som aj rada, lebo mám spánkový deficit a to, že tak dlho vydrží ma potešilo. No ale zato ja som často hore kvôli cikaniu 😝 A celé odúčanie trvalo asi dva týždne. Aj mi bolo smutno, ale som si povedala, že je to pre dobro malinkatého 🙂
@ewca
chapem, že nechceš pisat..zatial si skus aspon knižku zohnat - vola sa Aby porod nebolel. Napísala ju Lucie Suchý Groverová..
a pripadne sa poobzerat po kurze hypnopôrodu
www.hypno-porod.sk
možno by ti to pomohlo 😉
@dulkagabulka nemam problem o tom pisat, len nie takto verejne, nech tu nedesim kocky ktore este nerodili, do IP kludne napisem.... rozmyslala som aj o hypnoporode aj o kurze pre buduce mamicky, aj o porode s dulou...aj dr. mi hovorila, ze to co sa mi stalo pri porode sa uz urcite nezopakuje, ze aj tak to bola ojedinela komplikacia a aby sa to zopakovala dvakrat u jednej zeny by bola prilis velka nahoda... len pri porode moze nastat kopec inych komplikacii...momentalne nemam ani jasno v tom ci chcem rodit prirodzene alebo cisarsky...predtym som sa tomu cisarskemu chcela vsemozne vyhnut, ale teraz....
@eevicka83 @slavka36 dakujem dievcata,podla ms som mala byt 7+4tt ale ak som otehu neskor o tych cca. 12 dni, tak by som bola cca. v 6tt. Ale nezdal sa mi ten velky vak s mini machulkou ☹ Teraz sa citim mizerne,uz som sa vyplakala...niekolko dni len spim,boli ma brucho,krize,je mi zle od zaludka...dnes rano som 1.x slavnostne hodila rec so zachodovou misou...tak sa prosim modlite so mnou,drzte palce,najblizsi tyzden bude narocny...navyse o tyzden a pol mame naplanovanu zahranicnu dovolenku,chcela by som tam ist ako stastna "4" clenna rodinka
@mmamca držím silno päste nech je všetko OK ja som mala MS 14.2. Poslednú a za 2 týždne mám ísť na kontrolu tiež sa veľmi bojím, ked som bola prvý krát tak bolo vidieť vacok tak teraz sa modlíme aby bolo vidieť srdiečko. Neboj este budeme mať rovnaký termín a spolu sa tešiť s drobcov 🙂 Len mne vôbec nič nie je ani zle ani chute tak stresujem trošku 🙂
@vavrenka ja som z bratislavy a rodit budem na antolskej u mudr. Malovej, ku ktorej chodim, sukromnu prax ma v senci kam chodim na poradne, aspon nemusim vysedavat na antolskej hodiny ... je to vynikajuca lekarka a vyborny clovek, tak sa snad budem na porod aj tesit 😀 prvy bol hrozny - cisarsky rez a mala som potom velke bolesti, teraz by som rada prirodzeny, ale aj tohonsa bojim 😀 ty ako?

Ahojte, aj ja sa k vám pridávam. Máme už skoro dvojročného chlapčeka a 5.11. čakáme ďalšie bábätko.
Chcem sa vás opýtať, či máte niektorá problémy s trávením, nemyslím zvracanie a nechutenstvom, ale skôr problémy ako hrozné škvŕnaie v bruchu a nafúknuté brucho. Takéto problémy som pri prvom tehu vôbec nemala, to som jedla ako divá, krížom-krážom kadečo a teraz si dávam pozor na potraviny a stále dookola iba nafúktnuté brucho.