icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

euka210
10. apr 2013

@peka13 @slavka36 kedysi to tak bolo, ze pri tehu sa nesmie dojcit, ale to uz je prekonane. Ked si precitas stranky o dojceni mamila.sk ci ine, tak baby v pohode dojcia aj pocas tehu a neskor obe deti tandemovo. Moja svagrina sa na to dava, ja som mojho odstavila po 16m. Ona je uz v 16t. kedy sa meni mlieko a niektore deti sa vtedy same odstavia. Jej sa neodstavil, ale ako mi dnes vravela kvoli tvorbe kolostra pije jej maly castejsie a menej a kedze mu nestaci, tak konecne chce aj kravske mlieko a ine jedla, ktore predtym nechcel. Ale on uz ma 19m ako ten moj, takze doteraz dojcili rano a vzdy pred spanim...no a v noci to bol a je na nej kazdu chvilu.
Ked nie je iny problem ako spominane stahy ci ine, tak sa moze dojcit. Niekde som citala, ze po 6m lekari odporucaju odstavit kvoli zivinam. Co mam skusenosti, tak lekari stale vravia nieco ine ako to, co sa pise pri dojceni na poziadanie a dlhodobom dojceni aj 4-5r (Ja take zeny obdivujem 🙂 ).

vavrenka
10. apr 2013

@ewca ja som rodila v ruzinove, porod ok, lebo osm mala super lekara, ale potom ten horor na sestonedeli... to je zas moja nocna mora. normalne uvazujem nad kochom, aby som sa po porode citila ako clovek a slusne so mnou s dietatkom zachadzali.. len tie prachy a nepoznam tam ani jedneho dokiho..

vavrenka
10. apr 2013

@inka070707 ja som rodila v ruzinove - porod bol ok, ale potom pobyt na poporodnom jedna velka katastrofa 😝 , takze premyslam na kochom, popr. kramaroch, no, neviem, z ruzinova mam paniku a o antolskej som tez kadeco pocula, comu sa chcem fakt vyhnut.. takze asi budem musiet zacat setrit 😅

ewca
10. apr 2013

@vavrenka no ja som predtym rodila v DS, tam to bolo az na komplikacie super...ale nemaju tam novorodenecku JIS-ku a v pripade komplikacii prevazaju babatko do NZ, takze muz sa nabehal z BA a DS a NZ za 2 tyzdne az az.... a tu netusim, tiez som rozmyslala nad Kochom, muz by bolochoty to zaplatit...tam teraz rodi aj moj prvy porodnik a sucasna gynekologicka... o antolskej som pocula aj klady aj zapory, ako aj o kramaroch, s ruzinovom mam celkovo zleskusenosti... keby slo o mna, ja by som najradsej zase rodila v DS, ale muz s tym nesuhlasi... teda uplne najradsej by som bola keby niekto porodil za mna 🙂

ewca
10. apr 2013

@ewca a inak odkial presne z BA si? mohli by sme sa niekedy stretnut, sme rovnako dlho tehu, mozno skoncime naraz na vdycharni hihi, to by bola sranda 🙂 pozeram ze mas dceru hanku? my by sme chceli hanku teraz ak to bude dievcatko 🙂

ewca
10. apr 2013

@vavrenka a inak odkial presne z BA si? mohli by sme sa niekedy stretnut, sme rovnako dlho tehu, mozno skoncime naraz na vdycharni hihi, to by bola sranda pozeram ze mas dceru hanku? my by sme chceli hanku teraz ak to bude dievcatko (sama sebe som to poslala, mne uz sibe :D)

peka13
10. apr 2013

@dulkagabulka super 😵 (s tym kojenim)
@kwetinnka @euka210 nebudem to riesit, necham na malu, ci sa odstavi 😉
@slavka36 skusala som flasku, mala mi ju hadze o hlavu....nechce ani vidiet ☹ a este sa tvari, ze ju z nej natahuje . Ale ty si to dobre vyriesila 😉
@mmamca drzim palce aby ovulka bola neskor 😉

slniecko001
10. apr 2013

@macka381 presne také isté problémy s trávením mám aj ja a myslím, že tu nie sme samé 😀

zigy
10. apr 2013

@mmamca uff moja to budeš mať dlhý týždeň, držím ti všetky palce čo mám nech ste v poriadku.

mmamca
10. apr 2013

@katarinkam @peka13 @zigy dakujem dievcata,ovulku som si nesledovala,tak bodaj by bola posunuta

daniwaugh
10. apr 2013

baby nerozmyslali ste o zalozeni sukromnej temy, kde to nemoze citat komplet HOCIKTO?

grace
10. apr 2013

Ahojte, ja som tiez z BA a prveho som rodila na Antolskej a drehe budem tiez. Mam tu nemocnicu kusokk od domu...pesi som tam za 5 min. Nemala som zaplateneho lekara a ani teraz si nebudem platit. Rodila som u Malovej...bola fajn. A co sa tyka starostlivosti po porode...nemozem povedla ze by sa o mna starali ako o princeznu ale tak v pohode. nic extra. Nemali tie sestricky cas na nas velmi ale vzdy poradili a pomohli...aj ked tak z rychlika.

grace
10. apr 2013

@mmamca drzim palce aby to bolo tou posunutou ovulkou. Nech ten tyzden rychlo prejde. 🙂

grace
10. apr 2013

@daniwaugh dobry napad len ci by sme este nemali trochu pockat kym sa popridavaju vsetky novembrove tehulky...niektore nas mozno len citaju a boja sa pridat ked este nemaju potvrdene tehu od doktora alebo tak.

sudabe
10. apr 2013

ahojte kocky mozem sa k vam pridat? dnes som bola nå ultrazvuk å uz aj visp srdiecko, predpokladany termin mam 29.11. deticky este nemam tak sa rada poradim o skusenosti.

euka210
10. apr 2013

@peka13 dojcene nechcu ani cumel ani klasicku flasu 🙂 ...skus s nejakym naustkom, alebo pohar. Nas pije od zimy z pohara, aj mlieko len z neho. Najnovsie uz sam, ze sa ani neoleje 🙂

inka070707
10. apr 2013

@ewca kazda nemocnica ma svoje klady a zapory, aj o kochovi som pocula, ze za tie prachy to nestoji.. treba to tych par dni vydrzat, trochu poprehanat personal ked treba, ved na to su tam 😉 ja nemozem povedat, vzdy vsetko som dostala na antolskej co som potrebovala, aj ked niekedy to bolo s neochotou a prevratenymi ocami, ale to uz nechavam na svedomi a spravani kazdej sestry/lekara... ja chcem byt tam, kde su aj dobre podmienky pre babatko, aby ho nemuseli prevazat, keby nahodou bolo treba

ewca
10. apr 2013

@inka070707 s tym uplne suhlasim, na kazdu porodnicu mas aj pozitivne aj negativne ohlasy, kolko ludi tolk chuti, zavisi aj od situacie... prave po mojej skusenosti z porodu nechcem odist rodit z BA (predtym som rodila v DS, tam to bolo sice super akurat mi pre komplikacie odviezli malu do NZ a videla som ju prvykrat po cca 2 tyzdnoch)...

daniwaugh
10. apr 2013

@grace no ved chapem, len napr mozno niektore prave preto nechcu prispiet, ked to trebars taja pred okolim :D .. tak hadam po 12tt sa zalozi sukromna?🙂

grace
10. apr 2013

@daniwaugh ja som za! po 12tt zalozime sukromnu..len od koho 12tt to budeme ratat? od prvej ktora tuto magicku hranicu dosiahne? 😀

grace
10. apr 2013

@inka070707 presne si to vystihla...ziadna porodnica nie je idealna, vsade je nieco negativne a nieco pozitivne...ale najdolezitejsie je aby tam babo malo vsetko v pripade nejakych komplikacii (aj maminky samozrejme). Preto chcem ist na Antolsku...ta je vraj velmi dobre vybavena na toto.

inka070707
10. apr 2013

@grace ano, aj ja a aj kvoli mojej mudr. Malovej

inka070707
10. apr 2013

@grace ja budem 12tt buducu stredu, ale je tu par tehuliek este predo mnou, ktore to maju uz za par 😉

slavka36
10. apr 2013

@peka13 Ja keď som dala malej prvé razy fľašu tiež mi ju hádzala preč. Prvý týždeň vypila len 20 ml ráno a až raz večer manžel doniesol fľašu Tommee tippee,má taký široký cumeľ a chytila sa. A odvtedy pije úplne v pohode, dokonca aj nad ránom, čo odmietala najviac 🙂 🙂 ak chceš odstaviť, tak len vyčkaj, ja som sa toho bála a dopadlo to dobre. 😉
Prsník vôbec nepýta.

andy09
10. apr 2013

@inka070707 no ja budem mať 12 tt už teraz v sobotu...konečne🙂 keby som to tak mohla povedať už aj o porode🙂

andy09
10. apr 2013

@euka210 ja som malú kojila do 4 rokov a aj to horko tažko prestala, 🙂 A to už mala všetky zúbky, ale nikdy ma nepohrýzla. je pravda že vôbec nebývala chorá, ale ako prestala piť materské mlieko už nikdy viac nedala do úst mlieko a ani doteraz nedá. Mliečne výrobky ale je. Flašku sme vôbec nepoznali len čajík z nej pila aj to sa rýchlo naučila piť z hrnčeka a dudlíktak to nikdy nemala...bolo to fajn🙂 Hádam to aj teraz tak bude🙂

daniwaugh
10. apr 2013

@grace podlamna posledna co ma tt cize termin trebars 30.11 ked ma po 12tt... to by znamenalo ze poslednu ms mala 23.2 a teda 12tt by bolo 18.5?:)

poussin
10. apr 2013

@vavrenka ja rozmyslam nad Kochom. Pred dvoma rokmi som rodila v Ruzinove a uz nechcem mat podobny zazitok. Lekari boli fantasticki, ale tie sestry to je jedna katastrofa. Revala som tam niekolko krat a dokonca som jednu vyhodila z izby .. prekrocila vsetky medze slusneho spravania.

slniecko001
10. apr 2013

@sudabe vitaj "Hermanka" 😉

inka070707
10. apr 2013

@andy09 kks, do 4rokov??? pekne ste to potiahli 😀 my takmer do dvoch a uz bolo nacase prestat, maly nechcel tuhu stravu, malo pil, len cici chcel 🙂 boli to krasne casy a potom som sa konecne vyspala, kym bol kojeny sa budil aj 5-6 krat za noc... tiez nemal cumel a odmietal flasu 😉 tak ty budes asi prva 12tka