Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
Mozem sa k Vam sem pridat?🙂
@mata258 ano ano,mne bolo takisto,uplne bez energie,lezkala som,no ako tulen:D ale teraz mi je nejako lepsie...ale doktor mi dal aj tabletky na nevolnost...a zajtra ma caka soferovanie 700km tak hadam to zvladnem bez nevolnosti:-P
@beatka1988 ...fuu tak držim palce aby jazda prebehla hladko🙂...no ja úplne malátna som stále, každý deň na obed si musim isť pospať pekne a čo sa jedenia týka tak hrôza, lebo len polievky do seba som schopna dať inak všetko nasilu...a ešte ovocie jem vo veľkom🙂
@mata258 noo dakujem, v nedelu ma caka este raz 700km tak sa tesim:-P ,ale Matka myslim,ze ti mozno bude zachvilku lepsie...presne v 8tt mne takto bolo,to sa mi chcelo az plakat,ze co so sebou,no teraz je to fakt lepsie. Mne gynekolog dal nejake tabletky -Zintona,je to nieco zazvorove,ale neviem ci sa predavaju aj na Svk...a fakt pomozu...a mne teda pomahalo i to,ked som sla na cerstvy vzduch...sice to donutenie bolo hrozne...ale pomohlo mi to viac,nez lezat. Neviem teda ci ty chodis do prace,alebo studujes, ale ja pracu nemam,lebo zijeme v zahranici a pracuje len priatel, vlastne som si tu ani nestihla pracu najst,kedze som otehotnela...takze som bola doslova tulenica...🙂
@mata258 a tie suche chlebiky-polystyren neskusis aspon papat? Ja uz ked dom nevedela co,tak to som jedla...
@beatka1988 no vsak dufam ze to uz prejde a hlavne by som bola rada keby mi zacne chutit jest....lebo len jogurty,ovocie,polievky zjem v pohode ..ostatne len nasilu ked tak...vyskusam aj tie chlebiky teda..hlavne ma to jeduje preto ze vahu som nemala nikdy nejaku velku a isto nechcem zacat chudnut este...uz nech radsej priberam. 🙂 ..no ten cerstvy vzduch som veru aj ja pocitila ze mi robi dobre ..len presne ako vravis..donutit sa 🙂 ..ja studujem ale teraz som tyzden doma bola,len som sa povalovala....tak hadam to prejde a v skuskovom nebudem uz taka unavena nech si skusky co najskor vybavim
@mata258 dobre ranko ! Veru to donutenie na ten cerstvy vzduch v tomto obdobi je najhorsie🙂 pozname🙂no tak pekny den,vela papaj,nech ti je dobre a ja zachvilku vyrazam 😎 pa
veru, i ja zacinam 12tt v nedelu 🙂 Ale to leti, nech uz i tie moje nevolnosti odletia ...
@slniecko001 Ahoj dakujem za privitanie å hermanka? co to znamena?
Babulky este nerobte sukromnu temu ;) ja mam termin u dr. az 23.teho :(
@inka070707 ja zacinam 12tt zajtra 🙂) ale ja si myslim ze sukromna tema je blbost ved si tu nic take nepiseme co by bolo prisne tajne.... ja som prave nedavno chcela napisat ze nechapem co si tu kazdy zaklada sukromne temy ze naco?
@inka070707 tak veru do 4 rokov a už mi to bolo potom nepríjemné, lebo som chodila do práce a mala som kopu mlieka a ked som bola 8 hodín v práci tak pre mna ulava ked som prišla domov a pila🙂 Som ju nevedela odnaučiť, už som si hocičím potierala prsia, že sa jej to sprotivý a nebude piť a ona zobrala vlhčený obrusok utrela a s radosťou pila🙂 Mne od 2 mesiacov prespala celú noc takže ja neviem velmi čo je to vstávanie v noci...ale cez den sa nacucala hned na mna a sama mi liezla pod tričko🙂 Teraz sa už na tom len smejeme aj s nou ked jej to rozprávame🙂 Ona papala všetko a k tomu mala cici ako dezert🙂 Super bolo že som ušetrila kopu penazí za mlieko a nebývala chorá a naštastie ani teraz nebýva. A pritom v porodnici som bola neštastná, lebo som žiadne mlieko nemala a potom tolko mlieka že ked mala tie 4 roky by som ešte hádam aj 2 odkojila🙂
Prvá 12 nebudem su tu asi 2 kočky ešte o den predomnou.
@andy09 velmi ta obdivujem. Ja by som to asi nedokazala. Mne sa mala sama odstavila v 8 mesiaci. Akonahle som zacala davat prikrmy tie jej velmi zachutili a postupne viac a viac odmietala prsnik. Skusala som vselico.. Muz sa na mne aj smial a hovoril mi aby som jej ten prsnik stale nasilu nepchala do ust ked nema nan chut 🙂. Ale aj keby mala tak by som to 4 roky urcite nevydrzala.
ahojte mám otázočku...môj dr mi dal papier s prehľadom vyšetrení v tehu. okrem všetkých vyšetrení je tam aj povinný USG skríning v 12., 20. a 31. týždni. ďalej sú rozpísané aj nepovinné USG vyšetrenia a tam je pod tým napísané, že tieto nepovinné sú za príplatok 30 eur za celú tehotnosť. Tie nepovinné sú asi štyri. Myslíte si, že je to vhodné a hlavne nijako to nepoškodzuje zdravie malého keď je tých USG viac??? Nie je problém si to zaplatiť a okrem toho aj 4D USG, len neviem či to nie je nejaké ohrozujúce....Však teraz som v 11tt a doteraz som mala už 3 soná...
@nanuska123 co som citala, tak vraj babtku sa vlemi uzv nepaci.. ale co ja viem, ci je to pravda...tiez y som vahala.., ale ked is uvedomim, ze s prvaou dcerkou som chodila na uzv v 1.trimesri ako na klavir - od 5tt kazde 2 tyzdne az do 14tt (bola som rizikova), tak asi to nie je smrtelne...
@nanuska123 nie je to skodlive, ale tiez to netreba prehanat ked to nie je nutne 🙂 Uvidis ze ked bude vecsie, tak budes na nom vidiet, ze sa mu to nepaci....aspon nasmu sa nepacilo, ze mu tam stucha do jeho prostredia, normalne si neskor zacal cucat palec asi od nevozity a otocil sa nam nakoniec zadkom, ze uz ma dost 🙂 Proste nieco uzasne vidiet ako sa take malo babo brani 🙂
Ja som mala tie 3 pri prvom a na konci este prietoky.
@nanuska123 ja som tiež koniec 11 tt a doteraz som bola u dr. 4 krát a robila mi sono 4 krát + som bola v nemocnici na sono v 10 tt. Pri malej mi tiež sono robili každé 2 týždne asi od 5tt lebo som bola na rizikovom a bola a je v uplnom poriadku, takže si myslím že to nemôže nejako škodiť.
@nanuska123
@euka210
žiadna študia ešte nebola urobena a nikto nevie zaručit, že ultrazvukove vyšetrenie je naozaj bezpečné...práve naopak, boli už robené štúdie,ktoré naznačujú pravý opak...
jasne, ze deti budu vyzerat normalne, budu plačkat a to všetko..ale ake su dlhodobe nasledky ožarovania ultrazvukom to ešte nevieme povedat, lebo tak intenzivne ultrazvukovana generacia,ako je ta naša teraz, ešte nedospela.....a prečo je tolko deti s poruchami učenia, spravania , hyperaktivitou atd.d- na to nepozname odpoved
skušky na potkanoch však ukazali, ze ultrazvuk modifikoval mozgove bunky nenarodenych mladat..
aj ludske mladatka protestuju proti UTZ- bud reaguju zvyšenou, alebo zniženou aktivitou, zakryvaju si tvaričku atd..to znamena, ze niečo citia- MUDr. Krcho z Košic to prirovnava k tomu,ako keby sme sa my postavili k reproduktoru na diskoteke...
v zahraničí (severské štáty), ktoré majú mimochodom omnoho lepšie vysledky v novorodeneckej umrtnosti i chorobnosti, robia iba jeden ultrazvuk za cele tehotenstvo- ak je žena zdrava a tehotenstvo ok, viac ultrazvukov sa nerobi..
akože sorry baby, že som sa vam do toho zamiešala...len som chcela prispiet nazorom
..............................ahojte baby, môžem sa k vám nesmelo pridať? 😉 . Dnes som bola u Dr. na sone, srdiečko krásne bilo, tak sa teším a verím, že všetko dobre dopadne ;).
@poussin no ja teraz co mam pomaturitne studium koncim tak dufam ze sa do ucenia dotlacim...ked ono jeden den mi je fajn dalsi by som len spala a takto si to striedam...tak dufam, ze v maji ked budem mat skusky tak uz to bude lepsie...ty si v 11tom a stale ti je tak nanic??od zaciatku ti tak bolo,ci?
@vavrenka ja som chodila s dcerou tiez na ultrazvuk ako na klavir. Moj lekar ma sukromnu ambulanciu a mal tam ultrazvuk a tak mi kazde dva tyzdne robil ultrazvuk. Teraz mi vsak obvodna lekarka povedala, ze su to vlny a urcite nejako musia vplyvat na babatko. Nemam to vraj prehanat. Teraz zo zaciatku chcem vsak vediet ako sa babo vyvija, ci je vsetko tak ako ma byt a to sa da zistit najma cez ultrazvuk.

@euka210 nasa pije z takej flasky so slamkou...ale na vecer to nieje na uspavanie...takze ostavame na ciciku 😀
@slavka36 ďakujem, ale asi ostaneme pri kojeni,zatial ju nejdem stresovat (teda seba 😀) v 16tt sa uvidi, co sa bude diat 🙂
Teraz je mala s horuckami a stale sa chce kojit, nema zatial ani kasel ani soplik, ale pitny rezim jej nechcem odopriet , ked nechce moc flasu. 😉