icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

poussin
11. apr 2013

@mata258 ano stale mi je nanic. A tak bolo od zaciatku. Cakam kedy to skonci. Zatial som mala len jeden taky lepsi den, ale tiez to nebolo ziadne terno a bolo to pred mesiacom :-/

kajca84
11. apr 2013

Ahojte,tak mne dnes bolo doobeda fakt zle,prvy krát to zo mna aj vyslo.Poobede uz bolo lepsie,neskor sme boli s malym vonku a vzduch mi urobil dobre.Chcela by som sa vás spytat,ze v sobotu chcú stary rodicia zobrat syna na túru,10 km,dá sa to ako tehotná zvládnut?

mata258
11. apr 2013

@poussin mne velmi dobre robi aj prechadzka na cerstvom vzduchu....minule mi bolo uplne blbo,len som lezala a priatel ma vytiahol von a bola som mu veru vdacna lebo ma to trosku prebralo

poussin
11. apr 2013

@kajca84 Uprimne pre 2 rocne dieta je 10 km privela. Iba ak by zobrali so sebou kocik a ked by bol unaveny viezli by ho. Inak je to podla mna sialenstvo. A ty sa najma setri. Je fajn sportovat pocas tehotenstva, ale ak si doteraz taketo tury bezne neabsolvovala mala by si zacat niecim kratsim 🙂.

peka13
11. apr 2013

@nanuska123 ja som teda proti Ultrazvuku, aj ked rada vidim malinke...ale presne ako pise @dulkagabulka deturence sa pri UTZ zacnu hybat a nepaci sa im, ani moja nebola v klude....ja som mala len povinne 3 u gyn., ale bohuzial som mala problemy s oblickami a bola som v nemocnici v 15tt, tak mi robili este aj vtedy...ale keby to zdravotny stav nevyzadoval, asi by som nesuhlasila...predsa len, ked mamicka zacne citit pohyby, naco treba UTZ...volakedy ich nase mamy nemali a vedeli,ze je vsetko v poriadku, teraz nase zmysly otupeli a my stale cakame kym nas doktor pozrie UTZ ... Ale neodsudzujem nikoho, viem ,ze je to hrozne cakat na vysetrenie, ci je vsetko OK...aj ja mam to nutkanie, ale pre pokojny vyvin babatka vydrzim 😉
@kajca84 myslim si, ze to v pohode zvladnes, ak mas rada prechadzky...alebo aspon ak si sa pred tehu aspon trosku hybala...ja som pri prvej malej v 16tt bola v Alpách, a to teda boli riadne túry a práveze mi to prospelo...jasne ze chod tempom akym budes vladat, daj si aj pauzu ak nebudes stihat, ale este nemame bruska, pohybu sa neboj. Skor by som sa bala ci to zvladne syn 😅 ak to zvladne on, ty urcite 😉 (tycinky ako doping si vezmi , aj vela vody 🙂 )
@slavka36 teba som sa chcela spytat, ked si odstavila zacala si pouzivat ohrievacku na flase, alebo ako to prebieha v noci? mala ma teraz bolave, asi jej idu zubky,nechce moc prsnik, ale zase vodicku chce,dokoca aj flasku vcera vzala...lenze nieco ako ohrievacka som do teraz nepoznala, tak sa pytam, ci nemas nejaku vychytavku 😉

eevicka83
11. apr 2013

Baby vadi ked teraz vecer neuzijem duphaston lebo muz ho zabudol vybrat z lekarne? rano som ho este mala a zajtra rano si hned dam. nestalo sa vam to uz?

kwetinnka
11. apr 2013

@slavcek88 zacala som si ho davat,hlavne koli tomu ze budeme mimo nakej odbornej civilizacie.a co ti ta yrazenina robi?Ja som tiez z Ba,Evi ked by sme sa stretavali daj mi vediet,ved biskupice a ruzinov su kusok,by sme mohli zobrataj deturence.Arodila som v ruzinove,a zatial rozmyslam len nad nim.V case ked som isla ja rodit sa na antolskej len umieralo...a to ma odradilo.a bola som spokojna,ajked ako sestra som mala nevyhodu...neboli sestricky na sestonedeli velmi mile.
A co sa toho sona tyka je to podla mna velmi podobne ako rtg.Kazdy sa toho desi a dlheeeee roky si mysleli ako poskodzuje,pritom v psravnych davkach sa pouziva ako terapia.podla mna ak je vsetko s mierou,nemoze to babetku ublizit.To by sme mohli hyperaktivitu deti zhodit na gumene cukriky,alebo streikanu zeleninu.

kwetinnka
11. apr 2013

@eevicka83 urcite sa nic nestane?alebo ti jednu tabletku poslem??? 😀 😀

kwetinnka
11. apr 2013

ozaj baby co mate uz mate deti skuste otot..co vam to vyslo 😀 ,zatial co poznam kocky tak im vyslo.uz len pre srandu http://www.nasarodina.sk/tehotensky-kalendar/ka.........

slavka36
11. apr 2013

@peka13 Ahoj 🙂 najprv Ti poviem smutnú vec, dnes som bola u lekára a na sone zistil, že naše bábo už dlhšie nežije. Plodový vak rástol, teda aj moje brušo, ale bábo nie ☹ ☹ ☹ takže zajtra idem na čistenie. No ale to sa stáva a ideme ďalej, aj keď sme veľmi smutní.
A s kŕmením - ja si dám večer čerstvo prevarenú vodu do termosky, fľašu Lucky, do fľaše nadávkujem Nutrilon no a nad ránom s baterkou v ruke miešam vodu dokiaľ sa mi nezdá akurát, zalejem a podávam 😉

kajca84
11. apr 2013

@poussin pre malého by to bolo v pohode,lebo ho bude dedko brat v nosici.A bude to pre mensie deti robená tá túra.Uz som bola aj ja,no este uvidím.

kajca84
11. apr 2013

@peka13 dakujem,jeho bude brat dedko,tak to zvládne urcite,uz sme takto boli spolu 🙂

kajca84
11. apr 2013

@kwetinnka mna to hodí na úvodnú stránku,skúsim pohladat
nasla som,aj mne vyslo a teraz vraj má byt dievca,tak som zvedavá,aj by som bola rada 🙂

mmamca
11. apr 2013

@slavka36 to mi je luto,tohoto sa bojim aj ja ☹ Ak ti nebude vadit,mozem sa spytat ci si mala aj nejake tehu priznaky alebo ako si sa citila do vcerajsieho dna? V ktorom tt si bola?

andy09
11. apr 2013

@kwetinnka no pri malej mi vyšlo dievčatko aj je a teraz mi vychádza dievča....čo by ma velmi potešilo🙂

andy09
11. apr 2013

@slavka36 to mi je luto...skoré zotavenie prajem.

peka13
11. apr 2013

@slavka36 Ale nieee 😢 to ma mrzí, velmi. Velmi som ti drzala palce. Kedy si bola naposledy na UTZ. Tam bolo vsetko OK? Nechapem preco sa takéto veci deju ☹. Nech to rychlo prebolí ☹ Myslim na Vas .

nanuska123
12. apr 2013

@kwetinnka nejde mi ten link čo si poslala...môžeš ešte raz???

eevicka83
12. apr 2013

@slavka36 a v kolkom tyzdni si bola? a akciu srdiecka si niekedy mala?

cobinka
12. apr 2013

@slavka36 to mi je velmi luto 😨 , dnes drzim palce, aby to dobre dopadlo a rychle uzdravenie prajem 😉

cobinka
12. apr 2013

@andy09 4 roky 😲 😲 teda obdivujem ta....ja som mala tiez strasne vela mlieka ale krpec mi ho odmietol uz v 6 mesiaci..tak som z neho potom este aspon kasicky robila 😉 a tiez mal na dalsi 1-2 roky problemy vypit mlieko, ale zase jogurtov a syrov sa nevedel dojest...skusila som nanho tie slamky, co su plnene roznymi prichutami granka a cuduj sa svete odvtedy aj ciste mlieko vypije 😉

nanuska123
12. apr 2013

Baby viete mi poradiť...akurát som čítala na nete články o krvných skupinách...ja mám A- a priateľ B+...čiže mala by tam byť nejaká neznášanlivosť a moje telo by si malo tvoriť protilátky proti pluske....len neviem či to môže už ohroziť aj toto prebiehajúce tehotenstvo a naše malé, alebo je to väčšinou už pri ďalších tehotenstvách???? Nemáte niektorá vlastnú skúsenosť????

kajca84
12. apr 2013

@nanuska123 vlastnú skúsenost nemám,no ja viem tak,ze ti dajú nieco pri alebo po porode,lebo to ohrozuje druhé bábo,no radsej sa spytaj lekára

slniecko001
12. apr 2013

@sudabe ahoj, nechodila si do Gyncare k Hermanovi? Registrovala som ťa na stránke "Snažilky a tehulky z Gyncare Košice", tak preto "Hermanka" 😉

ewca
12. apr 2013

@kwetinnka silvi, chcela by som ist 28.4., to je nedela na taky kurz s dulou do materskeho centra, nepridas sa? ja viem, ze je to skoro, ale vies aky som mala prvy porod, tak potrebujem to s niekym riesit, nech to nedopadne rovnako

slavcek88
12. apr 2013

@kwetinnka no nastastie sa mi to zmensuje a je smerom k nejakemu vychodu alebokanalu neviem ako to uz hovoril ale je to lepsie 🙂 17.idem na kontrolu tak uvidim ci tam este je

ewca
12. apr 2013

mne podla toho vypoctu vychadza chlapec a podla troch inych dievca, vratane kyvadla, tak uvidime

patatina24
12. apr 2013

Ahojte mam pocit ze mi zacina zapal mocoveho mechura.Vzdy to viem skor odhadnut a pred tehu som pila urologicky caj.Teraz sa zevraj nemoze.Co vam pomaha okrem 2 litrov vody zasomozrejme🙂 dakujem🙂

ewca
12. apr 2013

@patatina24 brusnice by si mohla si myslim, alebo skus zavolat gynekologicke aby ti nieco poradila

hrustik1
12. apr 2013

Tehulky moje, dnes som bola skoro po 3 tyzdnoch u lekara na kontrole ... miminko krasne rastie 🙂 Hybalo ruckami i nozickami ... Podla velkosti sme 11tt a vsetko je v poriadku 🙂 Tak sa strasne tesim... v utorok idem este na krv a po matersku knizku 🙂 Bola so mnou i dcerka a v cakarni mi hovori, ze potom nech ujo doktor dohovori babatku, aby to bolo dievcatko. Dcerka chce len sestricku, "ze ona nebude obchadzat auticka po dome" 🙂 Tak sa doktor zasmial 🙂
No a moje nevolnosti su na miernom ustupe - jeden den je lepsie druhy horsie ... podla toho ako som unavena. JA mam najma poobedne a vecerne nevolnosti. Problem je v tom, ze uz neviem co mam jest. Manzel mi bol kupit tento tyzden sushi, lebo som mala nan strasnu chut a veru nic moc to nakoniec nebolo. A takto pomaly z mojho jedalnickami ubudaju jedla, na ktore mam chut. Takze k masu, mliecnym vyrobkom sa po novom pridali i ryby a cerstvy salat a kapusta... Ale nevadi 🙂 Ved viem, preco trpim 🙂