icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bebe2013
23. jan 2013

Hura! Mame kocik! Trojkombinacia Mutsy Transporter, farba sand. Je supeeer!

mm22
23. jan 2013

@bebe2013 je kraaasny, kolko vas vysiel? baby uz mate vybraty kociky vyznat sa v takom mnozstve je priam nemozne.....

lydusska
23. jan 2013

@mariettka27 a co moze ten kratky krcok maternice sposobit? Vies to? Tu v UK krcok maternice vobec nevysetruju, tak uz zacinam schizy dostavat .... ;(.

lydusska
23. jan 2013

@adell34 Ahaaaa no zaujimave, tak asi teda potom mas pravdu a Ivka bude moct ist na to 2D sono a daju jej i fotocku tvaricky, veru neviem ako to u nas na Slovensku funguje, dobre ze si vysvetlila ;). Dakujem.

@mykaellle juuuuj moja dufam ze ta malinka nebude s tym tlakom tolko trapit. Je to asi dievcatko co cakas lebo co pocuvam od mamiciek, vsetky co cakaju dievcatka trpia vysokym krvnym tlakom. ja som ho mala pred tehotenstvom vyssi a teraz ho mam dost nizky a cakam chlapceka, takze uvidime. Inak po tom pade som rada ze si v poriadku, to nie je sranda sspadnut veru uf uf uf ....

@ivuskase som rada ze aj ty si v poriadku, s tymi padmi to veru sranda nie je ....

pupendo5
23. jan 2013

@froggynka2013 mne namerali 36, tak hadam hej 🙂

bebe2013
23. jan 2013

@mm22 z druhej ruky, trojkombinacia, pozri v albume, za 265 eur. Vo fantastickom stave. Vyzera ako novy.

froggynka2013
23. jan 2013

@pupendo5 V piatok idem este na jedno sono, aby sme si boli iste lebo dvaja gynekologovia co tam boli sa nevedeli zhodnut na jednom zavere, tak mam z toho gulas objednala som sa este inam, tak snad to bude v pohode...uz nechcem chodit na sono vzdy nas tam vystrasia.....a ty ako??

froggynka2013
23. jan 2013

@lydusska Skracovanie krcu - hroziaci porod, potra, podla toho ktory je to tyzdne

julinka88
24. jan 2013

@froggynka2013 ahojky zdá sa mu že je to v rozpätí od 32 do 40 mm ja mám napr. 37 mm tak neviem musím sa na to spýtať môjho dokyho vraj je to v norme

mm22
24. jan 2013

ja mam 35 a tiez mi povedala, ze je to v poriadku

maruskaaaa
24. jan 2013

@froggynka2013
@pupendo5 Mne namerali krčok 38mm, pýtala som sa gyn, či je to OK, tak povedal že áno, čím je väčšie číslo, tak je tam nízka šanca a predčasný pôrod. Ak sa krčok skracuje, tzn otvára sa, tak je nutná operácia - serkláž, aby nedošlo k predčasnému pôrodu, resp. sa žene nasadí pesar.

pupendo5
24. jan 2013

@froggynka2013 my hadam vsetko ok- vyzera to tak. Boli sme na 3D tak mame zazitok 🙂 Akurat mam dost roboty, takze ani moc nemam cas mysliet na ine veci. Ale postupne sa snazim davat dokopy vybavicku 😝 tak sa vytesujem.
Inak tu baby tiez pisu o hodnotach dlzky krcku, tak popripade kuk sem
https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/skrateny-krcok-maternice-v-34-tyzdni-co-to-znamena-2/
Alebo
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/da-sa-zastavit-skracovanie-krcka-maternice-v-tehotenstve/

pupendo5
24. jan 2013

@maruskaaaa Ale sa tusim krcok aj zasije ci? .. Nuz aj tak nic prijemne.. :( treba to sledovat. Neviem prsne kde je ta hranica od ktorej sa treba zacat znepokojovat. Niekde sa pise 2, niekde 2,5 ale asi to zavisi aj od stadia tehu.Niektore baby sa zacnu otvarat uz v 7 mes.

maruskaaaa
24. jan 2013

@pupendo5 Hej, krčok zašijú, to sa volá tuším serkláž. Teraz v pondelok to robili mojej známe, je v nemocke. Na poradni jej zistili, že krčok má otvorený, tak hneď do nemocky. No je to nepríjemné, lebo to je riadna operácia pod narkózou.

pupendo5
24. jan 2013

@maruskaaaa uff a ona j v ktorom tt? Dufam ze nas take obide 😅

maruskaaaa
24. jan 2013

@pupendo5
@froggynka2013
Ide o cervikometriu, kde sa meria dlžka krčka maternice.Riziko predčasného pôrodu pred 34.týždňom pri dĺžke krčku 30 mm a viac je okolo 0,4%, pri dĺžke 26-30 mm je okolo 1,7%, pri dĺžke 16-25mm 4%, pri dĺžke pod 15 mm riziko predčasného pôrodu významne stúpa. U viacplodovej gravidity významne stúpa pri dĺžke krčku pod 25mm. Teda čím vyššie číslo, tým je riziko nižšie 🙂 🙂 🙂

maruskaaaa
24. jan 2013

@pupendo5 Ona je týždeň pozadu od nás.....ale ona mala predtým aj iné komplikácie....väčšinou to majú ženy, ktorým sa s krčkom operačne niečo robilo, alebo pri potratoch a atď 🙂 Krčok by sa mal pozerať vždy na poradni 🙂

pupendo5
24. jan 2013

@maruskaaaa ja som vedela ze tvoja odpoved bude 1000%na 😉 😀

julinka88
24. jan 2013

@maruskaaaa hmmm keby to tak aj každú poradňu robili teda ja sa kolko krát prídem len po sestričku a tam aj končím a doky nič 🙄

maruskaaaa
24. jan 2013

@pupendo5 No tuším si tu niekto robí zo mňa srandičky 😀 😀 😀 Inak som ti zabudla povedať, že malý Jurko je presne týždeň popredu, tak uvidíme, ako to bude. Ak by to malo takto pokračovať, tak podľa tabuľky by sa mal mať po narodení vyše 4kg, skoro mi oči vypadli. Ale vraj sa to môže ešte upraviť 🙂

maruskaaaa
24. jan 2013

@julinka88 Máš pravdu, veľa dr. to vie pekne odfláknuť, ja mám našťastie známeho gyn, ten je dosť poctivý a vždy sa pýtam, či bude pozerať aj krčok, pre istotu, aby nezabudol 🙂

pupendo5
24. jan 2013

@maruskaaaa 🙂))) to by som si nedovolila! Praveze viem aka si dosledna! No faktom je ze brusko mas riadne! Vyskovo ais veru nebude po tebe 🙂)) Nasa bola tiez popredu a teraz je zevraj presne v strede.. No ved uvidis, fuuu 4 kg .. Kde to od Teba zobral? 🙂

maruskaaaa
24. jan 2013

😀 😀 😀 Manžel hovorí, malinká ale šikovná 🙂 🙂 🙂 Mne sa zdá, že je celý po tatovi, tie črty sa nezaprú 🙂 No to sa môže asi ešte všetko upraviť, necháme sa prekvapiť, ale poviem ti 4 kg je dosť. Manžel ma krmí ako treba, dnes ráno, keď odchádzal do kancelárie som mu dala božtek a on na mňa, že chutím ako bača, tak som sa začala rehotať, že čo si mi na raňajky pripravil, to som zdedla...že bača a to mi dal nejakú salamu 😉

mariettka27
24. jan 2013

@lydusska ahoj,môže spôsobiť predčasný pôrod,preto sa to kontroluje... 😒 ...ak sa ti skracuje príliš skoro,tak naordinujú kľudový režim...a robí sa aj ten operačný zákrok čo písali dievčatá...mne povedala moja dr.,že kritická hodnota je 18 mm,my máme 4 cm...a kontroluje mi to teraz na každej poradni od toho 20 týždňa...

ivuskase
24. jan 2013

Ja ked som bola naposledy tak som mala 25mm a to bolo v 22 tt, ked citam tie vase hodnoty tu, tak neviem, dr mi na to nic nepovedala, ale tak mozno je to ako som citala sposobene aj tym, ze mam za sebou jeden potrat 😒

mariettka27
24. jan 2013

@ivuskase tak sa skús na to najbližšie opýtať svojej dr.,aby si sa zbytočne v práci ani doma nenamáhala a dávala si väčší pozor...keby som sa jej na to neopýtala,tiež by mi to sama nepovedala... 😉

julinka88
24. jan 2013

@ivuskase ahojky ja mám zasebou bohužial 2 potraty ale hodnotu som mala po Vianociach 37mm tak sa radšej určite spýtaj aby si sa neplašila ale čo ja viem tak v norme je to od 32mm do 40mm 😒

adell34
24. jan 2013

@julinka88 tak to by si sa mala pytat k dr., mne napriklad kazdu poradnu okrem zakladnych veci u sestricky ako je vazenie, tlak, moc, robi stale doktorka ultrazvuk, ale to iba taky pre jej oko, ci je vsetko Ok a okrem toho ma stalu zospodu pozrie, krcok ci sa neotvaram, ohmata podbrusko, kontroluje vytok a medzitym sa ma pyta spustu veci, ci neopucham atd..som dnu stale okolo pol hodky, kazdu poradnu..sa najblizsie na to opytaj...

maruskaaaa
24. jan 2013

@ivuskase ahoj, hodnotu 25 mm máš v pohodke, len aby nebola nízka, ak je vyššia, je tam najnižšie riziko predčasného, tak ako som písala vyššie 🙂

maruskaaaa
24. jan 2013

@ivuskase tú sú tie hodnoty : Riziko predčasného pôrodu pred 34.týždňom pri dĺžke krčku 30 mm a viac je okolo 0,4%, pri dĺžke 26-30 mm je okolo 1,7%, pri dĺžke 16-25mm 4%, pri dĺžke pod 15 mm riziko predčasného pôrodu významne stúpa. U viacplodovej gravidity významne stúpa pri dĺžke krčku pod 25mm. Teda čím vyššie číslo, tým je riziko nižšie.