icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

inviav
11. okt 2012

@25lenocka nad cviceniami mozem rozmyslat kolko len chcem, ale vobec nevladzem...ked sa najem je mi strasne zle a ked nie, tak mi je tak isto 😒 to je super...u mna sa zasa vsetci vyjadruju ako o dievcatku 🙂 uvidime napokon ako to bude 🙂 ja tiez byvam strasne unavena a uz o osmej spim a niekedy aj o siedmej..ja si ale nelahnem pred televizor, lebo ziadny nemame 😀 zatial

inviav
11. okt 2012

@lola7712 ahoj..tak to sme na tom rovnako teda...tiez mi nechuti a tiez mi tie nevolnosti obcas lezu na nervy a radsej idem teda spat...ja som zatial iba schudla uz skoro 3kg a ty si na tom ako? ty chudulinka maminka 😀

25lenocka
11. okt 2012

@inviav no mne nebyva zle,ale ta unava to je katastrofa. Ja som tie cvicenia pozerala tu v mojom okoli tak su aj nejake laktacne aj predporodne, asi sa na nejaky pridam, predsa pre prvorodicky to je asi doby napad, no uvidim ako sa budem citit. Dufam ze ti tie nevolnosti po konci prveho trimestra prejdu a budes sa citit lepsie

inviav
11. okt 2012

@25lenocka ovela radsej by som byvala unavena ako toto...niekedy mam toho vazne dost 😒 dakujem...moznoze ked mi uz bude byvat lepsie, tak aj ja pouvazujem o nejakom cviceni...ale ja iba tak z internetu..a ozaj, ako si na tom s vahou?

25lenocka
11. okt 2012

@inviav a ty chodis normalne do prace aj ked ti je takto zle? zvladas to ? to musi byt dost unavne...no ja som pribrala od povodnej vahy asi 1 kg, ale to asi viac menej tym ze som prestala cvicit. Predtym som chodievala na aerobic aj do posilky,a teraz uz nerobim nic, len doma upratujem,to je jediny moj pohyb.ty si to uz povedala aj v praci?

bublinka711
11. okt 2012

@25lenocka tak to je dobre vymyslená pomsta 🙂))). Šak nech si poradia, ty budeš mať iné starosti, krajšie 🙂. Ja už bruško natieram, lebo som niekde čítala, že tie krémy potrebujú čas, aby sa vstrebali a aby koža nabrala pružnosť. Písali, že najlepšie od siedmmeho týždňa začať. Mám taký obyčajný, volá sa Elasti-Q - bol za rozumnú cenu.
Ja som unavená stále, ráno, večer aj naobed, ale už je to trošička lepšie ako to bolo tak pred týždňom. Tak uvidíme...
Inak ma prestali bolieť prsia, čo ma trošku vystrašilo, že či je to normálne, lebo neviem. Sú citlivé už iba tak na silnejší dotyk, dúfam, že to nič neznamená a telo si zvyklo 😉

bublinka711
11. okt 2012

@inviav chudinka, mne teda tiež býva zle, ale nie až tak, žeby som vracala. Len nesmiem ostať hladná. Inak mne strašne pomáha mätový čaj, bez cukru, iba s citrónom, vyskúšaj, možno to zaberie. Keď nič iné, aspoň má peknú vôňu... 😉

inviav
11. okt 2012

@25lenocka do novembra som na absolventskej praxi u mojej sestry..to je moja praca zatial a neskor sa este zamestnam na 3 mesiace, aby som dostavala aj matersku..uz to mam prespekulovane vsetko 😉 pracu zvladam, kedze len vypomaham..nerobim nic tazke, takze mi staci aj to malo co zjem a mam na to energiu..ale na nejaky pohyb navyse by uz asi nebola

inviav
11. okt 2012

@bublinka711 zatial som vracala iba raz a to som sa asi viac najedla ako by som potrebovala... moj vcerajsi jedalnicek: jogurt, polievocka, 1 hryz z rezna a 1 zemiak, pol krajca chleba...a to je cele...viac do seba nedostanem a aj to mam hned kyselinu...ja mam praveze pocit, ze ked som hladna, je to o malinko lepsie, ale to je zanedbatelne...dakujem za radu..musim vyskusat, lebo uz ani to co mi pomahalo doteraz nepomaha 😒

25lenocka
11. okt 2012

@bublinka711 ja mam tiez stale bolestive prsia, uz ked vidim ze moj priatel sa ide k nim priblizit tak mam az slzy v ociach. radsej sa ich nedotykam,ale tiez musim priznat ze je to lepsie, niekedy ma bolelo aj to ze mam podprsenku. kde si kupila ten krem v drogerke alebo v lekarni?ja zatial len telove mlieka pouzivam.

bublinka711
11. okt 2012

@25lenocka Kremik mám z lekárne.Ale tuším mám pocit, že som ho videla aj v DMke.

25lenocka
11. okt 2012

@inviav priplacas si aj to dobrovolne pripoistenie na tu zvysenu matersku?

bublinka711
11. okt 2012

@25lenocka a také niečo sa ešte dá?

inviav
11. okt 2012

@25lenocka nepriplacam, ale aj tak budem mat dobru matersku...staci mi byt zamestnana 90dni...ty si priplacas?

lola7712
autor
11. okt 2012

@inviav ........mne je zle.....ale musim nasilu jesť lebo ma všetci sleduju.......takže som pribrala kilečko alebo dve.........behá mi to hore dole..... 🙂 .............takže tak...........našťastie negrcaaam 😀 .........to by bolo blbe keby som schudla ako ty.......fuuuha 3 kg dole...... 😀

inviav
11. okt 2012

@lola7712 tak na mne to ani nevidno...ma to z coho ist dole 🙂 mna tiez sleduju, ale co narobia..ked sa viac najem a vyvracam to potom, tak to nema zmysel...radsej menej, ale vsetky ziviny zostanu vo mne pre drobca 🙂 uz len par tyzdnov a malo by sa to pomalicky stratit, tak uz len cakat 🙂

lola7712
autor
11. okt 2012

@inviav ......dnes som vyskušala...že som stale tak po troškách jedla a predstav si vôbec mi nebolo zle......ale naozaj len po troškách.......skús možno sa podarí 🙂 .............dúfam, že to nebola len náhoda a zajtra si to "zlíznem" aj za dnešok 😀

inviav
11. okt 2012

@lola7712 ja tak jem stale, lebo inak sa mi neda..ale aj tak neni dobre 😒 snad to tebe pomoze teda

25lenocka
12. okt 2012

@inviav ano ja si to priplacam,ale teraz v oktobri mi to konci,a vlastne budem este v ochrannej lehote 8 mesiacov a to akurat stiham ist na matersku takze mi to vyda. My sme to tak aj planovali, nech to vyuzijem ked som si to uz platila 🙂

25lenocka
12. okt 2012

@bublinka711 no stale sa to da,lenze teraz je to uz o inych sumach,ako to okresali, myslim ze teraz to vyjde vyse 100 eur mesacne.a neviem ked sa to prepocita ci by sa to oplatilo

inviav
12. okt 2012

@25lenocka ja som si to platila minuly rok..potom som ochorela a vsetko sa mi vratilo

silinka10
12. okt 2012

baby, pridavam sa k vam majovkam 🙂 mam asi uplne opacny problem ako vy, moj hlad nevidi koniec 🙂 zjem co nezje mna 🙂 jediny problem mam pitny rezim, ale budem sa musiet dokopat 🙂 v pondelok ma caka poradna, tak dufam ze je vsetko ok 🙂 drzte sa... a na nevolnosti su vraj dobre lizatka, svagrina cucala cele tehotestvo co nemohla do seba nic dostat :(

andy03
12. okt 2012

@inviav trava pokosena. uz aj zacinam kupovat darceky na vianoce ja som taky maniak 😀 a bola soim vcera v baumaxe a mali tam vypredaj kvetin..no mne viacej netrebalo..jako besna som tam behala :D strasne milujem kvetinky. mam ich plnu zahradu a terasu.mangel je zo mna nestastny 😀 😀 😀 😀 😀
a dnes som bola na sone a maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam 5mm baby so srdieckom. waw tak sa tesim jako nikdy pretym. strasne som sa toho bala lebo moje prdechadzajuce tehu pri tomto bode skoncilo a ja to uz mam zasebou. 😀 😀 a ked som volal mangelovi tak sa hned pytal ci mu je vidiet pipika uz 😀 😀 😀 vtipkar
a ty sa ako mas? ako sa citis? ja stale prekvapivo celkom dobre..

andy03
12. okt 2012

@dominika1516 no nunu som uz videla..aj so srdieckom 😀 tesim sa ako blaznivaaaaaaaaaaa..minuly tyzden este nic nebolo vo vacku a teraz 5mm a aj srdco bucha ako zvon 😀
a mas pravdu s tou robotou. a este k tomu sme mali takeho managera ze aj ked nebolo robota tak nas nahanal ako dilinov a dobre ze sme zem nesurovali kefkou na zuby 😖 😖 takze tak asi...
a co v praci este stale natahovacky? nezavidim ti. ja mam teraz dost so sbou co robit a nie este tak na tvojom mieste

andy03
12. okt 2012

@mykaellle ahoj pozeram ze nitrancanka..z nitry alebo okolie?

mykaellle
12. okt 2012

@andy03 ahoj, trvaly pobyt mame na chrenovej, no byvame v jarku a Ty?

25lenocka
12. okt 2012

@inviav no ja som bola aj teraz na PN a materska by mi mala z toh vyjst tak uvidim ci sa to vobec oplatilo 🙂

andy03
12. okt 2012

@mykaellle my sme z čechyniec- kusok za janikovcami..no tesim sa ze tu je aj nejake "krajnanka" 😀 😀

inviav
12. okt 2012

@andy03 jeeej, tak to sa tesim, ze Vam bije srdiecko 🙂 co sa tyka kvetiniek, tak ja ich az tak moc neoblubujem...mam dve orchidee na ktore som velmi hrda, lebo uz maju skoro rok a kvitnu jedna radost 🙂 ja sa necitim az tak dobre, ale vsetko v ramci normy...vraj po 12tt by sa to malo vytratit, tak odratavam pomalicky dni 😉

inviav
12. okt 2012

@25lenocka urcite sa ti to oplatilo...vzdy musime nad niecim rozmyslat ako to urobit, aby sme sa mali lepsie, lebo od tohto statu to za normalnych okolnosti nedostaneme 😒 snad sa to raz zmeni a dozijeme sa toho