icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
12. okt 2012

@sisus123 noo tak to je super klop klop len nech ti to drzi .. inak mna na dotyk strasne boli podbrusko na pravej strane :-\ neprisla by som na to ani keby na mna psik neskocil a vtedy som to zacitila nevies co to moze byt nestalo sa to aj tebe proste len to pichne ale tak silno ze az .. :-\

dominika1516
12. okt 2012

@inviav fuu tak ty dole a ja som sla 2kg hore 😀 .. u mna nemalo zasoby tak som musela doplnit aby malo Nunu co papat :-P .. inak strasne ma na dotyk picha v podbrusku na pravej strane teoreticky to moze byt aj vajecnik ale tak neznam neznam a vstavanie z postele mi tiez niekedy robi problem proste sa nesmiem prudko postavit lebo bolest jak oci :-\ :-\ .. a ty ako hmm ja stale rovnako co sa tyka nevolnosti staci sa napapat a je dobre v podstate aj ked to nie je nikdy uplne dokonale ale sak aspon citim ze som tehu 😀 .. noo som jak raketa teraz len ho spindavam za vsetko doslova buzerujem a potom mi to aj je luto ale uz je neskoro bo slova nevratis minule som bola sama zo seba hotova bo som mu povedala ze je debil :'( :'( proste som tupa teraz sa neovladam len explodujem a potom lutujem a pritom tolko pre mna robi a tak rozkosne sa kumne chova ale staci malickost zleho a idem do vyvrtky .. uz som sa s nim o tom bavila a povedal ze on to ani moc neberie k sebe bo vie ze za mna vybuchuju hormony ale aj tak mu to iste neni prijemne .. zavidim tisko ze si v pohode psychicky myslim 😀

dominika1516
12. okt 2012

@andy03 uz sa to trosku zlepsilo v praci no su dni ked mam chut utekat s tamad do postele a spat od nervov a unavy ale viem ze musim vydrzat lebo peniazky treba a bez pohybu tiez nemozem byt treba mi aj trosku pohybu kym mozem dufam ze v pondelok aj mne lekarka povie same dobre spravy a ze male uvidim tiez ciperne ako ty tesim sa velmi ale aj bojim vzdy mam taku malu dusicku ze ci je vsetko v pohode a tak ale ked uvidim v pondelok bijuce srdiecko tak budem stastna 😉

julinka88
12. okt 2012

Ahojte babenky, ja tu nejako zaostávam bo som zasa chorá a nachladnutá dnes som bola u doktorky a ona že mi nič nemože dať na to s čím som aj rátala mna hlavne zaujímalo či to nemože ublížiť bábatku povedala že nie tak to pretrpím.Inak na vás myslím!!!!Ozaj baby máte niektorá nejaký prípravok alebo tak na nevolnosti???Ako mne býva celkom v poho akurát niekedy hlavne na večer je to dosť zlé až sa škrábem po stenách ☹ Ďakujem za typy

sisus123
12. okt 2012

@dominika1516 ...Ahoj..no mne sa to stava ale len ked si kychnem:P..ale nie ej to az taka velka bolest..kedy ides ku doktorovi??Skus sa opytat jeho..Ja mam teras zo vsetkeho take velke stresy..bojim sa aby sa babetku nic nestalo a tak sa az prilis sledujem...sama som si nachybe,pretoze citim veelmi vela negativnych clankou hlavne tu na MK...Doktorka ma objednala az na 22..tak sa uz neviem dockat kedy male zasa uvidim a kedy budem moct zasa par dni pokojne spinkat:P..Inak neviem ci je to normalne..som v 8 tyzdni a mne uz vidno brusko...Tebe este nezacalo vykukat??

lydusska
13. okt 2012

@dominika1516 &inviav zlate ste, i ja som sla 3 kg (Ale tak ja mam veeeeeelmi dobry zaklad z coho chudnut hhh). Ale ty si Dominika nic z toho nerob, asi nemas dostatocny tukovy zaklad ist dole hhh, tak musis ist iba opacnym smerom ;)))). Inak dneska som mala nauveritelnu triasku ruk rano, som nemohla nic chytit do ruk, tak sa mi triasli a to z bolo po rannej kave, asi mi velmi rychlo klesol cukor v krvi tak som to skrotila nejako prvou polievockou do hrnceka, lebo mi chutilo skor neco slane, nez sladke hmmmmm .... Stalo a i vam uz nieco take ze sa vam triasli ruky ako o zivot???

@dominika1516 tak ohladne toho sialeneho spravanie je to u mna rovnake, ma vytaca do nepritomna vsetko mozne i ked je to banalita a vrestim ako sialena uuuuf .... :(((. I on sa ku mne sprava velmi milo, i brusko mi dneska v noci pohladkal a to bolo take mile lebo si myslel ze spim, ale na to hladkanie som sa zobudila ale on to neviem 😝 hihi.... No krasne nie?

lydusska
13. okt 2012

@julinka88 Ooooh moja to mi je luto ze s chorucka, dufam ze sa skoro z toho dostanes. Inak mne tu doktori povedali ze ked ma bude hlava boliet ak by som nahodou ochorela tak si mozem dat paracetamol, takze aspon to ak by ti aspon trosku mohlo omoct ale radsej si precitaj pribalovu informaciu, ale ze inak by som nic nemala ine papat ... Takzeradsej pretrp a obliekaj sa lepsie, lebo vraj tehotne zeny, co som ja nevedela predtym nez som sa stretla s gynekologom, mame oslabenu imunitu. Ty si to vedela? Asi preto sme tak nachhylne na chorobu v tomto obdobi.... Tak sa drz a prajem rychle uzdravenie. Inak u mna uz tie nevolnosti pomaly odchadzaju vsak uz sa blizim k 11temu tyzdnu ;))) jupiiii ...

@sisus123 a @dominika1516: o tom pichani v podrusku v okoli vajecnikov tak i mna obcas pichne hlavne ked sa prudko zasmejem alebo urobim sprosty tah, takze si davajte pozor... ale nevsimajte si toho az nejako prilis, lebo sa budete iba viac bat .... pokym to nebude boliet ako hrom, to je zlym znakom, tak je to asi OK, ved si musime uvedomit ze vsetky tie ine hormony robia neplechu v nasom tele a je to horor, lebo miesto kde to miesto vlastne nie je, lebo maternica nam uz narastla a koza sa este nezvacsila, tak maternica nam tlaci na mechur a na vajecniky (co asi sposobuje tu bolest na urcitej sttrane). Ved ked si uvedomite uz v 7-8 tyzdni je maternica 2x taka velka ako normalne, hhhh ;))). takze ziadne stresy. A ty Dominika, ako si sama spomenula ty nemas tukovy zaklad takze u teba to musi byt i horsie lebo ta koza sa ti zacne rzpinat trosku neskor, tak asi preto ta to az tak brutal boli. A Sisus aj mne uz brusko riadne vykuka, som sa rozhodla ze si uz budem musiet ist kupit tehotenske nohavice, lebo mi ublizuju tieto moje brutalky, mam ich uplne zarezane do koze .... ;(((( ....

sisus123
13. okt 2012

@lydusska ..ahoj..nooo ja sa tak velmi teras sledujem ze uz treti den mi neni zle a nevracala som tak sa normalne bojim ci je vsetko ok ...no rastie rastie a najhorsie ze uz aj strie sa mi zacinaju:P......Musim pozret nieco v lekarni,nemas nejaku skusenost co na to zabera??..no s nohavicami ja tiez uplne zarezane..ale si rozopinam gombik:P

lydusska
13. okt 2012

@sisus123 Hhh Sisuska vies co ja tie strie vobec nejako neriesim, som rada ze je vsetko ako ma byt a rastie malinke ako ma zatial a dufam ze sa nic zle neprihodi, to by bolo hrozne uz v na konci 1ho trimestra aby sa nieco miminku stalo .... Ale som si ista ze nejake kremiky na to najdes aby sa ti rychlejsie koza natiahla a nerobili sa ti tak velmi. Hhhh s tym rozopinanim gombikov to je taktiez dobry napad, ale v praci je to o nieco horsie nakolko tam musim obcas lietat .... takze tam by som velmi s rozopnutymi nohavicami daleko nezasla, hhh a este k tomu som im ani este nepovedala ze som tehotna hhh co uz, ked to zacne byt velmi vidiet tak im to poviem no .... 😒 . To bude prekvapko!!! Ty si to uz v praci oznamila?

sisus123
13. okt 2012

@lydusska ..Ahoj..no pojdem sa opytat do lekarne,lebo mne sa zacala uz velmi trhat koza..ja neviem preco tak skoro,ved tento tyzden este len zaciname 9..ale uz to pekne vidiet a strie na bokoch a na brusku:(...Noo v praci som uz oznamila...ja som prenechala miesto inej kolegyni,kedze som mala taku robotu co sa by sa bezo mna nezaobisli a k tomu aby som mohla ist na stalo za priatelom som to musela skoncit:P
Inak bola som tu na urade kde nas budu sobasit a nepotrebuju nic ine ako moj pas,rodny list nie starsy ako tri mesiace a este moj zivotopis a vsetko prevedene do chorvacstiny🙂..takze tu to nieje az take hrozne,no vlastne az na to ze si praju mat pri obrade tlmocnika a ten je najblizsie v Zagrebe a to je 300km odtialto,takze to bude zaujimave🙂..Inak zajtra odchadzame na Slovensko konecne sa neviem dockat nasich:P...Ich tiez hodnu chvilu neuvidim.:(

inviav
14. okt 2012

@dominika1516 dakujem ti...no az tak v pohode nie som ani ja..nie som sice take tornado ako ty..ale tiez som naladova 😒 to mas az take silne bolesti? dufam teda, ze sa ti ten zapal uz vyliecil a daj mi vediet, co ti povedala doktorka na to...my akurat dneska hodujeme..tak uvidim ako mi bude po papanicku 😒

inviav
14. okt 2012

@lydusska no ja myslim, ze tiez ma drobcek z coho cerpat 😉 nie, ja som taku triasku este nemala..ako tu citam prechadzate vselicim..ja mam potom pocit, ako keby sa okolo mna nic zaujimave nedialo 😒

lydusska
14. okt 2012

@sisus123 Pocuj Sisus to je nejake cudne ze to bude az tak lahke, radsej ako ti hovorim radsej si pozri na tych strankach ministerstva zahranicnych, veci, mozno to bude uplne jednoduche ako hovoris, ze mozno tam existuju nejake dohovory medzi statmi, ale ak nie a ty sa zbytocne prezenies na Slovensko a nevybavis nic, lebo ti po pripade bude chybat coilen jeden dokument tak to ta potom dobre vytoci, mi mozes verit lebo mne sa to stalo kedze som si dopredu vsetko neoverila na Ministerstve zahranicnych veci. Inak dufam ze najdes nejaky pripravok na strie a pomoze ti to, drzim palceky ;)

lydusska
14. okt 2012

@inviav ale to bud rada teda ;)))) .... ani to nechci prechadzat tymto vsetkym ako my tu, hhh. Kazda sme predsa ina ... Ja uz som prisla na to co mi tu trisku sposobuje, specificky je to jedna kava ktoru ked pijem, mi hrozne zacne sialit v zaludku a potom pride ta triaska, ale dneska neprisla, lebo hned ako som zacala citit ten isty pocit ako vcera v zaludku tak sojmj si dala 2 jogurtiky na ranajky a teraz je vsetklo OK so mnou ;))), jupiiiii

sisus123
14. okt 2012

@lydusska ..no pre istotu ako vravis dneska alebo zajtra este zavolam na to ministerstvo..Dufam ze to bude take ako to opisali,cize jednoduchce:P...

lydusska
14. okt 2012

@sisus123 Ano moja radsej si to over aby si ako nebehala od certa k diablovia minala si zbytocne peniazky. drzim palce aby to vyslo na prvy sup a bolo to vsetko najjednoduchsie...

inviav
14. okt 2012

@lydusska tak to som rada, ze dnes ti je fajn...mne prave naopak..hlava ma boli a tak mi z toho prislo zle, ze cely obed zo mna vysiel ☹

lydusska
14. okt 2012

@inviav jeeeeezis moja to mi je luto, ale teda ako ani ja sa nemam najlepsie. Som si dala cheesecake a z neho mi je pekne blbo tiez ;((((. a hlavu mi ide tiez roztrhnut hh. Takze mame opat krasny vikedn co?!?!!

dominika1516
14. okt 2012

@sisus123 tak ja idem zajtra k lekarke tak sa tesim aj stresy mam presne ako ty vela som citala a sledovala sa a fakt to nie je dobre takze ak mi zajtra povie ze je vsetko oke tak prestavam sa okukavat a citat negativa .. 😉 .. a brusko mi tiez tak kolo 8tt zacalo vykukat a teraz ho uz ledva skryvam mi pride jak nafyknuty balon 😀 .. no aj pri kychnuti to citim tak sa zajtra skusim opytat ja mam zajtra strach z brania krvi brrrr uz dost rokov mi nebrali krv a ani po tom netuzim ..

inviav
14. okt 2012

@lydusska mne take dobroty uz davno nerobia dobre...tomu mojmu babatku hadam nic nechuti ☹ mame akurat hody...boli sme pozret kolotoce a len som co som sa vratila, som si ani kabat nestihla vyzliect a zasa som musela utekat ☹ chcela som ist aj popozerat rodinu, no taketo aktivity nejaky cas musime odlozit....veru paradny vikend...ale jedno svetielko dnesneho dna je, ze som sa dozvedela, ze suseda je v 12tt, tak aspon budem mat kocikovu partacku

dominika1516
14. okt 2012

@lydusska hehe tak mne vela ludi povedalo ze nemam ist preco vahou dole ze ako vravis nemam tukovy zaklad takze sa tesim ze ho naberam pomaly a snad sa ho potom aj zbavim 😀 .. noo presne to pichanie mam aj pri rehotani doslova alebo kychnuti ci kaslani takze asi to tak ma byt a dakujem za vysvetlenie ze preco mohlo ma to napadnut sak logika nie 😀 😀 .. ale zvalim to na to ze hormony mi tlacia na bunky inteligencie 😀 😀 😀 .. este ze sa mam naco vyhovarat :-P .. noo ved aj moj je rozkosny hladka mi brusko aj pusinkuje a ja si pripadam jak raketa dajaka a minule som sa zamyslela nad tym ze keby sa on kumne tak choval ako ja teraz k nemu tak asi by som nebola nadsena a stastna takze uz na sebe pracujem a krotim sa resp. snazim sa zatial o to 😀 .. drz zajtra prsteky mam poradnu tak snad vsetko bude dobre .. a ty ako hmm nieco nove?

dominika1516
14. okt 2012

@inviav fuuuha tak niekto hoduje zavidim tisko :-P .. noo dost to boli ale uz som pokojnejsia zajtra uvidim fazulku takze sa tesim a vypytam aj fotecku pre muzika aby videl 😉 .. kedy zacnes fotit brusko? ja rozmyslam uz teraz niekedy ..

lydusska
14. okt 2012

@inviav No tak to mi je luto ze je to az take zle moja, uf ale tak zase uz coskoro by to malo prestat ;))) a malo by zacat byt lepsie. Tak si drzme palce A to je super ze i suseda caka dietatko, teraz sa to nejako rozbehlo. vela mojich znamych, kolegyn zo skoly a kamaratok a znamych su v ocakavani a maju termin na okolo maj 2013 to je uzasny datum asi ;).

inviav
14. okt 2012

@dominika1516 no v podstate ani nemas co, lebo cely obed uz vysiel von a to dokonca dvakrat ☹ tesim sa s tebou..aj ja sa uz neviem dockat a daj mi vediet a fotku chcem vidiet tiez..ako mozem 😉 este som nad fotenim nerozmyslala, ale uz sa nafukujeme pomalicky 😉

lydusska
14. okt 2012

@dominika1516 hhh Dominika, myslim si ze to spravanie je uplne normalne u tehotnych zien a ja som to i na rovinu povedala manzelovi nech sa so mnou radsej nehada a necha ma na pokoji, lebo inak ma vytoci este viac a bude to horsie. A on i sam mi to tak povedal ze pocul ze radsej nebyt v okoli tehotnej lebo inak o rozum pride, no nema skvelych kamosov a rodinu ten moj???? No na zabitie. Keby ti nasi chlapi neprovokovali nemali by tie hormony doma, no nie???? Netreba sa ospravedlnovat hhhh ;)...

@inviav & @dominika1516 i ja som si uz urobila fotocku v 10tom tyzdni hhhh a dalsiu si urobim asi az v 15tom aby som ich potom nemala zbytocnu kopu ale boli pouzitelne, ze uz tam budu i nejake rozdiely vo velkosti bruska ;)) Inak dneska som si uz oficialne kupila tehotenske nohavice s gumou na bruchu hhhh takze dufam ze sa mi uz malinkej fazulke nestane a budem ich moct pouzit pocas celeho tehotenstva ;))), jupiiii. este su mi teda na brusku volne ale coskoro dozeniem hhhh ;))).

inviav
14. okt 2012

@lydusska ved ano...co je lepsi mesiac ako maj lasky cas 🙂 co uz narobime...1.11. sa mi uz konci prvy trimester a to je coskoro..nejako vydrzim 🙂 ale uz som na sebe spozorovala, ze uz nemam zo vsetkeho taku zaludocnu kyselinu...takze asi sa to uz lepsi a dnesok je je velmi blby den

lydusska
14. okt 2012

@inviav Noooo to mas pravdu hihi ;)))). Nic nie je lepsie ako to obdobie, hhh este aj midwife tu mi to tak povedala, lebo ze to je super datum na porod a ja ze preco a ona ze no krasne pocasie ;)), tak snad bude mat pravdu!

deenielka
15. okt 2012

@mykaellle
@andy03 tak baby, idem posilnit tie nitrianske vetry, tiez som vasa - teda asi aj presne medzi vami - priamo Nitra 🙂

25lenocka
15. okt 2012

@inviav no myslim si ze aj vela zien je teraz tehotnych aj kvoli tomuto ze konci to pripoistenie,ved by sme boli sproste to len tak nehat nech to prepadne

mykaellle
15. okt 2012

Dievčatá, tak poradňa dopadla v poriadku, krpec ma 28 mm, všetko je v poriadku Doktor sa tešil, ako mi vyskočilo bruško Len ma začal trápiť vyšší tlak (predtým som mala ideálny 120/80) tak sa musím sledovať...