icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

mykaellle
31. okt 2012

@dominika1516 vďaka ti za povzbudenie 😉 Vy už teda kupujete? My zatiaľ len očami, niečo chceme však kúpiť na vianoce 😉

veronikabb
31. okt 2012

Ja nemám ešte nič 😕 .... čakám na vianočné akcie aké budú 😎 😉

inviav
31. okt 2012

@mimik456 neboj sa nie si sama 🙂 ja som zasa bola vyspata uz o 4 rano, takze hodinovo sme spali rovnako 🙂

inviav
31. okt 2012

@dominika1516 preco nekupite nepremokavu plachtu, co je uz zo spodu pogumovana? my kocik kupime tiez az tak nejako..dneska som si ten moj vybraty bola pozriet v obchode a som nadmieru spokojna..uz menit nebudem 🙂 mali tam aj tehotenske nohavice, no ziadne som si nevybrala a tie ceny...no hruuuza...idem si teda objednat z internetu, tie aspon nejako vyzeraju 🙂

lydusska
31. okt 2012

@inviav hihi moja ja mam tie faldik, ale brusko citim na nohaviciach .... nie ze by ho nejako extra bolo vidiet hhh. preto hovorim ze ak nenosis iba bedrakove nohavice, tak to uz na 100% musis citit i ked ho nie prilis vidiet 🙂)). Cmuk.

lydusska
31. okt 2012

@dominika1516 Juuuuj skittles tie mozeeeeeeem, ale mam rada tie super kysle yammy ;)))> Uz si ich skusala ci iba tie sladke mas rada? Juuuuj teraz by som tak rada s nicim zhresila ale nemam nic doma co by mi tak velmi chutilo. V praci som dostala ocnu bulvu ako sladkost 😀 ..... (hhhh Halloween sa tu oslavuje), ale to bolo takeeee dobreeee chichi, normalne keby sa neponahlam domov, lebo dnes som ziadnu obednu pauzu nemala, tak si to hned idem kupit 🙂))) .... juuuuj nerob chutky Dominika ... Mmmm ale zajtra idem isto na nakupy, musim nieco .... mmm musim s niecim zhresit hhhh ...

lydusska
31. okt 2012

@veronikabb Ty si nova medzi nami, nie si? Este som ta tu nevidela ;))). Ak si aj ty tehulka, tak vitaj medzi nami buducuimi mamkami ;)))) chichi. Ani ja este nic nekupujem a manzel tiez z3e mam radsej pockaj na Vianocne zlavy a v podstate ma pravdu, tak asi pockam, ale poctivo si z kazdej vyplaty odkladam peniazky, aby toho nebolo extremne vela ked sa bude treba vsetko pokupit ;)))

lydusska
31. okt 2012

@mykaellle hihi Mykelle, no som rada ze uz i ty si ucitila ;))) .... to je krasne ze???? ja tomu nechapem ze uz tak skoro to citime hhh ale tak o to krajsie to je, ha vzdy ran asi kked sa prcko zobudi ho citim okolo11 chichi to mi dava dobre pecky na to ze este taky/a prtavy/a. A neboj sa isto je vsetko OK, i mne tie nevolnosyi ustupili dokonca mi i chutit take specialne veci zacali hhh 🙂). drzi palce v piatok!!!

@andy03 inak k tej chorobe, tak vcera ci predvcerom som to zakrikla, som na ''sracku'' mojaaaa ;(((. Hrdlo ma boli, zacala som kaslat a tu mi nic ine nez paralen nedaju, ale asi dobre robia, dneska som si na Slovenskom fote tiez citala preco sa ani tie pastilky do ust neodporucaju ked si tehhotna, takkze tak. Zevraj mozu ovpplyvnit stitnu zlazu dietatka a to by mohl byt pekny pruser, takze trpiiiiimm ale brutal, i v praci pracujem teraz na maximum .... sa snazim aj dneska opat bez obednej pauzy ;((( uf, som ale trubka!!!

tie kia naviac u tych tvojich znamych hej hej to je fakt vela, dufam ze mne sa podari udrzat sa na max 10kg naviac, lebo inak ma klepneeeee, to si prajem z celeho srdiecka, zatial mam o 4kg menej to co som schudla, takze neboj ani ja so estenepribrala, ale mamina ked ma cakala tak ona uz nejake tie kilecka i v prvom trimestri pribrala pretoze ona sa neohla dojest .... az kym nefucala a to sa ja snazim nerobit, ale doktorka mi pivedala ze musim aspon s 15timi kg ratat, a ja ze co jej nesibeeee? Vsak to by bola hroza!!!

no a vidis ze aspon takyu malinky kopcek je vidiet na brusku !!! Tak tam je vidiet aspon nieco ... ved v tak skorom stadiu sinemysli ze i my ostatne mame bambely riadne hhh, to su tie este len takke malinke bruska ;)))). Ale nohavice na pase tlacia az prilis chichi ;)))). a neboj v decebri to uz brusko bude vonku chichi s tym na 100% POCITAM ;))). kEDY ides opat na sono k doktorovi?

veronikabb
31. okt 2012

@lydusska nie som nová len moc nepíšem ešte sem 🙂 🙂

inviav
1. nov 2012

@lydusska tak trosicku uz citim...mam ale niektore nohavice sirsie v pase, tak to nie je nejak moc...idem si teraz akurat objednat 🙂

mimik456
1. nov 2012

@inviav ak sa smiem opýtať akej značky kočiar si si vyhliadla.... ja už mám tiež niečo vybraté ale nie som na 100% rozhodnutá....

inviav
1. nov 2012

@mimik456 ja som si vybrala dorjan..ten sa mi paci uz velmi dlho...a ty aky?

mimik456
1. nov 2012

@inviav pekný je... ja zase tako laret alebo trojkolku ale zatial znacku nevime....

inviav
1. nov 2012

@mimik456 no ten tako laret vyzera dost podobne aky som si ja vybrala a ked ti mozem poradit, tak ked trojkolku, tak s velkymi kolieskami..ta je lepsia ...ja inak nemam rada tie polske rozgajdane kociky..no je otras

mimik456
1. nov 2012

@inviav no ja som aj chcela s velkými kolieskami trojkolku...... ja som najprv myslela že pojdeme do polska ale ked som videla kamoskyn kociar po pol roku tak to bolo strasne a to ked hoo najviac potrebovali museli kupovať nový lebo všetko sa začalo rozpadávať .....

inviav
1. nov 2012

@mimik456 ved o tom to cele je...je to sice za dobru cenu, ale kvalita je o nicom...radsej zainvestujeme teda 🙂

sisus123
1. nov 2012

Ahojte baby,ako sa mate??my dobre,len nas zacali trsoku krize trapit,ale co je hlavne,presli ma tehu nevolnosti🙂..vracala som naposledy pred troma dnami...a od vtedy nic...a pred tymam tiet som tyzden nevrackala a potom zasa cely tyzden ano..takze dufam ze teras sa to uz nevrati spet: 🙂 ..inak sa veelmi teim,pretoze uz ja prsia mi povolnili,dufam ze je to normalne,ved uz o dva tri dni to bude 11tyzden 🙂 ..takze som velmi spokojna,vela papam,stale mam chut na nieco nove,v poslednej dobbe je to cerstve pecivo,ale musi byt este teple🙂)Drzim palce vsetkym🙂

sisus123
1. nov 2012

@dominika1516 ...Ahoj,no sama,sama,ale v poslednej dobe uz ani jie cokolada,ale cerstve pecivo,no musi byt ete teple a to len tak zobkam🙂No tie creva,neviem ci je to normalne,ale mne stale ako keby skvrka v bruchu,stale tie zvuky 🙂 🙂
Je to zabava 🙂 ..Konecne prestali nevolnosti a ustupila aj bolest prs,dufam ze je to normalne..ved uz za par dni pojdem do 11 tyzdna...takze sa vytesujem,no...sem tam sa mi este rano urobi nevolno,ale uz nenavstevujem zachodovu misu 🙂 😉 a ty si na tom ako??

janulik_81
1. nov 2012

@mykaellle aj ja som citala o tomto zamlknutom potrate. Tiez stresujem, lebo mi je ovela lepsie ako mi bolo. Len ked sa najem je mi trosku zle. Ale asi by sme nemali zbytocne stresovat. Teraz uz tieto stranky neotvaram, ale mna ako keby prenasledovali. Este len otvorim modreho konika, hned mi tam naskoci nejaka smutna tema. Musime mysliet pozitivne 🙂.

andy03
1. nov 2012

@lydusska a nebola si sa niekam v drogerke pozriet musia tam mat aj nejake pre teehotne. ja som bola v lekarni a dali mi jeden cisto na dezinfikaciu ust a celkom to zabralo, ze je to vhodne pre tehu tak som nevahala. ked chces posli adresu do IP a ja ti ich poslem lebo ide zima a urcite sa zidu, lebo nikdy nevies kedy ich budes potrebovat.. takto trpiet musis strasne. ja som bola hned na zaciatku nejaka chytena a som len kloktala, pila meduvkovy a sipkovy caj a henie pastilky brala..pomohlo.prezila som 3 dni a potom sa to vsetko rapidne zlepsilo.
a doki tiez hovoril ze je individualne kolo priberie zena niektora pribere aj 15 kilov a po 2 tyzdnoch nema po nich ani chyru. a inak dnes sme boli u tej sesternice,maly ma 5 mesiacov a ona este o 4 kila menej..ze ju tak vycuciava ked koji ze na nu to posobi tak ze chude rapidne..... vsak je len kost a koza chudatko a pritom papa vsetko mozneeeeeee
a dnes som soferovala a citila normalne uz aj tlak v brusku ze tam pod riflami nieco je :D no sranda 😀 😀 😀 😀
som zvedava za 2 tyzdne. idem na sono ci bude a co bude..mangel by aj rad siel somnou ale ze mu je to trapne tam do ordinacie ist....no neviem co mu mam na to povedat 😀 😀 😀 😀

andy03
1. nov 2012

@25lenocka no ale zober si ze som pred pol rokom stretla kamosku a ona vyrastene vlasy mastna plet a chuda ako vygrcana...a ja ze co ti je a ona ze je tehotna a snazila som sa jej vysvetlt ze farbit si vlasy moze a ona ma skoro zozrala ze to nieeeeeeeeeeee v ziadnom pripade..ani ze pletovu vodu s alkoholom neepuziva ..ze to vsetko babu skodi..ja som kukala ako puk.neskutocne ze aj take zeny su 😅 😅

andy03
1. nov 2012

@dominika1516 hahahaha ze pomocna asistentka..mo dobre teda :D
inak povodne sme chceli malicky domcek 😅 😅 len dolne poschodie co mame teraz ... a mangelov napad ze spravime sedlovu strechu ze podkrovnu izbu aspon jednu ze spravime, a otec hned na to ze aj vikiere...no tak to skoncilo ze horne poschodie je tak isto velike ako dolne..ale ked sa pozeram na to tak 2 detske izby+nasa izba+ z jednej spravime satnik veliky a hostovku pre rodicov a hotovo..a mangel mi moooooc pomaha so vsetkym..ja jemu vonku pri pracach ked potrebuje a on mne ked ja potrbujem tak je zlatyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.
a dnes som bola u sesternice ma 5 mesacneho maleho a ze rodila v banskej stiavnici. zevraj nadmierrne spokojna, v zivote by nemenila. mali nastandart za 15e a ze mala nagela cele 4 dni pri sebe ze spolu tam spavali v jednej posteli ze aj on sa staral o maleho a vsetko...no ja viem ze je to este daleko ale som nasena tym...musim obkuknut.. ze tam aj 2 baby z bratislavy boli a jedna z nitry...ja som sice este oi nej nepocula ci je taka vychitena, ale ked toto tvrdila..no som zvedavaaaaaa
a zle stale je kady hrbol na ceste som prezivala :D :D
a nech to rychlo dokoncite..asi jednu izbu pre vas a jednu pre babo prerabate? my sme si povedali ze ked zistime co to bude v january sa ppustime do malovania a zariadovania lebo bude musiet mat vlastnu izbu hned od zaciatku lebo dole obe izby su 4*3m a su to v buducnosti detske izbycky a ked sme tam supli nasu 2 metrovu postel zostalo miesto len na komodu a nocny stolik..baby sa tam nevmestiiiii tak to musime poriesit nejako.. sice neviem ako ale jedine ze bude mat izbu ☹ ☹ ☹

sisus123
1. nov 2012

Baby netrapia vas myslienky na potrat??ja neviem,al ja sa v poslednej dobe nejak moc bojim a stale sa len sledujem.Neviem co s tym mam robit.

mykaellle
1. nov 2012

@janulik_81 no, presne tak, ani radšej na to nemyslieť 😉 Zajtra idem na sono, tak som zvedavá, čo mi povedia 😉 Držím aj Tebe palčeky 😉

mykaellle
1. nov 2012

@andy03 inak aj my rozmýšľame nad Banskou Štiavnicou - tam sme malé splodili, tam by sme chceli aj odrodiť 😉

mykaellle
1. nov 2012

@sisus123 treba to len ignorovat, necitat, ale asi tym prechadza kazda z nas..

andy03
1. nov 2012

@mykaellle mna tam ma gel o ruku po 4 mesiacoch poziadal 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ...prekvapena som bola ze ani ano som nestihla povedat 😀 😀 😀
ale z toho co mi ona hovorila som bola prekvapena. ze to neni ako na beziacom pase ako v NR ale taky pristup na nezaplatenie. aj to ze manzel s nou bol cely cas pri nej - cele dni..prekvapena som bola, lebo viem ze aj ked si zaplatis nadstandart v nitre tak o siedmej vecer musia vsetci odist prec a zoastanes tam sama na izbe. a tam ze ako na dovolenke si skor pripadali.
a ty preco rozmyslas nad BS? mas tiez nejake referencie?

lola7712
autor
2. nov 2012

Ako sa máme dievčence???? Nevoľnosti vás ešte trápia??? a čo nejaké choroby??? Už sme prešli kritické obdobie.........tak hor sa na nákupy 😀 .............alebo aspoň.......pomaličky ako syslik......zbierať 😀 ..........my sa s manželom chystáme zajtra.......aj obzrieť nejaké tie kočíky..........hlavne keby som našla ten svoj a videla ho naživo 🙂 ................potom sa vám ozvem čo a ako.......či sme niečo nakúpili......... 🙂

...........ozaj ja už mám 2 tehot.nohavice 😀 bruško síce nevidno ale aspoň mi neťahá na kríže 😀

mykaellle
2. nov 2012

@andy03 ahoj, no nepocula som referencie, ale citala som o tom, ze je to "baby friendly" hospital. a rodit tuto v NR ma moc nelaka 😉

mykaellle
2. nov 2012

Dievčatá, inak ja mám teraz pokožku ako v 15ke ☹ Také vyrážky, že až.. ale používam kozmetiku proti akné, tak sa mi to trošku sťahuje.. hlavná vec, že všade čítam, ako sa to v tehotenstve upraví 😉