icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lola7712
autor
14. nov 2012

@inviav .........ved aj mne sa zda že nejako rýchlo rastie................aj s nim aj kozy 😀 ......baby ja som si musela dnes ist kupiť nove spodne pradlo a minula som 80 € 😀 .....dúfam, že........už nebudem kupovať 😀

anietka
14. nov 2012

Ahojte 😉
Môžem sa k vám pridať? Ako čítam máte tu super kolektív. My čakáme naše prvé mimi a veľmi sa na neho tešíme. Čítam všetky možné články čo sa nám vyvíja a ako rastieme dnes som v 15+4 a na poslednej poradni sme mali 9,6 cm. Najbližšie tam idem 28ho a to sa máme už dohadovať na 3D. Inak doki mi vyrátal TP na 4.5. a na druhej poradni mi povedal, že možno budeme aprílový, ale neva ja sa radím k májovkám, keďže v knižke mám toho 4.5.2013. Moje bruško je tiež väčšie ako som postrehla už pred mesiacom - síce brucho som mala vždy. Veď vám ho potom odfotím aby ste mohli posúdiť 😀 no a o prsiach sa radšej nebudem vyjadrovať... 😀 😀 😀

mariettka27
14. nov 2012

Ahojte dievčatá,tiež mám termín začiatkom mája,čakáme naše prvé dieťatko 🙂 ....
ako ste na tom so zdravím,máte niektorá nejaké zdravotné problémy?...ja som sa len vylízala z angíny a už ma bolia kĺby,že nemôžem spávať v noci...

anietka
14. nov 2012

@mariettka27 mňa bolí kĺb jeden ale dosť a to hlavne v robote, že niekedy mám problém stúpiť na nohu ☹ ☹ no a z bolavého hrdla som sa vylízala zázvorovím čajom s matou a citróny môžem jesť na kilá, takže nie je problém s vitamínom C 🙂

lola7712
autor
14. nov 2012

@anietka .....vitaaaaaaaaj 😀

javi37
14. nov 2012

@anietka Ahoj, si mi tak padla do oka 🙂...ja som dnes 16 tt + 0 a mám termín na 5.5.2012 😅 . Inak podobne ako Ty, bruško už trošku mám a prsia poriadne, musela som dokupovať všetky podprsenky 🙂.

mariettka27
14. nov 2012

@anietka zo zázvorového čaju ti nebýva zle?mne ho gynekologička poradila na nevoľnosti,ale keď som si z neho dala glg,tak som zvracala celý deň 😀 ...chvalabohu tie nevoľnosti ustúpili...ale zázvorový čaj ostáva nedotknutý v skrinke 😀
a kĺbik ťa bolí ktorý?mňa kolenný a členkový,v noci sa prechádzam po byte ako duch...

anietka
14. nov 2012

@javi37 ja som to s podprsenkami doriešila dúfam, kúpila som si špotovú na gumičku - žiadne zapínanie a som maximálne spokojná a vrelo odporúčam 🙂

javi37
14. nov 2012

@anietka Mne býva dosť často zima, nevidieť to cez tú športovú? Chodím do práce, nerada by som, aby všetci vedeli, kedy mi je zima a kedy nie 😀 .

anietka
14. nov 2012

@mariettka27 nie nebolo mi zle z toho čaju - pomohol mi ale nie na nevolnosti, ale na hrdlo 😀 . Veď aj včera som mala grcací deň ešte, ale čakám, že bábo sa začne hýbať a tie nevolnosti prejdú dúfam. A kúpila si si čisto zázvorový či zázvorový s niečím - vraj ten pomáha viac. Kĺb ma bolí bedrový - najprv som si myslela, že sú to kríže a nakoniec som prišla na to že je to klb.

anietka
14. nov 2012

@javi37 😀 😀 😀 😀 😀 manžel ti odkazuje, že nie je to vidieť. Ja mám dve jednu mám takú bledo žltú a druhú mám sivú a tá je aj taká látkovo hustejšia - skús pohladať a popýtať sa aj predavačiek určite ti poradia

mariettka27
14. nov 2012

@anietka mám zázvorový s citrónom...ale piť sa ho veru nechystám,som rada,že mi nie je zle 😀 ...tebe ešte teda býva nevoľno?ja už som asi tak 2 týždne v pohode...no ale zasa tie kĺby sa hlásia...v lekárni mi poradili masť Traumeel S (homeopatikum),tak keď bude zle,budem natierať...

a cítite už niektorá pohyby dieťatka?

anietka
14. nov 2012

@mariettka27 ešte mi je občas nevolno, ale už nie tak ako na začiatku tehu.
Ja pohyby ešte necítim ale občas cítim kde bábo je - neviem či sa naťahuje alebo čo - cítim taký tlak, tak dúfam, že čoskoro budú už aj kopančeky - na tie sa už veru veľmi teším 😀

mariettka27
14. nov 2012

@anietka ja ešte necítim nič,snáď bude všetko v poriadku...ešte pred mesiacom mi tak čudne škvŕkavalo v brušku,teraz ale nič...na poradňu idem budúci týždeň,tak sa aj bojím 😒
inak termín mám tiež ma 4.5 😉 ...ale viem presne kedy sme počali,tak mne to vychádza na apríl,no uvidíme...
a používaš nejaký krémik na bruško?ja hlavne večer cítim ako sa koža naťahuje,tak si dávam aspoň telové mliečko...

anietka
14. nov 2012

@mariettka27 možno budeme obe aprílové uvidíme, len nech sme zdraví a nech nám to vydrží....na bruško si dávam detský olej no teda manžel sa v tom po večeroch vyžíva a natiera - popri tom rozpráva drobcovi ako sa na neho teší a najnovšie mu začal štekliť nožičky 😀 😀 😀

mariettka27
14. nov 2012

@anietka 😀 😀 😀 ...tak to máš aktívneho manžela 😀
a ako si na tom s kočiarikom?už si si nejaký vybrala?ja som len tento týždeň začala obzerať,ale ti poviem,vôbec neviem ako si vyberiem tak,aby bol čo najpraktickejší a aj cena aby nebola premrštená...

anietka
14. nov 2012

@mariettka27 kočík je moja dilema odkedy som tehu. Keď sme hladali s mužíkom na nete tak nám do oka padol Jane, ale tá cena nás dosť zaskočila. Po čase som sa stretla s kamoškou a tá mi povedala aby som nekupovala kočík s malými kolesami, že s nimi je v zime problém. Ja by som chcela dajakú trojkombináciu a aby aj cena bola normálna. Pozerala som po bazároch, ale zatiaľ mi nič nepadlo do oka. Si hovorím, že ešte máme čas, ale otáčam sa za každým kočíkom a prezerám si ho....budeme to mať jednoduché. Maminina kolegyna mi odporučila jeden obchod čo je od nás cca 15km, len som ešte nemala cestu okolo a hlavne sme namali s mužíkom také volno aby sme tam išli spolu.

Ozaj viete už čo budete mať? Nám pred týždňom ešte nevedel povedať, že sa to ešte nedalo vidieť - ja som veľmi zvedavá 😀

mariettka27
14. nov 2012

@anietka no veru ja som pozerala kočíky tiež a teda s tými malými kolieskami by sme sa v zime moc natrápili...najlepšie sú vraj s gumenými kolesami a štvorkolky,lebo v snehu s tými troma kolesami manévrovať neviem neviem..,,tiež by som rada trojkombináciu,čo najľahší,a jednoduché skladanie do auta...len čím viac kritérií si povieš,tak mám pocit,že s každým aj cena rastie 😀 ..zatiaľ som pozerala len na internete,do obchodu som sa tiež ešte nedostala... na sekundu som zauvažovala aj nad poľským kočíkom,ale kamarátke sa rozpadol ani nie po pol roku,takže pre nás,čo ho budeme potrebovať predovšetkým v zime sa asi nehodí už vôbec 🙂

pohlavie ešte nevieme,ale ja som tiež veľmi zvedavá..ja som sa na to na poslednej poradni popravde vlastne zabudla aj opýtať,bola som v oblakoch z toho,keď mi dr. rozprávala ako si kopká nožičkami a tak 😀..ale rada by som to vedela 😉

angel31
14. nov 2012

@lola7712 joj.. s tymi kozami to am aj ja problem.. si predstav dnes som tiez zistila jak narastli... aj som podprdu kukala ale potom som si povedala ze znosim staru a potom poriesim novu..

angel31
14. nov 2012

@anietka ahoj.. no ty sa mas.. a ten moj stary mvdr. natiera olejom akurat tak zavit na aute...odkedy si adoptoval v afrike toho leva tak len na kosti chodi kade tade po masesiarstvach a na mna cas nema.. ani mi spravit masaz na tie moje krize bolave..

lydusska
14. nov 2012

@dominika1516 nooo moja ja Musim lebo iba pred mesiacom som zacala v novej praci a keby som I'm povedala ze som tehotna, tak ma asi poslu kade lahsie. Tak preto Musim az pokym mozem skryvat. Ako sa Ty mas? Este stale prerabate, ci uz ste ukoncili? Cmuk

lydusska
14. nov 2012

@anietka tak vitaj medzi nami Anetka. Ja som v priblizne rovnakom tyzdni a dni ako ty, Len o jeden den pozadu ;). Dufam ze vsetko je tak ako ma byt ;). Cmuk

lola7712
autor
15. nov 2012

@angel31 ....ja som už nemala na výber.............ale nie je to zas taký zásadný rozdiel.....skôr je to o tvare košíčkov lebo som stále ostala pri 70 B .....len iný tvar 😀 ale jednu mám aj C .......... 😀

angel31
15. nov 2012

@lola7712 to si velkostne na tom ako ja...ja tusim dnes kuknem kosmodisk .. lebo sak ma tak kosti bolia.. a vcera som ho videla v shope ze isol dole cenou... sa oplati ..

lola7712
autor
15. nov 2012

@angel31 .....nooo aj mňa bolieva chrbát........ale kosmodisk ma teda nenapadol 😀 ..........prv mi pomohla masáž ale teraz sa nemôžeme masírovať.......tak to asi len pretrpieť...... 😀

lola7712
autor
15. nov 2012

@julinka88
@gabriella7
@inviav
@angel31
@dominika1516
@bublinka711
@mykaellle
@katarinakatka .............tak ma napadlo dievčence.........pozerala som čo všetko nám treba pre tie naše babatka a je toho naozaj dosť........a nie je to najlacnejšie.................tak som sa rozhodla, že asi začnem nakupovať po troške každý mesiac.....ked som pozerala tú základnú výbavičku....fuuu je toho dosť......tak ak máte chuť.......podeľte sa o to čo ste už nakúpili alebo čo máte v pláne...... 🙂
.............ja som v októbri kúpila 6 x body a 2 x ponoštičky 😀 a teraz v novembri by som chcela kúpiť bavlnené plienky, a nejaké košielky 🙂
.......v decembri by som chcela kúpiť sadu fľaštičiek, termosku, a ohrievač fľaštičiek....... 😀 toť moje plány.......aaale čo všetko nakúpim 😀 to vám ešte napíšem 😀 😀 😀

bebe2013
15. nov 2012

Ahojte dievcata, presuvam sa k vam z juna, lebo nasa fazulka sa rozhodla, ze porastie poriadne, tak mi vcera posunuli termin na 28. maja 2013.

Ako sa mate?

mykaellle
15. nov 2012

@lola7712 asi mi neuveríš s tými podprsenkami, ale ja som poskočila zo 75 A na 75 C 😉 Manžel sa nevie vynadívať 😉 Ja ešte výbavičku neriešim, veľa vecí budem mať po sestre, a stále sa bojím to zakríknuť, ale drobec nejakú drobnosť pod stromček dostane 😉
@bebe2013 tak vitaj medzi nami - májovkami 😉

lola7712
autor
15. nov 2012

@mykaellle ...to musel mať manžel radosť 😀 😀 ked si prešla z A na C 😀

inviav
15. nov 2012

@lola7712 my planujeme pockat s nakupmi az do januara...par drobnosti mame uz aj doma, ale to je minimum...mozno len tolko kolko mas aj ty 🙂 mne sa tiez uz prsia zvacsili..nosila som B, teraz C ale stale rastu, tak neviem ci sa nepoobzeram po vacsej podprsenke aj ja 😉