icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

lusipe
3. aug 2014

@vanesa73 ahoj,tak super,uz sa to rozbieha...🙂 a je tam tusim dnes marcisova🙂 budes urcite spokojna..a ako citis kontrakcie? Zatial ziadne bolesti?neboj,to prepichnutie nie je az take hrozne a potom to spusti porod rychlo🙂

vanesa73
3. aug 2014

@lusipe hej ona tu je, tak dúfam že to rychlo pôjde už nech to mam za sebou. Zatiaľ sa dajú zniesť tie kontrakcie, stále čakám jedy príde ta silná bolesť.

celasapremenim
3. aug 2014

ja by som si nenechala prepichnut plodovu vodu uz viac, mozes o to poziadat
ak sa pekne otvaras bez bolesti a vies to predychavat, budes to mat prijemnejsie, ako keby ti ju napichli
a bolest vobec necakaj, nemusi prist ziadna, len tlaky mozes mat, ked budes spravne dychat, teraz sa sustred a dychaj ako ked si velmi unavena a ides spat, musis relaxovat, uvolnit telo, nech pracuje

lusipe
3. aug 2014

@vanesa73 tak to si v skvelych rukach...a ides si dat aj epidural? ...drzkam mooc palceky aby to bolo co najrychlepsie🙂

martynnka
autor
3. aug 2014

@vanesa73 hlavne mysli na to, ze je to tvoj porod, lekari nemozu spravit nic, co im ty neodsuhlasis. Vela zien opisuje, ako prisli neznesitelne kontrakcie po tom, co prepichli vodu, ci zaviedli oxytocin. Takze ked to ide samo tak, ako ma, ty sa citis fajn, babatku nic nehrozi, tak trvaj na tom, nech to ide prirodzene. Ale ved v Kochu su tomu hadam nakloneni 😉

vanesa73
3. aug 2014

Tak epiduralku už mám za sebou, aj vodu mi prepichla Marcisova, bolo to v pohode naštastie, zatiaľ sú všetci milý , všetko ok.

lusipe
3. aug 2014

@vanesa73 jujj tak skvele..mooc myslime na teba a verim ze uz coskoro si precitam krasnu spravu🙂 ja tiez malej dohovaram ze sup sup dnes ma marcisova sluzbu🙂

vanesa73
3. aug 2014

Som na takej cakacke, dala som si sprchu, epi zabrala, keď budú kontrakcie mam povedať a mi dopichnu. Jaj už nech je tu krpec, občas take nepríjemne tlaky na konecnik :(

lusipe
3. aug 2014

@vanesa73 to je dobre tie tlaky,lebo to uz vies ze pekne klesa a moze to prist coskoro...ale zvladas to skvele ked takto dokazes este pisat🙂 a inak lezis alebo skor na lopte?

vanesa73
3. aug 2014

@lusipe teraz som na monitore, dopichli mi epi, dá sa to len keď prídu tie kontrakcie je to nepríjemne. Ale už myslím na to že zachvilu budem tlačiť a je tu.

martynnka
autor
3. aug 2014

@vanesa73 a vonku je iny rachot, riadna burka 🙂 Na kolko si cm?

vanesa73
3. aug 2014

@martynnka no všimla som si čo je vonku, naposledy som bola 3,4 prsty. Už sa začínam aj báť keď to príde.

celasapremenim
3. aug 2014

to uz bude sup sup
inak v pondelok idem na tu epi instrukciu, ale iba keby, ja to nechcem
bola som si kupit koselu na bonding, taku, co sa da k pupku rozopnut a stiahnut z pliect :D

lusipe
3. aug 2014

@vanesa73 podľa mna tá epidurálka ti pomáha ..a aj sa otvárala po pusteni vody? A kedy ti začali v noci prvé bólesti?

vanesa73
3. aug 2014

@lusipe mne začali ráno asi okolo 6 bolesti a to som si myslela že od hladu mam kŕče alebo čo.
Som na 5 prstov otvorená, už mam dost silne kontrakcie tak zachvilu si dam asi dopichnut, skúsim este vydržať chvíľu, tepla sprcha mi dost pomaha

lusipe
3. aug 2014

@vanesa73 mna dnes zacalo strasne dnes boliet pod rebrami smerom dolu k maternici...neviem co to moze byt... Ale kontrakcie to nie su... Ae neviem ci mam utekat do kocha alebo je to ok...juj pekne pokracujes...veru, netrp zbytocne... Radsej si daj dopichnut nech mas potom sil na tlacenie malinkeho...

celasapremenim
3. aug 2014

@lusipe nestipe ta to skor? moze to byt, ze sa rozostupuju svaly

celasapremenim
3. aug 2014

@vanesa73 drzim ti palce 🙂

lusipe
3. aug 2014

@celasapremenim ani to neviem presne popisat..je to taky cudny tlak ako aj na zaludok...a mala je uplne aktivna,puci sa a sem tam zatvrdne..tak neviem neviem..

cmelinka06
3. aug 2014

@vanesa73 drzim palceky a marcisova je super takze verim, ze budes mat porod v pohode ;)

martynnka
autor
3. aug 2014

@celasapremenim a kde si bola kupit taku koselu? Nemas nejaky link ako to vyzera? 🙂

celasapremenim
3. aug 2014

@lusipe to vyzera, ze ti brusko tvrdne, to sa deje teraz aj mne a denne veru, asi sa to blizi, elbo je to castejsie a castejsie, myslim si osobne ze buduci tyzden, max za tyzden a pol rodim
a maly sa mi zase dnes zvrtol raz dole hlavou a potom spet, fakt super :D

celasapremenim
3. aug 2014

@martynnka mati no cumim po nete a nevidim taku
ale kupila som ju v avione shopingu, oproti ikea v malom obchodiku, boli sme si tam kupit noze a wok v bergofe a po ceste som tam skocila, lebo moj drahy nerad nakupuje, tak u mna su to patminutove zalezitosti
ale mali len dve, jednu modru a druhu taku do purpurova, pasikave, je to obycajny strih ako tricko, no trosku krajsi, spodok je kratky dost do pol stehien trosku do okruhla strihnuty a gombiky sa daju odopnut kusok nad pupok
ja mam normalne velkost S, ale toto som chcela vacsiu, nie je to tehotenska, do Mka som sa nezmestila s bruskom, tak som si zobrala pohodlnu 40tku......chcem ju hlavne na porod a dobre sa v nej citit, v ramenach tie ich strihy su uzsie, takze je dobra
je velmi kvalitna, ved to clovek operie 🙂

vanesa73
3. aug 2014

Ahojte, volám sa Christopher Rac, meriam 49 cm a 2920 g, mame sa dobre, zachvilu nás premiestnia na izbu.
Neskôr dam foto

celasapremenim
3. aug 2014

@vanesa73 GRATULUJEM a tesim sa s tebou 🙂 prajem vela zdravia, stastia a aby ste boli cim prv doma u ocka 🙂 ja uz som si aj myslela, ze uz ste to zvladli urcite 🙂

cmelinka06
3. aug 2014

@vanesa73 gratulujem, to je skvela sprava, vela zdravicka obom ;))))

celasapremenim
3. aug 2014

@cmelinka06 ty uz o chvilocku tiez 🙂

lusipe
3. aug 2014

@vanesa73 jej to je skvela sprava...moooc gratulujeme a prajeme vela zdravicka a krasnych chvil🙂 budem sa tesit na pocity z porodu s marcisovou kedze ja ju budem mat tiez🙂

cmelinka06
3. aug 2014

@celasapremenim dufam, ze mas pravdu, bo uz mam pocit, ze dlhsie ani nevydrzim ;)))

martynnka
autor
3. aug 2014

@vanesa73 gratulujeeem 🙂 Dufam, ze vsetko prebehlo dobre 🙂