icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

jajao
11. aug 2014

@monia_ tiez chodim k Ondackovej 🙂, ale aj Marcisovu si baby chvalia

zuzulkaba
11. aug 2014

@monia_ ja som rodila u dr.Ondackovej,odporucam ju aj na poradne🙂

lusipe
11. aug 2014

@uhnakova ahoj,dnes som mala pocit ze som ta videla okolo 18.00 na petrzalskom korze aj so syncekom🙂 isli sme s muzom do billy 🙂

uhnakova
11. aug 2014

@lusipe ahoj, ano, mohli sme to byt my, vybehla som so starsim syncekom na pol hodinku prvykrat von, dcerku som nechala s muzom 🙂

vanesa73
11. aug 2014

ahojte, tak po dlhšej dobe som tu, chcela som len napísať pár riadkov k pôrodu u kocha,
Začalo mi to v nedelu ráno okolo 7, presne týžden pred termínom, zobudila som sa na nepríjemne bolesti ako keby od hladu také krče, tak som zobudila manžela nech ide do obchodu kúpit lebo som strašne hladná, on stále že nech ideme do nemocnice že čo ked je to tu, bolo týžden pred termínom, ja som moc nechcela lebo som si myslea že to bude planý poplach, necítila som sa že budem rodit, tak som tam zavolala a opýtala sa, oni že nech radšej prídem.
Došli sme tam vyšetrila ma .Marčišová, povedala že na pôrod to nevyzerá že som na prst otvorená ale poslala ma ešte na monitor, tam sa zistilo že už sú kontrakcie, potom prišla Sebikova a tá povedala že som na dva ti prsty otvorená že ostávam tam, skoro som odpadla že teda je to tu, nebol to planý poplach.
Poslali nás na čakačku, bola som tam sama s mužom, bolo to úplne super chodila som stále do sprchy na fit lopte som bola, dost mi tá sprcha pomáhala, dala som si aj epiduralku a nelutujem, dost mi pomohla pri tých kontrakciach, plodová voda mi neodtiekla takže mi ju prepichli, dost som sa toho bála ale naštastie zbytočne.
Manžel bol celý čas pri mne, ked som bola na 8 prstov tak mi dopichli poslednú dávku a zachvílu som rodila. Najskôr som si myslela že malého ani nevytlačím, bolo to pre mna tažké, vyčerpávajúce, každý mi to opisoval že kontrakcie sú najhoršie ale pre mna bolo samotné tlačenie.
Nástrih nebol akurát som sa v nútri troška potrhala ale to že na 2,3 stehy.
Mudr. Marčšišová nechala dotepat aj pupočník čo som rada lebo pri tom všetko som si to ani neuvedomila a nepovedala jej to,
Všetko prebehlo dobre akurát záver nič moc že sa mi nezatvárala maternica tak ma museli uspať a spravit kyretáš, to bolo také s čím som nerátala.Na sále som teda strávila miesto dvoch hodin 4 a na izbu som sa dostala o 22 hod. Manžel bol somnou skoro do polnoci na izbe,
čo sa týka celkovo pobytu u kocha som bola maximálne spokojná a určite pôjdem aj druhé rodit tam.
Jedlo mi tam veĺmi chutilo 🙂
Držím palce všetkým ktoré sa tam chystáte rodit a určite budete spokojné

petkael
12. aug 2014

@vanesa73 ďakujeme 🙂 A ste ok, všetko v poriadku, mliečko sa ti rozbehlo ?

vanesa73
12. aug 2014

@petkael hej všetko je ok, mliecko mam takze krpec je stále na prsníku 🙂

martynnka
autor
12. aug 2014

@vanesa73 to sa tak dobre cita, ze v podstate kazdy napise, ze nech uz ten priebeh porodu bol akykolvek - tazky, lahky a neviem aky, tak vsetci su s kochom totalne spokojni... 🙂

misinka26
12. aug 2014

@martynnka Ono pôrod je proste pôrod ... ale ak si v prostredí, ktoré je pokojné, útulné, všetci sa k tebe správajú s úctou a chcú ti pomôcť, tak všetko čo k pôrodu patrí sa hneď zdá byť jednoduchšie 🙂 a taktiež po pôrode je potrebný pokoj, povzbudenie a intimita ... A to všetko Koch ponúka ... Inak minule sa ma jedna známa pýtala, že ako som hla dať toľko veľa peňazí za pôrod, ja som jej odpovedala ,, ty dáš toľko peňazí na obyčajnú dovolenku, ja na najdôležitejší deň môjho života ,, ...

martynnka
autor
12. aug 2014

@misinka26 ja viem tvoju znamu pochopit, aj mne sa to zdalo vela pri prvom porode. Ale teraz som si uvedomila, ze o com to je zaplatit tolko penazi a nebat sa, ze musim do nemocnice 😀 Ak to mam zjednodusene povedat 😀

misinka26
12. aug 2014

@martynnka Áno nie je to lacná záležitosť ale vezmi si koľko blbostí a možno aj drahších sme si v živote kúpili a to nám nebolo ľúto, ale dať peniaze na to aby som nemala do budúcna traumu, aby som bola v slušnom prostredí, aby bol manžel pri mne od prvej chvíle, aby som sa cítila ako človek, tak vtedy je nám to veľa ... ja som neoľutovala ani jeden cent, nemáme veľa peňazí ale ak by som mala nabudúce aj platiť na splátky tak budem len aby som mohla opäť rodiť v Kochu ...

martynnka
autor
12. aug 2014

@misinka26 ved presne to ma presvedcilo o Kochu a ako som stale citala iba pozitivne reakcie, ako su vsetci spokojni, tak som si uvedomila, ze to je to, co hladam. Len raz nejaky "malymisko" nebol spokojny, to si pamatam. Som chcela aj jeho rekaciu vyhladat minule, ale som zistila, ze mu to zmazali, lebo tam boli vulgarizmy.

petkael
12. aug 2014

@misinka26 mne sa to zdalo neskutočne veľa peňazí, ale je fakt, keď si vezmeme koľko peňazí pominame na iné somariny a toto je predsa najuzasnejsi deň a keďže tento deň v klasickej pôrodnici nevieme stráviť pokojne, slušne, bez zasahov a stresov atď , tak si za to čaro porodu a narodenia zaplatíme a budeme spokojne aj my aj bábätka 😉
@martynnka Mati ešte nerodis ? 🙂

misinka26
12. aug 2014

@martynnka Áno jeho reakciu som čítala, ale čo ti poviem sto ľudí sto chutí, ani v Kochu nerobia zázraky a nezbavia ťa bolesti, ak teda nechceš EPI a tá tiež nie vždy zaberie, takže ak sa niekto sťažuje na to, že jeho žena priveľmi trpela a že v Kochu nič nerobili tak neviem ako na to reagovať, musel vedieť do čoho ide, pôrod nie je prechádzka ružovou záhradou ... Ja som tam rodila a pochvaľujem si to k tomu celému môžem dodať ja a môj manžel kade chodí tam rozpráva ako bolo dobre a to som rodila skoro 20 hodín, napojená na monitore, malý bol dva dni v inkubátore a bral ATB ... ale keby verím, že kedy som bola v štátnej tak to dopadne úplne zle, nikdy by na nenechali porodiť prirodzene na čom mi veľmi záležalo a nikdy by som nedostala toľko pozitívnej energie a podpory ako v Kochu ... so všetkým mi vyšli v ústrety, všetci boli milí a ochotní ... a čo viac vtedy človek potrebuje ... to posledné čo by som chcela je aby si na mne v takýchto chvíľach niekto zvyšoval ego, dával mi rady typu veď vás to nemôže bolieť a kukalo mi tam dole 20 stážistov 🙂 ale to som sa už rozpísala 🙂

martynnka
autor
12. aug 2014

@petkael nerodim, chapes? Ja nechapem 😀 Doobeda mi vola otec, vcera svokra, dnes svokra. Vsetci ako na ihlach. Muzovi volam do prace, ze ved "len tak", lebo ho chcem pocut, ten vybehol z mitingu, ze co sa deje... Ja sa uz inak bojim ludom volat, lebo ich len plasim 😀
A mala sa tak vytlaca dolu, hlavne vecer, ja si fakt myslim, ze tak tymto musi minimalne vodu prasknut, ved to nejde, ja zatinam normalne prsty na nohach, ako ma to az boli. Misik, ten ma cicik v puse asi castejsie ako nema, niekto by povedal, ze to mi zarucene spusti porod. Ale asi je moje telo na to zvyknute za ten cas... Ale mozno este dam aj stvrtkovu poradnu, zda sa 😀

martynnka
autor
12. aug 2014

@misinka26 ja som si prave nepamatala, o com ten jeho prispevok bol. Som sa chcela presvedcit, ze to bolo nieco take na ten styl, ako hovoris 🙂
Ved prave asi kvoli tej uvolnenej atmosfere pri porode tam idem zo vsetkeho najviac. Nemam chut si vydobijat svoje vlastne pravo na moje dieta... Prveho mi vzali po porode, a to mu nic nebolo, ukazkovy novorodenec. A ani tie dve hodky mi ho nenechali. Teraz zazijeme bonding ako sa patri! 🙂

misinka26
12. aug 2014

@martynnka On strašne nadával na MUDr. Marcišovú ale mňa ona odrodila tak viem, že je super, a tak krásne ma odrodila, že som mala len 1 štich, za čo jej veľmi vďačím ... mne malého tiež vzali ale to museli lebo mal v pusinke plodovú vodu tak mu ju boli odsať a potom mi ho doniesli ... tiež to nebol ukážkový pôrod a nebol taký aký som chcela ale za to oni nemôžu, proste som sa neotvárala, malý sa zasekol a všetko sa komplikovalo ale nakoniec vďaka odborníkom, ktorých Koch má som porodila pekne prirodzene, mám zdravé chlapčiatko, teda už chlapa a všetko bolo fajn, hlavne aj ten pobyt potom 🙂 Ja som Kochu aj bola operovaná pol roka po pôrode a vtedy som bola tiež spokojná ... Ja proste na Koch nedám dopustiť 🙂

petkael
12. aug 2014

@martynnka no počkaj aby sme nešli naozaj až 26.8 (resp. ja až neskor) 😀 ach booze už nech to je 😉
Inak trochen od veci v Kochu majú wifi, nevieme?

misinka26
12. aug 2014

@petkael Majú 🙂

zdenulkam
12. aug 2014

@petkael heslo password 🙂
Inak mne jedlo moc nechutilo :( a to som neni nejaká vyberava.Ale to je detail ak by som ešte mala rodiť tak určite v Kochu

petkael
12. aug 2014

@zdenulkam
@misinka26
Ďakujem baby 🙂 dobre heslo majú haha .. strava je klasická nemocnicna ? Kašľať na to hlavne že je pohoda 🙂 Zdeni ako si inak ešte cievkujes ?

zdenulkam
12. aug 2014

@petkael s malým je to skvelé ;) robí nám radosť. Už používame látkové plienky a skúšame aj bezplienkovat. Vonku sme už cikali aj kakali do trávičky 🙂 do umývadla nám to už ide 🙂 A cievkujeme ešte ale malý sa začína prisavat tak uvidíme 🙂

petkael
12. aug 2014

@zdenulkam Jeej tak to sa teším to ste ale šikovní 🙂 tak silno držíme palce, aby ste mohli cievky úplne vyhodiť 😉

lucifera12
12. aug 2014

@zdenulkam drzim palce, uz v augustovkach som si vsimla, ze chces satkovat a bezplienkovat. Drzim palce. Ja som sice necievkovala, ale s dojcenim som si tiez kadeco preskakala a oplati sa to vybojovat. Ak budes potrebovat radu alebo podporu, ci uz kvoli dojceniu, noseniu alebo bezplienkovaniu, kludne sa ozvi, ak nebudem vediet ja, viem Ta nasmerovat na skvelych ludi tu v BA.

lucifera12
12. aug 2014

Inak ja som dnes mala prvu poradnu u Dr. Ondackovej a to je nebe a dudy oproti VAcokovej, ku ktorej som chodila minule tehotenstvo aj oproti mojej gynekologicke, ku ktorej chodim normalne. Velmi sme si sadli, porozpravali sa, rovno som si ju zazmluvnila, lebo s mojim stastim by som zas skoncila u nejakeho starorozmyslajuceho externistu a pri porode sa chcem sustredit na seba a babo a nie na boj s lekarom.

@petkael pytala som sa na ten ambulantny porod, aj Maresa sme zavolali, a idem to vybavit a pokial bude vsetko OK, idem do toho 🙂 Dík za info, lebo by mi nenapadlo to dopredu riesit a potom by mohli povedat, ze ma mńepustia, lebo im chyba nejaky papier.

lusipe
12. aug 2014

@zdenulkam prosim ta co je to bezplienkovanie? Este som sa s tym nestretla.co to presne znamena?

zdenulkam
12. aug 2014

@lusipe poznať signály bábätka na cikanie a kakanie a dať ho buď do umývadla alebo nocnika. Ja zatiaľ poznám n signál len na kakakanie.cikat ho davam v pravidelných intervaloch aj vonku sa nam už podarilo 🙂 síce ľudía pozerajú čudne ale za ten pocit to stojí ;) menej plienok minieme. Ale je to časovo náročné sledovať ho.

petkael
12. aug 2014

@lucifera12 Ja som včera volala s pediatrickou, už to máme aj podpísané ..len mi hovorila, že pre nich nie je problém toto všetko, len na dané vyšetrenia by nás posielali do nemocnic do ambulancii kde sú aj chorí ľudia a že to budú behacky, že by bolo najjednoduchšie ostať u Kocha , tak trošku mám aj obavy ..na jednej strane by som odišla keď bude všetko OK a na druhej strane to bude také behanie s bábätkom .. tak neviem no .. :-/ ale vybavené pre pokoj duše to budem mať a uvidíme ..

lusipe
12. aug 2014

@zdenulkam tak to som nepoznala..ale klobuk dolu ze mas na to trpezlivost 🙂 ja by som nemala a uz vobec ten cas to takto sledovat🙂 drzim palce🙂

lucifera12
12. aug 2014

@petkael pre babo potrebujes screening z kvapky krvi, ktory ti urobi pedina a este sa robi sono mozgu, obliciek a mechura. To aj v kochu urobia, lebo to mozu urobit aj hned. Netreba cakat ako na ten screening, ten sa musi urobit v intervale 72-96hod po narodeni.Ak ti neurobi screening, tak na kramaroch ho neurobia. Treba si to dopredu overit, aby si potom nemala s tym problemy. Kamoska rodila ambulantne v cechach a volala na kramare a tam ju odmietli. Nakoniec robila screening doma so zdrabotnou sestrou, lebo to nie je ziadna jadrova fyzika. Ale mares mi povedal, ze by sa mozno dalo dohodnut a prijst na ten screening aj k nim. Tak ja zajtea idem riesit svoju pediatricku a uvidim.

petkael
13. aug 2014

@lucifera12 no lebo mne hovorila, .. Ten screening - to je odber z paličky?? Že neradi to spravia, ale že to by spravila ale ona mi spominala ešte očné, usne .. Lebo ja som tiež tak vedela, že sa robí to 1/ sono a 2/ odber Z päty ..a to ma naplasilo, že čo vymysla všetko .. tak keď ešte niečo zistíš tak daj pls vedieť 🙂