Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@petkael urcite to manzel zvladne, neboj sa a urcite mu to aj prospeje, ked bude vidiet, co vsetko ta starostlivost zahrna, moj bol s dvojrocnou 9 dni, sice chodila strasne dohabana a docesana 🙂 a on cim dalej tym viac vyflusnuty, ale odvtedy sa na neho mozem skutocne plne spolahnut, ze sa vie postarat, keby nieco...hlavne aj aby vedel varit par zakladnych jedal a polievky :D
@celasapremenim @martynnka teda ženy Ďakujem. .normálne ste ma povzbudili .. je mi lepšie 🙂
a ja som si kupila tu knizku hypnoporod
idem si to dnes precitat
tiez dakujem za tipa :D
@petkael no inak s tymi zasahmi, ak je vsetko v poriadku aj u zeny po zdravotnej stranke, tak si myslim, ze to skutocne takto funguje
@celasapremenim no hlavičku mal ešte v pôrodných cestách a monitor bol zlý išlo o život.
@petkael no pri vakuvovom extraktore anibal nepomôže. To tam musia vopchat.
Som rada že som sama na izbe dnes bol so mnou manžel celý deň nezvládla by som sa o malého postarať. A škoda že musel domov a zajtra do práce :(
drz sa zdeni, to prejde vsetko, uz o take tri dni ti bude lepsie.....musis to len vydrzat
viem, ze je to o hubu, ale ak budes mat bolesti, povedz si o lieky a ked budes potrebovat oddychovat, na chvilu medzi dojceniami ti dieta podla mna po takomto porode postrazia
@celasapremenim to je skvele, hlavne to dychanie si pozri 🙂 A videa na youtube k tomu su tiez fajn, ked vidis tie zeny ako su kludne a pokojne a pritom kontrakcie vyskakuju totalne silne... 🙂 Jedno video bolo, ako instruktorka hypnoporodu ukazuje dychanie v druhej dobe porodnej - tam sa ma dieta "predychat" von, nie tlacit.
@zdenulkam vsetky tu na teba velmi myslime. Skus si casto davat malinkeho "koza na kozu", myslim, ze ti to velmi pomoze aj na psychiku po tazkom porode, uvedomit si este viac ake je uzasne, ze ho uz mas pri sebe. Na tazky porod sa neda zabudnut, ale s tym ako sa postupne stale viac a viac zalubis do malinkeho, tak tie spomienky pojdu bokom, urcite!
@martynnka dakujem za podporu veľmi si to cením 🙂
@celasapremenim malého som dala na noc k sestrám to vstávanie hore dolu by som nezvládla. Aj mi to je strašne ľúto :( ale potrebovala som si oddýchnuť
@zdenulkam dobre si urobila a neber to v ziadnom pripade tragicky
keby si bola velmi unavena, tak by ti mohol spadnut z ruk, potrebujes nacerpat po takomto tazkom porode silu, urcite bude vsetko ok, neboj sa
zatial mas asi kolostrum a na dojcenie ti ho nosit budu, vsetko je ok, nevycitaj si blbosti prosim ta 🙂 som rada, ze ste v poriadku, ta jedna noc ti moze velmi pomoct
zdeni a ako dopadol maly s hlavickou po extraktore? ma to uz ok, alebo cakate este na vyrovnanie?
@celasapremenim hlavicka je celkom fajn má tam ešte odtlačok ale myslím že sa to rýchlo napraví.
@zdenulkam to je parada, bratranec mal dvojitu, ale upravilo sa mu to do dvoch dni, len sa teta strasne bala, ale vsetko dobre dopadlo
mala si aj porodny plan? rozmyslam, ze si pajcnem od mati :D
@celasapremenim mala som pôrodný plán tiež som si pozrela plán aj od mati. Jedine čo mi vyšlo podľa plánu je neholenie a že nechcem klystir _ nebolo treba telo sa mi samé vycistilo
@zdenulkam ja som tiez po porode dala maleho k sestrickam na prvu noc. A to som mala super lahky porod. Ale rodila som v noci, tak som celu noc nespala a citila som potrebu si tu dalsiu noc oddychnut. Na tom nie je nic zle, stale budes citit viac a viac sil. Tiez mi ho v tu noc nedoniesli a potom som ho uz mala pri sebe stale a na par mesiacov sme sa nepohli od seba 😀
Kocky tak poradna za mnou..malinka vazi medzi2900-3200,krcok spotrebovany ale zatvoreny..prietoky a ctg uplne v poriadku..moze to byt kedykolvek vraj🙂...taka bola mila Marcisova,uzasna zena..a nerobime ziaden porodny plan..chcem len zdrave dieta a aby som velmi netrpela... 😉 pri prvej dcere som ani nevedela co je oxytocin,a je krasne zdrave dieta a bola uzasna od mala a ziadne negativne vplyvy na nej...🙂 ja doverujem lekarke ze urobi co bude potrebne🙂
A inak tie sluzby som videla na dverach len fotit mi to bolo blbe🙂
@lusipe pekne 🙂 v ktorom si tyzdni?
..ja nemozem spavat v noci, je to nanic uplne nanic
@celasapremenim zaciname 39tt🙂 a spanok je aj pre mna uz trapenie..teda najma otacanie v noci🙂
Baby keď mám také bolesti krížov a aj v podbrušku ..také ako pri menštruácii tak to sú tí poslickovia ? Lebo pri prvom tehu som to nemala. .

@celasapremenim takže ak by všetko išlo ako má a neboli by žiadne zásahy tak vlastne pôrod by nebol ani taký strašný .... teeda idem zapracovať má mojej psychike ešte viac nech je všetko rýchle a Dobré a bez zásahov 🙂