Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@martynnka som teraz vymienala celej rodine nove, nebudem si kupovat uz nist :D
ale papierikova som tiez
@celasapremenim su to len tri strany, dam ti to sem takto, dufam, ze nevadi, skus pozret, ci sa to da citat...
ahojte, dakujem, idem si to vsetko precitat ;)
mne inak lekarka povedala aj to, ze viacrodickam sa jednoducho otacaju babatka neskor, zrejme aj preto, lebo fyziologicky by im rychlejsie dozrel krcok, keby nan dieta naliehalo dlhsie, ako prvorodickam.....a myslela deti od tretieho dalej skor..... co je tiez dost logicke
maly, druhy, bol otoceny spravne 🙂
a viete aj o osteopatii na toto urcenej? :D
psychika je silna vec, to mi je jasne a ja som mala stres v prvom trimestri asi dva tyzdne a potom v druhom trimestri tiez chvilu..riesila som neodkladne jednoducho.....hoci, ked citam niektore naozaj dost velke problemy, tak to pre niekoho by ani stres asi nebol 🙂)).....teraz som v poho a babatku sa prihovaram a hladkam si ho 🙂
@lubka1983 lubi, tomuto nerozumiem, ved ked si bola na 6cm, to uz je teda porod v plnom prude, preco tvrdili, ze nemusis este porodit? okrem toho v tej prvej faze porodnej je manzel velmi dolezity...tiez ho od seba v takom pripade nepustim
@celasapremenim zabudla som napisat ze to bolo v inej porodnici nie u kocha....neviem preco tvrdili ze dnes to nemusí byt ja som si bola ista ze to bude a manzela ked videli tam stat stale tak sa zlutovali navliekli do toho zeleneho ovealu ci ako to mam nazvat a dali nas na izbu a to vtedy bola porodnica prazdna rodila som tam ja ajedna este bola vedla na izbe....ale pekne vsetko dopadlo nik sa nepohadal mali sme klud este aj mojho kuza poslali kupit noviny si rozumeli..
Baby začína má chytať panika, že môj manžel to s malým( 2 ročný) v noci nezvládne ..však keď niečo potrebuje malý tak môj mm sa ani len nepohne, nezobudi sa ☹ myslíte, že v najhoršom by mohol zostať so mnou aj na noc v pôrodnici syncek? Musím si to zistiť vo štvrtok keď pôjdem na poradňu... bože ja sa zbláznim .. sa už normálne bojím ísť rodiť
@zdenulkam fuuha až sa mi to ťažko číta ... to muselo byt poriadne náročné ...och joj... no hlavne je, že je v poriadku bobak malý ..a môžete byť spolu s malým. .Už sa mojkate ? Teda Zdeni mali ste to ozaj náročné, ale už je dobré... Už len nech ste spolu jeden pri druhom a na všetko časom zabudneš ... posielam objatie 🙂
@zdenulkam čiže fakt to je pravda, že keď sa nevyvoláva pôrod oxytocinom tak je oveľa menej bolestivý ? Lebo ja som mala prvý vyvolávany a teda to bola katastrofa... Ty si necvičila s epinom ? Ja dnes začínam, dúfam, že ma to zachráni pred zraneniami tam dole, lebo pri prvom som bola až po uši ..... tak už nech si čoskoro zotavena aj tam dole .. nech už je dobre 🙂
@zdenulkam to je super, ze to mas za sebou, normalne som na teba myslela pocas dna! A aj to je super, ze si nakoniec vychytala MUDr. Ondackovu. Ono to vcera na tom pouceni o EPI hovorili, ze to vie urychlit otvaranie. Ved preto som si to radsej sla spravit, tiez chcem co najprirodzenejsi porod, to je jasne, ale tak co ked budu nejake zdravotne komplikacie, bude musiet malinka rychlo von... Kazdy veri, ze bude mat hladky porod, ale je skvele, ze su aj ine moznosti v dnesnej dobe a ze nam doktori vedia pomoct, ked uz fakt treba.
@petkael ja mam ved tiez presne dvojrocneho. Ako, je na mna tak zvyknuty, ze teda neviem si ani ja predstavit byt bez neho. Ale verim tomu, ze v situacii, ked sa musi zachovat ako sa musi a nema na vyber, tak vsetko pochopi a bude to v pohode. Casto nas v noci stale budi, chce sa prisat, moj muz je v podstate zvyknuty sa tiez zobudit, oni to zvladnu spolu. Musis si to aj ty dostat do hlavy, ze to zvladnu, v prvom rade im ty doveruj, lebo ak im nebudes ty doverovat, budu to mat tazsie. A v Kochu jedine ak by ste si asi ten apartman zaplatili, co je este tusim 1000EUR ci kolko navyse...
@lusipe a ty ku komu chodis na poradne? 🙂 Dufam, ze tiez k Ondackovej ako pomaly vsetci tu 😀 Tak nam daj vediet, ako to vyzera, ci sa uz nechystas nahodou 🙂
@celasapremenim vidis, inak, je uplna pravda, ze moja sestra sa otocila len tyzden pred porodom, narodila sa v 40tt, a teda ako tretie dieta. Ona ma inak len tri roky, takze to je v cerstvej pamati este. A deti boli pomerne po sebe, maju ze 8, 6 a 3 roky. Nemame spolocnu maminu, to len na vysvetlenie 😀
vsetko co urychluje porod ho zaroven robi aj bolestivejsim
cize napr. aj klizma, napichnutie plodovej vody, oxytocin a epidural
a to tiez nie je dobre, neprirodzene urychlit tieto veci
ked som rodila dcerku, tak som sa otvorila na 8cm doma bez toho, aby som to vedela, iba som chodila sem tam na wc, co som sa cistila, potom som mala plno sil na porod, mala bola zakliesnena v oblasti oci a tiez dovliekli vakuovy extraktor, ale nastastie podarilo sa mi to nakoniec prirodzene
tiez hrozilo vselico a druha faza porodna trvala mysli celych 50 minut,co sice bolo namahave, ale tym, ze som nemala bolesti pri otvarani, som bola plna sil a zvladla som to
ak zena k tomu este trpi pri otvarani, tak je vycerpana, vystresovana a jednoducho jej neostanu silu na porod uz a telo moze tiez strajkovat
som rada, ze tento porod dobre dopadol, je fakt baby, ze hocico sa stane, radsej sa my budeme davat dokopy, ako keby dietatu malo nieco byt
inak ak je pupocnik okolo krku, tak problem zrejme nastava len v pripade, ked nie je vonku cela hlavicka ...lebo ak je, tak ho daju z krku dole, ci ako to bolo??
prajem vela stastia a sil
@martynnka tak napíšem dlhý komentár a ono mi vypne internet a nič neuloží vr .. Možno máš pravdu...len je to nepredstaviteľné celé.... manžel hovorí, že keď tu nebudem tak sa nastaví tak, aby sa zobudil vždy keď bude malý potrebovať ...lenže keď to teraz nevidím tak mám preto obavu.... no ale tak nič iné mi nezostane len im dôverovať že to zvládnu :-/

@uhnakova ta by mi stacila :D