Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@celasapremenim O moxovani počujem prvýkrát. .. no tak možno má ešte čas ..alebo pôjde ritou vonku KP ..či ako ho tam máš?
@celasapremenim s tym bondingom tak ako si ho predstavujem ja... Povedala mi Ondackova, ze dost aj zalezi, kto bude mat sluzbu, ale treba im to povedat, pripominat, to bude muzova "robota". Je to moj najvacsi sen to zazit. Posielam ti k tomu video, pozri si, ze ako to ma spravne vyzerat, sice je dlhsie, ale velmi vystizne, ja som k tomu citala aj knihu.
https://www.youtube.com/watch?v=KIERw5t-9ikA este toto video mi celkom pomohlo, ukazuje tam to porodne dychanie ako ma presne vyzerat. Takze netlacit dieta von, ale takto predychat 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=Yl6dcMtquhcTie techniky hypnoporodu. Ja som tiez neabsolvovala kurz, len si dokola citam tie techniky. A povedala som si, ze sa budem venovat pocas porodu hlavne spravnemu dychaniu - teda tomu vytlacaniu kontrakcii nahor a este porodnemu predychaniu dietata von. A tiez ako tam bolo o tej vizualizacii, ze predstavovat si, ako sa uz je dieta dolu a sa to tam otvara ako kvet ruze, tomu celkom verim, ze to moze pomoct, ked ma clovek take veci "v hlave". A este sa mi paci ta masaz jemnymi dotykmi. A nieco z tych relaxacnych technik mozno este skusim vyuzit, uvidim, ako to cele bude. Beriem si tu knizku do porodnice a tam si pozriem tie techniky, lebo, samozrejme, ze uplne si to nebudem pamatat...
jej mati dakujem, urcite to popozeram
ja uz som rodila dva krat, prvy krat bez bolesti, druhy krat bolestivo, tak dufam, ze sa mi zase podari bez
to dychanie som vedela 🙂 bola som na takom kurze si predstav v podunajskych biskupiciach este a tam to jedna sestricka velmi dobre vysvetlovala
@celasapremenim prečo si mala prvý bez bolesti a druhý s bolesťou?
@martynnka no ženy celkom ma to začalo zaujímať aj keď možno neskoro .. Máte aj nejaké video s názornymi ukážkami ..alebo v slovenčine. ..
@petkael lebo mi pustili plodovu vodu na 3 cm
dievčatá ja mám teda už presný termín ,9.8 príjem a 10.8 ráno vyvolanie ,tak sa možno niektoré stretneme 🙂
@michaleja_west fiha tak som zvedavá ja mám termín 10.8 ale tak dúfam že to príde skôr
@michaleja_west prenasas, ci preco vyvovalanie? ....vy dve sa urcite stretnete :D
@celasapremenim vyvolávať idú lebo budem prenášať a ,že to na pôrodabsolútne nevyzerá
@martynnka inak to video o bondingu je strasne krasne 🙂 som to aj muzovi pustila, velmi sa mi to paci
ja som mala asi stastie, mne dali synceka rovno so snurou na brucho a potom mi ho aj nechali na hrudi utreteho, bol na mne 3 hodiny, na kramaroch na boxe, bolo to super a mala som taku koselu, co sa dala hlboko rozopnut :D nebola som uplne naha a babatko bolo zavinute, ale aj tak to bolo skvele
dcerka s nami tiez bola na boxe, aj mi ju dali prilozit a to bolo teda dost davno :D ale nelezala na ne, ale bola v perinke viete ...mi na ruke akoby....manzel bol pri oboch porodoch a zase sa chysta
@michaleja_west mozno sa ti to este nejakou burkou pekne spusti, teraz je burkove obdobie, najviac zien porodi v noci, ked je burka, su plne porodnice vtedy :D drzim ti palce, nech ti pride same
inak misi, ja bych asi si robila horuce kupele, tak 40 stupnove a kruzenie po bruchu s horucou sprchou
@petkael myslis teraz ako ukazky hypnoporodu? Ja som len tak na youtube dala, ze hypnobirth a skusala som pozerat na tie zeny, ze ake kontrakcie maju silne a pritom si uplne relaxuju s pokojom... Inak este s tym porodenim placenty a oxytocinom som chcela. Ze teda ja mam v porodnom plane, ze nechcem ani na porodenie placenty, a teda som si vsimla, ze to v Kochu kazdy stale hovori, ze to uz davaju vsetkym... Ale mne na to Ondackova povedala, ze 30min sa moze cakat a ked nic, tak potom az by dali.
@celasapremenim aj ja som to muzovi pustala, nech presne vie, o com mu tu cele mesiace rozpravam a hlavne na co ma dohliadnut po tom porode 🙂 Podla mna je to uplne fascinujuce, ze to takto funguje a ze to dieta ma take reflexy a takto sa samo prisaje a este ako masiruje ten prsnik a ako sa za nim samo posuva, no uplne z toho nemozem 😀
@michaleja_west aj ti aspon tvrdne brucho, ci vobec nic nepocitujes? Robis nejake tie veci, o ktorych sa hovori, ze mozu vyvolat porod? Mne pri prvom netvrdlo brucho, ale teraz mi tvrdne, takze novy pocit pre mna. Hovorim to preto, lebo stale kojim starsieho synceka a i ked doteraz to so mnou nerobilo nic, tak posledny tyzden mi z toho normalne brucho tvrdne. Ako aj mne by to asi bolo divne, keby nemam takehoto prisavnima, ale mozno ta stimulacia bradaviek ma nieco do seba a keby ti tvrdlo bruskp, tak sa to tam dolu poposuva. V jednej knihe o tehotenstve je ale pisane, ze sa to musi robit 15 minut na jednom prsniku, 15 minut na druhom a opakovat to jednu hodinu trikrat denne. Ako vcelku narocne, ale keby mi to malo pomoct k tomu, ze by som sa vyhla vyvolavacke, skusila by som asi vsetko 😀
@martynnka mne dnes vravela, ze aktualizovali porodny plan a ten oxytocin davaju, ze sa im to neosvedcilo. Kocka vraj porodila placentu bez synt.oxytocinu v pohode a potom skoncila s transfuzkou krvi, lebo sa jej nestiahla maternica. Dokonca mi povedala, ze mi ani netreba por.plan 🙂
@petkael pytala som sa jej na dianatal 🙂, ze tomu moc neveri, ze je to strasne drahe/predrazene a ze si mysli, ze tu istu funkciu splni aj ten ich gel, co pouzivaju...
@jajao a ides 07.08. do Ruzinova, vsak? Lebo ja idem tiez, 7:40na CTG a o 8:00 poradna 🙂 Zrejme sa vidime 😉
Musim ja o tom oxytocine na placentu este cosi popozerat... Ked aj jedna dula tu na Modrom koniku to dost pdsudzovala. Mozno ste ju tu zahliadli. Dulkagabulka tusim. Vravela, ze mam si pozriet pribalovy letak. No, tak som pozrela a ze pri tom hrozi zvysene riziko krvacania... Akoze pri podani oxytocinu. No, nebudem si z toho robit hlavu, vsetko to uz bude potom asi na dohode s porodnikom priamo na sale...
@jajao a ten gel pouzivaju bezne? alebo si to musis pytat....🙂ja som donedavna ani netusila, ze take nieco je
inak gel asi nahradia lanove popucene semienka si myslim
davam si kazde rano, aj pri synovi som to robila a veru vyklzol rychlo
@celasapremenim to som sa nepytala, ale asi treba vypytat. Sak ale to je podla mna nieco ako lubrikant. Ked si davas lan.semienka tak ti to ani nebude treba...drobec pojde ako na smyklavke ;)
@zdenulkam to ti verim 🙂, ze tuzis. Aj ked Koch je oproti statnym nemocniciam hotel 🙂. Novorodenecku zltacku ma vela deti, tej sa zbavite raz dva 🙂 - ako dobre, ze je leto a slniecko 🙂. Uzivaj hotel 🙂, ziaden stres a cochvila uz budete doma. Vsak Vilinko uz bude mat 4 dni, chlapisko ;)
@martynnka Áno myslím to. .. skúsim sito popozerat a niečo sa Z nich poučiť 🙂 ...no inak ja to tiež mám V pôrod . pláne že nechcem .... a teraz otázka ...dala ti papiere - ten ich porodny plán že to máš pozrieť a podpísať ? Ako to spravíš podpises n ten ich či nie a budeš mať svoj ?
@jajao
@celasapremenim
A čo sa týka gélu ..tak ja som ho kupovala tu V bazariku za polovičnú cenu ..... a bavila som sa o tom s ňou a povedala, že oni dávajú gél ten čo dávajú na sonovanie ...
Ja som mala pri prvom ten dianatal a aj personál hovoril, že mi to pomohlo ... to sa v každej fáze dáva iná časť, nie len vo vypudzovacej ...takže za mňa hovorím, že je to super vec ... ale keď človek chce možno dačo pomôže aj ten ich lubrikant ... ktovie no.... 🙂
@petkael ja to asi risknem bez dianatalu 🙂, co sa tyka por.planu, tak ja si ju zazmluvnujem, takze mi nebude treba 🙂
@martynnka ja tiez dufam v bonding so samoprisatim...aj v por.pl.maju, ze ak je dieta ok, tak neodnasaju(nemeraju, nevazia), osusia na tebe, nutne vysetrenia na tebe, vazia a meraju na druhy den 🙂

cvicim, dohovaram, uvolnujuce relaxacie nacvicujem, robim uplne vsetko okrem stojok v bazene, co sa da na to robit
rozmyslam aj o moxovani...nepoznate niekoho?
ja si epi urcite nedam, rodila som dva krat bez epi
tlacit nepotrebujes 🙂)) staci dychat