icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

zdenocka
12. jan 2011

Ahojte,
@lenkakusi, uprimnu sustrast 😔 .
My sme tiez zvazovali pri prvom ci odobrat pupocnikovu krv, ci nie. No bolo a je to dost drahe, keby len samotny obder, tak chapem, no ale aj uskadnenie vyjde velmi vela. A tiez som citala, ze ked uz tak do verejnej banky, lebo viac tak krv pomoze momentalne inym, a keby sa stalo nieco nasmu drobcovi, je tiez velka sanca, ze sa najde ta spravna krv. Ja myslim, ze oni tu krv odoberaju ked je porod normalny a vsetko ide ako ma a potom tu krv zhodnocuju ci je dobra alebo nie. A dobre sme urobili, lebo nas anielik v 6 mesiaci prekonal operaciu srdiecka a tak som bola vdacna ludom, ktori daruju krv pre inych. Verim ze ked bola nasa krvcka v poriadku, ze tiez niekomu pomohla.
Ja uz mam tiez konecne termin. Idem rano 20-teho. Sice este 8 dni, ale ja verim, ze ked som si tolko pockala, tak bude uz krasne vidno bit srdiecko 🙂.

cerimi77
12. jan 2011

@moncicip tak tak, súhlasím, aj ja si zvyknem kupovať Zdravie, ale toto číslo som asi nemala... tak dobre vedieť 😉

moncicip
12. jan 2011

@cerimi77 ja som za darcovstvo krvi v akjekolvek podobe, sama mam striebornu plaketu a ked niekto povie ze sa s krvou obchoduje a ze on by nikdy krv darovat nesiel tak naposledy som takmu jednemu "expertovi" povedala ze mu prajem aby on alebo niekto z jeho rodiny zazil situaciu ze bude akutne potrebovat krv a aby sa mu vtedy kazdy s prepacenim vykaslal na hlavu .... ked ma taky pristup

nisa21
12. jan 2011

@moncicip jeeej, tak to ta obdivujem, super. Ja na to nemam zaludok, odpadavam pri injekciach a byva mi zle ked mi zoberu vacsie mnozstvo krvi. Keby bolo viac takych ludi ako si ty.

moncicip
12. jan 2011

@nisa21 my to viacmenej mame v rodine, nasi chodili tiez aj brat chodi a viem co to je ked niekto potrebuje krv ...

lubi1984
12. jan 2011

@lucka1987 ahoj luci ako sa dnes mate ?

lubi1984
12. jan 2011

@zdenocka ahoj zdeni ako sa dnes citis vsetko ok ?

lubi1984
12. jan 2011

@mirus11 ahoj miri ako sa dnes mate ? vsetko ok ? tak sa moc tesim ze ste ok a ze si videla srdiecko

cerimi77
12. jan 2011

@veronkaj pýtala som si ju, ale čistú listovku mi bez predpisu nedali, iba v kombinácii

@suzieqiu kvôli UTZ sa nestresuj, to teraz vôbec nepotrebuješ, ak je tehu bez problémov a bez komplikácií tak je možno zbytočné ho robiť už v 5tt, ale pokoj v duši, je to zasa dobré ho urobiť, aby si bol doktor aj mamička istí, že je všetko v poriadku, hlavne kľud 🙂

zdenocka
12. jan 2011

@lubi1984, ahoj. No dnes mi je zase zle 😝 . Ale ja sa aj tesim, hadam ked mi je zle, je vsetko v poriadku 🙂 . Ty sa ako citis?

@moncicip, si uzasny clovek, ked takto pomahas ludom, ktorych vlastne ani nepoznas 🙂 .

lubi1984
12. jan 2011

@zdenocka hej aj ja som si povedala ze radsej nech je mi stale zle 😀 vtedy mam pocit ze to tak ma byt ja sa dnes citim len unavene a trosku ako na kolotoci ale nie cely den cize dobre
@moncicip klobuk dole naozaj

moncicip
12. jan 2011

@zdenocka ja som im len stale povedala ze nech sa moja krv dostane tomu kto si ju naozaj zasluzi .....

moncicip
12. jan 2011

@lubi1984 dakujem, preco by som nepomohla, ked mozem, mna to nic nestoji a aspon mam zo seba dobry pocit a po porode urcite v tom buem pokracovat ak sa bude dat

cerimi77
12. jan 2011

@moncicip 😉 tak by to malo byť 😎

zdenocka
12. jan 2011

@lubi1984, tak dnes sme na tom uplne rovnako 🙂 .

lilly
12. jan 2011

ahojte, ja sa k vam tiez pridavam 🙂 termin by som mala mat okolo 9.9., na silvestra som nasla // a odvtedy som si robila este par testov a stale boli palicky hrubsie, posledny vcera a tehu palicka bola silnejsia ako ta kontrolna 😀 😵 ma to dost potesilo 🙂 k dr. idem v piatok, no on nema na ambulancii ultrazvuk, takze na ten sa budem musiet objednat do nemocnice, takze predpokladam, ze tam pojdem o tyzden az dva, uvidime ako ma objednaju. a gyndos vie urcit tehu aj bez utz, pohmatom zisti zvacsenu maternicu, podla toho urci aj priblizny vek plodu, aj ci to nevyzera na mimomaternicove tehu a tiez podla krcka, ten je tiez iny v tehu, ako nie v tehu.. takze niektora ste tu zvazovali ci si robit utz, tak podla mna, ak nechces, tak ho kludne mozes odmietnut.. 😉 no zase, ak su nejake problemy, krvacanie, spinenie, tak je podla mna lepsie ten utz na nevyhnutne kratky cas urobit, aby sa vylucilo mimomaternicove tehotenstvo, alebo nejaky hematom, alebo hroziaci potrat, tam je to urcite na mieste dat sa vysetrit s utz..

priznaky som velmi ani nemala, pri prvom tehu boli teda o dost vyraznejsie od zaciatku, teraz ma ani nebolia prsia, ani mi nesmrdi kava, ako predtym.. co teraz pocitujem je akurat, ze mozem zjest len tak polovicnu davku zo vsetkeho, lebo inak mi je na grc, smrdi mi akurat len chladnicka, aj ked som ju vydrhla a dnes ma zacalo boliet podbrusko, co ma doteraz vobec nebolelo, len v case vynechania ms.. ale tak dufam, ze sa len roztahuje maternica. jaj a zjavne mam nejaku plesen v posve, tak aj preto sa uz neviem gyndosa dockat, nech mi daco na to da, svrbi ma tam vsetko, fuj neznasam to 🙄 jaj a jeden den som spinila trocha, no dala som si duphaston, co som mala brat na upravu cyklu a nebrala som ho, mam ho na 15 dni a potom mi asi gyndos da dalsi, uvidime.. no nastastie na dalsi den som uz nespinila.. v prvom tehu som spinila cely prvy trimester, aj som bola kvoli tomu na pn a tiez som brala dufik..
od piatku som sa malu snazila oducat od plienok, no tolko som sa ju nenadvihala a neskakala okolo nej, ani ked som tehu nebola a aj tak to vyzera, ze to nema zmysel, tak som s tym sekla a pockam radsej, akurat, co mna z toho zacalo boliet podbrusko a krize...
@sissik ahoj, teba poznam 🙂 dufam, ze to tvoje spinenie prestane, duphaston je na to dobry a fazulke, ze bude dobre 🙂

sissik
12. jan 2011

@lilly no super, ze znama tvar 🙂
o oducani od plienok a skakani okolo toho mi hovor. ale nateraz to vzdavam, sa citim, akokeby ma presiel parny valec
vyzera to, ze uz to prestava, nech sa len drobec drzi. pri tomto starsom sarkanovi bude mat co robit 😅
a zacina mi byt viacej zle, tak to je dufam dobre 🙂

cistu listovku som kupila od f. jamieson, ak nemaju v jednej lekarni, skuste v inej.
femibion obsahuje aj tu latku, na ktoru sa v tele meni listovka - lebo nie kazdy ju vraj dokaze efektivne premenit. len ktovie, ci to nie je len nejaky reklamny tah na vytahanie prachov. ale vychadza im to 😝 , aj ja som si ho kupila 😀

pupocnikovu krv sme nedavali uskladnit, nejak sa mi nepozdavaju vsetky tie ovacie okolo toho. a pamatam sa na diskusie, kde pisali baby, ze uskladnenie postupne zdrazuje. moznoze 2 roky sa cena nepohla, ale ked sa s tym zacinalo, tak uskladnenie stalo okolo 480/rok

mirus11
12. jan 2011

@lubi1984 no to som aj ja velmi rada.to bolo nieco nadherne.a ty ako?my sa mame celkom fajn

zdenocka
12. jan 2011

@lilly, vitaj. Ja som si tiez nasla // ciarocky presne na Silvestra 😵 .

@lilly @sissik, aj my sa snazime Janka oducit od plienociek. No nedari sa nam. Ako sa mi velmi snazime, on to ignoruje. TAkze na teraz to nechavame zase tak. My skusame mesiac co mesiac, a ked nevidime ziadnu odozvu, tak to zase nachvilocku odlozime. V septembri chceme aby isiel do skolky medzi deticky, tak verim, ze sa oduci zo dna na den 🙂 .

mamatata
12. jan 2011

ahojte babulky, tesim sa z novych tehuliek, gratulujem 😉 , aj ja som si chcela na Silvestra robit tt, ale som nevydrzala a urobila som si ho o den skor a na Silvestra mi maly ochorel 🙄 , ale uz je lepsie 😉
@lenkakusi - uprimnu sustrast 😢

mamatata
12. jan 2011

@samayka - no este som nad tym nerozmyslala, krpec je tiez dost na mna naviazany, urcite sa to bude dat podelit, ved budu obe nase, zo zaciatku to bude asi tazsie, ale potom to bude radost, uvidis 😉 🙂

moncicip
12. jan 2011

@cerimi77 no lenze nie vzdy to tak je ..... ☹

samayka
12. jan 2011

@lenkakusi - držím palčeky, aby si to zvládla... keď ti bude najhoršie, tak si povedz, že bublinka je tu ako dušička za tvojho ocina. jednu vzal - jednu dal.
keď som bola tehulka s Eluškou, bola tehotná aj moja švagrinka, tešili sme sa na detičky spolu. vtedy mi zomrela teta, jediná a najúžasnejšia sestra mojej maminky... o dva dni sa švagrinka dozvedela ( mimochodom už v 31 tt) že čaká dvojičky. tak sme si vtedy povedali - že to druhé bábo je pozdrav od Gabiky 🙂 jednu vzal - jednu dal 🙂 je mi stále do plaču keď si spomeniem na to obdobie, ale žiť a dýchať sa musí ďalej.

schaja
13. jan 2011

Ahojte babenky - rada by som sa k vam pridala ak mozem 🙂 Na Silvestra som si robila test a mala som tam dve ciarocky 😀 potom som si spravila digitalny a ten ukazal ze som v 2-3 tyzdni. Podla kalkulacky mam termin 7.9.2011 a dnes som v 6tt +1den. Je super ze sa mozeme takto stretnut baby s podobnym terminom. Som na konikovi uplne nova - tak za pripadne kiksi sa vopred ospravedlnujem 😒
Inak dnes idem k midwife - som v Uk a tu je to vlastne pani ktora sa stara o tehulky tak som zvedava co mi povie 😖 lebo v novembri som jedno babatko stratila tak sa trosku bojim.

veronkaj
13. jan 2011

@cerimi77 ja si kupujem v lekárni a majú na krabičke napísané že kyselina listová sú tam 3x10 tabeltiek a je tam denné množstvo samozrejme že uplne čistá nieje je tam ešte niečo ale hlavný názov to má taký a stojí okolo 3,- eur.

inak včera večer na 31dc som si robila test rapiclear a neukázal mi nič, ale mrcha zatial neprišla akurát riadna migréna celé poobedie a noc

edita84
13. jan 2011

@schaja vitaj medzi nami

jáj kočky včera sa mi zrejme začali nevolnosti najprv mi bolo zle z jablka ale nechcelo von 😒 a dnes ráno hnačka bože a to som zjedla len palacinku, od všetkého ma hned začne bolieť žalúdok ☹ 🙂 ale z jednej str. sa teším lebo aspoň viem že sa má miňon v poriadku 🙂

cerimi77
13. jan 2011

@lilly vítam ťa medzi nami 🙂 ja som tá, čo nechce UTZ takto skoro 🙂 súhlasím s tebou, doktor by mal vedieť potvrdiť tehotenstvo aj palpačným vyšetrením, veď naše mamy keď boli tehotné o UTZ mohli iba snívať, iba sa obávam, že dnešní doktori, vďaka tomuto zázraku už nevedia inak vyšetrovať 😒 Ja sa cítim dobre, okrem zväčšených a citlivých prsníkov, nemá zatiaľ žiadne iné príznaky, nešpiním, nemám bolesti, tak si myslím, že to UTZ nie je v mojom prípadne nutné tak skoro. V iných prípadoch ako píšeš je samozrejme UTZ namieste.

@sissik tak skúsim v inej lekárni sa opýtať na čistú listovku, o tom femibione som tiež čítala, že je dobrý vďaka tej pridanej látke na lepšie spravoanie samotnej kyseliny listovej, ale zasa obsahuje aj jód, takže baby, ktoré majú problém so štítnou žľazou (ale nie každá musí vedieť že má problém so štíttkou) tak im to môže ublížiť, takže toto by som doporučila užívať až po vyšetrení na endokrinologii - pre istotu.

@schaja vítam ta medzi nami, držím palce, aby to tentokrát bolo všetko v poriadku.

@veronkaj skúsim sa na to opýtať, díky.

lucka1987
13. jan 2011

@schaja ahoj .. v novembry? cize ste zacali so snazenim sa hned? ja som stratila babenko 6. nov... tak teraz dufam ze to dotiahneme do konca pekne ako to ma byt

lucka1987
13. jan 2011

@cerimi77 ake je to to palpacne vysetrenie.. ja by som tiez nerada utz ale ked prvy krat som mala anembriomolu.. a teraz by som to chcela vylucit aj ked neviem ci sa to takto skoro vylucit a ked pojdem k lekarovi budem v 5tt+5

cerimi77
13. jan 2011

@lucka1987 tým palpačne som myslela ako píše lilly, že ťa doktor vyšetrí rukou, pohmatom vyšetrí krčok maternice, má iný tvar v tehu, takže podľa toho by mal vedieť či si alebo nie si tehu, a určite aj podľa iných znakov, neviem čo je anembriomola, ale pokiaľ máš nejaké pochybnosti, alebo si mala už v minulosti nejaké komplikácie, tak sa neboj UTZ, v tomto prípade určite viac pomôže ako ublíži, veď ti ho nebude robiť hádam pol hodinu....