September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@zdenocka ahoj,ja ked som bola v nem som bola 6+1 a srdiecko videl,ale kazdy to ma inak,niekomu vidiet az v 7 tak neviem,minule som bola na sono az v 8tt a tiez uz videl amoj gyn vravel ze az v 8 vidiet a v nem to videli v 6 tak zalezi asi aj od kvality sona
@lubi1984 ahoj,tak sa budeme dopovat spolu🙂bola som si dat predpisat lieky,na sono idem na buduci tt a mne robili sono v nem v sobotu a tam videli akciu srdca,vtedy som bola 6+1,tak neviem,bo vobec neviem kedy som mala mrchu,bo som este kojila,tak to bude termin,aj pri malom som mala termin na figu a maly sa narodil o 3 tt skor a vsetci z toho robili halo,ale podla mna siel na cas,chudak taky bol utlaceny,a mal aj cez 3kg,ja uz teraz nekrvacam,tak asi vse ok,neviem,z priznakov mam trochu nevolnost,trochu unava a stmavnute radavky... inak mam termin teraz na 1.9. ale ze potom podla pohybov ho asi este upravi,minule som mala podla pohybov o mesiac skor...tak to bude srandy...drzkaj sa a oddychuj,pa
sono bábätku neškodí.. teda škodí asi tak, ako ked vás niekto v noci zobudí. nie je to nič príjemné, ale neškodí to 🙂 aspoň takto mi to vysvetlil môj doktor 🙂 my sme neboli ani na 3D ani na 4D. my sme sa chceli nechať prekvapiť ako bude naša drahá vyzerať... kočky čo sme spolu tehulkovali a boli na 3 a 4D mali rôzne zážitky, ale poväčšine sa mimískovia mrvili, otáčali zadkom, mračili a bubnovali ručičkami a nožičkami.. skrátka sme si toto radšej odpustili, a tehulkovali sme čo najviac pokojne... a výsledok? aj tak máme netopiera, ktorý považuje spánok za zbytočné mrhanie časom 😀 😀
@samayka my sme boli na 3D/4D ultrazvuku a bolo to super. Trvalo to cca 20 min. a maly uzasne spolupracoval. Hlavne ma ukludnilo ked lekar vsetko skontroloval, ci srdiecko pracuje tak ako ma, nozicky, rucicky, prstiky ... proste vsetko, presiel vsetky organy. Najvacsi zazitok to bol ale pre mazela, s uzasom hladel na tu velku obrazovku. Najlepsi bol ale prvy obrazok co nam ukazal, ze ci vieme co to je ... samozrejme pipik cez celu obrazovku 😀 Ak bude vsetko v poriadku, tak urcite pojdem aj teraz.
Ahojte babenky joooj tak vam zavidim ze ste uz videli vase kraaasne fazulky. Mna tu v Uk objednali az na marec, ale
vo februari idem na Sk tak si dam spravit sono tam. Neviete prosim nahodou kolko to stoji? Ale nech to stoji cokolvek chcem sa dat vysetrit.
inak s tym odporom k jedlu je to strasne uz neviem co by som dala do ust😖
tak sa vsetky drzte a gratujujem ku krasnym fotockam babatka alebo aj dvoch🙂
@slivocka ahoj, ďakujem za povzbudenie 🙂 , aj mne doktor samozrejme vysvetlil, že sono je neškodné, ale stále som toho názoru, že všetkého moc škodí 😉 ty si iný prípad, čakáš dvojičky, tam treba dvojitú kontrolu 🙂 ale myslím si, že ak niečo nie je v poriadku, telo ti to dá samo najavo, začneš krvácať a sono s tým nič neurobí, aj keby si chodila na sono každý týždeň. Každý doktor má iný názor na to a iný prístup, nič iné ako dôverovať tomu svojmu mi neostáva, zatiaľ som s ním spokojná, tak už to nebudem riešiť a dúfam, že dnes už bude vidieť srdiečko 🙂
@minusa ahoj, tak aj ja dúfam, že dnes bude vidieť niečo viac, ja za každé sono zaplatím 13EUR, tak ono to možno za to rozptýlenie aj stojí 🙂 ,ak by som bola presvedčená o nutnosti a prospešnosti toho vyšetrenia, nepozerám na peniaze, ale ako som už písala, všetkého veľa škodí, nič netreba preháňať 🙂 inak, mne zatiaľ nie je zle, mám pocit takého ťažkého žalúdku ako keby, ale inak nič, jem všetko ako predtým, všetko mi chutí a vonia rovnako, zatiaľ žiadne výrazné zmeny 🙂
Ahojte babulky. Dlho som sa neozvala,ani vas nestiham citat.. Ako sa mate? Ja som mala vcera skusku tak som sa ucila a aj tak som ju nespravila 🙂 Matika mi moc nejde. Nevadi o tyzden si to zopakujem.
A ako sa citite? Ja uplne hrozne,ledva existujem :D Cely den sa mi toci hlava, zaludok mam obrateny naopak. Krvacat aj spinit som uz prestala. A tesim sa nabuduci tyzden k dokt. dufam,ze uz konecne uvidi srdiecko.
@schaja ahoj. inac aj ja som zila skoro 5 rokov v UK. Kusok od Oxfordu som byvala aj pracovala. Uz tam sme sa snazili o babatko,stale sa nam nedarilo. Prisli sme domov a do mesiaca som bola tehotna 🙂
A co sa tyka toho UTZ tak si myslim,ze to nebude drahsie ako 20eur. A aj planujes zostat v UK?
Dobre ránko babulky.Som tu nová.Mám už synčeka bude mať 7rokov,v lete 2009 som mala kyret,bolo to vtedy ťažké obdobie.Snažili sme sa dlhú dobu a stále nič.Potom sme to vzdali.Prišli vianoce a stým rozhodnutie skúsiť to opať a ako sa zdá myslím,že sa nám to podarilo.Robila som si 3 testy a ten posledný som si robila v stredu a boli tam //.K doktorovi sa chystám v pondelok,možno je to ešte zavčasu,čo myslíte?Máte niektorá skúsenosti byť tehu po potrate,brali ste potom nejaké lieky počas tehu? 🙂
@mattia1 drzim palce nech vsetko dobre dopadne,aby ste sa mohli coskoro opat domka tesit z maleho babatka
Krásne ránko dievčatá,
@mattia1 ahoj, a kedy si mala poslednú mrchu? mne dr. povedal, že k nemu mám prísť ked týžden bude meškať...nakoniec som išla po 2 týždnoch, kedže boli sviatky a mal dovolenku...ale videli sme len takú bielu machulu a malo to len 2 mm. kamoška zas išla po týždni vynechania mrchy, ona tam už mala bublinku. tak neviem, asi je to individuálne...lebo tu niektorým babám lekári dali termín 1. kontroly až po pár týždnoch....ale ja každopádne by som bola išla hned den po vynechaní mrchy, taká som bola nedočkavá 😀 😀 😀
skúsenosť s potratom a následným tehu nemám....Verím že tu všetky tehu dotiahneme do úspešného konca 😉
@suzieqiu ja som išla na takú vysokú školu, kde mi matika nehrozila 😀 ale mala som namiesto toho chémiu 🙄 na tej skúške som bola 2x....prešla som s odretými ušami, ale mala som zapísané v indexw 😀 to je hlavné 😀 😀
Idem babulky upratovať, lebo zajtra ideme do nitry na nákup, do baumaxu, takže ked prídeme domov upratovať sa mi nebude chcieť...mám nutkanie kúpiť niečo malé, bud jedny dupačky, alebo nejakú sprostosť, ako nechcem ešte nakupovať, ale len tak malú radosť si urobiť 😅 ale vždy ked si poviem že áno, niečo malé kúpim, napr. aj v tescu sú - boli výpredaje, normálne sa bojím niečo kúpiť...nie som poverčivá, to nie....ale neviem prečo....
denisa1111,ďakujem,no snád to dobre dopadne,veľmi sa bojím.máš krásneho synčeka.A ty sa máš ako?
katy,poslednu m.som mala 20.12. a testovala som v stredu a to bolo den meškania.predtým robené testy mi nič neukázali,tento áno.Ked som čakala 1.dieťa som išla k doktorovi asi na 5 den meškania,bolo vidno len plodové vajce tak ma objednal o 2 týž. a potom ho už bolo krásne vidno a aj srdiečko bilo,tak isto to bolo aj v druhom prípade,srdiečko bilo ale medzi 7-8 tt prestalo biť,tak mi museli urobiť kyret.Aj ja pevne dúfam,že všetky sa v sepetmri budeme tešiť.
@mattia1 dakujem,teraz uz dobre,v sobotu som zacala krvacat tak ma to vyplailo ale prestalo to a som na likoch,som moc dvihala maleho,asi z toho,inak budeme mat veselo,maly bude mat v septembri cca 1 a pol roka...
@denisa1111 ,hlavne že to krv.prestalo a aké lieky berieš?JA som tiež zvedavá čo mi povie doktor,dúfam,že nebudem musieť ležať.To by nebolo bohviečo,malý mi chodí do 1.triedy,vodím ho každý den do školy.
@mattia1 dali mi duphaston a ascorutin a budem ich brat az do 12 tt,tiez sa mam setrit ale pri 9 mesacnom sa to da velmi tazko,aspon ze uz beha ...pokial nemas problem tak lieky brat nemusis...aspon podla mna ,ved uvidis co ti povie lekar...
@mattia1 som zabudla..velmi dolezita je v prvych 3 mesiacoch kyselina listova,tak to by si mohla skusit,pomaha pri deleni buniek,aby bolo babo zdrave
duphaston mam aj ja a kyselinu listovu som si kupila v lekarni tiez... 😉
@denisa1111 tú som si nasadila a to ostatné,presne ako vravíš povie doktor.ja mám aj kiselinu listovú a acidofolan ale dávam si len tu klasickú kis.listovú.
@ajka23 sa pekne dopujeme 🙂
@denisa1111 no veru,len aby to pomohlo tým naším bublinkám. 🙂
Ahoj babule....Ako????Ja som oznamila mojej mame, ze cakame babo, a viete co mi povedala? Ze si myslela ze mam rozum, ale uz si to nemysli....Potesi, ze?????Je mi z toho smutno.
denda, co tym chcela povedat? 😕 😕 😕
denisa, nechcela som sa nejako dopovat, len po vysetreni co mi robil na zaciatku, som zacala spinit, ale ak to na nieco bude, tak zjem aj vola... 😀 😀 😀 😀

@denisa1111 dakujem ti no aj mne to tak nejako vychadza ak bude vsetko ok tie lieky az do 12tt inak u doktora vsetko ok ? si uz videla srdiecko? aj mas nejake priznaky?