September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@mattia1akosi mi mrzne net.. na ulici pod toporovcami??? 😕 😕 za akymi toporovcami? lebo mm babka je toporova...akosi teraz nechapem 😅
@mattia1 a to si ako vedela ze ich poznam 😕 😕 😕 fuuha.. no super..tak sa dufam stretneme potom 😀 ved tam sem tam chodievame 😀
@zuzana_1 hej aj ja som.. no mne ani vychadzky nenapisal.. ze mam lezat.. no ale aj tak nedodrziavam ich a ani pri prvom tehu som ich nedodrziavala... ono vraj tehotnym kontroly nechodia.. ktovie... ale ked potrebujem niekam ist tak idem... 😀 a co robievam?? teraz som mala prisny kludovy rezim tak som musela lezat ked som dosla z nemocky... som na nete, kukam telku, cosi doma upracem idem k svokre alebo k otcovi kuknut co nove.. alebo k babke.. ako kedy... ale nudim sa veru.. ked je mm doma je to super... ale inak mi to pomaly ide. a ty? ako travis pnku?
@lucka1987 no,ja podobne..mne napisal vychadzky,2 hod doobeda a 2 hod poobede..praveze co som citala,tak chodia aj tehpotne kontrolovat,a zevraj aj v sobotu ! :( cez tyzden si labzujem aj ja ked potrebujem niekam ist,ale inak sa nudim ako pes..ked viem,ze nemusim niekam ist,ledva sa vytrepem rano z postele 🙂 podla toho,ci je mm doma,alebo v robote..niekedy az pokolo obeda 🙂 ked sa mi chce,idem nieco uvarit, upratat (zehlenie ma uz caka par dni,ale tak sa mi do toho nechceeeee) ,pozeram telku a prepinam fb a konika 🙂 hruuuza...neviem,ako to vydrzim do materskej :/
@zuzana_1 😀 😀 heh no tak to aj ja.. a este k tom 😀 u sa nam pokazila ante 😀 a na wifi.. takze mi vsetko mrzne a ked chcem nor,alny net musim ist za otcom byva na druhom konci dediny 😀 ale mam auto.. boze co by som ja bez neho robila 😀 ale teraz tiez moc ked nemusim nebeham... idem kukat simpsonovcov 😀 idu 2 casti za sebou 😀
@lubi1984 Ajooooj....ano vsetko je ok...Akurat predchvilou som mala pocit ze odpadnem...Zacala sa mi strasne tocit hlava a nepocula som na jedno ucho...fuuuj, kebyze vstanem, tak sa zosypem...blby pocit.Inak myslim ze je vsetko ok, aj ked mi byva zle cez den...nieco dam do ust a je to prec..A ty ako???Nieco nove???Este sppinis???
baby, moze ist tehotna zena do sauny ? 😖
Ahojte
ja som dnes total bez energie 🙄 doobeda sme boli s malym v obchode, potom som varila a ledva som dopiekla palacinky ..... po obede som zaspala, maly nastastie pozeral rozpravky, takze v pohodke 😅
ja sa snazim vychadzky dodrziavat, kedze mam info od viacej bab, ze kontroly chodia a aj cez vikendy ..... ale neviem, ci to vydrzim do MD takto, rodicov mame obaja v Liptovskom Mikulasi a chodievame tam skoro kazdy vikend
@lucka1987 krasne 🙂 uz aby si obliekala babetko 😉 aj brusko krasne 😵
v tescu maju niekedy krasne veci. pred 2 rokmi mali strasne krasne chlpate overaly, mame doma 3ks. dufam, ze aspon 1 este v zime drobec oblecie.
veru, babetka vynosia rychlo, niektore veci mala nasa oblecene 1-2x a uz jej to bolo male.
ja mam slaninu, ta brusko schovava. aj ked muz dnes povedal, ze sa mi nejak zvacsilo. o take 2 tyzdne asi vytiahnem tehu gate a normalne ulozim dozadu do skrine
@mattia1 🙂 magnezium je dobre aj ked zacina tvrdnut brusko v 5 mesiaci. ten promethazin tusim tehule nemozu. vzdy si precitajte navod, aj ked vam to lekari predpisu po vasom upozorneni, ze ste tehu 😉
baby ktore este nemate deti - ak ste na PN tak oddychujte a oddychujte. potom si uz neoddychnete 😉 a kontroly vraj chodia, tak radsej velmi nepokusajte ak nemate vychadzky. casom vam tie vychadzky napisu, po prvom trimestri podla mna uz v pohode. preve 2 tyzdne PN tusim lekar vychadzku ani napisat nemoze.
@laraska1 aj nám to presne tak vyšlo 😉 a veľmi sa tešíme, lebo v našom okolí majú ľudia všelijaké problémy, čo sa týka otehotnenia... ja som teraz v DE a tu chodím k doktorovi každý týždeň! už ani nerátam, koľkokrát som mala sono, ale tak snáď vedia, čo robia a ja sa vždy vytešujem, keď vidím mravčeka 😵
pred pôrodom budem chodiť asi každý deň alebo čo, no som zvedavá. a už mám aj knižku, tak ju furt dookola študujem, tých pár stránok 🙂 nech ti to rýchlo uteká do konca februára!!!
Ahojte, tak sa po dlhšej dobe ozývam, ale dako ani nestíha pri malom ...
Ja mám tiež pocit, že z bruška mi vytŕča len slanina, ale mm mi povedal, že už je na mne vidieť, že som tehu 🙂
ja som bola v piatok u dr., robila sono, všetko ok, srdiečko krásne bilo a fazuľka ma 1 cm .... tehu knižku mi esňšte nedala, ale pamätám si, že aj v prvo tehu mi dala tak v 10 - 11 týždni ... zajtra idem ešte na krv a povedia mi aj kedy bude ďaľšia poradna ...
@zuzana_1 podla mna do sauny by si nemala chodit, prehrievanie organizmu sa neodporuca, tak isto ani kupanie v teplejsej vode a sprchovanie velmi teplou vodou 🙂
veru oddychujte, kym mozete, mne je posledne dva dni tak na prd, na grc a mala ma sice obcas necha aj oddychnut, alebo sa zahrame aj tak, ze ja lezim a nieco jej citam, alebo skladam z lega, no aj tak to nie je taky klud, ako ked som si sunky vyvalovala na PN v prvom tehu..
a s tymi liekmi je to diskutabilne, takmer na kazdom je napisane, ze tehotne ho mozu len po konzultacii s lekarom, alebo nieco podobne.. penicilin sa moze, len co potom take, co su nanho alergicke? napr. ja som cely zivot jedla x-krat penicilinove atb a toto leto som mala anginu, dali mi penbene a mala som nanho alergicku reakciu, svrbeli ma dlane a smerom hor na laktoch sa mi robili cervene flaky, ktore svrbeli.. tak radsej mi to zmenili na ine atb.. no neviem, ci sa odvazim zjest nieco z penicilinovej rady este, ak to bude potrebne.. 😖 a tiez som pred porodom mala vo vytere streptokoka a to sa potom uz pocas porodu davaju penicilinove antibiotika v infuziach, ze by sa nenakazilo babo, pri porode, tak neviem, ako by to riesili teraz.. radsej na take ani nemyslim..
@lucka1987 mas pekne brusko uz aj vecicky si peknucke kupila 😵
mne sa zda, ze mi uz tiez rastie brucho, no kebyze tam nemam tu velku slaninu na bruchu, tak by to aj lepsie vyzeralo 😀
@zuzana_1 vo svedsku a finsku chodia do sauny aj tehule. ak tam chodili predtym, cize su zvyknute a tehu je bezproblemove. to som citala este pri prvom tehu na tehu strankach.
@lilly to je blbe, ked je alergia na penicilin. nieco vymysliet musia. asi sa najskor bude zvazovat pomer riziko prinos. ale zas tesne pred porodom uz ni eje babo ohrozene tak, ako v prvom trimestri. clovek by bol najradsej, keby lieky nepotreboval 😔
ahojte septembrovky 🙂 citam si vase mile debaty uz nejaky cas ale az dnes mame potvrdeneho od pani doktorky maleho svistika, tak som neodolala a tiez som vas musela pozdravit 🙂
ahojte, u dokiho bolo ok 🙂 zobrali mi "litre" krvi 🙂, moč ok 🙂 vsetko ok, len stale neviem ako to rataju 🙂 kazdi lekar inac, dnes mi zapisala do knizky ze som v 11 t 🙂 ...akurat ma rozbolelo dobre brusko... :( chcem sa spytat...mozem pit alchimilkvy caj? doktorke som povedala ze sem tam mavam bolesti, ona mi povedala ze sa moc sledujem ze sa mi matercnica roztahuje..a kazala mi pit tento caj...tak som akasi z toho mimo...to ma bude takto cele tehotenstvo boliet ? :(
zuz, ja si myslim, ze je to OK - mne tiez pobolieva podbrusko (sice som len v 8), bola som dnes 1.x u lekarky a vsetko bolo OK, ja sa ukludnujem ze to bude to roztahovanie maternice. Ved taky zlozity proces musi robit daky randal 🙂 podla mna to postupne vymizne...
@chichinka ahoj...ano ja viem, vsade to pisu....len mam strach...no uz pracuju hormony...dnes cely vecer placem, mm mi odisiel do prace, takze toto bude prva noc bez neho co cakame babo...
nie nie, neboj sa, vsetko bude okej, ved uz si v 11 tyzdni, nie? to je krasne daleko 🙂 vezmi si ze sa to tam cele prekrvuje (ja si myslim teda aspon 😀), roztahuje, cele to pracuje, tak je to cele citlive. hlavne sa nejak rozvesel, niekomu zavolaj maminke ci dobre kamoske a pokecajte, zdvihne sa Ti naladicka a babo bude mat pohodicku 😉 potom si bezkaj lahnut a ked sa zobudis uz budes mat muzika pri sebe (teda ak ma taky rezim pracovny)
@zuzanadvor davala som sem link, ktore bylinky sa mozu v tehu, pripadne hod do ggoglu bylinky v tehotenstve a najdes😉
@zuzanadvor ahoj neboj to je normal, ja som mala vselijake divne bolesti cele prve tehotenstvo. uz som na to aj zabudla a teraz sa mi to opat vybavuje. najhorsie si spominam na hrozne krce v lytkach. to sa mi stavalo v noci, muz sa vzdy hrozne zlakol ze uz rodime lebo som kricala od bolesti. 😀
@frola zlate ste 🙂 dakujem...no muz ma tyzdenny rezim 🙂 takze sa uvidime v piatok...hadam to vydrzim...uz je to ine, ked som bola sama, isla som kade tade,na kavicky...teraz som doma a sme dvaja, vonku je skaredo...ale zvladnem 🙂 nie som prva ani posledna 🙂 este ze existuju mobily 🙂

@lucka1987 -krásne bruško 🙂 .Tiež si si prešla svojím,podľa toho čo som čítala.Hlavne,že to dobre dopadlo.No mne je už lepšie a čo sa týka nevol.myslím,že už to začína.Bývalo mi zle pri1,2 a zrejme aj pri tomto 3 to nebude inak.Ja som tiež potratila v júli 2009,teraz nemarodujem som nezamestnaná,tak mám aspon pokoj.A ku ktorému dokt.chodíš?