icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

ema72
15. júl 2011

vies co silne o tom uvazujem, teraz chodim na poradnu na Kramare lebo pracujem v BA ale byvam v Hornom Bare. Paci sa mi, ze v DS nie je taky pretlak. Takze ak to bude v termine a bez komplikacii, tak by som tam asi aj isla. Celkom chvalia dr. Branyika, skusim ho oslovit. Inac ho osobe nepoznam. Ja chodim dr. Hladikovi v BA, ale on uz nerodi, ma svoje roky.

danculik
15. júl 2011

@lehotka Ja som si bola kupit Magne B6, ze sa ma uzivat 2x denne. Tak som dneska zacala🙂Prides na vychod kde su horucavy nad 30?🙂)))))))tu v Ke je tak na nevydrzanie, ze az, ja zasa planujem buduci tyzden ist k nasim na Oravu tam predsa tak horuco nie je, max. 27 stupnov, tak aspon mi trosku prihliadnu na malu a ja oddychnem, teda dufam🙂Ja som s malou doma iba teraz cez prazdniny, lebo skolky su zavrete a v robote som uz tiez neobsedela...a od Augusta mi zacina materska, tak uz som doma🙂) ti verim, niekedy na nervy a to poriadne, hlavne nevie pochopit ze vonku je horuco a nemozme tam sediet cely den. A k moru uz tiez tento rok nehrozi...tak sa tak motkame pri bytovke na ihrisku , alebo niekam k vode, ked sa da..., uz aby bol koniec leta:o) nieze by som ho nemala rada, ale tento rok by bodlo keby bolo chladnejsie🙂)))))))a co najrychlejsie skoncilo🙂

kika423
15. júl 2011

@riave Ano, to tykanie prekvapilo aj mňa 🙂 A hlavne sa vždy pýta koľko som pribrala a že je blbosť keď ženy jedia všetko v tehotenstve a veľa priberajú, vraj sa doporučuje diabetická strava 🙂 No čo s ním, som zvadavá čo mi povie v auguste 🙂

kiki30
15. júl 2011

@kika423 @riave sice do tejto diskusie moc nechodim, ale vidim ze sa bavite o dr.Karabovi a PN nemocnici, tak ja som bola dva dni dozadu u neho na sono, a predo mnou babenka co viac pribrala, a ja som uz bola vo vnutri a Karaba aj so sestrickou sa do nej tak pustili, chudatko luto mi jej bolo, nakazali jej dietu, isla zo slzami v ociach von, a este jej kazali uzivat magnezium, ale ze nie ze si kupi MagneB6 ale nejake obycajne, lebo od toho magneb6 sa vraj moc pribera. Po mne kym som sa tam popakovala, uz bola vo dverach dalsia baba a hned na nu spustili dalsia co sa nevie ovladat, ale to som uz padala prec. Hruza! Aby sa baby stresovali nim.

kika423
16. júl 2011

@kiki30 To už si bola na tom treťom sone v nemocnici? To podľa čoho dávajú tie termíny keď ja mám ísť až v 35.týždni? No moja známa odtiaľ tiež chodila riadne vystresovaná - ona mala nadváhu aj pred tehotenstvom, tak čo mala robiť a on ju strašil že jej bábo umrie keď má takú nadváhu a tak. Strašné :(

kiki30
16. júl 2011

@kika423 Nie, v nemocnici som bola niekedy okolo toho 20 tt a teraz v 31 tt. Prve sono v tom 12 tt mi robil moj gynekolog. A teraz som objednana v nemocnici u Karabu az na konci augusta, to budem v nejakom 37 tt. Vobec nechapem tomu ich principu objednavania. Tak tej tvojej znamej nezavidim, take reci pocuvat, ved by som z toho ani nespavala! :( Je to smutne ze tam takto strasia baby, ved keby to bolo tak ako strasia, tak aj na poradniach by gynekologovia postrasili, alebo odporucili nejaku dietu. Mne moj kazal jest tak ako mi chuti a co mi chuti, ale mne skoro cele tehu skor nechutilo ako chutilo, takze nemam proglem s pribratim.

lenko
16. júl 2011

@kiki30
ja beriem MagneB6 už skoro dva mesiace a doteraz pomaly 30tt som pribrala +5 kg, tak asi úplná pravda s MagneB6 a priberaním asi nebude. 😝

dzejnina
16. júl 2011

kolko ste pribrali od zaciatku tehu? ja neuzivam nic extremne a priberam az moc sa mi zda...

lucka1987
17. júl 2011

@dzejnina no ja som 32 tt , povodna vaha 55 a teraz vazim 66,6.. cize 11,5 kg 😅 si na tom este horsie??? 😅

lucka1987
17. júl 2011

jaj a nuzivam ziadne vitaminy.. prvych 16 tyzdnov som uzivala femibion , duphaston, acsorutin, a magnezium, teraz uzivam len magnezium koli brusku inak nic.. .

dzejnina
17. júl 2011

@lucka1987 tak to teda som:( povodnu vahu mam 58kg a v 31tt 16kil navyse....... a to beriem len 1xdenne calibrum mami a az teraz mi dal doktor magnesium...bojim sa toho co ma caka este do konca...

lucka1987
17. júl 2011

@dzejnina no tak to tak ber ze babo si berie co potrebuje... mam kamosku co rodi vtedy ked ja a ma + 18 kil.. v prvom tehu pribrala 30 kil a do pol roka ani nevedela ako ich vsetky dala dolu.... 😉 ved je to pre nase drobatka.. a kazda sme ina.. v teme pisu ze pribrali 3 kilaa podobe. no sa nepokrajam no... uvidis ako to pojde dolu.. hlavne nech su drobci ok,no nie? 😕

dzejnina
17. júl 2011

@lucka1987 ved jasne,len si akosi neviem zvyknut nosit na sebe tolke kila,fucim jak maly slon ked kracam.. a teraz cez tie horucavy je to o zivot,ale co nejako bolo nejako bude,hlavne nech je vsetko OK🙂po porode to musi ist dole aj keby nechcelo🙂
a kedy mas termin? ja 20.9.

lucka1987
17. júl 2011

@dzejnina ja 14 sept.. no aj ja fucim... vies co mi najôepsie pomoholo? ked som sla na kupalisko.. som sa trochu bala tych bakterii ale ozaj bolo horko a blbo. tak som vosla do vody, a taaaky beztiazovy stav. uplna ulava na krize... moc dobre plavat neviem tak som len par metrov dala... a sa rychlo udycham takze viac by som nezvladla. ale strasne to pomohlo. 😉
som priam dosla z obdhocu 😉 ( mam ho asi 100 metrov od bytu) a konec.. krize , 😉 rucho ako na kramy... som sa tak zamyslala ze asi si uz skompletizujem tasku do porodnice..minule mi doki vravel ze mam makky krcok. a stale mam kludovy rezim... no a akosi citim aj na krozoch aj na bruchoboleni ze to bude asi aj skor ako 14 sept.. 😕

dzejnina
18. júl 2011

@lucka1987 neviem si predstavit kupalisko s tym velkym bruskom,to ma moc nelaka...mam pocit ze uz prasknem..tiez by som to mala rada za sebou co najskor,ale u mna to asi nehrozi,este budem isto aj prenasat☹
tak keby nahodou,daj vediet,budem ti drzat palce🙂

lucka1987
18. júl 2011

@dzejnina no mne to praveze prospelo.... lehatko som mala pod stromom v tieni, cize som sa neopalovala.. a ked som vosla do vody.. az taka ulava... vobec som vo vode necitila ze som tehu, ze mam nejake brusko.. dobre som si oddychla... 😉 no ved uvidime.. ale verim ze aspon do konca augusta vydrzime.. potom to uz moze prist... 😀

petula25
19. júl 2011

Ahojte dievcata.. ja som v 34 tt a uz sa mi to krati.. mne tiez spravilo dobre osviezit sa v teplych dnoch v bazene🙂🙂 po slniecku som chodila s vlhkou satkou na brusku a inak v tieni.. bolo to prijemne🙂 termin mam 1.9. tak uvidime ci drobcek vydrzi dovtedy.. Inak by som sa vas chcela spytat, ci mate babatka uz v spravnej polohe.. ja idem v piatok na kontrolu tak uvidim, ale zatial sa mi zda ze je stale KP.. :( pred dva a pol tyzdnami som bola na kontrole a bola KP..cize ritkou..a lekar povedal ze uz by sa mala zacat otacat.. chcela by som vediet, ci nemate nejake skusenosti, ze dokedy je pravdepodobne ze sa este otoci..viem ze su pripady, kedy aj tesne pred porodom.. je to moje prve tehotenstvo tak nemam skusenosti..

dani84
19. júl 2011

@petula25 moja mala je raz tak a raz tak, vkuse sa pretaca. Vraj ked bude mat menej miesta sa nebude az tak casto... Momentalne je dolu hlavickou 😉

dzejnina
20. júl 2011

@petula25 aj ja mam maleho uz od 28.tyzda dole hlavickou,no kruti sa tam stale tak tiez dufam ze sa neotoci...

zuzi1982
20. júl 2011

@petula25 Ahoj, aj ja som rozmýšľala nad TN pôrodnicou, prečo si si ju vybrala? Keď bývaš v BA? 🙂

lucka1987
21. júl 2011

@petula25 no babatko sa moze otocit aj tyzen pred porodom.. a vraj spravnemu natoceniu pomaha aj plavanie som citala v casopise. len neviem co je na tom pravdy.... inam my sme uz dolu hlavickou boli v 30 ttt ked nam robil utz doki.. potom sme na sone uz neboli ale na pohmat je vraj otocene spravne uz.. takze nic neboj 🙂

hamptonka
21. júl 2011

ahojte babule. @ petula 25 zapajam sa k vam
.ja ocakavam nasho drobca 3.9 a uz je otoceny ako ma...brucho sa mi vlni skace presuva sa jeden hrb hore dole co tam ten nas chlap poraba ...
vraj na nasmerovanie drobaca pomaha prihovaranie v meditacii a smerovanie baterkovu svetielko ktore bude nasledovat..nas sa otocil ale toto som sa docitala..
baby beriete niektora femibion cele tehotenstvo?

lucka1987
21. júl 2011

@hamptonka ahoj, vitaj v teme.. 😉 toje zaujimave s tou baterkou.. ja som zas citala ze k tomu aby sa babo spravne otocilo pomaha pobyt vo vode.. nevime co je na tom pravdy, nase drobatko je tiez uz pekne dolu hlavickou...teda aspon v 30 tt bolo tak otocene, hadma sa nepreocilo 😕
a femibion som dobrala kdesi v 20 tt? a uz som si dlasie nekupila , len jem veeeela ovocia a zeleniny. a tak , myslim ze najpotrebnejsie davky tych vitaminov je potrebne brat pred otehotennim a prve mesiace, tak mi to aj lekar povedal

danculik
22. júl 2011

@lehotka pocuj tie tabletky na tvrdnutie bruska vazne zabrali🙂)je to omnoho lepsie ako bolo predtym, len dufam, ze to nejak neovplyvni vyvoj babatka🙂 ja tabletky moc zasa nemusim do seba pchat ked netreba🙂))...a co uz si u vasich a lenosis?...Akurat tak si hovorim, ze ako dobre, ze je trosku chladnejsie, lebo tie horucavy to bolo nieco otras....:(ale zasa sa vratia v Auguste...:( no dajak pretrpim🙂a ty ked si doma od zaciatku si na PN? alebo len tak si doma?...a kedy mas termin nastupu na MD?

sandrikacsg
22. júl 2011

ahojte baby..až teraz som sa dozvedela o tejto stránke a ako pozerám je to fajn a hlavne vás je tu vela, to som nečakala..čakám malého v septembri, ale v ba som len 3mesiace, nikoho tu nepoznám, tak by mi dobre padlo s niekým sa zoznámit a pokecat..poprípade aj chodit kocikovat spolu ked uz bude maly na svete..je to moje prve tehotenstvo, tak neviem vela o tom ako to chodi.. 🙂

dani84
23. júl 2011

@hamptonka ja som femibion brala do 24tt potom uz nie, treba papat viac vitaminov vo forme ovocia a zeleniny . tak mi tiez doki povedal

@sandrikacsg vitaj medzi nami, bab z BA je tu vela, ja byvam v Rakusku, ale do BA chodim casto, takze ktovie - mozno raz pojdeme spolu kocikovat 🙂

sylvasik
23. júl 2011

ahojte dávete si uskladniť pupočníkovu krv? my budeme mať druhé tak to zvažujem ale neak sa neviem rozhodnúť

iwanka23
23. júl 2011

ja som 19 september
🙂 🙂 🙂 🙂

lehotka
24. júl 2011

@danculik teraz , ktore tabletky myslis? asi ten guajacuran, no mne ho davali aj v nemocnic 2x denne,, a aj gynekologicka mi ho predpisala, takze neobavam sa 😎 no tiez som rada, ze tie horucavy ustupili, aj tak som sa len doma skryvala 😖 teraz som este doma, do KE sa chystam niekedy v auguste, este uvidim, tiez sa mi nechce skoro od manzela odchadzat 😀 materska mi zacina od 5.8, a doma som od zaciatku, lebo mi byvalo zle 😝

hamptonka
24. júl 2011

ja rodim 3.9 a kramare. BA..idete tam niektora s takymto terminom?chodite na cvicenia tam?