icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

dzejnina
29. júl 2011

@lucka1987 ved ani ja,poznam sa a pokial sa bude dat tak to pojde dole ani nebudem vediet ako...to su nepodstatne veci,len posl.3dni ma boli podbrusko tak sa bojim aby som nesla skor ako je treba.-(

lucka1987
29. júl 2011

@dzejnina no teraz... doki mi s tym len hrozil. v 27 tt som mala makky krcok a drobec dost naliehal na spodok.. a zdalo sa mu ze je malinkate babatko.. ale nastatsie kontrola o 10 dni ukazala opak.. ze a narpiek tomu ze mam podla dokiho brusko male, babatko je ok... a uz si aj polohu naslo spravnu a nenalieha mi tak ako predtym... dufam ze do nemocky podjem az k porodu...
neboj.. aj mna boli brusko kazdy den aspon raz za den.. ako na menstruaciu... a par krat za den strvdne.. berem magnezium... ale inak ok...

dzejnina
29. júl 2011

@lucka1987 aj ja beriem magnezium,no akosi to nepomaha a vzdy rano sa zobudim s bolestou a tak je to az do poobedia☹

danielka1516
29. júl 2011

@1talizmanik1 tak podla coho sa drzis podla 7.9 ci 28.9 ? uz mate vsetko prichystane pre drobceka ? aj do porodnice ??

1talizmanik1
30. júl 2011

@danielka1516 no mame uz vsetko nakupene, tasku zbalenu uz davno a uvidime 🙂

vinyan
30. júl 2011

My sme len teraz preusporaduvali nabytok v spalni, lebo tam budeme styria. A jedna skrinka este caka na zlozenie a ked uz bude, budem do nich ukladat veci pre babo a si zratam, coho kolko mame po prvom a co este treba... Taska do porodnice sa asi bude riesit az potom. Vsetkym, co uz mate bolesti ako na menzes fandim a myslim, ze su to poslickovia, co je dobra predzvest. Ja ich mam iba obcas, nepravidelne. V prvom tehotenstve vobec a isla som na cisarsky☹

sylvasik
30. júl 2011

ahojte aj ja som mala už dva dni ráno bolesti ako na začiatku menzesu, vidieť že sa blíži termín 🙂 aj som sa zlakla lebo pri prvej som take vôbec nič nezažívala ale naozaj je každe tehotenstvo iné, a keď si predstavím že malú som porodila v 37-mom týždni čo je teraz dva týždne od teraz 😕 som zvedavá

danielka1516
31. júl 2011

@1talizmanik1 jej tak vy ste uz takto nachystani to je pekne my chceme dat uz vsetko doporiadku tento mesiac a potom uz len budeme cakat na prichod drobceka 🙂

1talizmanik1
31. júl 2011

@danielka1516 no my musime, nama sa pytal na svet uz od 24 tt, tak radsej....nech mamem vsetko...

danielka1516
31. júl 2011

@1talizmanik1 no ved hej 🙂 len nech este vydrzi drobcek 🙂 a nech vsetko dobre dopadne 🙂

dzejnina
31. júl 2011

@vinyan no konecne som sa dozvedela preco mam bolesti ako na menzes...mala som 3dni po sebe ale uz 2 dni nic... ty si v ktorom tyzdni?

dzejnina
31. júl 2011

@sylvasik a vsetko bolo ok aj ked si rodila v 37.tt ci ti ju dali ako ze sa narodila predcasne?

hamptonka
1. aug 2011

nas maly bude Tomas ,proste Tom...chcela som Lukasa no dohodli sme sa na tomovi..pacia sa mi Max,Alex no ale muz ze tak sa volaju psi....hihih alex je bratov..hihihi
no a dievka ma zaskoci lebo verim ze to co som videla nebol prstik..hihi

sylvasik
1. aug 2011

@ dzejnina našťastie bola v poriadku vážila 2850 g a merala 50 cm, síce sme chodili neurologičke ale to tu v okolí chodí vela detí 🙂 to skôr preto že nechcela loziť 🙂

vinyan
1. aug 2011

Dzejnina, v 32.tyzdni som.
Ake mate rady na otvaranie krcka? Ja mam stale otoceny dorzalne (dozadu, k chrbtici), dlhy 52mm a uplne uzatvoreny. Rada by som to nejak posunula... Myslim, ze malinikovy caj mi sposobuje tie pocity ako na menzes a tiez tehotensky caj od Apotheke. Mate nejaku skusenost? Mate nejake tipy?
Dnes som bola u primara v Trencine a bolo to skvele. Takych lekarov by malo byt viac. Kratko sme diskutovali o moznosti rodit vaginalne po cisarskom. Musim mat babo do 4kg (podla sona)... Velmi dufam, ze sa zmesti (min.tyzden malo 1900g). A este sa musi otocit dole hlavou. A najlepsie by bolo, keby sa porod spustal prirodzene, tak aj preto riesim to otvaranie.

petula25
3. aug 2011

Ja chcem rodit vTN, aj lekara tam mam.. som v 36.tt, mala nalieha stale zadockom, ale dufam ze sa este otoc.. lekar mi povedal ze ak bude do 3,5kg tak mozem rodit normalne aj bez toho ze by sa otocila.. ale neviem sama, lebo tie merania nemusia byt presne, a co ked bude vacsia ako nameraju, a budu problemy.. zatial ma 2400g tak uvidime...

susani
7. aug 2011

.. uz sa nam to kraaaaati... termin 9.9... som zvedava kedy to bude naozaj, neviem sa uz dockat 🙂

denka23
7. aug 2011

@susani to mas pravdu kráti...najradšej by som moju malinkú už teraz porodila, tak sa jej neviem dočkať 🙂 termín 1.9. ale dufam v to, že pôjde skôr 🙂
😉 😉 😉

mimit
9. aug 2011

ahojte maminky, je tu niektora z vas septembroviek taka, ktora bude rodit cisarskym?My ideme 25.8. a zajtra na poslednu kontrolu, tak sa tesim, ze uvidim malicku, dufam, ze mi to nepresunu na skor, este sa mi tak nejak nechce 🙂 termi riadny mame 6.9.

natalii6
10. aug 2011

ahojte je tu nejaka maminka ktora bude chodit do poradne do Ruzinova? ja mam termin 22.9 a dneska idem aspon si myslim na poslednu poradnu k mojmu dokimu a potom do toho Ruzinova tak ak by sa tu nejaka nasla mohli by sme chodit spolu 😉 zelam pekny den

martaa4s
15. aug 2011

ahojte maminky, má niektorá z vás skúsenosť so zlatou žilou? termín mám v polovici septembra a neviem - je lepšie v takomto prípade cisarský?

denka23
15. aug 2011

@martaa4s ahojky, ja mám napríklad zlatú žilu vrodenú, a mala som v posledných rokoch s ňou dosť problémy....a teraz ako som tehotná tak je to také všelijaké....niekedy ma pobolieva, niekedy ani o nej neviem....ale teraz posledný mesiac si musím zaklopať neozíva sa 😉 😉 😉 ja mam termín 1.9. ale povedali mi že do konca augusta by som mala porodiť....a ohľadom zlatej žily mi nič nevraveli......aspoň zatiaľ....keby niečo určite dám vedieť....ale myslím si že to nieje až taký problém rodiť prirodzene 😉 😉 😉

sileon
16. aug 2011

Ahoj mimit ja mam termin7.9. tiez cisarsky. Preco ides uz 25 ked termin mas 6.9 ?

berusaa
21. aug 2011

@vinyan
@dzejnina prečo máš bolesti ako na menzes? bo ja mam tiež dufam,že čoskoro to príde

berusaa
21. aug 2011

@vinyan už máš nejaku radu na otvaranie krčka alebo žeby sa presúval zozadu dopredu?lebo ja mám tiež otočený dozadu

dzejnina
21. aug 2011

@berusaa vraj su to poslickovia ze uz sa blizi porod🙂

vinyan
21. aug 2011

Stale dozadu...
Ale musime byt optimisticke🙂 To sa moze aj v case porodu...
Vcera vecer vravim muzovi, aby uz nic nepil (pivo), ze mozno nadranom vyrazime do porodnice, ale nic z toho... Menzesove pocity v bruchu opakujuce sa s prestavkami... Ale nejak sa to nakoniec uvolnilo. Som zvedava v utorok na kontrole, ci sa daco pohlo.
@berusaa, primar Trencina mi na pomoc otvaraniu povedal, ze to mi skor zeny na forach poradia: tie babske recepty: drazdenie bradaviek, milovanie... Ze dianatalgel ma tiez reklamu, ale este neni dost skusenosti s nim, ale ze ten sa da aplikovat, az ked uz sa rozbehne porod - ze tiez moze napomoct aj otvaraniu.
Moj doktor je skepticky voci tomu, ze by som mohla porodit prirodzene. Ale predchadzajuci porod bol taky, ze ja som ani poslickov nemala a par hodin "menstruacnych bolesti" sposobili uplne spotrebovanie krcka a otvorenie na 2cm (babo bolo ale podla lekarov este vysoko + privelke na mna podla odhadu, tak som isla na cisarsky). Ale dula, s ktorou teraz komunikujem, mi povedala, ze som si to vlastne "odrodila", ze mozno (ak tam nebol iny problem) stacilo potlacit-nezadrziavat a babo by sa posunulo nizsie... (Ja som bola dost v strese z toho, ze ako budem rodit + rizik.tehotenstvo, tak je mozne, ze som mala v sebe potrebu "udrziavania dietata"). Vraj v prirode, ked idu rodit zvierata, tak pocit ohrozenia porod zastavi, cesty sa uzavru a mozu utekat prec. Pre nas je asi nebezpecie stres...
Teraz chcem ist rodit vaginalne, len babo musi mat do 4kg (ostatne kriteria zatial splname).

engellka
21. aug 2011

Ahojte mamičky, chcem sa vás opýtať, či má niektorá z vás podobnú skúsenosť ako ja, termín pôrodu mám 7.9, poslednú poradňu som absolvovala 5.8, kedy ma môj gynekológ vyslal už na pôrodnícke oddelenie v našej nemocnici, tam ma prezrel zástupca primára a ten mi povedal,ža sa mám znovu ukázať u nich iba vtedy, ak by som do termínu neporodila, inak mám byť v starostlivosti svojho gynekológa, ten však odišiel na dovolenku a ďalšiu poradňu mi určil na 6.9, deň pred termínom, bola som teda riadne prekvapená, pri prvej dcére som mala posledný mesiac každý týždeň poradňu a teraz sa na mňa nemá kto pozrieť celý mesiac, okrem toho som mala potvrdený nález streptokoka. Stretli ste sa už niekde s podobným prístupom? Priznám sa, mám z toho obavy, lebo ani neviem ako je na tom môj krček, či má bábo všetko v poriadku, veď oíkolo mna bolo kopec prípadov, kedy takmer pohodové tehotenstvá posledný mesiac skončili s komplikáciami

mata4
21. aug 2011

@engellka ahoj, urcite minimalne treba preliecit streptokoka ak by si rodila klasicky, je to smutne ako si dopadla... no skus zavolat ze aky mas nalez... ak nebol prelieceny.. a ak hej je to sice na dnesne pomery smutne, skus sa objednat za poplatok... aj ked si myslim ze posledny mesiac ma chodit zena kazdy tyz. do poradne v danej nemocnici kde planuje rodit..
ja mam sice termin koncom sept. no poradnu asi poslednu v stredu a dufam, ze tak nedopadnem, gyn. odchadza tiez na dovolenku...

mata4
21. aug 2011

@vinyan 😀 aj ja som vcera zakazovala pit manzelovi pivo... ze mozno pojdeme..., no potom som to zavrhla a snad este 3t. aspon vydzrime..

tak vsetky maminy drzte sa a vela sil prajem!!!